Novosti - Arhiva

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: NOVOSTI - Siječanj 2015.

Post Postao/la Cuky »

Video koji pokazuje promjene koje će doživiti staza u Meksiku prije ovogodišnje utrke.

Koliko sam uspio primjetiti napravili su jednu veeeeeeeeeeliku glupost. Dugački posljednji zavoj (usporediv sa recimo Parabolicom u Monzi) neće biti cijeli korišten. Na kratkom pravcu koji vodi do njega staza skreće desno (gdje je prije bio baseball teren čije će tribine biti iskorištene), zatim lijevi hairpin, prolazi između dvije tribine i spaja se natrag na pola tog dugačkog posljednjeg zavoja.

EDIT: Evo i mapa...zeleno je staza kakva je bila kada je F1 zadnji puta gostovala u Meksiku, crveno je staza kakva će biti ove sezone
slika
Zadnja izmjena: Cuky, dana/u 22 sij 2015, 19:50, ukupno mijenjano 1 put.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Re: NOVOSTI - Siječanj 2015.

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Cuky je napisao/la:Williams je trebao početi koristiti Petrobras gorivo sa početkom ove sezone, no od toga su odustali a ugovor sa Petrobrasom prekinuli.
Možda ima istine u onim glasinama o Petronasovom super gorivo, možda je to i razlog zašto Williams ne želi da pređe na Petrobras gorivo i razlog zašto je McLaren bio slab jer je on koristio Mobil gorivo.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Novosti - Veljača 2015.

Post Postao/la F1NAC »

Momčadi Formule 1 su na jučerašnjem sastanku Strateške grupe u Parizu dale zeleno svjetlo za promjene koje bi 2017. rezultirale snažnijim motorima s 1000 konjskih snaga, dok bi se ostale preinake na bolidima i gumama mogle uvesti već sljedeće godine.
Dogovoreno je da bi se snaga trebala povećati povećanjem dozvoljenog protoka i količine goriva. Proizvođači tijekom sljedećih nekoliko tjedana trebaju detaljno predstaviti svoje prijedloge, a osim toga, razgovaralo se i o širim gumama, povećanju downforcea i promjenama na dizajnu aktualnih bolida.
Navedene promjene ne bi smjele dovesti do velikog povećanja troškova, a glavnu riječ će imati tehnički direktori svih ekipa na sastancima radne grupe s FIA-om kasnije ovog mjeseca. Cilj je da F1 Komisija do 18. veljače potvrdi izglasane prijedloge.
1. ožujak je rok do kojeg je za sve promjene za 2016. dovoljna većina glasova – nakon tog datuma, one se mogu uvesti samo ako postoji jednoglasni dogovor.
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Re: Novosti - Veljača 2015.

Post Postao/la speedy56 »

F1NAC je napisao/la:
Dogovoreno je da bi se snaga trebala povećati povećanjem dozvoljenog protoka i količine goriva. Proizvođači tijekom sljedećih nekoliko tjedana trebaju detaljno predstaviti svoje prijedloge, a osim toga, razgovaralo se i o širim gumama, povećanju downforcea i promjenama na dizajnu aktualnih bolida.
boldano - svi glavonje u toj Strateškoj grupi - molim vas nemojte [-o<
Manje aero, više mehaničkog gripa = bolje utrkivanje i obrnuto. Danas se to sve češće vidi, što u prošloj sezoni F1, pa u DTM-u, Wtcc-u s ovim novim pravilima

Mislim da ovih 1000ks neće biti takav problem, sad su već blizu 900ks, pogotovo ako daju veći protok goriva. Vjerojatno će i povećati max. kol. energije harvestane iz Mgu-K, sad je 2MJ (pitanje koliko ovdje još ima mjesta za napredak, znam da je ograničeno pa sam zato napisao)

Btw - ako će povećati kol. goriva, vjerojatno bi se trebao povečati i tank (npr. ako povećaju na 110kg to je 10% veći tank +/-), hoće li se to vidjeti? Veći hladnjaci su zagarantirani

Edit- je da se radi o većoj izmjenih pravilnika, ali nije baš tako velika da nam treba 3 teme o njoj :biggrin:
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Carlos Miquel reported in The Party of 12 the evolution of the engines of the main teams. The powers are among the 849 hp Mercedes and Renault 801. McLaren can reach 829 hp.

