Novosti - Arhiva

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
zonelsk
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: FA

Re: NOVOSTI - Srpanj 2014

Post Postao/la zonelsk »

Jel gledao netko na tehnicalu ili igdje kolko utjecat micanje frica za pojedinu momcad?
I like to race, not to do laps alone.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

zonelsk je napisao/la:Jel gledao netko na tehnicalu ili igdje kolko utjecat micanje frica za pojedinu momcad?
ja mislim da je jedan covjek iz Force Indie u intervjuu jednom rekao da ce ih kostat pol sekunde po krugu
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Da merc makne fric a svi ostali ga zadrže, i dalje bi - po tome - pobjeđivali
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

nije istina...ne možemo znati koliko kojoj momčadi FRIC sustav donosi u performansama pa to ne možemo ni tvrditi. Možda kod FI jeste oko pola sekunde, ali za Mercedes koji je prvi krenuo sa razvojem tog sustava sigurno je veći gubitak zabrana istog. Uostalom, priča se da bi baš oni trebali biti najveći gubitnici zajedno sa Red Bullom te Lotusom. Za Lotus čak kruže priče da je sustav efikasniji nego kod Merca. Najmanje bi trebale izgubiti momčadi koje su najmanje bile u stanju ulagati u razvoj: Marussia, Caterham i Sauber
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Ja sam čitao da je brojka od pola sekunde referirana na mercedes.

The first thing F1 fans will want to know is; will it shake up the order and what impact will it have on the racing?
The answer, from discussing the situation with a few F1 engineers, is that the lap time difference from banning FRIC suspension will be around three to four tenths of a second, depending on how well the system is working on individual cars.
http://www.jamesallenonf1.com/2014/07/h ... der-in-f1/" onclick="window.open(this.href);return false;
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Reanult za 2015. razmišlja kopirati mercedesov motor.
http://www.autosport.com/news/report.php/id/115092" onclick="window.open(this.href);return false;

slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Has Germany fallen out of love with F1?
Stvarno je bilo žalosno vidjeti prazne tribine.

slika
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

dati 100+ € da vidis bolide, a cujes? hmm sta?? gledat ih mogu na sajmu... ja sam od 2011. svake godine na jednoj bio, od ove godine mislim da prestajem sa tradicijom.... nakon sto sam zaspao u austriji na po treninga....
McLaren u <3
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Meksiko se navodno vraca u kalendar 2015., samo se sluzb. potvrda ceka
slika
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

Pazite ovo:

http://paddocktalk.com/news/html/story-257590.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Svi se pozvjerili za Maxom!!!!!
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

speedy56 je napisao/la:Meksiko se navodno vraca u kalendar 2015., samo se sluzb. potvrda ceka
Potvrđeno je
slika
speedy56
Legenda
Legenda

Potvrđena utrka u Azerbajdžanu 2016. na kalendaru kao VN Europe #-o
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Pa hebem ti Arzebejdžan u F1, ko ispada da oni i Mexico mogu doć Spa, Silver, Monza? Zar zaj Arzebejdžan nije u Aziji?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Nope u eurupi je
slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Stari olinjali perverznjak, neplatiša poreza i potencijalni stanovnik njemačkog zatvora oformljava novu radnu grupu koja bi trebala podići interes i vratiti gledatelje k F1 koji su iz nepoznatih razloga izgubili volju i želju za gledanjem istog...kao svog čo'eka od zadatka predlaže dokazanog muljatora, prevaranta i lopinu Flavia...unutar nekoliko tjedana će se sastati sa momčadima i protresti potencijalne ideje...ne znam da li bih se smijao ili plakao...manično-depresivna psihoza...
KLIK NA LINK
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Jedn od "ideja" je dodavanje oko 25kg balasta pobjedniku za sljedecu trku DTMF1
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Novosti - Kolovoz 2014

Post Postao/la F1NAC »

Izbjegnut ce Bernie zatvor. Morat ce vjerovatno platit samo 100milijuna €
Bernie Ecclestone looks set to avoid jail and retain control of Formula One. Germany newspaper Suddeutsche Zeitung is reporting on Saturday that the F1 chief executive has negotiated a $100 million settlement with prosecutors in his high-profile corruption case in Munich.

