Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Re: Formula 1 team - McLaren

Post Postao/la Arai »

Evo Whitmarsh priznaje da su slijedili set-up za morko iako se ne očekuje kiša danas na kvalfikacijama. No kaže da je sutra postoji realna šansa za kišu i oni su to uzeli u obzir.
slika
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la SRV »

Usrali su oni to.
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Dero »

Na BBC Button je upravo izjavio da nisu namjesteni na wet setup.
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Dero je napisao/la:Na BBC Button je upravo izjavio da nisu namjesteni na wet setup.
Možda on nije :D . Ili laže.
Nemoguće je da je Lewisov max speed bio 14 km/h sporiji od Smećkovog. Mercedesov motor vs. Renaulta. Jednostavno nemoguće.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

Mclaren nije na setupu za kisu, vec modifikovano zadnje krilo, koje je predvidjeno za montreal, nije koristeno (iz ko zna kojih razloga), a ovo standardno je u principu bolje za mokre uslove, no to ne znaci da im je auto podesen za kisno vrijeme. Ocigledno to zadnje krilo nije nije stimalo tj donosilo zeljene rezultate... ko ce ga znati...
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

Sutra mozda nebude kise za vrijeme trke ali staza bi mogla biti mokra, naravno prognoza se mjenja svakih nekoliko sati. Ovo je trenutno stanje
slika
Darkness rises when silence dies
Slash
Veteran
Veteran

Post Postao/la Slash »

_dreamer_ je napisao/la:Mclaren nije na setupu za kisu, vec modifikovano zadnje krilo, koje je predvidjeno za montreal, nije koristeno (iz ko zna kojih razloga), a ovo standardno je u principu bolje za mokre uslove, no to ne znaci da im je auto podesen za kisno vrijeme. Ocigledno to zadnje krilo nije nije stimalo tj donosilo zeljene rezultate... ko ce ga znati...
Zašto je onda Whitmarsh izjavio na BBC-u direkt prije početka kvalifikacija da su sve bacili na kišu - i to ovim otprilike riječima: I wouldn't mind if it rains, clearly we don't have enough speed, so we hope it will rain tomorrow. Onda je upitan od onog lika (nemrem se sjetit kak se zove :D ) znači li to da su na set-upu za kišu, na što je odgovorio: Uvijek je to nekakva vaga, šanse su za kišu 60% prema tome, da, išli smo u tom smjeru.

Ponavljam ovo nije doslovna izjava, nego otprilike što je rekao kako se ja sjećam.

EDIT: na jednoj drugoj stranici pak piše za svaki sat nedjelje barem light rain, dok na trećoj piše skroz ''clear''. :roll:
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Dero »

Whitmarsh je to izjavio zato jer oni stražnje krilo ne mogu drukcije podesiti. Ovo specijalno krilo koje je samo za Kanadu ocito je potpuni promašaj.

Evo izasao je i službeni Speed trap od FIA i koliko ja vidim razlika između Alonsa/Vettela i Buttona/Hamiltona je jedva 5 km/h, mislim da tu i nema neke razlike u setupu

http://www.fia.com/en-GB/mediacentre/f1 ... g-trap.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Slash je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:Mclaren nije na setupu za kisu, vec modifikovano zadnje krilo, koje je predvidjeno za montreal, nije koristeno (iz ko zna kojih razloga), a ovo standardno je u principu bolje za mokre uslove, no to ne znaci da im je auto podesen za kisno vrijeme. Ocigledno to zadnje krilo nije nije stimalo tj donosilo zeljene rezultate... ko ce ga znati...
Zašto je onda Whitmarsh izjavio na BBC-u direkt prije početka kvalifikacija da su sve bacili na kišu - i to ovim otprilike riječima: I wouldn't mind if it rains, clearly we don't have enough speed, so we hope it will rain tomorrow. Onda je upitan od onog lika (nemrem se sjetit kak se zove :D ) znači li to da su na set-upu za kišu, na što je odgovorio: Uvijek je to nekakva vaga, šanse su za kišu 60% prema tome, da, išli smo u tom smjeru.

Ponavljam ovo nije doslovna izjava, nego otprilike što je rekao kako se ja sjećam.

EDIT: na jednoj drugoj stranici pak piše za svaki sat nedjelje barem light rain, dok na trećoj piše skroz ''clear''. :roll:
Pomenutu izjavu nisam cuo, niti procitao, ali sam procitao slijedece na jednom forumu:

"Whitmarsh didn't say they were on a wet setup either in my opinion, I said earlier and I stand by it that what he said was taken wrong. He meant they didn't have a lower downforce wing so were running downforce levels which would be better in the wet, not that they had gambled on it out of choice. That was my interpretation anyway"

"Just to clarify, MW did NOT say on the BBC that the car was set up for wet weather. He said that he wouldn't mind wet weather because the car doesn't have the pace. Plus both drivers saying there is no wet setup - all consistent.

