Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
zagor
Početnik
Početnik
Ja sam: Vozač
Navijam za: Iceman

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la zagor »

Piquet20 je napisao/la: Montezemolo sigurno nece otici, jedino ako on to sam ne odluci. ;)
Ali nadam se da ce se promijeniti pola pitwalla (poglavito glavni i odgovorni na pitwallu), a i o drugom vozacu bi trebalo dobro razmisliti...
Hm, neznam, mislim da bude tak veliki pritisak bil da budu morali neke mijenjati i to na veliko... Jer stvarno od kad je Todt otisel imaju neke "djecje" bolesti za koje u takvoj ekipi nebi smjelo biti mjesta... Masse mi je bas zal, ali mislim da nakon one ozlijede nije isti...
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
deda
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la deda »

Neznam zasto Montezemola smjenjuju pa nije da on donosi takticke odluke, mislim da treba Domenicallila smjenit!
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

deda je napisao/la:Neznam zasto Montezemola smjenjuju pa nije da on donosi takticke odluke, mislim da treba Domenicallila smjenit!
Naravno da što se tiče strategije nije on odgovoran ali on je dogovoran indirektno za ljude koji su odgovorni direktno za strategiju, on favorizuje Domenicalija a Domenicali je postavio ljude koji su odgovorni za strategiju. Domenicali je otjerao čovjeka zahvaljujući čijim se strategijskih odlukama u eri Schumachera dobijalo dosta utrka, to je priznao i Brawn, govorim o Baldisseriju.
Za ovu strategijsu odluku juče direktno je odgovoran Dyer.
Mislim da kod poglavice LDM Domenicali ima previše kredita.
Poglavica LDM je mnogo popustljiv prema Domenicaliju, Baldisserija su otjeralo odmah posle 1-2 loše odluke koje nisu uticale na Ferrarijev plasman jer je bolid 2009 bio loš, a zaboravile su se njegove zasluge za pobjede i titule a neka mi neko kaže po čemu je to Domenicali zadužio Ferrari, šta je to on uradio za Ferrari #-o , da bi mu se davalo toliko šansi. ;)
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

drsrle je napisao/la:http://www.index.hr/sport/clanak/minist ... 23469.aspx

Montezemolo - bye bye
Jel ima igdje drugdje ta vjest osim na indexu?
Kakve veze imapolitičar sa Ferrarijem?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
fankiđoe
Početnik
Početnik
Navijam za: KR SV

Post Postao/la fankiđoe »

Kenny je napisao/la: Jel ima igdje drugdje ta vjest osim na indexu?
Taj Roberto Calderoli si je umislio da je Kim Jong-Il. Stvarno ne znam kakve veze ima politika, pogotovo u jednoj
razvijenoj zemlji, sa F1.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

fankiđoe je napisao/la:
Kenny je napisao/la: Jel ima igdje drugdje ta vjest osim na indexu?
Taj Roberto Calderoli si je umislio da je Kim Jong-Il. Stvarno ne znam kakve veze ima politika, pogotovo u jednoj
razvijenoj zemlji, sa F1.
Ko je većinski dioničar Ferrarija :?:
Ko me je talijanska vlada pomagala finansijski a i pomaže i dalje finansijski :?:
Odgovor je FIAT.
Tako da se to tiče i talijanske vlade. ;)
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Piquet20 »

FIAT je vecinski dionicar Ferrarija, a talijanska drzava nije vecinski dionicar FIAT-a. ;)
Talijanska vlada je pomagala FIAT-u kada je bio u krizi jer nisu ludi da im deseci tisuca ljudi zavrsi na cesti...to samo mi slijepo slijedimo pravila EU-a. :roll:
Calderoli je clan Lege Nord, stranke talijanske ekstremne desnice, ciji je jedini program jeftino skupljanje bodova kod sirokih masa, pa je u tom kontekstu "djelovao" i u ovom slucaju. Naravno, cim su uslijedili negativni komentari gradjana odmah su promijenili plocu (ali to ocito nije dovoljno atraktivna vijest pa je se jedva pronadje). Ukratko, politicari, kao i svugdje u svijetu, se petljaju tamo gdje im nije mjesto.
.....
Uglavnom, dosta politike. ;)

Nazad na trku... Malo sam citao razne izvore, i ovako su tekli "kljucni" trenuci u Ferrarijevoj momcadi:
Nakon sto je Webber otisao u box Andrea Stella (Alonsov trkaci inzinjer) je porucio Alonsu da ostaju na planiranoj taktici (znaci da nece slijediti Webberov primjer i ici u box). Medjutim, nakon sto je Massa izasao iza Webbera nastala je panika i unatoc tome sto je Stella jos uvijek smatrao da ne treba ici u box, Dyer (glavni trkaci inzinjer u Ferrariju) odlucuje da treba obaviti boxove jer je Webber postao najbrzi covjek na stazi (paradoks je da je tada Alonso bio najbrzi od prve cetvorice).
....iducih 40 krugova znate sto se desavalo...
Nakon kraja utrke, Alonso je shrvan dosao u box, no prilikom ulaska su mu svi mehanicari i osoblje zapljeskali te je navodno bilo i suza. :cry: :biggrin:

p.s. bila je tu cijela garda VIP-ovca spremnih za slavlje, ali su se brze bolje pobrali kuci nakon zavrsetka utrke...bio je tu spanjolski kralj Juan Carlos, predsjednik FIAT-a John Elkann, Fabio Cannavaro, Sergio Marchionne, Luca di Montezemolo,...........

