Formula 1 team - BWT Alpine F1 Team [A522]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Nives_esdm
- Ja sam: Vozačica
- Navijam za: Fernando Alonso
Re: Formula 1 team - Renault
pa Alonso i Piquet su odličan tim...a i Piquet je ove sezone završio 2 utrke kao i Kimi, dobro ne može se ih baš usporedit al brojke govore da obadva imaju isti broj nezavršenih utrka...
-
- Veteran
- Ja sam: Vozač
...put u raj nije posut ružama...
- Dero
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari
Piquet - njegove greške i nezavršavanje utrka su bile čisto vozački problem dok kod kimija u sve tri utrke bili su u pitanju tehnički problemi na bolidu ( Otkazivanje KERSa, kvar na motoru dok bi australiju pripisao neupravljivosti bolida ).Nives_esdm je napisao/la:pa Alonso i Piquet su odličan tim...a i Piquet je ove sezone završio 2 utrke kao i Kimi, dobro ne može se ih baš usporedit al brojke govore da obadva imaju isti broj nezavršenih utrka...
Neznam po kojoj logici ideš da kažeš da su odličan tim kada Piquet u ove dvije sezone nije pokazao ama baš ništa, svi znamo da je tu samo zbog love i svog tate.
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Ako je OVA vijest istinita, onda je to strašno! Na ime španjolski medij tvrdi da je Alonso neslužbeno kažnjen na taj način što je SC ostao onoliko dugo i time uništio taktiku na koju je bio oslonjen. Razlog tome je bila kazna za Briatoreovo blelebtanje vezano za FIA-ino zeleno svjetlo DD difuzorima. Naravno, stvari koje nemaju službenu crtu, teško je dokazati, a ljubiteljima teorije zavjere ne treba puno...