The newspaper did not name its sources but said the settlement, negotiated in Munich on Saturday, will terminate the trial altogether and see all charges dropped. Earlier in the week, there was talk of a $33 million compensation payment to the Munich state bank BayernLB.

It is believed that, on Friday, the court told witnesses due to testify not to attend until further notice. Official confirmation is possible within the first half of next week, and probably on the scheduled resumption of the trial on Tuesday.

"There have been additional talks involving state prosecutors, defence lawyers and the court, and it's possible that a settlement to end the case could be reached next week," a court spokesman said.

Suddeutsche Zeitung said prosecutors had initially demanded a settlement amount of EUR 100 million (approx. $134 million), but Ecclestone and his lawyers had negotiated the currency down to US dollars.

The report said that if the settlement is agreed to by all sides, it would be the largest financial settlement in German history. - See more at: http://autoweek.com/article/formula-one ... 8DaDy.dpuf" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
spacedoc
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Za kog ove godine navijat

Re: Novosti - Kolovoz 2014

Post Postao/la spacedoc »

ma to je sitnica ja to potrošim svaki dan bar toliko
slika
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

FIA works on a spectacular system to improve safety

The FIA has revealed it is looking into a new way to improve safety at a time when one or more of the wheels become detached from a car. The automatic deflation solution should prevent wheels from bouncing onto other cars or into the crowd.

Even if the FIA has pushed hard to improve safety in the last two decades, motorsport cannot reach a level where total safety can be granted. FIA now wants to take another important step in their fight for raising that standard.

Since Ayrton Senna’s death, Formula One was spared of fatal driver accidents. In 2009 however, GP2 driver Henry Surtees’ head was hit by a wheel, leading to him immediate death. That incident proved the continued hazard of loose wheels, even though the wheels are now linked to the chassis with retaining tethers. After a huge crash or when a wheel is not secured properly, both drivers and marshals are under serious threat.

The FIA has entrusted the American Oscar Nelson Group to work together with the FIA’s Institute for Safety on a system which releases the air out of the tyre when this flies off the car. This then should slow the tyre down when it first touches the ground.

The system itself is pretty complex and requires complete reliability. An unplanned deflation with a wheel still being attached could otherwise create a potentially dangerous accident.

The system is designed to use sensors around the car, feeding data to the ECU. A software model will there analyse whether all wheels are attached to the car. Overall this should also mean a very small weight penalty for cars, as current sensors and ECU can be used whereas only a few velves are needed to allow air to escape from the tyres when needed.

The project still finds itself in a very early phase of development and it is to be evaluated how much energy goes lost with the deflated tyre. Development work would only continue if the advantages will eventually outweigh the costs.
IZVOR - F1Technical
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

zeznuto, felga je ostrija od gume al opet treba vidjet na koju shemu to izgleda
slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

F1NAC je napisao/la:Izbjegnut ce Bernie zatvor. Morat ce vjerovatno platit samo 100milijuna €
Mclaren strikes back. =D>

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Gume alocirane za Belgiju su Soft i Hard za razliku od prosle godine kad su bile Medium i Hard. Bit ce zanimljivo dali ce se na softu kao 2011 pojavit blistering :D
slika
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

F1NAC je napisao/la:zeznuto, felga je ostrija od gume al opet treba vidjet na koju shemu to izgleda
Pretp da nece odvajat gumu od felge, nego ce samo ispuhat gumu skroz ili do neke mjere i na taj nacin smanjih razinu odskakanja / odbijanja kod sudara, jer kad je puna ima vecu elasticnost i skace uokolo i moze se odbiti u drugi bolid publiku suce itd... a ako je prazna ili na pola ispuhana manje ce odskakati..
I like to race, not to do laps alone.
speedy56
Legenda
Legenda

Marmorini otisao u Renault
http://www.auto123.com/en/racing-news/f ... aign=feeds" onclick="window.open(this.href);return false;

Bojim se da ce se ponoviti prica s Costom

A vezano za ovaj sustav...
Dobro da su dosli do tako necega jer je u zadnjih par godina bilo situacija s tim skakucim gumama koje du mogle zavrsiti puno gore nego su zavrsile (Spa 2012, Nurburgring 2013, Silverstone 2014).
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Nemora znacit. Marmorini je bio prakticki celo motora a costa je radio s tombazisom
slika
Zaključano