Sebastian Vettel [#5]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
vidc
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: Sebastian Vettel

Post Postao/la vidc »

ha dobro, ako je tako teško napisat nešto...
ja vidim da tvrdiš da je vettel majstor kiše više zbog bolida a ne što on fakat zna vozit...
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

vidc je napisao/la:sad odjednom Vettel ne zna vozit ni po suhom ni po kiši :roll:
Tko je rekao da NEZNA voziti??? Aj plz objasni to. Rekel sam da bi, hamo, schumi i alo ga u istom bolidu pobjedili bez obzira na uvjete. Po meni on bi bio 4iza njih. Ti ne znaci da NEZNA voziti nego da postoje BOLJI od njega.

Ako smatras suprotno..dapace, mozemo raspravljati. Komentiras ko malo djete. Kazem da smatram da vettel nemoze voziti bez puno gripa na bolidu (sto se puno puta pokazalo, sto vecina ljudi vidi, sto ove sezone to vidimo na svakoj trci itd itd). Tvoj komentar je "sad odjednom Vettel ne zna vozit ni po suhom ni po kiši :roll:"..ajde molim te.
vidc je napisao/la:ha dobro, ako je tako teško napisat nešto...
ja vidim da tvrdiš da je vettel majstor kiše više zbog bolida a ne što on fakat zna vozit...
Pa da, tvrdim to, ne to da nezna vozit, i dalje je bolji od vecine vozacna na gridu od ove generacije, a vjerojatno i inace, ali nije NAJBOLJI, niti je blizu najboljemu. Stavio bi ja njega u ovogdisnji Ferrari pa da vidim kak ce ga vozit, (pitaj Kimija).

Također ne tvrdim samo da je majstor kise zbog bolida, nego tvrdim da je i po suhome ista stvar....(Da ponovno razjasnim jer ces opet zakljuciti da sam rekao da nezna voziti, dapace, zna voziti, ali ne dostojno 4 naslova svjetskog prvaka).

Sorry ali ove godine nije pokazal nista. Bolid je jedan od laksih za voziti na gridu (ne kazem da najbolji niti najbrzi bolid) nego kazem da zbog svog dizajna je jedan od lakse upravljivih i jedna od bolida koji trazi puno manje truda nego bilo koji drugi (necu komentirati merc jer oni su dimenzija vise i pitanje je kolko bi tesko bilo biziti taj bolid da su po brzini blize drugima). Momcadski kolega koji bi nominalno trebao biti minimalno klasu nize ga ubija u pojam. Ako je lik majstor, mislim da bi to pokazao.
Razumio bi da je RB los, Vettel bolji od kolege. Ali svojim voznajma to treba zasluziti. Vettela nije pobjedio svjetski prvak, pobjedio ga je novak u njegovoj momcadi...decko koji je prosle godine bio u TR i nije se previse isticao. Decko za kojeg je RB dugo vagao (mozda nije tocno ali imam takav dojam).

Neka vettel do kraja bude bolji do kraja sezone ali ono kaj mislim o njemu vec dulje godina, ove godine se samo potvrđuje.
I like to race, not to do laps alone.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

decko koji je prosle godine bio u TR i nije se previse isticao.
so not true..

ja sam sve vise misljenja da je danas u f1 najbitnije koliko bolid pase vozacu..
uvijek sam bio potpunio suprotnog stava i smatrao da je pravom vozacu jedna od jacih karakteristika prilagodba i voznja "svakakvog" bolida, al se pokazuje da to nije tako..
najbolji primjer su kimi i vettel..

meni osobno nije cudno da vettel vozi ispod razine, i to iz par razloga.. prvi je sto se ne bori za naslov i to se odmah ogleda u samoj ambiciji i "zalaganju" u svakoj utrci, + dosta utrka gdje je imao dosta nesrece, + ricci koji je zeljak dokazivanja, koji si gradi karijeru i koji jednostavno vozi ko zmaj, i najvaznije bolid koji je puno drukciji nego sto je vozio zadnjih 5 godina.. 5 godina je jako dugo razdoblje, u kojem se on vozikao ispred i prakiticki vozio trening nedjeljom..
i nakon toliko utrka i voznji sa skoro identicnim bolidom na svakoj stazi sad sjedi u bolidu koji je dosta drukciji, i s pol volje i s minimum rizika, normalno da rezultati nece bit neki..