-
- Veteran
Ma mislim da je to senzacionalizam,teško za povjerovat.Ali,jučer sam već negdje postao,da mi je malo čudno da u renaultu nisu znali u istom krugu da će se SC maknut sa stazegringo73 je napisao/la:Ako je OVA vijest istinita, onda je to strašno! Na ime španjolski medij tvrdi da je Alonso neslužbeno kažnjen na taj način što je SC ostao onoliko dugo i time uništio taktiku na koju je bio oslonjen. Razlog tome je bila kazna za Briatoreovo blelebtanje vezano za FIA-ino zeleno svjetlo DD difuzorima. Naravno, stvari koje nemaju službenu crtu, teško je dokazati, a ljubiteljima teorije zavjere ne treba puno...
-
- Početnik
- Navijam za: Alonso
Da, to je i meni malo teško za povjerovati, ne znam baš je li se još kome takav peh dogodio...
Ali opet, možda je sto stvarno bio peh, malo nevjerojatan, doduše, ali peh...
Ali opet, možda je sto stvarno bio peh, malo nevjerojatan, doduše, ali peh...
- Ferrari-BiH
- Veteran
Pa sta i da su znali? Ako on nije imao goriva dzaba mu to sto su znali....Chuck Norris je napisao/la:Ma mislim da je to senzacionalizam,teško za povjerovat.Ali,jučer sam već negdje postao,da mi je malo čudno da u renaultu nisu znali u istom krugu da će se SC maknut sa stazegringo73 je napisao/la:Ako je OVA vijest istinita, onda je to strašno! Na ime španjolski medij tvrdi da je Alonso neslužbeno kažnjen na taj način što je SC ostao onoliko dugo i time uništio taktiku na koju je bio oslonjen. Razlog tome je bila kazna za Briatoreovo blelebtanje vezano za FIA-ino zeleno svjetlo DD difuzorima. Naravno, stvari koje nemaju službenu crtu, teško je dokazati, a ljubiteljima teorije zavjere ne treba puno...
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
-
- Veteran
@ ferrari-BiH
Imao je goriva za još 5 krugova,oni su ga povukli ranije jer su mislili da će sc ostat još 10-ak krugova
Imao je goriva za još 5 krugova,oni su ga povukli ranije jer su mislili da će sc ostat još 10-ak krugova
- Ferrari-BiH
- Veteran
OK to nisam znao...onda je po meni to greska ekipe...mozda je mogao nesto uciniti u tom razdobljuChuck Norris je napisao/la:@ ferrari-BiH
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
- sunseeker
- Profesionalni vozač
- Navijam za: F1
sa fia-om nikad ne znaš, takve stvari su itekako moguće.......naravno, nemoguće ih je dokazati pa su time još i slađe.....gringo73 je napisao/la:Ako je OVA vijest istinita, onda je to strašno! Na ime španjolski medij tvrdi da je Alonso neslužbeno kažnjen na taj način što je SC ostao onoliko dugo i time uništio taktiku na koju je bio oslonjen. Razlog tome je bila kazna za Briatoreovo blelebtanje vezano za FIA-ino zeleno svjetlo DD difuzorima. Naravno, stvari koje nemaju službenu crtu, teško je dokazati, a ljubiteljima teorije zavjere ne treba puno...
a svakom slučaju sa fia-om moraš biti oprezan inače dobiješ po prstima/novčaniku
-
- Rezervni vozač
Alonso je pod pretpostavkam imao goriva za 10ak krugova,ali pošto su nekih 6 krugova vozili po Safety Car-om potrošio je goriva samo za 2 ,max. 3 kruga...
Znači da je kada je SC napustio utrku imao goriva za nekih 7,8 krugova...a pošto na kiši lakši bolidi imaju još veću prednost,a i vozio bi se na samom čelu,odmah iza Vettela...mislim da bi izbildao dosta veliku prednost(ne tako veliku kao što je planirao u slučaju da nema SC-a,ali ipak veliku)...i mislim da bi se vratio odmah iza Brawn-a nakon box-a...
btw..ja mislim da se Renault dosta,dosta ubrzao...u subotu su praktički dobili novi bolid...odvozili 6 krugova na treningu ..vrlo malo...to objašnjava nagle skokove u performansama sa svakim novim kvalifikacijskim krugom...u Q3 11-ti,a u Q2 6-ti ili 7-mi... nikada se do saa nisu tako komotno plasirali u Q3...
kada je auto potpuno nov,jedno vrijeme sa svakim dovoženim krugom otkriva se dosta novoga po pitanju performansi bolida.
Znači da je kada je SC napustio utrku imao goriva za nekih 7,8 krugova...a pošto na kiši lakši bolidi imaju još veću prednost,a i vozio bi se na samom čelu,odmah iza Vettela...mislim da bi izbildao dosta veliku prednost(ne tako veliku kao što je planirao u slučaju da nema SC-a,ali ipak veliku)...i mislim da bi se vratio odmah iza Brawn-a nakon box-a...
btw..ja mislim da se Renault dosta,dosta ubrzao...u subotu su praktički dobili novi bolid...odvozili 6 krugova na treningu ..vrlo malo...to objašnjava nagle skokove u performansama sa svakim novim kvalifikacijskim krugom...u Q3 11-ti,a u Q2 6-ti ili 7-mi... nikada se do saa nisu tako komotno plasirali u Q3...
kada je auto potpuno nov,jedno vrijeme sa svakim dovoženim krugom otkriva se dosta novoga po pitanju performansi bolida.
-
- Početnik
Da, i kada imaš vrhunskog vozača da ga razvije, onda ti je to sve još bolje!
- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Ako se ne varam i Roserg je nastradao na isti način ko i Alonso, a nisam čuo da je Sir Frank nešto pričao previše po medijima.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- p@rtibrejker
- Veteran
- Navijam za: Hrvatsku Kunu

- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
- p@rtibrejker
- Veteran

- Oviedon Ihmisohjus -
- tomidix
- Test vozač
- Navijam za: Alonsa i RF1Team
ovo drugo lici na r28 ili r27... nije ovogodisnji bolid... al me zanima kad je to bilo 

SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
- p@rtibrejker
- Veteran
To je bilo jučer na kvalama.
Evo link na galeriju ako ne vjeruješ:
http://www.grandprix.com/race/r807satphotos.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Evo link na galeriju ako ne vjeruješ:
http://www.grandprix.com/race/r807satphotos.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Oviedon Ihmisohjus -
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Ko da su ga sa rpg-om pogodili.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
Symonds najavio nova poboljšanja na R29
KLIK
KLIK-njemacki
Renault se nada bodovima u Spanjolskoj.
Alonso bi htio obradovati navijace, Piquet bi za pocetak dobre kvalifikacije.
KLIK
KLIK-njemacki
Renault se nada bodovima u Spanjolskoj.
Alonso bi htio obradovati navijace, Piquet bi za pocetak dobre kvalifikacije.

