Simulacije vožnje
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Cuky
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
Re: Simulacije vožnje
I polako ali sigurno rF2 je sve bliže životu. Evo ISI je dao torrent za download fajlova iz bete. Download je besplatan, ali nemože se igrat jer nije dostupan .exe
http://www.virtualr.net/rfactor-2-conte ... on-started" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.virtualr.net/rfactor-2-conte ... on-started" onclick="window.open(this.href);return false;
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Vuksa_KC
- Veteran
Opet radim:(, ali valjda ću uloviti koji put.Haris KTM je napisao/la:Vuksa_KC je napisao/la:Može i FSR 94 ili F3000...
ako ti se vozi F1SR dodji i dodjite na server, taj mod i staza Imola 1994 by TTTTT, u pon je race pa ko moze pozvan je!!!
psw: event24h
- Haris KTM
- Navijam za: Scuderia Ferrari
evo ko moze zna da je dobrodosao, bice ekipa sa 24h eventa, moguce i neki novi sa croteama, nema prijava i slicno, pa koliko vozaca dodje vozi utrku!!!
psw znate ali ostao je isti: event24h
http://www.f1-bosnia.net/vijesti/rfacto ... ino-imola-
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
baaaaaa došao bi al u ponedjeljak idem na put ...Haris KTM je napisao/la:evo ko moze zna da je dobrodosao, bice ekipa sa 24h eventa, moguce i neki novi sa croteama, nema prijava i slicno, pa koliko vozaca dodje vozi utrku!!!

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Armanini
- Svjetski prvak
heh zanimljivi su postali ovi iz isi-a..
al interesantan nacin.. pripremit se na vrijeme..
evo ja stavio skidat '60 i ima modek 700 mb, kad pocnu modovi rast ce folder brze nego sada sigruno, tako da mene rf2 definitivno pita jos jedan hard (imao sam do nedavno cca terabajt, externi od 250 mi je krepao, mali od 120 mi je za winse i njega bas ne koristim, a glavni za sve mi je od 500, odnosno 465 i bas mi fali jos parsto gb..
jbga kad su igre redom preko 10gb.. nije da bas igram nesto, al imam instaliranih nekoliko.. primjer, na steamu imam 3 igre, folder je 35 gb.. rfactor sa svojih 50+ i ostalo..
a mislio sam taman prije ovog sranja sa hardovima upiknut jos jednog kad ono kita.. sad cu morat jos gurat dok se ne sredi situacija
al ono sto me veseli je sto mod ima extenziju - .rfmod sto znaci da nema vise kopiranja foldera ako nije zapakirano kako treba ili bez instalacije..
barem se nadam..
usput, veceras ja nemogu otvorit server, malo bozicne veselice..
al interesantan nacin.. pripremit se na vrijeme..
evo ja stavio skidat '60 i ima modek 700 mb, kad pocnu modovi rast ce folder brze nego sada sigruno, tako da mene rf2 definitivno pita jos jedan hard (imao sam do nedavno cca terabajt, externi od 250 mi je krepao, mali od 120 mi je za winse i njega bas ne koristim, a glavni za sve mi je od 500, odnosno 465 i bas mi fali jos parsto gb..
jbga kad su igre redom preko 10gb.. nije da bas igram nesto, al imam instaliranih nekoliko.. primjer, na steamu imam 3 igre, folder je 35 gb.. rfactor sa svojih 50+ i ostalo..
a mislio sam taman prije ovog sranja sa hardovima upiknut jos jednog kad ono kita.. sad cu morat jos gurat dok se ne sredi situacija

al ono sto me veseli je sto mod ima extenziju - .rfmod sto znaci da nema vise kopiranja foldera ako nije zapakirano kako treba ili bez instalacije..
barem se nadam..
usput, veceras ja nemogu otvorit server, malo bozicne veselice..
- Cuky
- Moderator
Arma ne mora značit da će folder u rF2 rasti ovako brzo. Ono što su riješili ovi iz ISI-ja je to da ako jedan mod koristi npr. zvukove iz nekog već postojećeg onda te zvukove ne uključe u mod nego samo "upute" mod di da ih traži, a tebe ako nemaš to upozori da skineš. Tako da će zapravo prestat sa onime što se sada dešava, a to je duplanje shadera, zvukova i sličnih zajedničkih stvari

