Simulacije vožnje

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori

Koju igru bi željeli da koristimo za ponovno okupljanje F1-HRacing ekipe? (moguće više izbora)

rFactor
6
25%
rFactor 2
4
17%
Race 07
3
13%
RaceRoom Racing Experience
3
13%
GTR2
2
8%
Automobilista
5
21%
Project CARS
0
Nema glasova.
Project CARS 2
1
4%

Ukupno glasova: 24

Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Simulacije vožnje

Post Postao/la Armanini »

cudne je ovo vase negodovanje..
koliko sam ja shvatio, vozite fun raceove tako da normalno da se takve stvari dogadjaju..

koliko citam culetov post gore i njegovu pripremu i pristup utrci i svemu - jel tebi cilj uzivat i zabavit se ili je stvar vremena krugova i brojki?
valjda je to stvar bolida i takvog nacina utrkivanja.. nisu svi arnoux i villeneuve :)

gledam razliku izmedju naseg pristupa gdje vozimo zbog gustanja i zbog borbi, kontakata nema jer je prirodno pustit mjesta i vozit paralelno.. ima kontakata jedino onih trkacih guranja i grebanja vrata o vrata :)

al nema potrebe za teskim rijecima i negativnim ozracjem..

cale bravo za video!
sve receno :)

ovo sa sebringa me malo zaboli, al :)
bilo mi je super zabavno pokusavat ostat na izlazima blizu jer sam mislio da cu samo tako sa brzim autom proc na nekoj ravnici, al kitu..
izvlacim se na stazu jer mi bila new i da je jos 5 krugova bilo neznam gdje bi te uspjesno napao :)

ovo na autumnu je ludilo.. najjaci dio onaj krug prije di se anti izvrti u zadnjem..
i ovaj tvoj prolaz kroz zadnji kojeg nisi bas uhvatio na videu kako treba, al se mi sjecamo :)
rFactor F1 HR server Info
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Armanini je napisao/la:koliko citam culetov post gore i njegovu pripremu i pristup utrci i svemu - jel tebi cilj uzivat i zabavit se ili je stvar vremena krugova i brojki?

Pa sve ovisi o čem se radi. Ako se organizira nekakva ozbiljnija utrka, sa točnom satnicom, pravilima, i bez restarta, dakle samo jedna utrka, onda je moj cilj u toj jednoj utrci biti što bolji. Naravno, ako mi mod nije zabavan neću ni vozit jer takve modove ni nemam instalirane.

Ako se pak vozi kao kad npr Ćale otvori server di se vozi 5-6 (u većini slučajeva) i di je jedno jedino pravilo "izađi na stazu i zabavi se" onda ni ne gledam na rezultat nego da se, eto, zabavim. U takvim utrkama mi nije problem ako slučajno se dogodi da ostanem sam daleko naprijed pričekat ostale, nije mi problem ni gurat se sa nekime jer znam da ću ako i odustanem pričekat 10-ak minuta i ide odmah nova trka.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

Antimon
Navijam za: Kimi Webber

Post Postao/la Antimon »

mogli bi opet voziti sebring :-)
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

Gledaj cule, i na ozbiljnijim utrkama desi se da imaš ljudi koji misle da mogu dobit utrku na prvom zavoju, desi se da i iskusniji zaborave da netko ispred njih će možda kočiti ranije za prvi zavoj zbog hladnih guma, kočnica, filinga ... pa se nađu iznenađeni umjesto da iskoriste šansu. Isto tako desi se da te backmarker nepušta, pokuša propustiti ostajući na trkaćoj putanji ili te propušta na glupom mjestu npr makne se sa staze (!!) pa izgubi kontrolu i pokupi te dok ga prelaziš (vjerovao ili ne i ja nekad naletim na backmarkere :biggrin: ). Ali stvarno ne razumijem tvoju ljutnju na Magia (mislim da je on u pitanju) na Sebringu. Izvrtio se i jednostavno se nije stigao maknuti ... mislim, šta si očekivao? Da stisne "esc" ... sve ovo tvoje negodovanje mi se čini kao premalo online utrka ... nakon nekog vremena jednostavno otupiš na gluposti i ljutnja traje manje od minute ... bar kod mene.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Na Magia se ne ljutim jer sam i ja na tom mjestu pogriješio krug-dva prije. Ono što me tad naljutilo da je kombinacija moje i tuđe nepažnje rezultirala krajem utrke za mene.

Što se ovog da je malo online utrka: moguće. Barem što se onih ozbiljnih tiče.

slika
Haris KTM
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la Haris KTM »

Lako je vama decki uzivati u utrci jer vozite do 5 krugova i radite rst kad zelite, kada je rijec o nekoj stazi i modu i kada su u pitanju treniranja od sedmice i vise onda je stvar drugacija, normalno je da bude krivo ako vam je race zavrsio u prvoj krivini koji se nije postavio tako kao ti, mozda je dosao na koji hot lap, opalio koji svoj best lap i nasao se na startu iza vas te vam on i presudio ishod utrke!!!

