Fernando Alonso [#14]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: McLaren
Re: Fernando Alonso
Sve u svemu, izgleda da smo puno burnije reagirali mi ovdje na forumu, nego i Alonso i Hamilton. 

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Vjerujem da bi Alonso itekako bio ljut da je izgubio koju poziciju nakon kazne,ovako ne želi se zamjeratigringo73 je napisao/la:Sve u svemu, izgleda da smo puno burnije reagirali mi ovdje na forumu, nego i Alonso i Hamilton.
Ovom kaznom Alonsa najviše gubimo mi gledatelji koji bi mogli biti uskraćeni za ovakve borbe zbog toga što vozači će morati biti pažljiviji kad krenu u pretjecanje da ne bi slučajno dobili kaznu
...put u raj nije posut ružama...
- gagi_1
- Navijam za: Schumacher
zato je i kimi otisao... svako toliko se ponadam "to je to, vratila se formula 1" ali... ovo sto odredjeni ljudi na vrhu rade je katastrofa. to je u pravom smislu cirkus- parada sa sponzore, a ne uzitak za gledatelje.Ćale od Lewisa je napisao/la:Montoya se vjerojatno neće nikad vratit upravo zbog F1 kakva je, a i on se blago rečeno ne uklapa u ovu novu generaciju vozača (papučara). On je bio 'vozač na steroidima', takvi se više ne rađaju a i kad dođu do F1 brzo ih pripitome i dresiraju.
"Being second is to be the first of the ones who lose."
- The Greatest
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Alonsa
Schumacher je uvijek bio prgav i ostaće takav.Ćale od Lewisa je napisao/la:malo im je rekao, ja bi kenjao na radio dok me nebi s sudcima spojili pa da njima izpič....F1NAC je napisao/la:rekao im je pravo This is bullshit !
nema logike, bio je pola bolida ispred, Schumaher ga gurne - izbije ga iz putanje gdje ga pola grida prođe i uz to sve još bude kažnjen. Sjećajući se tih sezona odmah se iživciram jer imam dojam da je sve išlo na ruku Schumaheru, od sudaca pa dalje...
Montoya se vjerojatno neće nikad vratit upravo zbog F1 kakva je, a i on se blago rečeno ne uklapa u ovu novu generaciju vozača (papučara). On je bio 'vozač na steroidima', takvi se više ne rađaju a i kad dođu do F1 brzo ih pripitome i dresiraju.
Avanti FER, Avanti!!!
- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Ja ću samo reć da je kazna Alonsu je*ena sramota. Tobože žele više pretjecanja, a vode takvu politiku da će bit 0 pretjecanja. Nek' se steraju u ...
Kaznit vozača zbog čistog trkaćeg incidenta...pa ovo više nije F-1 ovo je postalo ruglo. Što se tiče Hamiltona, opravdana kazna zbog višestruke promjene smjera, bio je upozoren s Petrovom, ne znam šta je očekivao. (iako, iskreno ja nisam vidio kad je to točno mijenjao smjer, ali očito svi drugi jesu).
Kaznit vozača zbog čistog trkaćeg incidenta...pa ovo više nije F-1 ovo je postalo ruglo. Što se tiče Hamiltona, opravdana kazna zbog višestruke promjene smjera, bio je upozoren s Petrovom, ne znam šta je očekivao. (iako, iskreno ja nisam vidio kad je to točno mijenjao smjer, ali očito svi drugi jesu).
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- gagi_1
ma ja mislim da bi trebali kazniti i petrova sta je skakao po stazi xD aa i ostale sta su odustali.
ma zapravo nek kazne sve, najbolje.
F1 je pravi cirkus postao - PARADA SPONZORA!
ma zapravo nek kazne sve, najbolje.
F1 je pravi cirkus postao - PARADA SPONZORA!
- Walter
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
- Kontakt:
Glupost, kažnjavaju čovjeka zato što se borio za poziciju.
Šteta ipak, imao je Hamiltona u šaci a i želja je bila velika da ga pretekne.
Šteta ipak, imao je Hamiltona u šaci a i želja je bila velika da ga pretekne.
-
- Veteran
- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
Slažem se...ova FIA je hrpa dvoličnih ljudi. Kukaju da pretjecanja nema, a kada se pokuša pretjecat i dođe do kontakta koji tako reć nije ni postojao (nije bilo jakog udarca, izlijetanja, opasnosti po život) oni kazne...jednom riječju FUJ!!
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