- Armanini
- Svjetski prvak
nema bas toliko zajednickih fileova ni sada da cine razliku..
mislim da je za ocekivati vece fileove, kako modova, tako i staza.. obzirom da je graficki naprednija platforma, to nosi sa sobom i veci file..
staze takodjer.. sigurno da ce bit kao i do sad stvar optimizacije moda/staze, gdje sada recimo ima staza od 200 mb i staza od ispod 10 mb..
ma, cemo da vidimo
mislim da je za ocekivati vece fileove, kako modova, tako i staza.. obzirom da je graficki naprednija platforma, to nosi sa sobom i veci file..
staze takodjer.. sigurno da ce bit kao i do sad stvar optimizacije moda/staze, gdje sada recimo ima staza od 200 mb i staza od ispod 10 mb..
ma, cemo da vidimo

- Cuky
- Moderator
kakvo je ovo glupo titranje slike svaku put kad brzinu promjenim?

- Antimon
- Navijam za: Kimi Webber
arma je već pričao o tome a imaš i riješenje na ovoj stranici http://historicgt.8.forumer.com/viewtopic.php?t=2719
mene isto nešto muči oko kvačila, sinoć dok smo vozili utrku mogao sam bez dizanja gasa promjeniti u višu a da mi okretaji ne odlete do kraja u crveno. sad malo isprobavam aute ali ako pri svako šaltanu ne dignem nogu sa gasa motor ode nakon 2-3 kruga.
ne kužim u čem je fora ak je sinoć išlo bez problema.
mene isto nešto muči oko kvačila, sinoć dok smo vozili utrku mogao sam bez dizanja gasa promjeniti u višu a da mi okretaji ne odlete do kraja u crveno. sad malo isprobavam aute ali ako pri svako šaltanu ne dignem nogu sa gasa motor ode nakon 2-3 kruga.

- Mansell
- Test vozač
- Navijam za: Mercedes
Zato si mi i odlazio tolko na ravnini jer nisi morao pustat gas... a meni bilo cudno kak mi odlazis tolko, mislio sam da je nesto s autom.Antimon je napisao/la:arma je već pričao o tome a imaš i riješenje na ovoj stranici http://historicgt.8.forumer.com/viewtopic.php?t=2719
mene isto nešto muči oko kvačila, sinoć dok smo vozili utrku mogao sam bez dizanja gasa promjeniti u višu a da mi okretaji ne odlete do kraja u crveno. sad malo isprobavam aute ali ako pri svako šaltanu ne dignem nogu sa gasa motor ode nakon 2-3 kruga.![]()
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
- Armanini
- Svjetski prvak
damjane po 3. put makni sve od grinding tranny plugina iz plugin foldera..
anti..
hm.. i bilo mi malo cudno kako solidno ubrzavas
jel kupis upgrade za svaki auto?
iako ako ne onda mi jos manje jasno, jer je defaultni za h + clutch, pa bi rekao da posto imas ukljucen autoclutch onda je kao i u prijasnjoj verziji - f1 speed of transmition..
ili si mozda jucer vozio sa defaultnim, a danas si za svaki auto uzeo 3.?
ugl, meni se svidja sto su makli 4. mjenjac.. malo je zahtjevnije i blize realnosti..
anti..
hm.. i bilo mi malo cudno kako solidno ubrzavas

