Novosti - Arhiva

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
speedy56
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: FAlonso ALotterer

Re: Novosti - Kolovoz 2014

Post Postao/la speedy56 »

Bernie riješio sve sa 60mil funti...
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

A pazi njegov odvjetnik je predlozio kako govore da se tih 100 milijuna eura iskoristi za gradnju f1 staze u Bavarskoj negdje. Uglavno on jos moze profitirat od toga. Pff koji lik
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Vuksa_KC
Veteran
Veteran
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Vuksa_KC »

speedy56 je napisao/la:Bernie riješio sve sa 60mil funti...
E tako, da ne bi bilo da tog ima samo kod nas :badgrin:
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

slika
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Jos jedan tezak udarac na stare staze. Nakon sto su zacementirali spa dosla je nazalost na red i Monza. Asfaltirana je zona izlijetanja kod parabolice :(

slika
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

neće kompletnu zonu asfaltirati. Ove zelene linije su gdje asfalt završava i dalje nastavlja šljunak. Linije su dodane računalom, a povezuju stupiće koje su radnici postavili.
slika
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

jesi siguran da zelena linija ne označava dio odakle počinje asfalt? tipa ostavit će ovaj metar-metar i po šljunka a asfalt ide od linije do zaštitnih ograda?
speedy56
Legenda
Legenda

Vidc je u pravu, vifi se na Fincevoj slici da je asfalt iza te zelene linije do ograde, a sad pitanje je sto ide izmedju zelene i staze - trava ili šljunak?

I da - žalosno...
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

možda će na taj dio tek doći asfalt (skroz do staze mislim) ili možda trava da ih natjeraju da ne koriste taj asfalt da si prošire stazu. Ali na finčevoj se slici vidi da asfalt nije skroz do ograde nego ima šljunčani dio i od asfalta do ograde...tako da, morat ćemo pričekati da vidimo što će biti kad završe.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

speedy56 je napisao/la:Vidc je u pravu, vifi se na Fincevoj slici da je asfalt iza te zelene linije do ograde, a sad pitanje je sto ide izmedju zelene i staze - trava ili šljunak?

I da - žalosno...
Vettelov omiljen dio. Bit ce beton do pasica. Omogucit ce se ocito i da se ide malo van staze.
slika

Bas glupo inace ovo mi je jedan od najboljih djelova na stazi kad se gleda onboard. Onda se vidi ko bas ide na limit ful do ruba i ako cm dalje ides ode krug. A i utrka

EDIT;

jedan dobar komentar na tu sliku
R.I.P. Lewis Hamilton if his brakes fail there
:biggrin: :biggrin:
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Jos malo o monzi. Dobro je ako je tako
slika
slika
speedy56
Legenda
Legenda

Finac - vidio sam slike po Twitteru na kojima asfalt (ili beton, uglavnom trava kao do sada nije) ide dalje uz zavoj, pa ovo objašnjenje možda više ne stoji

U prvih 11 utrka je bilo 463 zaustavljanja u boksevima, 2013 je bilo 637
Najviše u Bahreinu (57), najmanje u Silverstoneu (24)

Još malo brojeva na linku - http://www.auto-motor-und-sport.de/form ... 13331.html" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Now hearing from various sources. Verstappen to replace Vergne from this weekend. Wow. Just wow.
Alonsista hasta la muerte..
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Mislim da nece ovaj vikend. Potvrđeno je da ce 2015 zamjeniti Vergnea. Ali klinca od 17 godina stavit u f1 bolid. Neznam meni je to malo preforsirano. Trebali bi stavit nekonogranicenje na godine. 17 godina mislim da je premalo.
slika
speedy56
Legenda
Legenda

http://www.gpupdate.net/en/f1-news/3148 ... o-in-2015/" onclick="window.open(this.href);return false;

Od sljedeće godine...
Ovo već nije normalno... 17 godina! Da znam da je odličan u F3, ali F3 je daleko od F1, dok imaju jednog odličnog dečka u WSR-u, ima 20 god (čak više od Kvyata) i ove sezone fantastično vozi. Ima 157 bodova za sad (drugi ima 118) 3 vikenda prije kraja, uz to ima i sezonu u GP3 (istina u kojoj ga je Kvyat kao i ostatak grida dobio, ali 1 godina može napraviti velike razlike) i nekoliko testova s RB-om i Toro Rossom (na kojima se također pokazao odličnim)
slika
wolfman
HNL kladionica super velemajstor
HNL kladionica super velemajstor
Navijam za: Vettel

