Simulacije vožnje

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori

Koju igru bi željeli da koristimo za ponovno okupljanje F1-HRacing ekipe? (moguće više izbora)

rFactor
6
25%
rFactor 2
4
17%
Race 07
3
13%
RaceRoom Racing Experience
3
13%
GTR2
2
8%
Automobilista
5
21%
Project CARS
0
Nema glasova.
Project CARS 2
1
4%

Ukupno glasova: 24

Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Mercedes

Re: Simulacije vožnje

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

evo neka budu dvije staze iz sezone
Mainz finthen i Norisring
http://www.rfactorcentral.com/detail.cf ... ing%202009" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.rfactorcentral.com/detail.cf ... %20Airbase" onclick="window.open(this.href);return false;
otvaram u 19:50
IP:31.147.85.131
slika
Haris KTM
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la Haris KTM »

Riko_401 je napisao/la:Kako da se najbolje naucim vozit sto bolje? mislim dosta toga zna miz kartinga ali ovdje na kompu m ije puno puno teze dat medu gas i osjetit kako kocim jer nemam osjecaja za kocnicu radi G-sile. Kako ste se vi ucili vozit sta ste prvo radili itd itd.
moze mala pomoc hvala puno :D :D

riko sta najvise volis vozit, auto modove ili f1, dodji na server koji je mansell linkao, trenutno je gt3 mod, stalno nekog ima na serveru te se moze ponesto od svakog nauciti, ovdje je sjajna ekipa takodjer ali tek kasnije prave druzenja te nekad ne uspijes join!!!
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Riko_401 je napisao/la:Kako da se najbolje naucim vozit sto bolje? mislim dosta toga zna miz kartinga ali ovdje na kompu m ije puno puno teze dat medu gas i osjetit kako kocim jer nemam osjecaja za kocnicu radi G-sile. Kako ste se vi ucili vozit sta ste prvo radili itd itd.
moze mala pomoc hvala puno :D :D
treniranjem do savršenstva kako se kaže :)
Međugas ti je potreban za vrlo malo modova/auta u rF-u (većinom oni uber realni modovi s starijim autima ili za rally) a međugas je prob dat zbog papučice gasa koja nije namjenjena na većini volana za to. Fanatec i tako neki skuplji izrađuju takvu papučicu gdje je moguće petom dodat gas. Ako želiš takvu papučicu istokari si :)
Oko međugasa sam se i ja dosta zezao pogotovo zbog toga što kad držiš kočnicu pa makneš petu prema gasu, kočnicu stisnem još više pa ide do blokiranja kotača. Dakle smanjit pritisak kočenja jer ćeš teško s pola noge kontrolirat pritisak da ne blokira i istovremeno lupat po gasu. Ja dajem međugas tako što ne koristim kvačilo već odvojeno, jedna noga na kočnici a s drugom ako je potrebno pumpam malo gasa. Nije potrebno do kraja nabijat gas!
Ako ti je auto vrckav na kočenju to puno ovisi o setupu, moraš se poigrat s balansom, krilima, pritiskom itd... ovisi što voziš. Ako igraš karting mod tu ti ne mogu pomoć jer su karting modovi meni jedni od najgorih za rf.
Dođi s nama na server pa ćeš prikupit podataka za setup ili probat naše pa ćemo vidjet gdje fališ.

Za početak si uzmi neku stazu koju znaš dobro, ni pregrbavu ni prezavojitu pa na njoj probavaj sve modove/vozila koja te zanimaju. Moraš odvrtit bar 30 krugova prije nego odustaneš od određenog auta/moda. Znam po sebi da na nekim stazama odvezem najbrže što mogu međutim duže igranja s istim autom otkrijem nešto na setupu što prije nisam znao pa kad se vratim na istu stazu skinem vrijeme za skoro pola sec što mi je prije dok sam ganjao hotlap to bilo SF

Jedan HotLap na Avus-u (0:52.001)
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

covjek ima g27 i da ne moze davat medjugas? neee..
al nek te ne zamaraju takve tehnike, ipak su to advanced vozacke tehnike..

ono sto bih ti ja preporucio i sto je cale spomenuo je da si nadjes neku stazu, ne preveliku, ne prebrzu, ne prezahtjevnu, preglednu, koju ces dobro naucit jer na kraju dana se voznja svodi na poznavanje staze..
uzmes neki slabiji auto, koji nije zivcan i kojeg se lako kontrolira i nizes krugove..

