Novosti - Arhiva

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: NOVOSTI - Srpanj 2014

Post Postao/la Cuky »

ali izgleda poprilično loše montirano na bolid koji je dizajniran za 13" kotače jer je dosta praznog prostora između kočnice i felge
slika

Vjerojatno sa bolidom dizajniranim za te nove kotače će izgledati još bolje
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Glupost ako se mene pita. Mislim seru non stop o stednji itd a s ovim se samo povecavaju troskovi
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

ali će manje trošit s ovim gumama :P
još kad stave green gume, s malim otporom kotrljanja.... samo čekam
Samo neka se trkaju.
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

smješno, još samo fale blatobrani pa da izgleda ko bicikla.

Neznaju više šta izmjenit na F1 pa se neko sjetio malo love preko felgi stavit u đep. Sad još neka počnu blink poklopce proizvodit, razno razne ratkapne....već sad izgleda ciganski.

Izgovor da je to u svrhu približavanja auto industriji to je samo mazanje očiju da obični vozači malo dobiju interesa za F1 i tom tehnologijom koja će se navodno u bliskoj im budućnosti nać u vozilu (samo takva će vozila biti super-sportska i obični smrtnici si ih neće priuštit ni kad budu stare trule olupine).

Ono što može biti najbliže auto industriji i primjenit se na cesti je iz serije turističkih auta (WTCC, BTCC, itd..) i rally-a, gdje su motori do 2.0 zapremnine (s turbom i bez) te ovjes i sve ostalo najbliže cestovnom vozilu.
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Užasno izgleda, kako Finac kaže samo seru o smanjenju troškova, a uvode stvari koje će više koštat, nedavno je bilo o smanjenju troškova, pa koji qurac su onda uvodili nove motore koji su skuplji od starih, sad će na nove felge opet ulagat lovu, koliko će tek s tim bolidima bit lakše vozit utrke kad imaju više gripa, niskoprofilne na F1 bolidu fuj, Dmarijon zar neće biti veća potrošnja sa veićm gumama?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Bit ce hebeno a ovim vozit preko rubnika. Tvrde nego sad
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

kakvo smanjivanje troskova?
mcm sljedece sezone ima njima rekordan budget, 200m, nesto vise nego ove sezone koji im je trenutni rekord..
rFactor F1 HR server Info
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Ovo bi potpuno promjenilo stil vožnje i cijelu izradu bolida, tj. ovjesa.
Mislim da guma najviše energije trošiu kod savijanja bočnih masa. Zato su green gume najviše drugačije baš na bokovima. Vjerujem da bi manje trošili s ovim bniskoprofilnim. Ali svejedno, to je besmisleno.
Samo neka se trkaju.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Armanini je napisao/la:kakvo smanjivanje troskova?
mcm sljedece sezone ima njima rekordan budget, 200m, nesto vise nego ove sezone koji im je trenutni rekord..
Da s tim da je jedan dobar dio novaca od Honde. Oni jos nemaju ni glavnog sponzora a i kako se priča postoji mogućnost da Hugo Boss prijeđe kod Mercedesa
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ako je vjerovati AMuS-u Red Bull i Mercedes u Njemačkoj neće koristiti FRIC ovjes
http://www.auto-motor-und-sport.de/form ... 53531.html" onclick="window.open(this.href);return false;

slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Sad znamo kome se ide na ruku.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

Kome?
I like to race, not to do laps alone.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

zonelsk je napisao/la:Kome?
rFactor F1 HR server Info
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Dani je napisao/la:Sad znamo kome se ide na ruku.
Mclarenu? :lol:
slika
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

ovo je bilo vrlo lukavo od strane FIA-e.Nisu zabranili već su pojasnili da je sustav nelegalan.To znaći da ako neki tim uloži žalbu na reyultate nekog tima koji ima ovaj sustav-ti će se reyultati biti suspendirani.

Priča se da su najviše lobirali Ferari i Mclrn i to puno vremena da bi došli do ovakvih ¸pojašnenja¸ od strane FIA-e
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Organizatori na vn Njemacke su se zezli. Tj njemacka repka ih je zezla. Prije tekme s brazilon odlucili su da ce za svaki gol koji daju njemci ce dat 11 eura popusta. Znaci ako neko ide ima popust od 77 € :biggrin:
slika
spacedoc
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Za kog ove godine navijat

Post Postao/la spacedoc »

a koliko koštaju ulaznice
slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Ovisi.
Karte za tribine imaš raspoređene u 3 kategorije - bronze, silver i gold. Gold naravno najskuplji, a GA karte (koje se najčešće uzimaju) se kreču oko 90-110€ pa su ovih 77€ popusta enormni
Paddock pass se kreče i po 2000€ pa te 77 baš i ne spasi :p
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

vezano za FRIC...dakle sve su momčadi bile dužne dostaviti svoju dokumentaciju o FRIC sustavu i njegovom utjecaju na performanse, a navodno je jedan od tehničkih direktora naveo da je aerodinamički utjecaj najveći razlog za što je ovaj sustav razvijan čime se krši zabrana pomičnih aerodinamičkih djelova. 11 momčadi se složilo sa time da se sustav dozvoli do kraja ove sezone, a zabrana nastupi 2015. dok se za 4 momčadi: Caterham, Toro Rosso, Sauber i Force India, još nezna.