Tako to zavrsi kada se prerano pocne slaviti. :D
slika
Fiorano04

Post Postao/la Fiorano04 »

Nije mi jasno kako je Dyer mogao donjeti takvu odluku bez da uzme u obzir sve relevantne informacije.
Dyer je prije odluke uzeo u obzir samo to da je Webber na novim gumama odvozio brzi krug ali nije uzeo u obzir bolide koji su bili između Alonsa i Webbera, nije uzeo u obzir da dvojica od njih više ne trebaju u box (Petrov i Rosberg) jer su zaustavljanje obavili za vrijeme Safety car-a, nije uzeo u obzir ni to da ovi drugi neće odmah u box i da će ih Webber vrlo brzo stići što znači i kraj za njegove brze krugove.
Sve u svemu radi se o teškom propustu radi kojeg bi Dyer(ako je istina da je on donio odluku) trebao dobiti otkaz ili barem biti degradiran, no ako nešto do toga i bude Ferrari će to napraviti u tišini i kad se strasti smire.
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

Fiorano04 je napisao/la:Nije mi jasno kako je Dyer mogao donjeti takvu odluku bez da uzme u obzir sve relevantne informacije.
Dyer je prije odluke uzeo u obzir samo to da je Webber na novim gumama odvozio brzi krug ali nije uzeo u obzir bolide koji su bili između Alonsa i Webbera, nije uzeo u obzir da dvojica od njih više ne trebaju u box (Petrov i Rosberg) jer su zaustavljanje obavili za vrijeme Safety car-a, nije uzeo u obzir ni to da ovi drugi neće odmah u box i da će ih Webber vrlo brzo stići što znači i kraj za njegove brze krugove.
Sve u svemu radi se o teškom propustu radi kojeg bi Dyer(ako je istina da je on donio odluku) trebao dobiti otkaz ili barem biti degradiran, no ako nešto do toga i bude Ferrari će to napraviti u tišini i kad se strasti smire.
Najlakše je okrivit jednog čovjeka, kriv su svi jer odluka bila jednoglasna i još se u tome trenutku činila ispravnom. Dyer nikad neče biti Baldisseri i točka. Neka Dyer zadrži svoje mjesto a vrati se onaj čovjek koji sad sjedi negdje u tvornici Ferrarija.
slikaslikaslika
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Piquet20 »

@Fiorano: Ni meni nije jasno, valjda je smatrao da ce i ovi ostali morati ubrzo u box pa da ce tako preci recimo Buttona (jer Alonso je nakon promjene guma bio brzi od Buttona, ali samo dok nije stigao Petrova). Totalno promasena strategija u najgorem mogucem trenutku u sezoni.

@Forza: Nitko ga nije okrivio, niti Alonso, niti Domenicali, niti Montezemolo. Ali kako stvari stoje, ocito je krivica na njemu. A ovo za Baldisserija se apsolutno slazem, vec sam nesto u tom kontekstu napisao u temi VN Abu Dhabija. ;)
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Piquet20 je napisao/la:FIAT je vecinski dionicar Ferrarija, a talijanska drzava nije vecinski dionicar FIAT-a. ;)
Talijanska vlada je pomagala FIAT-u kada je bio u krizi jer nisu ludi da im deseci tisuca ljudi zavrsi na cesti...to samo mi slijepo slijedimo pravila EU-a. :roll:
Calderoli je clan Lege Nord, stranke talijanske ekstremne desnice, ciji je jedini program jeftino skupljanje bodova kod sirokih masa, pa je u tom kontekstu "djelovao" i u ovom slucaju. Naravno, cim su uslijedili negativni komentari gradjana odmah su promijenili plocu (ali to ocito nije dovoljno atraktivna vijest pa je se jedva pronadje). Ukratko, politicari, kao i svugdje u svijetu, se petljaju tamo gdje im nije mjesto.
.....
Uglavnom, dosta politike. ;)