najbitniji i najtezi dio ce ti bit kocenje i tu jednostavno trebas stvorit nekakav feel.. posto imas dobar volan i dobre pedale, bit ce ti ugodnije i lakse prilagodjavanje, ako skines hgtc 1.9 i postelas si ffb prema napisanome imat ces odredjenu informaciju prilikom kocenja na volanu..
sve ovisi o modu i autu naravno..

generalno kod setupiranja smanji pritisak kocnica, takodjer i steering ratio volana.. ovisno na kojem locku vozis, al svakako si smanji..

drugo ce sve doc na svoje nakon xxxx krugova.. i tu doslovno mislim toliko krugova i toliko odvozenih km..
nek te ne obeshrabruje jer dobar i poticajni primjer je nas zadnji se prikljucio uvazeni kolega antimon koji je voznju savladao u vrlo kratkom roku, kao suprotnost meni kojem je trebalo ohoho duze..

i izleti van staze, okretanja, razbijanja, sastavni su dio ucenja naravno, tako da just keep going..
rFactor F1 HR server Info
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

Međugas (ustvari to šta trebaš je blip - ono što ja zovem međugasom se koristi na kamionima i ima drugu svrhu) nije nikakav problem na G27 jer se ploče na pedalama mogu odšerafiti i postaviti bliže jedna drugoj (kočnica i gas) no "trik" se sastoji u tome da podesiš osjetljivost kočnice (postavke kontrolera) tako da jako koči već na prvom jačem otporu na pedali - primjetio si da ima mekanu zonu oko 1 cm i da kočiš tako što stopalo ne postaviš točno na pedalu već između gasa i kočnice (malo više ipak prema kočnici) i za blip pri šaltanju niže samo malo zakreni stopalo ...

Što se tiče Ćaletovog savjeta za kočenje lijevom nogom - odličan savjet koji se koristi i u pravim utrkama na više načina: ako imaš H mjenjač onda prvo koči pa tek kad dovoljno usporiš, promijeni noge za lijevu ovaj puta na kvačilo i šaltanje npr iz pete u drugu ... ili ako kočnicu koristiš za korekciju putanje auta no najvažnija stvar je da se većina trkaćih getriba (sa ravnim zubima) može šaltati bez kvačila npr pogledaj kako je McRae šaltao Imprezu (zadnja koja je počela koristiti sekvencijalni u wrc-u) . Naravno i ako je auto opremljen sekvencijalnim mijenjačem.
Obično auti sa velikom kubikažom traže "blip" pri šaltanju niže (zbog inercije motora) dok kod manjih nije neki problem ako se i zaboraviš malo jer inercija nije dovoljno velika da bi zablokirala (poskliznula) pogonske kotače - jedan od načina da vidiš koliko je koji mod ozbiljno napravljen ali postoje i ograničenja rFactorovog enginea koja ne dopuštaju da se reproducira baš sve (turbo lag npr) ...

Eh sad ... koliko je koji mod realan, ja na tome inzistiram više od ičega tako da neigram baš sve što ima hrpu auta i lijepo izgleda ... moje preporuke ne nužno tim redoslijedom:
- HGTC 1.9
- DRM revival
- NAGT 1.6 - konačno je netko napravio elfera kako treba (understeer i famozno skakutanje prednjeg kraja sa polupraznim ili praznim rezervarom) i gume koje grizu tek kad se zagriju što nikako nisu dva zavoja pa gazi
- Enduracers endurance series SP2 - SP1 je imao jako loš model guma
- Lotus Elise od f1elites

I moj savjet - ako auto u modu ima H mijenjač onda i vozi tako pa makar bio i sporiji, ali ako ima sekvencijalni - koristi ga jer ako, danas-sutra, se odlučiš baviti autosportom bilo bi loše da na teži način naučiš da trikovi kako biti brži iz racing simulacija baš i ne drže vodu u stvarnim okolnostima sa pravim autima.
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

