Sebastian Vettel [#5]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
vidc
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: Sebastian Vettel

Post Postao/la vidc »

a možda je Vettela ove godine očinstvo malo usporilo...
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Dani je napisao/la:Ali iskrilo mu je ispod bolida po ravnome. Pogledaj snimku.
Pa iskrilo je ispod podosta bolida na pravcu...bolidi nisko, asfalt nije ravan kao led i tu i tamo pri velikoj brzini kad su pritisnuti downforceom zagrebu po podlozi
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

Iskreno recite kaj zelite, ali meni je jako drago da je rici tak nastupil i pokazal puno vise od dersita u ovih par utrka, no sezona je jos duga.

a i pokazuje se ono kaj govorim vec dugo...vettel da bi bil "nadmocan" "dominantan ili kak vec hocete nazvati sve mora biti po spagi, a cim se neke promjeni, puca pod pritiskom i cendra. ne cujemo cijeli team talk ali taj brate u jednoj utrci cendra vise nego pola grida skupa cim neke ne valja ili ga neko prođe...

cim je malo brzi vozac njegov timski kolega (ne kazem da je rici brzi nego kazem da je brzi od webbera ili nekih drugih) odma se vidi kolko taj lik se se snalazi u prometu.

EDIT
vidc je napisao/la:a možda je Vettela ove godine očinstvo malo usporilo...
Nebi rekel, pogledaj grosejana lika je smirli i ubrzalo (ne ove godine jer je lotus katastorfa ali prosle da)
Zadnja izmjena: zonelsk, dana/u 07 tra 2014, 11:47, ukupno mijenjano 1 put.
I like to race, not to do laps alone.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

zonelsk je napisao/la:Iskreno recite kaj zelite, ali meni je jako drago da je rici tak nastupil i pokazal puno vise od dersita u ovih par utrka, no sezona je jos duga.

a i pokazuje se ono kaj govorim vec dugo...vettel da bi bil "nadmocan" "dominantan ili kak vec hocete nazvati sve mora biti po spagi, a cim se neke promjeni, puca pod pritiskom i cendra. ne cujemo cijeli team talk ali taj brate u jednoj utrci cendra vise nego pola grida skupa cim neke ne valja ili ga neko prođe...

cim je malo brzi vozac njegov timski kolega (ne kazem da je rici brzi nego kazem da je brzi od webbera ili nekih drugih) odma se vidi kolko taj lik se se snalazi u prometu.
cekaj,ne cujemo ali opet ti to nekako znas? insider?
i te price o pucanju pod pritiskom su totalno neutemeljene... stvarno se svašta može pročitati. vidjelo se u brazilu 2012., pao na zadnje mjesto i po kiši izborio naslov fantastičnom vožnjom. toliko o pucanju pod pritiskom.
zonelsk
Veteran
Veteran

Post Postao/la zonelsk »

Pa rekao sam u postu, ne cijemo cijeli ali ono kaj cujemo je cendranje..

jedna jednina utrka...pa naravno da je prosel...nikad nisam rekel da je los vozac...također, u tome trenutku bi to napravili i Hamilton, i alonso, i kimi, mozda cak u button, stim redbulom.

No to ne znaci da je "vanzemaljac" ili najbolji vozac na gridu ili svih vremena. Lik je imal nadmocniji bolid u odnosu na grid, a cim nema...eto di je...

plus..RB ce bit sve jaci i jaci s utrkama i doc jako blizu mercu pa cemo vidjet kolko je brzi od ricija.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

ne razumijem, di je? jedna jedina utrka kao sto sam kazes ;)
ne znam da li bi sigurno sve i jedan od njh to napravio...ali to je tvoje mišljenje... po onakvim uvjetima bolid igra puno manju ulogu nego po suhom
zonelsk
Veteran
Veteran

Post Postao/la zonelsk »

Komentiram dojam koji je ostavio vettel u odnosu na ricija ove tri utrke plus kvale i treninzi. nista drugo.