To nije rijec o Kuzmi ili Maggyu, nego govorim uopsteno na post koji je Arma napisao Culetu, svi mi uzivamo u utrkivanju i normalno da smo cvrsci i mozda pomalo i bezobrazniji kada je duza utrka, nije utrka samo jedan zavoj ili krug vec i do 30 chak, te ako vam je odustati u prvom zavoju, krugu ili polovici utrke onda dolazi do negodovanja!!!

Vi mozete vise uzivati u utrkama i fer borbi i ostavljanju prostora, jer takve utrke kratko traju i ponove se par puta, tako smo i mi sinoc, opalili smo bar 10 utrka do 5 krugova, bilo je svakvih scena, do izvrsnih pretjecanja do ne fer poteza ali kada bude official race onda svak mora pristupiti full ozbiljno i cuvati sebe i oko sebe, to je kodeks ponasanja na stazi!!!

Osnujte ligu i sampionat te kalendar utrka pa cete znati o cemu pricam, vjerujem da vecina zna ali et samo kazem...
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

Haris KTM je napisao/la:Lako je vama decki uzivati u utrci jer vozite do 5 krugova i radite rst kad zelite, kada je rijec o nekoj stazi i modu i kada su u pitanju treniranja od sedmice i vise onda je stvar drugacija, normalno je da bude krivo ako vam je race zavrsio u prvoj krivini koji se nije postavio tako kao ti, mozda je dosao na koji hot lap, opalio koji svoj best lap i nasao se na startu iza vas te vam on i presudio ishod utrke!!!

To nije rijec o Kuzmi ili Maggyu, nego govorim uopsteno na post koji je Arma napisao Culetu, svi mi uzivamo u utrkivanju i normalno da smo cvrsci i mozda pomalo i bezobrazniji kada je duza utrka, nije utrka samo jedan zavoj ili krug vec i do 30 chak, te ako vam je odustati u prvom zavoju, krugu ili polovici utrke onda dolazi do negodovanja!!!

Vi mozete vise uzivati u utrkama i fer borbi i ostavljanju prostora, jer takve utrke kratko traju i ponove se par puta, tako smo i mi sinoc, opalili smo bar 10 utrka do 5 krugova, bilo je svakvih scena, do izvrsnih pretjecanja do ne fer poteza ali kada bude official race onda svak mora pristupiti full ozbiljno i cuvati sebe i oko sebe, to je kodeks ponasanja na stazi!!!

Osnujte ligu i sampionat te kalendar utrka pa cete znati o cemu pricam, vjerujem da vecina zna ali et samo kazem...
Moj stav je upravo suprotan ovom. Na kratkim utrkama ću možda i zatvorit nekog nerezonski i riskirati da me izbaci samo zato što manje ili nikako nepratim retrovizore, ali na dužim utrkama ne, jer ima vremena za nadoknaditi. No ja ionako imam malo drugačije shvaćanje šta je utrkivanje (defanzivna vožnja svakako ne - za mene) i glupo mi je skrivati se iza "prava na izbor putanje" ... što se toga tiče ja sam u manjini jer već dugo vremena (otkad su se počeli vrtiti veliki novci na pravim utrkama) defanziva se smatra umjetnošću utrkivanja ... nije važno biti brži - važno je ostati ispred. Meni je zabavno kad se netko brani brzinom, a ne zatvaranjem ...
Haris KTM

Jesi gledao race Monza 2011, 30 krugova je Shumi drzao Hamiltona iza, mozda nije brzi ali ga je uspio ostavljati iza, sa tog stanovista sto ovaj iza nije puno rizikovao te ovaj isto ispred takodjer, kad bi to bilo kod nas, energicnije se vozi na utrci od 5 krugova i kad se preracunas nije puno steta, te vise se oslobodis i samim tim uzivas u voznji, na to sam mislio!!!
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

upravo ovo sto kaze zvjerko - na kratkim utrkama ces koji put vozit i iznad 100% (glupa izjava, al nek bude) jer je for fun i nije neka greda, dok se na pravim utrkama ne vozi 100%.. nama su cak na ovim kratkim utrkama vremena krugova po 2 sekunde sporija nego vrijeme koje mozemo odvozit.. zasto.. zato jer ne vozimo i ne drzimo se trkacih putanja ko pijan plota i vozimo do neke normalne granice na kojoj se osjecas da mozes vozit bez da negdje izletis, i zato su nam utrke borbe svih 5 krugova jer ne ispadamo (pricam generalno, jasno da ispadamo cesto)..