kad smo kod rally-a bez blipanja nema šanse da se može vozit, primjer Richard Burns rally. Auto se naglim kočenjem bez kvačila gasi, bez blipanja moment strašno pada itd... al gledajući ukupno opet rad nogu je tu puno opušteniji nego na trkalištu jer s nogama nemožeš puno pogriješit koliko primjerice na volanu. Gas se čepi do kraja samo na izlazu iz zavoja sve između je lagano doziranje za održat putanju.
Čak sam jednom gledao na YT snimku (ne mogu se sad sjetit koga) gdje tip blipa kvačilo. Desna stalno na gasu, ljeva na kočnici i povremeno petom lupi po kvačilu kad želi promjenit (možda je čak bio McRae).
Tamo negdje 1993. u DTM-u su imali (bar sam vidio da je Alfa imala) polugicu na sekvencijalnom koja je imala ulogu kvačila. Povlačenjem te poluge pedala kvačila se također paralelno pomakla, tako da su na izbor imali vozači polugu i kvačilo zavisno o situaciji gdje im je bilo prikladnije. To je olakšalo mnogo posao blipanja jer kad zgrabiš mjenjač automacki stisneš polugu i možeš kočit i blipat zasebno koliko te volja. Ne bi bilo loše takav sekvencijalni za simulacije napravit :)
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

Ćale od Lewisa je napisao/la:kad smo kod rally-a ...
Ako je bio McRae onda je to u starijoj verziji Impreze jer zadnja koju je vozio se šaltala bez kvačila - i na više i na niže. Sekvencijalni je koristila tek od sredine 1999 jer je Burns na početku sezone imao H mjenjač. Osim toga u rallyu se kvačilo koristi i kad trebaš korigirati putanju bočnog klizanja tj više otklizati bez da te pogon navuče u unutrašnju grabu.
Pogledaj na 1:16 ... lijeva noga se nije pomaknula za šaltanje ...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nJeRUWPg ... re=related[/youtube]

Osim toga Lancia Delta Integrale grA (zadnje verzije) je imala sekvencijalni mjenjač kod kojeg je pedala kvačila sama "odradila" prilikom pomicanja ručke mjenjača - bez potrebe za dodatnom polugom.
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

slika
Antimon
Navijam za: Kimi Webber

Post Postao/la Antimon »

jel ima večeras vožnje? možda hgtc...
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

video vožnje od petka DTM na norisu, složeno od 2. trke

btw F1NAC skinuo sam tvoj rekord vožnje auta na 2 kotača :P
slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

Moral sam vratiti volan, moram nekaj skemijat brzo sa starim:)

Btw. evo čemu služi fejs:)

http://jalopnik.com/5876074/facebook-an ... ?tag=dubai
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

hehe mozes cale u cirkus s tim bmwom :)

probao sam onaj gt3 mod sto su decki vozili i spa gdje su vozili i kombinacija je odlicna.. mod je rekao bih odlican.. fizika je po meni vrlo dobra, auti izgledaju fantasticno, zvukovi super, svaki auto je drukciji..
malo su meni prebrzi ti auti koji imaju tako visoku granicu, ja nemam pa to ne ide :)

a i mali bed je sto se nemogu kratit brzine, pa oces neces zahtjevaju odredjene staze..
mogli bi ga jednom probat..

otvorit cu hgtc i stazu
http://www.rfactorcentral.com/detail.cfm?ID=Botniaring" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.mediafire.com/?c4nz64b1pdlr83c" onclick="window.open(this.href);return false;

auti po zelji, al nadjimo se u donjoj sredini za vise zabave :)

78.2.127.118

closed..
rFactor F1 HR server Info
slika
Haris KTM

Armanini je napisao/la: probao sam onaj gt3 mod sto su decki vozili i spa gdje su vozili i kombinacija je odlicna.. mod je rekao bih odlican.. fizika je po meni vrlo dobra, auti izgledaju fantasticno, zvukovi super, svaki auto je drukciji..
malo su meni prebrzi ti auti koji imaju tako visoku granicu, ja nemam pa to ne ide :)

a i mali bed je sto se nemogu kratit brzine, pa oces neces zahtjevaju odredjene staze..
mogli bi ga jednom probat..
sad je stavljena staza road america, tako da ce se moc ovih auta josh bolje istaknuti, moram pronaci odg propozicije kako bi bilo sto zahtjevnije za vozit, istina da fali riktanje brzina, ali svako auto drugacije ih ima rasporedjene, sls ima bas duge brzine, a r8 svoje ispuca u tren oka, dodjite psw je isti ''gt3event''
slika
Antimon

Post Postao/la Antimon »

arma, sinoć sam kasno vidio da si otvorio :-(
očito nije bilo nikoga kada si brzo zatvorio server
Antimon

Post Postao/la Antimon »