The Japanese team Honda technicians provide close to 829 hp was the star team last year, according to data provided by Carlos Miquel in The Party of 12. In turn, the German team is believed to have won another 20 CV 2015. Ferrari has increased its power by 30 hp Renault 40 CV.

Despite the progress of Ferrari and Renault, are still far from the power take this World Mercedes. A good preseason could allow the team Alonso be second in power.

MERCEDES (829 hp, 2014; 849 hp, 2015)

Last year, it was lighter than the Renault and 20 more than Ferrari, with the huge gain in stability supposed 18 kilos. This year, they have caught up in that aspect, but have not been matched forces. In Jerez, the tip speed Rosberg was reached 307.6 km / h, a sign that they are still the strongest. Williams and Lotus, with the same engine, brushed those records.

HONDA (829 hp, 2015)

In theory dyno, Japanese technicians recorded values similar to Mercedes 2014. The problem is that still not been able to squeeze in track. In fact, they shot just 10,000 revolutions in Jerez, and broke. If you do not have two next test in Barcelona in giving a minimum of 60 daily returns, will have to lower its outlook for the start of the new season. The next test, in which Alonso will roll on 21 and 22 February, will be crucial. Of the virtues, they say, is the new engine, a great capacity for energy recovery lap speak, and somewhat revolutionary technology. Its top speed at Jerez was very low (277 km / h for Button), a sign that did not run.

FERRARI (775 hp, 2014; 805 hp, 2015)

They have 30 horses increased. The problem found in Maranello was not able to copy the structure of the Mercedes engine. The regulation will not let them change both the drive and therefore have worked on what they could: a larger turbo with which to recover more energy in the race, which was a drama for the team last year, and one of the shorter also escapes with win power. In 2014, the Ferrari defended well in qualifying, but their pilots could not fight in the running for this inability to recharge the electric motor. Consuming and that forced them to slow down. Something less weight in a development that may be insufficient. In Jerez, Raikkonen fell to 7.6 km / h top speed of Mercedes.

RENAULT (761 hp, 2014; 801 hp, 2015)

The French brand, now completely linked in his department F1 Red Bull, 40 HP promises to its customers, the further evolution of the drivers of last year, but could not exploit Jerez by poblemas reliability. Toro Rosso, who shot many kilometers did with version 2014. The team 'B' did not arrive until the second test in Barcelona. The aim of Renault has been working the raw power to back because that's where they lost respect Ferrari. Then in the race, they were much faster for its chassis and much greater ability to recharge. Among them, there are quite equal Maranello respect to motor. In Jerez, the best top speed of Renault was the Toro Rosso of Verstappen, with 303 km / h.
Meni je ovo neozbiljno da on zna koliko ko ima tačno KS i koliko je ko updatovao motor, mislim da to ni ekipe ne znaju tačno.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Znaci honda je u stoticu uspila proizvest motor koji identican mercedesovom 2014. LOL. Nakon Barcelone ce bit cisca slika. Gledam malo tu analizu i prakticki sve je natemelju speed trapa. Po toj teoriji 7km/H = 40 konja manje. Nego Honda je napravila 277km/h koliko to ima 100 konja Onda?
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

a čisto sumnjam da honda može dat toliku snagu i da je jača od ferrarija i renaulta. mislim da je najveći problem imat motor koji cijelu utrku daje maksimalnu snagu, odnosno imat dobar ERS. Snaga bolida koji iz boxa izađe s punom baterijom ne znači puno
speedy56
Legenda
Legenda

krasno...
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... doned.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Do kad Rusi imaju ugovor s Bernijem?
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

nema promjena za sljedecu godinu( siri bolidi, gume).
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Sa širnim bolidima dobili bi izgled 90.tih, to je ideja? Ako se ne varam, suzili su bolide radi lakšeg pretjecanja, tako da ne znam baš da li ima smisla širiti ih...
Samo neka se trkaju.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Vjerovali ili ne FIA je zabranila promjenu dizajna kacige usred sezone!
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Znači onda nema ni onih posebnih kaciga za Monaco što su znali radit vozači? kako će ovo pravilo nakon Vettela biti smješno
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

glupa zabrana i totalno nepotrebna...