tek na duzim utrkama bismo imali jos i manje kontakata i izljetanja..
a koliko citam iz posteva vi upravo vozite duze utrke kao da vozite sprint (ne vi kao ti i ostali nego takav dojam sam dobio citajuci utiske).. a i prema culetovom postu sam vidio da je takva ideja..
a cuj.. koliko smo pravih utrka pogledali i koliko njih najebe ni krivi ni duzni..
uvijek se sjetim kada je montoya koji je vodio utrku (to mu je bilo prvo vodstvo i imao je utrku pod kontrolom ako se dobro sjecam) lapirao verstapena, prodje ga na ravnici a ovaj ludjak odmah na kocenju naguzi i izbaci iz utrke.. jbga.. shit happens..
Ono što me tad naljutilo da je kombinacija moje i tuđe nepažnje rezultirala krajem utrke za mene.
e pa upravo to.. ako vidis neku "budalu" ispred tebi je u interesu da prodjes sto jednostavnije i sto brze, ali da pazis da prodjes ziv.. koliko puta vidis ove vodece kako masu rukama kad prolaze backmakere? upravo zato jer se nisu na vrijeme i korektno sklonili tako da je ovaj izgubio par sekundi jer nije mogao riskirat da ga prodje pod oces neces..
i kad kazu - svako preticanje je rizik, cak i kad pretices backmarkere.. sad znas why :)
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

dečki uploadao sam 7 staza s više verzija istih za malu promjenu.
http://www.megaupload.com/?d=Y0IVKZ5Y" onclick="window.open(this.href);return false;
staze su više za touring aute (zavoji i kratki pravci) nego za OW. Staze su iz Race07, GTL i STCC trackpacka, tko sve to ima nek ne skida.

Molim da to skinete pa otvaram server za sat vremena cirka.
slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Ja kao backmaker sa puno staža :D mogu reći da je među nama samo jedan strpljivi vozač.
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

server otvaram u 19:25h
staze sam postavio u link-u iznad trackpack
prvo ide Mondello (GTL) s klasom 1300ccm
zatim Mantrop (STCC) s klasom 2000ccm
na kraju Puebla (RaceON) BMW 2002tii vs Alfa 2000GTA

IP:31.147.70.84
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

evo jedne dobre borbe mene i Mansella od početka do cilja. Malo je teže preticat na ovoj stazi s realno samo 2 mjesta za napad ali pošto se lako obranit bome nije lako vozit na limitu cijelo vrijeme pod pritiskom drugog :)

EDIT: iako auti nisu ista klasa na ovoj stazi su izjednačeni jer je porš 36KS jači ali i 200kg teži od alfe.

-dečki večeras me ne čekajte za server, od večeras počinjem čekat novu (čitaj=ločem :D).
Vidimo se na stazi tamo negdje 2.1.2012. Sve naj!
slika
Mansell
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Mansell »

Ko da smo sajlom zavezani =P~
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
Haris KTM

fkt video i borba do jaja, a porso je jaci ali i vidim da vise drifta, tako da svaka cast cale
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

veceras mogu ja otvorit, da odvozimo jos malo u ovoj godini :)

skinut cuove staze koje je cale upao pa nesto od njih?
pitat cu kao i uvijek da date neki prijedlog, sto biste htjeli vozit.. iako nikad ne dobijem odgovor, osim od antija, zna se koja staza :)

kimi, finac? gdje ste vi? jeste skinuli vise mod? jeste se naputovali.. jeste doma veceras?
vidc..? oces banut tamo negdje oko 23? :)
ajd moze nas se skupit solidno..

takodjer ako imate zelju za autima recite ili cu pustit sve pa cemo se dogovorit 2-3 auta koje cemo?
slika
Antimon

Post Postao/la Antimon »

:-) eto osim estorila, mogli bi ovaj kraći sebring (club). znam da ti bas i ne voliš tu stazu...samo prijedlog :-)
Sinoć smo tamo imali opet par dobrih utrka, i to sa fićekima i simcama. mislim da je većina skinula onaj trackpack od ćaleta.
Moglo bi tamo biti dobrih staza..nisam još isprobavao.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ako ste skinuli taj pack onda cu prvo otvorit puebla pa dalje cemo se dog..
takodjer i za aute..

78.2.105.49
slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Armanini je napisao/la: kimi, finac? gdje ste vi? jeste skinuli vise mod? jeste se naputovali.. jeste doma veceras?
Ma nisam skinuo jos. Ako ste slucajno voljni vozit tcl, gt, dtm92 ili f3 dolazim. :)
Ako ne onda se vidimo druge godine. :)
slika
Mansell
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Mansell »

Kimi skini si RFT 2011 pa dodji na F1Bosnia malo vozit jer 8.1. imamo trku pa bi mogao upast ak ce bit mjesta. Cule je vec tamo. Mozda vas Haris uvrsti kao predstavnike F1 HR. Trebali bi se okupiti ljudi iz 4 lige, 24 vozaca. Ili si mozda vec ostario za OW mod [-X
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
Antimon

Post Postao/la Antimon »

ljudi gdje ste? arma i ja sami
Haris KTM

ne mogu mans, vidio si kolika je posjeta sa croteam, josh nisu svi dosli, sigurno zbog praznika, ako se i ne odazovu svi sa f1int i cockpita popunice se mjesta sa vozacima iz croteam-a, da su ranije rekli da zele rado bih, sad fkt ne mogu
slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Ekipa,

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

i tebi. I svaka čast na korištenom fontu :)

slika
Odgovori