Novosti - Arhiva

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
F1NAC
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: NOVOSTI - Siječanj 2015.

Post Postao/la F1NAC »

Novi ugovor, na Spa se vozi minimalno do 2018.
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

problemi sa COTA-om, navodno financijski problemi, malo serija koristi stazu nema profita jos itd. Meni ionako nije nesto specijalno.
How Circuit of the Americas may be facing an uncertain future.

After three Formula One races at the Circuit of the Americas, a 3.4-mile purpose-built road course in Austin, Texas, you might suspect COTA is riding high. You might be wrong.

The Austin Business Journal named COTA one of the stories to watch in 2015 in an end-of-2014 story: “COTA puts on big shows but struggles financially: Despite an estimated $897 million in economic impact, the Circuit of The Americas race track is still a long way from profitability. Attendance dropped again for 2014’s United States Grand Prix, and rumors of an effort by investors to sell the facility persist.”

That’s just the headline. COTA’s economic concerns may lie much deeper than that. Let’s look at how COTA got where it is – the good and the bad.
In the beginning…
slika
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

meni je definitivno jedna od najboljih novih staza u kalendaru.

btw, čisto iz znatiželje mali off-topic: kako ti klikaš kad ideš postati, svaki put postaš 2 puta isti post :D
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

a hebe me net, tj puca veza pa dvaput posalje kao da sam postao. Sad cu prijavit da se izbrise
slika
wolfman
HNL kladionica super velemajstor
HNL kladionica super velemajstor
Navijam za: Vettel

Post Postao/la wolfman »

F1NAC je napisao/la:problemi sa COTA-om, navodno financijski problemi, malo serija koristi stazu nema profita jos itd. Meni ionako nije nesto specijalno.
...
imaju F1,WEC i MotoGP,nagovore ove u IndyCar-u da voze trku da probaju dokazat kolko su zapravo blizu F1,a ni za NASCAR nebi trebalo bit problema u Texasu i nevidim kak nebi imali profit
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Zanimljivo, znači Webber se nebi mogao vratit u F1, pa onda vjerovatno ni Schumacher, Prost, Lauda po novim pravilima
http://www.f1fanatic.co.uk/2015/01/06/w ... next-year/" onclick="window.open(this.href);return false;

A i ovdje ima zanimljivih imena koji nebi mogli doć u F1, Senna, Raikkonen, Alonso...
http://www.jamesallenonf1.com/2015/01/w ... ce-system/" onclick="window.open(this.href);return false;

Meni bi bila šteta da Texas ispadne iz kalendara jedna od boljih staza mi je
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Malo agresivniji Pirelli ove godine. Sve gume ce prakticki iste bit osim supersofta, koje ce malo popravit.

Pirelli’s Paul Hembery says a predicted increase in race pace in 2015 means F1’s tyre supplier will adopt an aggressive approach in the upcoming season.

The centre of attention for much of 2013 after numerous high-profile tyre failures, the Italian manufacturer enjoyed something of a back seat last year as the teams got to grips with the sport's radical new rules.

However, with a year of development offering the opportunity to develop their engines, Hembery thinks the teams will soon be pushing the tyres to the limit once more.

“Last year people said we were a little bit too conservative and maybe a little bit boring, but I think it is more a case of we went into a year with new technology and there is a little bit of that this year,” he told Sky Sports Online.

“We’ve seen some initial data that suggests the cars are going to make another good step in performance compared to last season and what might have been a conservative choice last season might become quite an aggressive one in 2015.

“So like many we are interested to see what happens with the unfreeze for a little while of the engine regulations, what that is going to mean for the majority of teams – particularly on race pace, that is the one aspect where we expect to see a big improvement in performance. And that might make a conservative choice suddenly a bit more aggressive.”

Sky Sports F1's Ted Kravitz thinks Lewis Hamilton will again be the man to beat in 2015.
While the compounds will remain largely the same this year, the supersoft tyre will be amended to improve its operating window. That could open a host of different strategies to the teams and increase unpredictability.

“Just one change really, the supersoft is having a little bit of a tweak to it to improve its working range with the temperature ranges,” Hembery added.

“The structure of the rear tyre is having a difference made to it to distribute the temperature build-up a bit better – all technical stuff which is probably a bit boring for most people, but from our tyre world it is very important.

“It influences the way that the performance maintains over a race distance and can alter very substantially the differences we get on the tyre. So small changes this year, evolution rather than revolution.”
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Analiza kazni u 2014.
http://www.f1fanatic.co.uk/2015/01/14/f ... penalties/" onclick="window.open(this.href);return false;

Zanimljiv je i graf koji za svakog vozača ispisuje koliko je kazni dobio svojom, a koliko momčadskom greškom. Jedini vozač koji je dobivao kazne, a da su sve zbog pogreške momčadi a ne njega je Daniel Ricciardo

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

VN Njemačke se opet vozi na Hockenheimu umjesto Nurburgringa..

Također VN Malezije bi mogla bit pomaknuta sat ranije. Znaci umjesto u 4 po lokalnom vremenj bi trebalo u 3. Da se sprijeci u slucaju kise da bude mracno kako je sad znalo bit
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Eto i mene nakon dugo vremena. Pratim te vijesti gotovo svaki dan, i kao da ide na bolje s budućnošću F1.
Ti tokeni koji će ipak ići kroz sezonu, bravo ferrari. nadam se da će i Hondi neđto iskombinirati, da ne budu uskraćeni.
Šire gume.. vjerojatno tek 2017. Povećana snaga ...
Još dva tjedna pa buđenje iz zimskog sna 8)
Samo neka se trkaju.
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

Ja opet shvatam da se može samo jedan put uraditi homologaciju motora,a ne više puta u toku sezone.Ako je tako znači da Ferari i ostali NeMercedes timovi mogu započeti sezonu sa motorom iz 2014 a kada ga potroše za 4-5 utrka da prijave novi unapređeni motor.zaparavo ako sam u pravu oni su dobili samo pomaknuće termina za homologaciju motora.