Kak vi pricate o vettelu covjek bi ocekival da ce u ovim uvjetima (sa stane RB-a u odnosu na ostatak grida) izvuc maksimum maksimuma iz bolida i bi brzi od ricija jako jako ..buduci da je naravno najbolji ikad. A takav dojam nisam dobio , vidim samo kako mu stalno nesto ne dogovara. (ali gle, mozda ja krivo vidm ove tri utrke).

Da slazem se da po mokrome do izrazaja dolazi dosta sposbnost vozaca, nisam to ni nikad osporaval, isto kak vettelu ne osporavam da je dobar vozac. ali također mehanicki grip i grip opcenito na bolidu ima također jako veliku ulogu i zato kazem da bi to napravio dosta ljudi na gridu. Nije vettel jedini u povjesti koji je sa lose pozicije dosel do postolja ili jako visko u poretku tak da neznam kaj hoces reci samo sa tom jednom utrokm.

Plus sto torro rosso bjezi sa staze kad vide RB iza sebe (mada se nadam da ce to mladi rus promjenit)..

A i vidjet cemo kolko je vettel nadmocan ove sezone..za sad to po meni nije pokazal i rici je ostavil puno bilji dojam..a ti gledaj njega kak god hoces..
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

pa na prošloj utrci vettel je bio brži od ricciarda dosta, i bio je bolji u kvalifikacijama... prvu utrku vettel je imao probleme kval. i u utrci je morao odustat nakon 2-3 kruga... pretpostavimo da u bahrainu vettel nije imao problema i ricciardo je bio bolji... sveukupno, ne vidim čemu tolika halabuka kad su zasad izjednačeni?

ta jedna utrka pobija tvoju tvrdnju da čovjek puca pod pritiskom. možda imamo drugačiju definiciju "pucanja pod pritiskom"... prve 2-3 utrke sezone su daleko od toga da se može reći da je netko pod psihičkim pritiskom il šta ja znam, kakvi god rezultati bili... a vettel još uvijek ima više bodova od ricciarda.
izjava na team radio da je bolid spor na pravcu stoji jer je očigledno da vettel ni s drsom ne može se približiti nikome ispred...pa napatio se da pretekne raikkonena koji vozi ferrari i ima relativno loš top speed... a nije neko umijeće otvorit DRS i zaobić bolid ispred,al ako ne može onda ne može,nema tu neke pameti. 320 km/h je uvijek brže od 310 km/h
i na startu 2012. vettel je imao problema pa je na kraju bio odličan... tako da ovo ne mora apsolutno ništa značiti
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

zonelsk je napisao/la:Iskreno recite kaj zelite, ali meni je jako drago da je rici tak nastupil i pokazal puno vise od dersita u ovih par utrka, no sezona je jos duga.

Jel on može nešto ako mu bolid nevalja, da se slučajno kvari Ricciardov imali bi onda istu priču kao prošlih sezona sa Webberom da mu ovi iz RBRa kvare bolid, a sad je normalno za Vettela, ustvari njegov bolid nije ni pokvaren, nego on to samo sere
vidc je napisao/la:a možda je Vettela ove godine očinstvo malo usporilo...
zonelsk je napisao/la:Nebi rekel, pogledaj grosejana lika je smirli i ubrzalo (ne ove godine jer je lotus katastorfa ali prosle da)
[/quote]

Hakkinen je izjavio kad mu se sin rodio da se jednostavno usporio, što ima jako puno smisla, jer čovjek želi ostat živ. Pogledaj i Grosjeana da vozi pametnije, manje je u sudarima nego prije
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
zonelsk
Veteran
Veteran

Post Postao/la zonelsk »

Naravno...Vettel je do 12. mjeseca 2013 bio najbolji vozac svih vremena, sada vise nije, lik je jednsotavno odlucil usporiti i vise nebude najbolji nikad.

Ne vidim da je vettel rekel da je sporiji zbog rođenja djeteta, pa ne vidim i od kud vam ta pretpostavka.

Ili si najbolji svih vremena ili nisi, a ne da malo jesam malo nisam (ali opet on sam nigdi nije rekel da je sporiji, niti to osobno mislim, mislim da je na istoj razini ko i ranijih godina).