Nazad na trku... Malo sam citao razne izvore, i ovako su tekli "kljucni" trenuci u Ferrarijevoj momcadi:
Nakon sto je Webber otisao u box Andrea Stella (Alonsov trkaci inzinjer) je porucio Alonsu da ostaju na planiranoj taktici (znaci da nece slijediti Webberov primjer i ici u box). Medjutim, nakon sto je Massa izasao iza Webbera nastala je panika i unatoc tome sto je Stella jos uvijek smatrao da ne treba ici u box, Dyer (glavni trkaci inzinjer u Ferrariju) odlucuje da treba obaviti boxove jer je Webber postao najbrzi covjek na stazi (paradoks je da je tada Alonso bio najbrzi od prve cetvorice).
....iducih 40 krugova znate sto se desavalo...
Nakon kraja utrke, Alonso je shrvan dosao u box, no prilikom ulaska su mu svi mehanicari i osoblje zapljeskali te je navodno bilo i suza. :cry: :biggrin:

p.s. bila je tu cijela garda VIP-ovca spremnih za slavlje, ali su se brze bolje pobrali kuci nakon zavrsetka utrke...bio je tu spanjolski kralj Juan Carlos, predsjednik FIAT-a John Elkann, Fabio Cannavaro, Sergio Marchionne, Luca di Montezemolo,...........

Tako to zavrsi kada se prerano pocne slaviti. :D
Znam ja da je to sve politika ;) a i znam da u Italija svaki drugi dan smjenjuju Berlusconija. :biggrin: :lol:
Sigurno da talijanska vlada ništa tu formalno ne može učiniti ali im (FIAT-u) može prigovoriti, mi vas pomažemo a jedna od vaših kompanija troši velike količine novca, Ferrari je imao ove godine najveći budžet u F1, a rezultata nema i još donose katastrofalne odluke.

Što se tiče utrke, ja ću biti sada general posle bitke :biggrin: , vjerovatno će me neki zbog toga kritikovati, ali ću reći moje odluke kao generala posle bitke bi trebale biti lošije od ljudi na Ferrarijevom pitwallu koji su trebali te odluke da donesu u bitci tj. utrci, jer oni raspolažu sa mnogo više informacija od nas navijača, imaju mnogo više iskustva, to im je životno opredeljenje, time se bave i veoma su dobro plaćeni, za razliku od nas navijača koji ne živimo od toga mi smo samo navijači. ;)
Mislim da u box nisu trebali zvati ne samo Alonsa nego i Massu ;) , a zašto ne Massu, trebali su znati, sigurno su znali koliko traje ukupno box, da će Massa izaći iza Webbera i kakva je onda korist od njega, Massa je bio ipak iza Webbera kad je izlazio iz boxa nije to bilo kotač uz kotač, pa da se kaže za malo je Webber bio ispred Masse.
U tom trenutku Alonso je bio 4. Massa 5. Webber 12. ili 13. to više i nije važno, u tom trenutku su trebali žrvovati Massu narediti mu da vozi krugove sporije 1.5-2s od Alonsa i da formira kolonu iza sebe, mislim da je mogao da izdrži u takvom ritmu na soft gumama sigurno minimum još 10-12 krugova jer ne bi pritiskao do kraja a i imo je top speed da se brani na pravcu, teško bi ga ko prestigao jer je i Alonso bio brži od Petrova 1-1.5s pa ga nije uspio preći. Massa bi čuvao leđa Alonsu tako da bi Alonso za 10-12 krugova stvori prednost, kad se uzme u obzir da je Alonso bio ispred Masse u tom renutku 3-4s i još ta prednost koju bi on svorio da se posle boxa mogao vratiti ispred Masse na 4 poziciju a Massa se više ne bi morao ni vraćati na stazu jer je on svoje odradio :biggrin: . Webber bi u takvoj situaciji bio irelevantan, zašto, zato što bi on morao preći 5-6 bolida do Masse a ne bi mu se svi sklanjali kao Algersuari, siguran sam da sve bolide ne bi mogao preći a i recimo teoriski da su svi vozači koji su se nalazili između Masse i Webbera rekli ajde da pomognemo Red Bullu i Webberu da se skonimo i u tom slučaju bi izgubio na tih 5-6 vozača sigurno 3-4 s a onda bi došao do Masse, koji se ne bi sklonio, bar ja tako mislim. :biggrin:
Po meni ovo je bila dobitna odluka što se tiče jučerašnje utrke.
Lako je biti meni sada general posle utrke ali ti ljudi na Ferrarijevom pitwallu su profesinalci i trebali bi biti jedni od najboljih stratega u F1.