-
- Navijam za: alonso ferrari
Kazna je cista glupost,samo se bojim da vise nije onaj stari Alonso iz 2005-06 godine jer mislim da bi on u onakvoj formi i sa ovakvim ferrarijem bio prvak,sto jes jes bio je lani ali su mu titulu uzeli drugi,ono je ipak njegova greska sa Hamiltonom.
-
- Veteran
rockstena je napisao/la:Kazna je cista glupost,samo se bojim da vise nije onaj stari Alonso iz 2005-06 godine jer mislim da bi on u onakvoj formi i sa ovakvim ferrarijem bio prvak,sto jes jes bio je lani ali su mu titulu uzeli drugi,ono je ipak njegova greska sa Hamiltonom.
Ma daj budi ozbiljan
Sa ovakvim bolidom kakav je trenutno Ferrari nijedan vozač ne bi imao šanse da osvoji titulu.Zato nadam se da će Ferrari napraviti pomak za sljedeće utrke
- p@rtibrejker
- Veteran
- Navijam za: Hrvatsku Kunu
Ova utrka je po meni pokazala sve slabosti i lošu sreću Ferrarija.Chuck Norris je napisao/la:Ma daj budi ozbiljan
Sa ovakvim bolidom kakav je trenutno Ferrari nijedan vozač ne bi imao šanse da osvoji titulu.Zato nadam se da će Ferrari napraviti pomak za sljedeće utrke
Na kvalifikacijama kasne strašno mnogo.
Onda start - di je baš Webber morao direkt ispred Alonsa tako loše startati da je ovaj definitivno izgubio moment ubrzanja i pogubio toliko mjesta.
Forma u utrci je jako dobra, ali lošije taktičke odluke (nepokrivanje Buttonovog boxa posebno) i ispodprosječne promjene guma su uzele Alonsu drugo mjesto.
Da je zadnja promjena izvedena brzo izašao bi ispred Hamiltona / Webbera i bio bi najmanje treći. Da je radilo to zadnje krilo uzeo bi Hamiltona na prvoj ravnici i do sudara ne bi došlo.
Eh kako se sve posložilo a mogao je drugi biti...
Kazna? Znam da su iz FIA-e rekli pooštriti malo pravila i kazne ali mi je pomalo apsurdna kazna...
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
-
- Veteran
Ja sam to i napisao za vrijeme utrke zašto ga ne zovu u box,ali sada kada gledam možda to i nije bila loša odluka jer da je tada ušao ko zna bi li mu gume izdržale do kraja.Ovom taktikom imao je sigurno treće mjesto pa čak možda i drugo,da nije bilo kontakta s Lewisomp@rtibrejker je napisao/la: Ova utrka je po meni pokazala sve slabosti i lošu sreću Ferrarija.
Na kvalifikacijama kasne strašno mnogo.
Onda start - di je baš Webber morao direkt ispred Alonsa tako loše startati da je ovaj definitivno izgubio moment ubrzanja i pogubio toliko mjesta.
Forma u utrci je jako dobra, ali lošije taktičke odluke (nepokrivanje Buttonovog boxa posebno) i ispodprosječne promjene guma su uzele Alonsu drugo mjesto.
Da je zadnja promjena izvedena brzo izašao bi ispred Hamiltona / Webbera i bio bi najmanje treći. Da je radilo to zadnje krilo uzeo bi Hamiltona na prvoj ravnici i do sudara ne bi došlo.
Eh kako se sve posložilo a mogao je drugi biti...
Kazna? Znam da su iz FIA-e rekli pooštriti malo pravila i kazne ali mi je pomalo apsurdna kazna...
-
- Legenda
Alonso i Hamilton su kao vrlo mladi naučili pričati kao POLITIČARI
To je žrtva slave i vaganja svake riječi. Zato su davali takve izjave. ALi ja čitam portale, forume, gledam snimku; i stvarno mi još uvijek nikako nije jasno zašto je Alonso kažnjen??
Za Hamiltona mi je jasno (iako je bilay dobra borba, i neka se borio), ali Alonso? Zato što je napadao? Može li mi neki objektivni ne -alonsovac to objasniti?