dal je on top vozac il nije, opet je tesko za rec, jer je pokazao neke karakteristike "pravih" vozaca, po ovoj sezoni se nemoze sudit jer bi se onda moralo osudit i kimija i vise nitko ne bi mogao rec da je kimi brz vozac, a svi znamo da nije tako..
rFactor F1 HR server Info
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

Armanini je napisao/la: ja sam sve vise misljenja da je danas u f1 najbitnije koliko bolid pase vozacu..
uvijek sam bio potpunio suprotnog stava i smatrao da je pravom vozacu jedna od jacih karakteristika prilagodba i voznja "svakakvog" bolida, al se pokazuje da to nije tako..
najbolji primjer su kimi i vettel..
bolid mora pasat vozaču da bi izvukao najviše, znači ovi koji imaju karakteristiku prilagodbe i vožnje svakakvog bolida po tvome nisu pravi vozači? RB je bolid i dalje po Vettelovom stilu izrađen ili je možda po Webberovom jer su davno planirali dolazak još jednog australca.
Armanini je napisao/la: meni osobno nije cudno da vettel vozi ispod razine, i to iz par razloga.. prvi je sto se ne bori za naslov i to se odmah ogleda u samoj ambiciji i "zalaganju" u svakoj utrci, + dosta utrka gdje je imao dosta nesrece, + ricci koji je zeljak dokazivanja, koji si gradi karijeru i koji jednostavno vozi ko zmaj, i najvaznije bolid koji je puno drukciji nego sto je vozio zadnjih 5 godina.. 5 godina je jako dugo razdoblje, u kojem se on vozikao ispred i prakiticki vozio trening nedjeljom..
i nakon toliko utrka i voznji sa skoro identicnim bolidom na svakoj stazi sad sjedi u bolidu koji je dosta drukciji, i s pol volje i s minimum rizika, normalno da rezultati nece bit neki..

dal je on top vozac il nije, opet je tesko za rec, jer je pokazao neke karakteristike "pravih" vozaca, po ovoj sezoni se nemoze sudit jer bi se onda moralo osudit i kimija i vise nitko ne bi mogao rec da je kimi brz vozac, a svi znamo da nije tako..
Ako Kimi i Vettel znaju da se ne mogu boriti za naslov kojeg vraga uopće troše gume na kvalifikacijama, neka startaju iz zadnjeg reda i u špar modu odvoze utrku po najmanju štetu svih, plaća ionako ide.

Vettel je mlađi od Alonsa ali je prošao jednak broj bolida (3 generacije) tako da prakse i znanja ne fali. Vettelu bi moralo bit lakše jer je on još uvjek u matičnoj momčadi od samog početka.

Motivacije i volje teško da mu fali jer pritisak, nervoza, vrištanje na radiju kod pretjecanja, agresivno branjenje je još uvjek kao i prijašnjih godina, pa još ima novog "Webbera" kraj sebe, malo mlađeg i u malo boljoj formi....neznam šta čeka.
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

bolid mora pasat vozaču da bi izvukao najviše, znači ovi koji imaju karakteristiku prilagodbe i vožnje svakakvog bolida po tvome nisu pravi vozači? RB je bolid i dalje po Vettelovom stilu izrađen ili je možda po Webberovom jer su davno planirali dolazak još jednog australca.
ne, krivo si shvatio.. po meni je karakteristika prilagodbe i voznja svakakvog bolida bila karakteristika pravog vozaca..
al danas to vise ne igra jer su drukcija "pravila voznje"..