Post Postao/la wolfman »

speedy56 je napisao/la:http://www.gpupdate.net/en/f1-news/3148 ... o-in-2015/

Od sljedeće godine...
Ovo već nije normalno... 17 godina! Da znam da je odličan u F3, ali F3 je daleko od F1, dok imaju jednog odličnog dečka u WSR-u, ima 20 god (čak više od Kvyata) i ove sezone fantastično vozi. Ima 157 bodova za sad (drugi ima 118) 3 vikenda prije kraja, uz to ima i sezonu u GP3 (istina u kojoj ga je Kvyat kao i ostatak grida dobio, ali 1 godina može napraviti velike razlike) i nekoliko testova s RB-om i Toro Rossom (na kojima se također pokazao odličnim)
i meni bi imalo puno više stavit Sainza u TR a Verstappena na njegovo mjesto(ili u GP2),al čini se da je RedBull u F1 samo da bi obarao rekorde :?
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

Svašta. Žene pa djeca, kud ode F1. Po mome je normalna dob 22-23 god za ulazak u F1 (i to da si do tad vozio stalno od 5te godine i redovno pobjeđivao), ako te zapadne na početku lošija momčad imaš 2-3 god za pokazat se da u 25. dođeš do boljeg bolida i da do 35. daš najbolje od sebe (ili da te zamjene maloljetnikom).

Volio bi da sam u krivu ali mislim da maloljetnici nemaju uzora u sportu, ne voze svojom glavom već onako kako im momčad daje upute (intervjui, izjave, ništa bez momčadi). Nakon jedne pobjede žele naslov a nakon naslova ne pristaju na ništa manje, nema respekta.

Očito se kupuje karta u F1 i počelo je kao sa nogometom da ne odlučuje igrač gdje, šta, kako, koliko jer je balavac u prvom razredu srednje škole već ugovore, plaću i sve ostalo potpisuju roditelji.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Ljudi se muce u gp2 da se probiju u f1 al uzalud im trud kad ih preteknu 17godisnjaci. Kladim se da verstappena stave druge god u gp2 nebi bio puno bolji od marciella recimo mogu se kladit
slika
speedy56
Legenda
Legenda

Marciello po meni bi bez problema mogao (kad bi imao priliku) u F1 sljedeće godine.
Dečko je odličan (on je prošle sezone bio prvak u F3), brz, grize, napada, ali nema sreće nikako. U kvalam su mu već nekoliko puta ove sezone backmarkeri uništili brzi krug, time i utrku, a u utrkama su ga dočekali kvarovi (SIlverstone 1) i sudar (Silverstone 2) zbog kojih nije bio kriv.
slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Meni je smiješno da je on tek tjedan dana u red bullovom programu i odmah ga stavili u f1, i još je najmlađi od svih članova programa. Sainz je RB junior još od kartinga, dakle više od 5 godina, i još uz to vozi odlično ove sezone i skoro sigurno ce osvojit naslov u FR 3.5, i onda ovi uzmu klinca od 16 godina i ubace ga prije Sainza. :)
Vidim da se svi pitaju zašto su ga odmah stavili tako rano u f1? Zato jer da nisu, otišao bi u mercedes. RB ga je toliko htio da su mu morali ponudit nešto što mu mercedes ne može, a to je da odmah vozi u f1, i naravno da ovaj to nije mogao odbiti. ;)

Uglavnom, lik je nevjerojatan talent. U kartingu je osvojio sve što je mogao osvojit, nitko nije imao takvu dominaciju kao on (ni hamilton, za kojeg je isto poznato da je bio odličan).

Baš sam neki dan čitao neki tekst o njemu: Kad je ove godine prešao iz kartinga u formule prvo je mislio voziti u formuli 2.0 gdje obično mladi vozači počinju. Na prvom testu lik obori rekord staze, drugi test opet obori rekord staze... :) Uglavnom na svakon testu je bio toliko ispred svih da su odlučili da bi mu to bilo prelagano i odmah ga ubacili u f3, gdje mladi vozači dolaze tek nakon jedno 3,4 godine iskustva u formulama. I ubacili ga prvu sezonu u neku osrednju ekipu da se malo uči, pa će kao tek sljedecu sezonu napadat naslov. A max odmah u prvoj sezoni u borbi za naslov, ludnica kako lik vozi..
Dosta ga pratim jer sam mislim pogledao sve f3 utrke ove sezone, bude prijenos na max gp-u, a ako ne stignem pogledat stavljaju utrke na svoj youtube kanal, tako da onda pogledam snimku kasnije.
Uglavnom užitak ga je gledati. Naravno, možda je suludo klinca od 17 godina ubacit u f1, i bolje bi bilo da su ga stavili barem jednu sezonu u gp2 ili fr3.5 al kad se radi o ovakvom talentu, možda čak i nije prerano. ;)
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