So, that points to either one of two things - a serious blunder in fundamental setup before the car even arrived in Canada, or a car that is too biased towards race pace - it's all very well being the fastest in the race, but what is the point if you have to overtake 4 other cars which can almost match your times? "

Ja razumijem tvoje razocarenje, ustvari, i ja bih volio da je mclaren jaci pa da napadnu vettela. No u trci je sve moguce.
Slash
Veteran
Veteran

Post Postao/la Slash »

A dobro, kako god bilo, trebamo kišu :D.
Možda je i bolje ovako, jer i ako bude suho bit ćemo brzi u utrci, a ako bude kiša mogao bi se desit kaos sličan Monte Carlu, s istim pobjednikom. A mislim da to nitko ne želi. Samo se nadam da će Alonso sutra primit bika za rogove i napokon ga prizemljit.
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

E sad je idealan trenutak za onu moju "taktiku (koja je šala naravno" :D
Vettel je kao obično 1. al zato je Massa odmah iza njega i sad je prilika da ga riješi (doslovno). Prvi zavoj BUM Massa u Vettela pa da se smanji zaostatak haha :D
Michael is faster than you!!
Slash
Veteran
Veteran

Post Postao/la Slash »

Igor18 je napisao/la:E sad je idealan trenutak za onu moju "taktiku (koja je šala naravno" :D
Vettel je kao obično 1. al zato je Massa odmah iza njega i sad je prilika da ga riješi (doslovno). Prvi zavoj BUM Massa u Vettela pa da se smanji zaostatak haha :D
Eh, da im bar ti slažeš strategiju za utrku; da si recimo...Rob Smedley :D .
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

A jebiga haha :D
Kad već žrtvuju jednog vozača onda to treba napravit kak spada haha :D
Michael is faster than you!!
Slash
Veteran
Veteran

Post Postao/la Slash »

R.S (team radio): Felipe, Vettel is in front of you. Confirm if you understand. bum-tres-kraš. Sorry mate. :D
deda
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la deda »

To tek kad im Flavio dodje na čelo!
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Razočaravajuće startne pozicije za oba naša vozača ali nadam se da ćemo sutra biti u borbi za pobjedu. Ipak se u utrci bodovi djele...
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la SRV »

Ovo je stvarno razocaravajuce. Zasto se Red Bulu nijednom nije desio pad forme? Jednostavno imaju predobar bolid. Svugdje brz.

Ne znam cemu se nadati, ne vidim kako bi Hamilton ovdje dosao do podija, jedino je za nadati se da ce Ferrari dobiti Red Bull, da makar ovdje Vettel ne uzme opet 25 bodova.
mcLuke
Početnik
Početnik

Post Postao/la mcLuke »

Sutra tako, samo da ispred bude bolid druge boje.
Kiša, imamo taktičara i agresivca. Kiša je spasioc sezone, izgleda.
"I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's." - Ayrton Senna
deda
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la deda »

SRV je napisao/la:Ovo je stvarno razocaravajuce. Zasto se Red Bulu nijednom nije desio pad forme? Jednostavno imaju predobar bolid. Svugdje brz.

Ne znam cemu se nadati, ne vidim kako bi Hamilton ovdje dosao do podija, jedino je za nadati se da ce Ferrari dobiti Red Bull, da makar ovdje Vettel ne uzme opet 25 bodova.
Trebali bi se udruzit Ferrari i Mclaren protiv RBR-a!!! :)
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la mrd »

Jako loše za meklaren :( nakon treninga sam se ponadao da bi mogle biti dobre kvalifikacije, ono odjednom nigdje ih nema. Ajde bar je Ferrari dobar, ali opet ne toliko dobar kao bullovci, tako da je to još lošije jer će parirati jedni drugima a vettel lagano do pobjede.
Što se tiče one witmarshove izjave, ja mogu s dosta sigurnosti da tvrdim da je on rekao da su na morom setupu, jer je pričao kako nemaju dovoljno brzine i kako bi bilo dobro da padne kiša (otprilike ono što je Slash napisao) i onda ga je džejk izravno pitao "Znači li to da ste na podesili bolide za mokro?" i on je potvrdno odgovorio. e sad kakoo to drugačije protumačiti ja ne znam, ispravite me ako griješim. Sve u svemu, nadamo se kiši sutra.
slika
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Mclarenov problem je sto su se preracunali sa Gearboxom i valjda imaju predugu 7 brzinu, dakle nesto sporije vuce, a pravac ni sad DRS-om nije bio dovoljno dug da povuce svu snagu iz motora. Navodno ih je to kostalo vremena posebno u S3. Poseban je problem valjda ta prica o modifikovanom zadnjem krilu za kanadu koje nije najbolje funkcionisalo. Dakle, ima svega pomalo, a ta prica o mokrom setupu nije tacna. Njihov setup je je za mokro vrijeme tek utoliko sto imaju nesto malo vise downforce-a, ali to sigurno nece donijeti neku ogromnu prednost. Stvar je i u tome sto je tamo jako toplo, tako da bi morala dobra kisa da padne da se nekakav takav rizik uopste isplati. A Mclaren nije Lotus da se kocka tek tako.

Dakle, cinjenica je da su napravili par kikseva i da su zbog toga malo u minusu, no u utrci mozda budu bolje izgledali.
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Ja imam "filing" da će biti dobri u utrci. Zaostatak je samo pola sekunde za Vettelom što i nije puno s obzirom na prijašnje zaostatke. Ključne stvar u utrci će biti gume i mislim da Mclaren igra na tu kartu.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Lewis kaže da je auto jednostavno sporo: http://www.autosport.com/news/report.php/id/92223

Malo je čudno to s obzirom na prirodu staze. McLaren je ovde trebao biti bolji.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Centurion
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Centurion »

One and only je napisao/la:Lewis kaže da je auto jednostavno sporo: http://www.autosport.com/news/report.php/id/92223

Malo je čudno to s obzirom na prirodu staze. McLaren je ovde trebao biti bolji.
a ma donijeli su novo stražnje krilo specifično za ovu utrku,
zbog toga su i imali problema sa DRS-om,
i nakon što su vidjeli koliko su spori, nisu niti pokušali vratiti staro krilo,
da vide rezultate.... ovu utrku su se ponijeli baš ko prava početnička ekipa...
a unutar 2 tjedna jedina novost je jedno stražnje krilo koje su bili pravili još
od kada, a sada su bili testirali :doubt:
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

KIŠA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
McLaren u <3
Odgovori