nebitno je sad jel je rbr izradjen za vettla il nije, naravno da je, vec je karakter bolida suprotnonst prijasnjih 5 godina.. i to totalna suprotnonst..
dok riciju nije tolika..
Ako Kimi i Vettel znaju da se ne mogu boriti za naslov kojeg vraga uopće troše gume na kvalifikacijama, neka startaju iz zadnjeg reda i u špar modu odvoze utrku po najmanju štetu svih, plaća ionako ide.
pa naravno da znaju da se nemogu borit za naslov.. znaju to svi jos nakon zavrsetka prosle sezone osim naravno lewisa i britney..
ne kuzim sto mislis s ovim o kvalifikacijama.. tih par krugova im je "djecja" igra.. zasto bi buksali kvale.. no sense..
a i voze u spar modu.. oba.. kako sam kazes - placa ide..

Vettel je mlađi od Alonsa ali je prošao jednak broj bolida (3 generacije) tako da prakse i znanja ne fali. Vettelu bi moralo bit lakše jer je on još uvjek u matičnoj momčadi od samog početka.
vettla i alonsa nema smisla usporedjivat.. prvo zato jer je alonso vjerojatno najveci vozac na gridu danas, drugo zato jer se alonso navozio govana i on je pak jedan od tih pravih vozaca koji ce vozit i u govnu od auta koliko moze..
Motivacije i volje teško da mu fali jer pritisak, nervoza, vrištanje na radiju kod pretjecanja, agresivno branjenje je još uvjek kao i prijašnjih godina
jasno da nema motivacije i volje.. ne bori se za pobjede, a sto je jedino znao, da pobjedi ricija bi trebao bit u full spremi svaki race a to nije samo klik..
nervoza, vristanje.. to je tek izdvojeno i ovisno o situaciji, nije taj bas nabrijan kroz svaki race.. flegma je i prije i nakon utrke..
pa još ima novog "Webbera" kraj sebe, malo mlađeg i u malo boljoj formi....
da, timski mu je sad totalna suprotnost od webbera.. i nije u malo boljoj formi nego je u extra formi i kao sto sam napisao gradi si karijeru i iskoristava priliku koju je dobio i svaku mogucnost..

neznam šta čeka.
a sto ima cekat?
taj sto je napravio je napravio.. nece od njega vise nis bit..
jos mi je uvijek u glavi ono pred 2 il 3 sezone kad je rekao da ni nezna sto ce i dal ce za 5 godina uopce bit u f1..
taj sto je osvojio je osvojio..
rFactor F1 HR server Info
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Nešto kao Stoner u Moto GP-u.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

nešto kao kimi raikkonen...
super vozio u neweyevim zvijerima a poslije osvojio naslov u schumacherovom bolidu (2006.-2007. je donijela minorne promjene za ferrari, sve je ostalo isto a u drugoj polovici 2006. bolid je bio uvjerljivo najbolji).
svi smo ga smatrali velikim talentom... a čovjek je očito čisti prosjek, isto kao i Vettel.
kao i Hamilton, koji se muči da osvoji naslov i s ultra super dominantnim bolidom, dominantnijim nego ijedan vettelov.
jedini pravi vozač danas koji je to i dokazao je Alonso.
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Pa kad i kolega ima ultrasuperbrzi, ali manje kvarljiv bolid. O odnosu renault-mclaren smo vec pricali i 2005 renault je do polovice sezone bio bolji bolid ( brzina + pouzdanost). Za 2006. Slicna prica. Do pola sezone renault bolji, ali poslije do izrazaja dolazi ferrarijev novi motor.

slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Dani je napisao/la:Pa kad i kolega ima ultrasuperbrzi, ali manje kvarljiv bolid. O odnosu renault-mclaren smo vec pricali i 2005 renault je do polovice sezone bio bolji bolid ( brzina + pouzdanost). Za 2006. Slicna prica. Do pola sezone renault bolji, ali poslije do izrazaja dolazi ferrarijev novi motor.
na ovoj temi izlik tipa kvarljiv bolid, lošija strategija itd. se ne broje...
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