jel kupis upgrade za svaki auto?
iako ako ne onda mi jos manje jasno, jer je defaultni za h + clutch, pa bi rekao da posto imas ukljucen autoclutch onda je kao i u prijasnjoj verziji - f1 speed of transmition..
ili si mozda jucer vozio sa defaultnim, a danas si za svaki auto uzeo 3.?
ugl, meni se svidja sto su makli 4. mjenjac.. malo je zahtjevnije i blize realnosti..
- Antimon
sad mi više nije jasno kak sam došao do toga, neki bug očito. ti si morao liftati ?
ja sam čak nesvjesno dizao nogu sa gasa
. mislio sam da imamo drugačiji omjer 3,4 i 5 brzine.nakraju ravnice sam bio debelo u crvenom, zato mi je motor bio na izdisaju nakon 80-90%utrke blicala kontrolka od ulja . 
ja sam čak nesvjesno dizao nogu sa gasa

- Cuky
- Moderator
maknuo sam i sad je ok.
btw, ne planiram voziti ništa iznad 5-6 KS. Ove zvijeri nisu normalne
btw, ne planiram voziti ništa iznad 5-6 KS. Ove zvijeri nisu normalne

- Antimon
one američke zvijeri su strašne...a zvuk ludnica
- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Cuky
- Moderator
Ja moram priznati da mi se verzija 1.0 više sviđa. Neznam, u prvih 50-60 krugova odrađenih sa ovom verzijom sa nekoliko različitih auta...nije mi to baš sjelo...

- Antimon
puno smo sinoć izgubili vremena na treningu, već sam mislio da nećemo odvoziti niti jednu utrku 
onaj capri nam je brisao na ravnom, al u zavojima je bio naš.

onaj capri nam je brisao na ravnom, al u zavojima je bio naš.
- Mansell
- Test vozač
Niti meni nije sjelo jer ne volim understeer kod ulaska u zavoj a u ovom modu ga u vecini auta ima kolko hoces. Alfa prodje zavoj 100km/h a mustang jedva 50...
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
- Cuky
- Moderator
To se ni meni ne sviđa. Meni auto mora imati makar malo oversteera ili u najgorem slučaju biti 50-50. Ali ako ima puno understeera, a čim taknem gas odmah bježi nekontrolirano to nije auto u kojem se ja snalazim. Jedini mod di mi odgovara malo understeera je F1 1994.

- Armanini
- Svjetski prvak
1.0 je bila 3 puta laksa za vozit i to je razlog vecine losih kritika..
meni se svidja sto je zahtjevnije.. treba prilgodit nacin voznje, izabrat pogodjene staze za odredjene aute, postelat auto i onda je ok..
meni se svidja sto je zahtjevnije.. treba prilgodit nacin voznje, izabrat pogodjene staze za odredjene aute, postelat auto i onda je ok..
- Cuky
- Moderator
pa meni je 1.0 bila i normalnija. Ne vjerujem baš da je stvarni auto tako nemoguće kontrolirat kao ove. Ajde da pokušavam stiskat pa da griješim, još bih razumio. Ali krenem lagano kao i obično prvih par krugova dok ne skužim auto i ne mogu zavoj proć bez da se okrenem. To baš i nema neke veze sa realnosti.

- Antimon
slažem se da je puno teže, bježe auti na sve strane. osobito meni jer ne znam baš podesiti auto, onaj maserati je noćna mora za mene pirueta za piruetom. čak je i alfa teža za voziti, puno lakša od hrpe drugih auta, kroz zavoje odlična, jedino kad ju stišćeš do kraja zna zaplesati zadnji kraj ili se razleti motor
.

- Cuky
- Moderator
iskreno meni je ovaj mod sa ovom verzijom iz najboljih 5-6 pao daleko daleko...