Nisam još isprobao al ako netko hoće neka pokuša http://fullfreeworld.blogspot.com/2012/ ... -beta.html
Haris KTM

ovo radi, thx antimon, ode vidjet jel icemu
slika
Antimon

Post Postao/la Antimon »

i jel valja rfactor2? :-)

dosta je zahtjevan za moj comp, al dobro...ide nekak.
malo sam isprobao i ...nije loše, ipak je to beta. formulu nikak ne mogu kontrolirati, nervozna je za mene dosta ;-)
nije mi prepoznala moj stari volan driving fource :-( pa sam morao malo petljati po ffb
Haris KTM

formula je bljak, sto se mene tice nikako je nemogu kontrolisati, ali megane i stare formule su premocne, HDR me nesto zeza i bude mi slika previse svijetla ali i ovako je predobro, sto ga vise vozim vise mi se svidja, ima gresaka ali i zato i jest beta koja ce vjerujem nizati fixove, ko ima mashinu za rf2 definitivno vrijediti kupiti licencu i ucestvovati u razvoju!!!
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ja upravo skidam pa ću sutra probati ovu piratsku verziju. Ako mi mašina može normalno vrtit kupit ću licencu prvom prilikom.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Mansell
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Mansell »

Armanini je napisao/la:...probao sam onaj gt3 mod sto su decki vozili i spa gdje su vozili i kombinacija je odlicna.. mod je rekao bih odlican.. fizika je po meni vrlo dobra, auti izgledaju fantasticno, zvukovi super, svaki auto je drukciji..
Arma, slazem se u potpunosti s tobom u vezi moda, osim u djelu da su prebrzi za tebe. Pogledaj k1m1-ja, dosao na server, odvozio trku i bio drugi, a finac i cule su se odlicno drzali jedno vrijeme. Ja mislim da si sprobavajuci taj mod nastupio preagresivno, a taj mod to ne dopusta. Vrlo je tesko te aute voziti na granici i najmanja greska obicno zavrsava pored staze. Moja preporuka je da probas vise auta, nadjes onaj koji ti najvise odgovara, te sa njim odvozis barem 30-ak krugova i vidjet ces da ti to mozes. Jako je vazno da odaberes auto koji ce po svojim karakteristikama odgovarati stazi koju trenutno vozimo. Posebno obrati paznju na potrosnju goriva. Sto se gearboxa tice, on je fixiran pa to pomalo i meni smeta, ali kao sto i Haris kaze svaki auto ima drugacije rasporedjene brzine koje su podredjene karakteristikama pojedinog auta. Ako vise volis driftanje kroz zavoje, onda ovaj mod svakako nije za tebe.

SPA RACE REPORT

Sve vas pozivam jos jednom na event, jer ovo bi trebala biti zadnja trka gt3 moda, poslje vjerovatno prelazimo na ow modove.

P.S. Antimon vidio sam da si imao mismatch na Spa, javi mi da rijesimo problem pa da se i ti nadjes na trci. ;)
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

ma nije mod toliko zahtjevan . Brzo se prilagodis . Ja sam u trci fulao skroz setup previse sam bio zatvoren i strategija kroz bokseve je bila koma . I na kraju mi pukla guma i izvrtio sam se na ulazu u boks između 2 zida :D nisan moga ni napred ni nazad :biggrin:
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

šta je ovaj tjedan opet gt3? Ja sam mislio da se ništa ne vozi ovaj vikend :(

slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

F1NAC je napisao/la:ma nije mod toliko zahtjevan . Brzo se prilagodis . Ja sam u trci fulao skroz setup previse sam bio zatvoren i strategija kroz bokseve je bila koma . I na kraju mi pukla guma i izvrtio sam se na ulazu u boks između 2 zida :D nisan moga ni napred ni nazad :biggrin:
A tek ja? Prije dolaska na server mod nisam ni isprobao. Prvi put sam mod vozio na eventu. Setup slagao u kvalifikacijama. Za utrku imao setup sa krilima 1-1 :lol: I uz dobru strategiju jednog ulaska u boks završio 2. :)
Tako da dodjete svi obavezno, nema veze što niste vježbali, brzo se uhvati. ;)
btw. onda bi večeras mogli malo na server pa vježbat za sutra tko je za.
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

može mi netko samo uploadati onaj fuel patch i stazu, jer megaupload više ne radi

slika
Mansell
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Mansell »

Ja cu bit navecer na serveru, bit ce mi drago ako dodjete!
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
Odgovori