vidc je napisao/la: kao i Hamilton, koji se muči da osvoji naslov i s ultra super dominantnim bolidom, dominantnijim nego ijedan vettelov.
ne bi reko da se muči, sve utrke koje je startao normalno (bez promjena mjenjača, bez odustajanja) je završio ispred svoga kolege osim Monaca gdje fizički nije moguće izvest pretjecanje i Austrije gdje nije zabilježio vrijeme u q3 pa s 9tog mjesta je opet se borio za pobjedu do kraja. Kod RB je situacija slična, Ricci tjera Vettela kroz utrke.
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Ćale od Lewisa je napisao/la:
vidc je napisao/la: kao i Hamilton, koji se muči da osvoji naslov i s ultra super dominantnim bolidom, dominantnijim nego ijedan vettelov.
ne bi reko da se muči, sve utrke koje je startao normalno (bez promjena mjenjača, bez odustajanja) je završio ispred svoga kolege osim Monaca gdje fizički nije moguće izvest pretjecanje i Austrije gdje nije zabilježio vrijeme u q3 pa s 9tog mjesta je opet se borio za pobjedu do kraja. Kod RB je situacija slična, Ricci tjera Vettela kroz utrke.
u monacu je trebao odvozit pole position, samo je trebao biti brži od rosberga u prvom krugu... u austriji je također pogriješio u kvalifikacijama. vozač koji je , kako mnogi tvrde, najbolji uz fernanda alonsa to ne treba sebi dozvoliti. u kanadi, koja se smatra njegovom stazom opet je bio lošiji u kvalifikacijama...
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Od Rosberga koji je gotovo ili je - odličan vozač. Koji se stopio s Mercedesom i koji je tri godine dominirao jednog Schumachera.
Hamilton će biti prvak. I zaslužio je to.
Samo neka se trkaju.
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

vidc je napisao/la: u monacu je trebao odvozit pole position, samo je trebao biti brži od rosberga u prvom krugu... u austriji je također pogriješio u kvalifikacijama. vozač koji je , kako mnogi tvrde, najbolji uz fernanda alonsa to ne treba sebi dozvoliti. u kanadi, koja se smatra njegovom stazom opet je bio lošiji u kvalifikacijama...
sve znam gdje je šta bilo i bio je lošiji od Rosberga u kvalifikacijama na navedenim stazama al jedno je po mome vrlo važno mjerilo za vozača što Hamilton deficit iz kalifikacija nadoknađuje kroz utrku i to je dokazao više puta. U Monacu je bila velika šteta što se nije kvalificirao ispred Rosberga ako je ciljao na pobjedu jer i oni što ne prate F1 znaju da se u Monacu ne prestiže bez 2,5sec bržeg auta.

Po tebi bi Alonso bio recimo bolji vozač ako bi se na svakoj utrci kvalificirao visoko pa kroz utrku pao 1-3 pozicije, mislim da je svima upravo slađe obrnuto.

Još je jedan problem kod Mercedesovih vozača što prvi na stazi određuje taktiku boxeva drugog vozača što se na mnogim stazama pokazuje lošije po drugog vozača.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

A ono ima 1 i po sec brzi bolid od ostalih pa i nije toliki problem. Mozda sad u novije vrijeme sekundu. Cudno kako hamilton nije rijesio skupa s rosbergom Alonsa u mađarskoj
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Zato jer se Alonso dobro branio, a i jedan i drugi su imali uništene gume. Možda da je Rosberg bio iza sa sviježim gumama.

slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Zato jer je Hungaroring jedna od rijetkih staza koje nisu široke 58m, nego je uski i nagrađuje dobru obranu, ali se još uvijek ne može reći da je nemoguće pretjecati jer se pretjecalo
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

F1NAC je napisao/la:A ono ima 1 i po sec brzi bolid od ostalih pa i nije toliki problem. Mozda sad u novije vrijeme sekundu. Cudno kako hamilton nije rijesio skupa s rosbergom Alonsa u mađarskoj
skupa s Rosbergom ne, ali da je pustio Rosberga napred onda bi sigurno prošao Alonsa. Prvi put kad se oglušio na radio, drugi put kad ga je potjerao van staze u zavoju, da je tad Rosberg prošao Alonso bi pao ničice.