FIA clears the air around FRIC

The world of Formula 1 was caught by surprise earlier this week when Charlie Whiting wrote a letter to each team to inform them that the FRIC system could be viewed as illegal, hence FIA can’t warrant that cars with FRIC on board pass the technical checks from the German GP onward.

Team principals were surprised when they received the document from the governing body and some believed the reason behind the move was to spice up the show in the ultra dominant Mercedes-era in which only technical glitches can stop the German team from conquering the first two places.

Reportedly, the FIA commenced talks about the front-rear connected suspension layout date back to May when discussions about cost-cutting plans took place in Monaco. However most of the teams wanted to stick to the system until the possible reintroduction of the active suspension.

FIA then appears to have collected information from each team on how their systems work and which effect they have on the overall performance. The system is mechanical and should try and help the car to maintain the ride-height. Autosport learned a technical chief conceded it served only aerodynamic purpose which is clearly in contradiction to the technical rules which prohibit moveable aerodynamical components.

FIA didn’t intend to outlaw the system with immediate effect, but wanted to get rid of it at the end of the year. Teams have to come to a consensus that neither of them lodge a complaint in the remainder of the season. Ferrari, Red Bull Racing, Marussia, McLaren, Mercedes AMG F1, Lotus F1 and Williams have already claimed they will support a pact not to protest any team for running the system. However four squads have thus far not openly provided their support.

It is now up to the remaining four teams - Toro Rosso, Caterham, Sauber and Force India – what they intend to do. If teams manage to share the same opinion, every squad will continue running FRIC which will then outlawed from 2015, if not teams have to remove it from their car or could use it amid fears their cars will be deemed illegal and excluded from races.
IZVOR - F1Technical

slika
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

Kvaka u ovome nije zabrana od strane FIA-e već otvoreni prostor ya žalbe od strane drugih timova na rezultate koji bi osvojio neki tim sa FRIC sustavom.Može slobodno Mercedes da pobjedi na sledećoj utrci,ali može se dogoditi da Marusija uloži žalbu i da se pobjeda izbriše od mercedesa.

Malo je to politički iyigrano od strane FIA-e.Nismo mi ali dajemo prostor manjim timovima)ili gubitničkim kako Mklr i Ferari) da uložu žalbu
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

a eto, svi timovi osim Saubera, Toro Rossa, Force Indije i Caterhama su dali riječ da neće ulagat prigovor nego da su za to da zabrana nastupi za 2015.

slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

S tim da ako RB neće davati nikakve prigovore neće ni Toro Rosso.
Dakle ostaju Sauber, FI i Caterham
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ako ne bude prigovarao Ferrari neće ni Sauber po tome, a i Caterham je dosta vezan uz RB tako da vjerojatno ni oni...ostaje FI koja vjerojatno nije toliko luda da se zamjeri Mercedesu i ostane bez njihove PU

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Za sve su krivi britanci... #-o McLaren je ocito "krivac" za ideju restarta. Bolje neka sređuju sezonu nego ovakve glupe ideje da im padaju napamet
2:17 – Charlie Whiting has revealed that a discussion with McLaren resulted in the concept of standing restarts.

The regulation, to be introduced next season, will see drivers form up on the grid after Safety Car periods, so long as more than two laps have passed since the start – or a restart – and there are over five laps remaining.

Whiting, the FIA's Race Director, says he had been looking at ways of making the sport more exciting and appealing to fans with a member of the Woking-based outfit when the idea arose.

"I was talking to someone at McLaren and we came up with this idea of how to make the show a bit better," Whiting explained during an interview with the official Russian Grand Prix website.

"When you watch a race, what is the most exciting part? The start. So, why not have a second one?"

Whiting shunned concerns that additional standing starts will make the sport more dangerous.

"If it's dangerous, you wouldn't even have the start of the race, would you?" Whiting argued.

"I can't see any downside to it. It will provide more excitement; you seldom get any changes of position at a rolling restart, so this might provide an opportunity for changes in position. Some drivers may be worried about losing their lead, but then again other drivers might get a chance to gain something from it.

"I think it's an interesting idea. It's been approved. Now we've got to work on making it work."
slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

F1NAC je napisao/la:Za sve su krivi britanci... #-o McLaren je ocito "krivac" za ideju restarta. Bolje neka sređuju sezonu nego ovakve glupe ideje da im padaju napamet
...ja mislim da se zabunio i da je razgovarao sa nekim talijanima o tome ali eto nije mu za zamjeriti star je već...gledaj to sa vedrije strane, mogao je naići i na lika kojemu bi nešto drugo bilo "najnajnajzanimljivije" - pustiš mašti na volju koje bi tada "ideje" mogao dobiti...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Zaključano