Da, glupe su promjene dizajna kacige svaku utrku...ali vozači koji možda na jednoj utrci želi obilježiti nešto drukčijim dizajnom sad neće moć...i ono malo osobnosti što ima u F1 ubijaju ovakvim pravilima...

A za Vettela su zakasnili koju godinu...u Jerezu je ionako rekao (Kravitz je rekao u svojem notebooku) da je htio što jednostavniji dizajn i da ga ima namjeru zadržati neko vrijeme.

EDIT: ako je vjerovati F1 Fanaticu zabrana nije donesena nego FIA to razmatra
But that could all be about to change as a report indicates the FIA is considering a ban on drivers changing their helmet design after the season has started.
citat je iz ovog članka
http://www.f1fanatic.co.uk/2015/02/18/i ... t-designs/" onclick="window.open(this.href);return false;

slika
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

totalna idiotarija
pa šta ih boli ona stvar kakvu će kacigu vozač imati. to je individualna stvar svakog vozača. uništavaju ovaj sport iz godine u godinu sa raznoraznim glupostima.
to je valjda jedina stvar u kojoj su vozači bili potpuno neovisni, koja nije imala nikakvih zabrana i eto sad su i to ograničili.
čuvaj gume, štedi gorivo, pazi kaj pričaš preko radija, ne smiješ ovo, ne smiješ ono, sad ne smiju mijenjat dizajn kacige.
još im jedino ostaje da im zabrane pišat više od 1 put dnevno.

manje zabrana ima u samostanu
Michael is faster than you!!
speedy56
Legenda
Legenda

Ahahahahahahaa....
Ono.... Moramo popraviti F1... Nesto ne stimaa.... Treba promijeniti pravila.... Mi smo stratska grupa.... Kacige! To je najveci problem!!!!! Sad mirno mozemo u novu sezonu

Realno, jedino je Vettel bio problem, koji vise nece biti. Ne kuzim zasto nebi na npr. Monate Carlo vozaci dosli s drugacijim dizajnom (ala Alonsove zlatne kacige iz prijasnjih godina)....
Mogli su zbog takvih stvari staviti bar max 2-3 dozvoljena dizajna
slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Speedy Vettel bi pronašo rupu i pravilniku tako da nisu smjeli riskirat :biggrin:
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
speedy56
Legenda
Legenda

Slobodno, vidi se da čovjek ima talenta :D
slika
slika
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

vezano za kacige...
perhaps the drivers could be given a set number of tokens for in-season helmet development.

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Scarbs na twitteru:
Checo being pulled in to test may have forced him into using this helmet livery for the season. LOL
Sa ovom slikom
slika

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Renault se vraća u F1?
http://www.f1today.net/en/news/199117/r ... ng-f1-team" onclick="window.open(this.href);return false;

Vettel će i dalje mjenjat kacige
http://www.f1today.net/en/news/199130/v ... met-change" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

nije rekao da će mijenjati, a čak i naslov malo krivo navodi. Vettel je rekao da nezna koja je kazna za promjenu dizajna kacige, ali da ako je neka novčana kazna koja bi išla u humanitarne svrhe da bi rado ponovno mijenjao dizajne
"In these difficult times this (livery ban) seems to be the only thing they can agree on. I don't know what the punishment will be, but if it is only a small fine for charitable purposes, then I will gladly change my helmet again."

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Da, da, krivo sam ja napisao, pa sada da dobije kaznu za utrku zbog kacige bi meni bilo totalno glupavo

EDIT: Zar Mario Ilien nije jedan od osnivača Ilmora?
Zadnja izmjena: Kenny, dana/u 22 vel 2015, 16:36, ukupno mijenjano 1 put.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Neka prosvjeduju. Odvoze utrku bez kacige :biggrin:
slika
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

Carmen Jorda i Lotus!? Koja je svrha ovoga angažmana?

http://www.gpupdate.net/en/f1-news/3224 ... nt-driver/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Žena je, sasvim dobro izgleda...i kad bude na stazi koliko god da je dobra pratit će se Lotus, interesirat će se ljudi kako je prošla Carmen u Lotusu...publicitet...odmah i sponzori zadovoljni jer ih se više pokazuje i eto...

slika
Zaključano