- Ricxpa
- Test vozač
- Navijam za: [Alonso] [Ferrari]
Po meni morali bi brzo nesto napraviti da pokusaju uhvatiti prikljucak za najboljim momcadima jer kasnije iz utrke u utrku ce biti sve teze i teze. U Španjolskoj se nadam bodovima i vjerujem da ce Piquet opet odvoziti solidnu utrku a ne porazbijati par krila i da ce Alonso uspjeti uci u Top 5.
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
AS piše da Alonso neće koristiti KERS do Belgije! Istraživanjem su otkrili da će uklanjanjem KERS-a centar gravitacije bolida biti 4cm niži, što bitno utječe na performanse.

-
- Početnik
Da, kako sada stvari stoje koristit će ga u Belgiji i u Monzi!
- elf
- Ekipni prvak F1 kladionice 2010.
- Navijam za: Lotus F1 team
znaci li to da je renault uspio nadoknaditi vrijeme i bez KERS-a... jedva cekam vikend... mozda su dosli do velikog pomaka...

- sunseeker
- Profesionalni vozač
- Navijam za: F1
nažalost nije, to samo znači da su beznadni i da traže i minimalan eventualni pomak........auto će bez kersa biti bolji za 0,1 ili 0,2 maks i to su odlučili iskoristiti, iako mi se čini da je to loš potez.elf je napisao/la:znaci li to da je renault uspio nadoknaditi vrijeme i bez KERS-a... jedva cekam vikend... mozda su dosli do velikog pomaka...
renault u ovom trenutku može i to ako imaju puno sreće i super raspoloženog alonsa (što ga ove godine još nisu imali) osvojiti maks. bod ili dva i to samo pod uvjetom da koji brži bolid odustane ili ima problema. i što im onda znači tih desetinku i pol što će dobiti bez kersa, kad kers neće imati na najbitnijem mjestu, startu.
taktika koju bi ja primjeno bila bi malo radikalnija, kao prvo cilj je ući u q3 i to se sa alonsom može, vidjeli smo. ja bi onda bolid stavio na pretpostavljenu količinu goriva ovih ispred sebe (jer dovoljno bi bilo uzeti neko 7-8 mjesto na kvalama) znači ne puno manju niti puno veću, i bolid bi na prvi stint stavio lošije gume za tu stazu. cilj bi bio probiti se na startu kersom i pokušati zadržati bržu ekipu na boljim gumama i bržim bolidim iza sebe. naravno, to bi ujedno bio i najteži dio utrke, ali ako bi se uspjelo ( a na stazi kao u španjolskoj bi se to možda i moglo ).
drugi važan dio utrke bio bi prvi boks, cilj je ući podjednako kao i ovi koje si držao iza i izaći eventualno kraćim stintom opet ispred, ali ovaj puta sa istim gumama i time bi zadržavanje bilo kudikamo lakše. i ako bi se onda u zadnjem stintu opet izašlo ispred to bi bilo to, ako bi se ovi iza ipak uspjeli probiti onda bi opet ostala prilika zbog boljih guma i kersa.
moje mišljenje je temeljeno na tome da bolid sa kersom i boljim gumama ima veću prednost u odnosu na ovaj koji je fundamentalno brži, ali na lošijim gumama. jer kers itekako omugućava i olakšava pretjecanje to smo vidjeli, baš kao i branjenje pozicije ( piquet vs barichello ) protiv znatno bržeg bolida, kad se to dobro radi......
naravno, cijela priča ovisi od staze do staze, obzirom da nije svugdje razlika između prime-a i opcije jednako velika, ali opet mislim da bi ta riskantnija borba donjela koji bod više, nego ovo kruženje na 8-10 mjsetu, pa aako tko odustane ili se skrši ubereš koji bod.......pasivno i loše.
a to je upravo bio primejr taktike u bahreinu.
činjenice treba sagledati realno, bolid je loš i nema realan potencijal za borbu u vtrhu, onda treba probati iskoristiti eventalni potencijal koji imaš pa možda nešto i ubereš, ovako će to biti jedna loša, loša sezona.....puno lošija od prošle.......
opaska autora: eventualnu potvrdu moje laičke teorije dobilo bi se kada bi vidjeli kako je hamilton koristio kers u trenucima dok se u bahreinu vozio iza vettela i trullia.
- tomidix
- Test vozač
- Navijam za: Alonsa i RF1Team
Nije li slicna taktika isprobana u maleziji pa alonso nikog zivog nije mogao iza sebe zadrzat...prosao je na startu odlicno i onda su njega svi nizali...
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!