Pa jel nema isti bolid ko i rici? ima, jel su to ljudi govorili za webbera i njega cijelo vrijeme jesu.. ja sad govorim za njih dvojcu..i to je to.

Također....ja nisam rekel da je rici bil brzi ukupno od vetela na svim sluzbenim eventovima ove sezone nego sam rekel da je na mene ostavil puno bolji dojam. plus cinjenica da bolid nije ni dizajniran oko njega i dosel je u rb proslu jesen i mislim i vjerujem da bude pokazal svima da vettel nije tak brz kak se vjerovalo i mislilo svih ovih godina nego je jednostavno jako dobar vozac u puno boljem bolidu i kojem su omogucli da mu timski kolega ne uzima bodove. (jedna od svari zake nikad nebudem mrzil merc ma kolko dominantan i ispred svih bil ili tko za njih vozil je ova odluka od ove godine da im daju da se utrkuju, kad to promjene i ja budem promjenil stav, također jedna od stvari kaj ne volim kod ferrarija (uz milijun drugig)).

Za vetela sam rekel da puca pod pritiskom i cendra (sto ste shavtli predoslovno, ali sam sam si kriv jer sam mozda trebal bolje rijeci uzeti ali nije ovo jako daleko od onog kaj sam htel reci) je u velikom broju slucajeva je uvijek nesto drugo krivo kad mu nejde (kad nije prvi i kad nejde sve kak treba) nikad nije on. Ni kod njega ni kod njegovih navijca, a kad svi ti isti pricaju o alonsu na taj nacin.

Pogledaj za usporedbu ricijev team talk kad je bil brzi i kad im je to dal do znanja i u kojem tonu je to rekel, a kak to vettel napravi.
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Mislim da ta rasprava nema smisla. Kad Vettel sve posloži kako spada, pokazat će se tko je brži do kraja sezone. RIC je odličan i ugodno iznenađenje, ali kad sve bude u redu s Vettelovim bolidom, neće mu moći parirati.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

tko je ikad tvrdio da je vettel najbolji vozač svih vremena? kakve su to gluposti?
zonelsk
Veteran
Veteran

Post Postao/la zonelsk »

vidc je napisao/la:tko je ikad tvrdio da je vettel najbolji vozač svih vremena? kakve su to gluposti?
ne nuzno ti ali ima takvih dosta.. :)

sad ćes mi rec da ne mislis da je lik legenda? :D
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

pa lik jest legenda :D
zonelsk
Veteran
Veteran

Post Postao/la zonelsk »

Eto o tome ti pricam. :) :p
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Ma i ti si legenda eto :D svi smo legende
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

tanko sebastiane... tanko
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

ne brini vidc...sigurno su opet baterije...ili mjenjač...ili cilindar...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

mah,q3 je odvozio dosta sporije nego q2... mogao je vjerojatno biti ispred ricciarda da je odvozio čist krug u q3...ricciardo popravi vrijeme za 9 desetinki a on ga uopće ne popravi...
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: F1 McLaren Team

Post Postao/la senamozart »

Cuky je napisao/la:ne brini vidc...sigurno su opet baterije...ili mjenjač...ili cilindar...
ili su vremenski uslovi......ili kaciga......ili rukavice.....ili je pukao nokat......da nastavim :biggrin:
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

ma čovjek je loše odvozio...
al mene stvarno fascinira koliko loš rezultat nekog vozača može usrećit nekoga
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

vidc je napisao/la:
al mene stvarno fascinira koliko loš rezultat nekog vozača može usrećit nekoga
kao da ti to najbolje ne znaš
...put u raj nije posut ružama...
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

nemam pojma o čemu pričaš
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

o tome da si prošlih godina bio najaktivniji u temi fernando alonso i veselio se neuspjehu
...put u raj nije posut ružama...
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

apsolutno nikad se nisam veselio neuspjehu niti se izrugivao. druga stvar je što sam bio kritičan prema njemu i svima koji su svaki uspjeh pripisivali samo i samo njemu a kad bi nešto bilo loše onda bi kriv bio ferrari
Odgovori