K1M1 je napisao/la:Meni je smiješno da je on tek tjedan dana u red bullovom programu i odmah ga stavili u f1, i još je najmlađi od svih članova programa. Sainz je RB junior još od kartinga, dakle više od 5 godina, i još uz to vozi odlično ove sezone i skoro sigurno ce osvojit naslov u FR 3.5, i onda ovi uzmu klinca od 16 godina i ubace ga prije Sainza. :)
Vidim da se svi pitaju zašto su ga odmah stavili tako rano u f1? Zato jer da nisu, otišao bi u mercedes. RB ga je toliko htio da su mu morali ponudit nešto što mu mercedes ne može, a to je da odmah vozi u f1, i naravno da ovaj to nije mogao odbiti. ;)

Uglavnom, lik je nevjerojatan talent. U kartingu je osvojio sve što je mogao osvojit, nitko nije imao takvu dominaciju kao on (ni hamilton, za kojeg je isto poznato da je bio odličan).

Baš sam neki dan čitao neki tekst o njemu: Kad je ove godine prešao iz kartinga u formule prvo je mislio voziti u formuli 2.0 gdje obično mladi vozači počinju. Na prvom testu lik obori rekord staze, drugi test opet obori rekord staze... :) Uglavnom na svakon testu je bio toliko ispred svih da su odlučili da bi mu to bilo prelagano i odmah ga ubacili u f3, gdje mladi vozači dolaze tek nakon jedno 3,4 godine iskustva u formulama. I ubacili ga prvu sezonu u neku osrednju ekipu da se malo uči, pa će kao tek sljedecu sezonu napadat naslov. A max odmah u prvoj sezoni u borbi za naslov, ludnica kako lik vozi..
Dosta ga pratim jer sam mislim pogledao sve f3 utrke ove sezone, bude prijenos na max gp-u, a ako ne stignem pogledat stavljaju utrke na svoj youtube kanal, tako da onda pogledam snimku kasnije.
Uglavnom užitak ga je gledati. Naravno, možda je suludo klinca od 17 godina ubacit u f1, i bolje bi bilo da su ga stavili barem jednu sezonu u gp2 ili fr3.5 al kad se radi o ovakvom talentu, možda čak i nije prerano. ;)
Ja bi ga ipak stavio u GP2 bar jednu sezonu. sto mu znaci cekat jos koju godinu pa ima tek 17. Bolje da se sklesa posteno nego da prije 20 dozivi pad u F1. Mislim da nebi samo tako šetao po GP2
slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Pa slažem se ja s tim, al bilo je vjerojatno upravo ovo što sam gore napisao. Imao ja na stolu vec ponudu od mercedesa, oni su mu vjerojatno nudili gp2 i mogućnost da kroz godinu dvije bude u f1. RB je jednostavno morao dat bolju ponudu od toga kako bi se max ipak odlučio za njih, pa su mu odmah ponudili mjesto u f1.
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Prije par godina je bilo "suludo stavit nekog od 19 u F1", tak da... mislim da one priče da "vozač treba u F1 sa toliko i toliko" danas više nemaju smisla.
Samo neka se trkaju.
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

dmarijon je napisao/la:Prije par godina je bilo "suludo stavit nekog od 19 u F1", tak da... mislim da one priče da "vozač treba u F1 sa toliko i toliko" danas više nemaju smisla.
Moguće da ti bolidi nisu zahtjevni za vozit kao neki prije, a taj RBR mi je totalno nejasan idu na sve mjađe i mlađe vozače, valjda kod njih ako vozač nije došao u F1 do 22 godine neće nikad ni uć što se njih tiče
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
speedy56
Legenda
Legenda

Da, 22 i to im je plafon. Da Costa je imao 22 lani kad je Kvyat upao umjesto njega, a i pitanje je gdje će sada Sainz. Možda uspije dobiti i neko mjesto a la Marussija ili Caterham, odn. izvan RB-a jer ima oca i Alonsa iza svojih leđa. Bila bi stvarno šteta da se ne pojavi na gridu barem do 2016.

A o zahtjevnosti bolida su danas vozači pričali na presssici. Najviše Massa jer je vozio i u V10 eri, ali su se svi složili da je bilo teže voziti te starije bolide
slika
Zaključano