Kada su u pitanju ovi VIP-ovci džabe su došli pa mi je sad malo lakše što nije Alonso osvojio titulu.
Ne znam jesu li oni čuli "ne treba praviti ražanj dok je zec u šumi" :biggrin:
Ja sam rekao da će biti teško Ferrariju u Abu Dhabiju i da je Ferrarijeva šansa Brazil.
Ferrari je u Abu Dhabiju bio po brzini treći bolid, još kad se uzme u obzir da je Alonsu naslov jedino sigurno donosilo 1 i 2 mjesto onda su očekivanja ovih VIP-ovaca bila velika.
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

In love with Ferrari
Now it’s pointless to try and work out who got things wrong: a world championship that slips away by four points after 19 races can be lost on so many occasions, not just at the end. We are a team: we win and we lose all together

This is the spirit of our people: they want to react straightaway, to work even harder to chase victory. That has made me fall in love with Ferrari even more today than ever.
...put u raj nije posut ružama...
srdjan
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la srdjan »

Necu nista da komentiram uz duzno postovanje Alonsu.
Samo cu da kazem da je pit-wall zaboravijo da se trkaju i sa Fetlom a ne samo sa Weberom.

FORZA FERRARI
FORZA ALONSO
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Chuck Norris je napisao/la:In love with Ferrari
Now it’s pointless to try and work out who got things wrong: a world championship that slips away by four points after 19 races can be lost on so many occasions, not just at the end. We are a team: we win and we lose all together

This is the spirit of our people: they want to react straightaway, to work even harder to chase victory. That has made me fall in love with Ferrari even more today than ever.
=D>
Svaka čast!

Vidi se koliko je on drukčiji u okolini koja mu odgovara nego dok je bio u Mclarenu.
blekii
Prvak F1 kladionice 2010.
Prvak F1 kladionice 2010.

Post Postao/la blekii »

Chuck Norris je napisao/la:In love with Ferrari

Svaka čast majstore, samo to... Bija je užitak navijat za tebe ovu sezonu... =D> =D>
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

Dobro je dobro...potreban nam je Alonso u top formi 2011 :)
slikaslikaslika
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

F2004_the_best_ever je napisao/la:.......
Odlična razrada taktike.
Ja kao prost gledaoc sam isto gledao samo da pokriju Webbera, poneslo me malo :biggrin: Ali ovakva taktika što si napisao, odlično.

Ne znam ako je bilo:

Alonso wins DHL Fastest Lap Trophy

=D>
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Evo kako je PR Ferrarija tješila Fernanda, posle utrke u Abu Dhabiju :biggrin: slika
kad ovo vidi Raquel del Rosario biće svašta. :biggrin:
Ja da sam bio na Alonsovom mjestu odmah bi zaboravio utrku i ............ :biggrin:
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2cR6jBZu ... re=related[/youtube]
nevolim ga kao covijeka ali sa ovim mi se jos dodatno zgadio.....
McLaren u <3
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

McLewis je napisao/la: nevolim ga kao covijeka ali sa ovim mi se jos dodatno zgadio.....
Nema potrebe jedno te isti clip stavljati 5 puta u istoj temi
Vidim na ovom forumu ima dosta "čistunaca" koji imaju čelične živce i ne može ih ništa naljutiti pa ne shvaćaju Alonsov potez.Ja spadam u ove što shvaćaju ali ne opravdam.Zanimljivo kolega Mclewis ja sam identičnu rečenicu ovoj tvoj pomislio prošle godine nakon Australije ali eto nisam je napisao u temi Lewis Hamilton
...put u raj nije posut ružama...
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Fernando I'm faster than you! :D
Michael is faster than you!!
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

Chuck Norris je napisao/la:
McLewis je napisao/la: nevolim ga kao covijeka ali sa ovim mi se jos dodatno zgadio.....
Nema potrebe jedno te isti clip stavljati 5 puta u istoj temi
Vidim na ovom forumu ima dosta "čistunaca" koji imaju čelične živce i ne može ih ništa naljutiti pa ne shvaćaju Alonsov potez.Ja spadam u ove što shvaćaju ali ne opravdam.Zanimljivo kolega Mclewis ja sam identičnu rečenicu ovoj tvoj pomislio prošle godine nakon Australije ali eto nisam je napisao u temi Lewis Hamilton
nisam bio na forumu od nedjelje pa neznam jeli clip bio ili ne a ima previse postova da bih trazio, ali morao sam iznest svoj stav... :D jer covijeku se stvarno trebaju svi micati na stazi, monaco ove god, massa hockenheim i sada petrov?? pa utrkuj se, ak si brzi prođi....
i nekuzim sta je bilo u australiji prosle god da si trebao takvo sta napisat?? mozda sam zaboravio, ako jesam sorry.
McLaren u <3
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Mislim da je u australiji bila ona situacija sa Hamiltonom.
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

Igor18 je napisao/la:Mislim da je u australiji bila ona situacija sa Hamiltonom.
ono sa laganjem ili???
McLaren u <3
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

McLewis je napisao/la:
Igor18 je napisao/la:Mislim da je u australiji bila ona situacija sa Hamiltonom.
ono sa laganjem ili???
Mislim da je to.
Odgovori