Rosberg je bio taj kako kažeš 1,5 sec brži, Hamilton zbog guma možda oko pola sekunde što nije dovoljno za Hungaroring.
slika
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Dani je napisao/la:Zato jer se Alonso dobro branio, a i jedan i drugi su imali uništene gume. Možda da je Rosberg bio iza sa sviježim gumama.
Inače poslije Mađarkse je otkriveno da je Hamilton imao ''significant loss of power'' pred kraj utrke i da je vrlo lako bila moguća pobjeda da nije bilo tog problema.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Ćale od Lewisa je napisao/la:
F1NAC je napisao/la:A ono ima 1 i po sec brzi bolid od ostalih pa i nije toliki problem. Mozda sad u novije vrijeme sekundu. Cudno kako hamilton nije rijesio skupa s rosbergom Alonsa u mađarskoj
skupa s Rosbergom ne, ali da je pustio Rosberga napred onda bi sigurno prošao Alonsa. Prvi put kad se oglušio na radio, drugi put kad ga je potjerao van staze u zavoju, da je tad Rosberg prošao Alonso bi pao ničice.

Rosberg je bio taj kako kažeš 1,5 sec brži, Hamilton zbog guma možda oko pola sekunde što nije dovoljno za Hungaroring.
Nisam mislio u onom trenu da je bio toliko brzi nego velim da se nebi tako lako oporavio eto npr u mađarskoj da su bolidi izjednaceniji. Pazi lik se izvrti jos i onda bez beda rijesi sve do podija. Ok Vergne je bio tvrd orah.
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

A jadan Vettel i njegova tema... :)
Samo neka se trkaju.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

prokleti srećković...pokvari mu se motor al opet mu tim stigne sredit stvar da odvozi čak 5 krugova na fp2
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Ke bed kad ga karma pere
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

ne kontam.sad ispade da oduvijek vozi pouzdan bolid pa mu se sad to vraća u obliku kvarova...
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Sebastian Vettel now has no doubt that his driving style simply does not suit the characteristics of the 2014 Red Bull Formula 1 car.

The German has made good progress in recent weeks with understanding the RB10, and achieved his best result of the season with second place at the Singapore Grand Prix.

Having changed chassis repeatedly in recent months to rule out other factors, Vettel is convinced his style is just incompatible with this year's design.

"Every time I want to push or make something happen, it just doesn't," said Vettel, who is 57 points adrift of team-mate Daniel Ricciardo in the standings.

"I think it is a characteristic of this year's car in combination with the downforce we have, with the tyres. It just maybe doesn't give me yet what I want in a certain area of the corner.

"That is not an excuse, because in the end I have to get the best out of the car. We've done a lot of progress but there is a lot we can do better."

Vettel's problems are partly to do with the way the car rotates on corner entry, but he has also lost some advantage he had from recent years in exploiting the blown diffuser concept - which produced more downforce at the rear of the car.

Sebastian Vettel

The need to make up more time in corners due to Renault's power deficit and increased tyre wear caused by his discomfort with the car's handling exacerbate his difficulties.

Asked if these problems were forcing him to drive under the limit at times, Vettel replied: "Yes. Obviously you drive the way you think is quickest, whether that means you have to hold back or you have to push, it depends on the situation.

"It is not that straightforward this year and it is not always consistent, so that is the tricky bit."

Vettel admitted it may not be until Red Bull's 2015 car is out that he is able to get back to his best.

Pushed on whether he expected to overcome his issues imminently, Vettel said: "Short term for sure not, because we would have fixed it already.

"I think ultimately as a driver you would love to go faster but obviously it is different this year.

"I think we got in a lot better shape in the last couple of races but there are still some things where we are a little bit too much on the edge."
Michael is faster than you!!
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

zanimljiv inteview... ne znam kad su drugi vozači dali ovako otvoren interview. jedan od razloga zbog kojeg navijam za njega
Odgovori