Daj bože da nisam u pravu i da mogu više puta da unapređuju motor u toku sezone.Vidim i na inostranim fomumima ima dileme oko tumačenja pravila za 2015
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

gjoko-mkd je napisao/la:Ja opet shvatam da se može samo jedan put uraditi homologaciju motora,a ne više puta u toku sezone.Ako je tako znači da Ferari i ostali NeMercedes timovi mogu započeti sezonu sa motorom iz 2014 a kada ga potroše za 4-5 utrka da prijave novi unapređeni motor.zaparavo ako sam u pravu oni su dobili samo pomaknuće termina za homologaciju motora.
Također mislim da se sve svodi na ovo.
Bilo bi "prirodnije" da mogu donositi updateove u "ratama", ali bi tako vjerojatno bilo nešto skuplje (iako bi se i vjerojatno smanila razlika između PU, jer ovako još uvijek imaju samo jednu šansu s novim 2015 PU, samo malo više vremena za razvoj)
slika
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

F1NAC je napisao/la:VN Njemačke se opet vozi na Hockenheimu umjesto Nurburgringa..

Također VN Malezije bi mogla bit pomaknuta sat ranije. Znaci umjesto u 4 po lokalnom vremenj bi trebalo u 3. Da se sprijeci u slucaju kise da bude mracno kako je sad znalo bit
Za popizdit... Preselim se u De, nurburgring mi 30 km od kuce i ovaj supak vrati na Hockenheim.... Bljax
McLaren u <3
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Mercedes bi navodno zimska testiranja i prve 4 utrke sezone mogao odraditi sa specifikacijom PU koja je korištena u 2014. kako bi imali više vremena da do kraja razviju i sve što su imali namjeru promijeniti za 2015.
http://www.gp1.hr/mercedes-ce-u-novu-se ... om-motora/" onclick="window.open(this.href);return false;

slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Gledam malo ove tablice koliko bi vozači imali bodova za superlicencu i vidim...
Marciello 74
Palmer/Leimer/Bird/Nasr 56/56/55/52
........
da Costa 40
...................................
Sainz 38
Frijns 30
Ajde, ovo gore s da Costom i GP2 ekipom i nije takav problem jer imaju tih 40 bodova za superlicencu, ali daj me nenoj zezati da je Marciello duplo spremniji za slicencu od malog Sainza... pa onda ovo dolje... Sainz s fr3.5 naslovom i svim testovima (ne kužim zašto se kilometraža ne broji, npr lupam 200km = 1 bod ili nešto slično) ima 8 bodova više od Frijnsa koji dobiva vožnje na kapaljku

Mislim da će Renault još imati nešto za reći na sve to i ne bih se iznenadio da se nešto promijeni
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Nažalost je nekima otežan dolazak u F1, zamisli sad da se želi iduće sezone neki bivši F1 vozač vratit u F1 i nemože zbog nekih glupih bodova
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Start utrka u Australiji, Maleziji, Kini, Japanu i Rusiji je pomaknut sat ranije u odnosu na 2014.

Tako će utrka u Australiji startati u 16:00 po lokalnom vremenu, utrka u Maleziji u 15:00, dok će utrke u Kini, Japanu i Rusiji startati u 14:00 po lokalnom vremenu

http://www1.skysports.com/f1/news/12433 ... an-in-2014" onclick="window.open(this.href);return false;

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Prema glasinama AMuS Honda će na raspolaganju imati 8 tokena.
Mercedes će iskoristiti 26 tokena ostaje 6.
Renault će iskoristiti 25 tokena ostaje 7.
Ferrari će iskoristiti 20 tokena ostaje 12.
Ponavljam ovo su za sada špekulacije.

http://www.auto-motor-und-sport.de/form ... 63830.html" onclick="window.open(this.href);return false;
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la mrd »

Bernie Ecclestone has admitted to Sky that we might not have a German GP at all this year
slika
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

Ovako uzvraća udarac za kaznenu prijavu za korupciju
dmarijon
Legenda
Legenda

Interesantan tekst na "formulinu"
http://www.formulino.hr/u-pozadini-utrk ... sa-shella/" onclick="window.open(this.href);return false;
Samo neka se trkaju.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Meni je fascinantan Willimas, sponzorira ih Petrobras a koriste Petronas :biggrin:. Mislim da je tih 40 konja malo previse i prenapuhano
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Zanima me otkud preuzimaju te info.
Samo neka se trkaju.
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

mrd je napisao/la:
Bernie Ecclestone has admitted to Sky that we might not have a German GP at all this year
On je valjda jedina osoba na svijetu za koju ne mogu docekat da crkne, jer njegovo prokletstvo nema kraja, tolike milione imat i inzistirat na vise pa pod cijenu toga da unistavas svima nam toliko dragi sport... Neznam....
McLaren u <3
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Williams je trebao početi koristiti Petrobras gorivo sa početkom ove sezone, no od toga su odustali a ugovor sa Petrobrasom prekinuli.

slika
Zaključano