- Armanini
- Svjetski prvak
maserati je ludilo, al onaj slabiji.. sa njim se svaki zavoj 4wheel zdrifta 
nisam probao puno auta, od par isprobanih je bmw 2002ti definitivno najlaksi za kontrolirat i super se vozi..
sto se tice sto je "normalnije"..
tu se dojmovi i misljenja jako razlikuju.. neki smatraju da je ovo blize stvarnosti.. neki izvlace podatke guma i tvrde kako su vrijednosti sulude, neki koji su vozili neke od ovih auta kazu da nije to bas to, dok drugi koji su vozili neke od tih auta, koji su se trkali u tim autima kazu da je dosta pogodjeno..
sto se tice razlicitih brzina u zavojima izmedju mustanga i alfe, to stvarno ne treba komentirat
mislim da vam nije leglo jer ste nauceni na puno gripa, puno aerodinamike, ovo je potpuna suprotnost
kao i ogromne razlike u kocnicama, gdje ovdje nemaju cak svi ni diskove od iza..
ja jos necu iznosit konacan dojam jer nisam puno vozio, a nismo se jos ni vozili nesto utrka da vidimo kako se to sve skupa ponasa..
eto ga na youtubeu:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=L3yscKtt ... r_embedded#![/youtube]
pa vidi malo onboarda recimo u jaguaru i koliko njemu auto bjezi i kako ih voze na limitu, sve samo ne mirno..
pogledajte sve 3 klase..!

nisam probao puno auta, od par isprobanih je bmw 2002ti definitivno najlaksi za kontrolirat i super se vozi..
sto se tice sto je "normalnije"..
tu se dojmovi i misljenja jako razlikuju.. neki smatraju da je ovo blize stvarnosti.. neki izvlace podatke guma i tvrde kako su vrijednosti sulude, neki koji su vozili neke od ovih auta kazu da nije to bas to, dok drugi koji su vozili neke od tih auta, koji su se trkali u tim autima kazu da je dosta pogodjeno..
sto se tice razlicitih brzina u zavojima izmedju mustanga i alfe, to stvarno ne treba komentirat

mislim da vam nije leglo jer ste nauceni na puno gripa, puno aerodinamike, ovo je potpuna suprotnost

kao i ogromne razlike u kocnicama, gdje ovdje nemaju cak svi ni diskove od iza..
ja jos necu iznosit konacan dojam jer nisam puno vozio, a nismo se jos ni vozili nesto utrka da vidimo kako se to sve skupa ponasa..
eto ga na youtubeu:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=L3yscKtt ... r_embedded#![/youtube]
pa vidi malo onboarda recimo u jaguaru i koliko njemu auto bjezi i kako ih voze na limitu, sve samo ne mirno..
- Cuky
- Moderator
Nema ni F1 67 nešto aerodinamike pa ga se može normalno voziti. Pod ovo "normalno" ne mislim na vožnju na limitu bez ikakvih poteškoća već onako sa nekih 80-90% brzine, npr. krug koji na 100% odvoziš za 1:30, odvoziš normalno bez poteškoća na nekih 1:35-1:40. A uostalom, puno aerodinamike i gripa nije bilo ni u 1.0 verziji pa sam uživao voziti porsh, alfu i minija.Armanini je napisao/la:mislim da vam nije leglo jer ste nauceni na puno gripa, puno aerodinamike, ovo je potpuna suprotnost
Ja nisam ni spominjao limit. Ja sam rekao da sam kao i obično izašao iz boksa sa nekim osnovnim preinakama u setupu koje napravim zbog vožnje sa gamepadom (manji steering npr.) i da mi je u laganoj vožnji auto (a uzeo sam porsha sa kojim smo vozili i ligu) bježao na sve strane. Ta lagana vožnja je bila do 130-140 kmh maksimalno, ne preko toga, tek toliko da osjetim auto. Neznam, probat ću mod još malo ali kako stvari stoje vrlo vjerojatno ide zauvijek pa-pa sa mog kompa.Armanini je napisao/la:pa vidi malo onboarda recimo u jaguaru i koliko njemu auto bjezi i kako ih voze na limitu, sve samo ne mirno..