Za Hamiltona mi je jasno (iako je bilay dobra borba, i neka se borio), ali Alonso? Zato što je napadao? Može li mi neki objektivni ne -alonsovac to objasniti?
Samo neka se trkaju.
- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
...Alonso je kažnjen po pravilu 16.1 - jednostavo objašnjenje "kažnjavanje vozača koji je izazvao sudar" - mislim da velika većina nas smatra to kažnjavanje glupim i apsurdnim no kako nije izazvalo nikakve "štete" po vozača brzo će se zaboraviti...da ipak ima nekakve ajmo reć' podloge u samom kažnjavanju dotićnog može ti poslužiti primjer iz svakodnevnog života - "ako ti mene lupiš odostraga sa autom bit ćeš kriv bez obzira jesam li ja bespotrebno oduzeo gas"...podvlačim da je sve ovo jako glupo i bespotrebno kažnjavanje no suci su očigledno odlučili kažnjavati "nesmotrenu" vožnju...tek treba vidjeti da li će se i ubuduće slične situacije (a sigurno će ih biti) jednako kažnjavati pa tek onda vidjeti kakav će to utjecaj imati na ponašanje vozača...dmarijon je napisao/la:Alonso i Hamilton su kao vrlo mladi naučili pričati kao POLITIČARITo je žrtva slave i vaganja svake riječi. Zato su davali takve izjave. ALi ja čitam portale, forume, gledam snimku; i stvarno mi još uvijek nikako nije jasno zašto je Alonso kažnjen??
Zadnja izmjena: Toon, dana/u 11 tra 2011, 09:51, ukupno mijenjano 1 put.
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
-
- Legenda
Da, shvatio sam samo ideju. Mislim da nije opravdano, ali sad barem razumijem razlog. Hvala.
Samo neka se trkaju.
-
- Veteran
Zbog dobrobiti ovoga sporta(ili cirkusaToon Army je napisao/la:tek treba vidjeti da li će se i ubuduće slične situacije (a sigurno će ih biti) jednako kažnjavati pa tek onda vidjeti kakav će to utjecaj imati na ponašanje vozača...

- Toon
- Veteran
...malo van teme no nadam se da mi moderatori neće zamjeriti - ako ostale dalje neće kažnjavati zbog sličnih situacija sami će sebi "pljunuti u usta"...doduše ne bi im bilo prvi puta...ako žele legalnost svoje odluke morali bi svaki sličan incident i jednako kažnjavati, a na vozačima je da "prilagode" svoju vožnju "novonastalim" pravilima - dobili su dovoljno druge i čak prevelike pomoći za pretjecanje pa im ova vožnja "na repu" nije niti potrebna (vjerojatno im je to misao)...samom kaznom najviše će u budućnosti kazniti sebe..Alonso je ovdje naj*** ni kriv ni dužan...a same posljedice takvog kažnjavanja mogle bi jako zakomplicirati budućnost - uvalili su se u govna pa se neka sada i izvlače...Chuck Norris je napisao/la:Zbog dobrobiti ovoga sporta(ili cirkusaToon Army je napisao/la:tek treba vidjeti da li će se i ubuduće slične situacije (a sigurno će ih biti) jednako kažnjavati pa tek onda vidjeti kakav će to utjecaj imati na ponašanje vozača...) nadam se da neće više nikoga kažnjavati zbog ovakvih situacija
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
- homersimpson
- Početnik
Pa nešto tako je i bilo potrebno jer godinama već gledamo kako puno brži bolid ne može prestići onog ispred sebe ako nema plave zastave. No sam DRS nije dovoljan za tako nešto, može se reči da se s njim anuliralo negativan utjecaj aerodinamike kad se vozi za repom.Toon Army je napisao/la:...a na vozačima je da "prilagode" svoju vožnju "novonastalim" pravilima - dobili su dovoljno druge i čak prevelike pomoći za pretjecanje pa im ova vožnja "na repu" nije niti potrebna (vjerojatno im je to misao)...
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
zasto nije 2010 vettel dobio kaznu ista situacija sa sutilom na silverstoneu ?

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- K1M1
- HNL kladionica majstor
- Navijam za: Kimi i Frijns
Iz istog razloga kao danas na startu kad je Vettel vijugao i mjenjao putanje 5,6 puta (hamiltona se kazni njega ne), i iz istog razloga jer im fia ne zabrani flexi krilo, pa webber u valenciji prošle godine, pa webber u australiji i singapuru prošle godine...ma mogao bih još nabrajati. Dakle vrlo jasno je da ih FIA štiti, i vidim da je dosta ljudi to primijetilo. U prošlom desetljeću su štitili ferrari, kroz povijest i još neke druge ekipe (i vozače), a sad je red bull taj, jasno kao dan.F1NAC je napisao/la:zasto nije 2010 vettel dobio kaznu ista situacija sa sutilom na silverstoneu ?

- gagi_1
pa sta cemo gledat onda samo pretjecanja na ravnicama??...a na vozačima je da "prilagode" svoju vožnju "novonastalim" pravilima - dobili su dovoljno druge i čak prevelike pomoći za pretjecanje pa im ova vožnja "na repu" nije niti potrebna (vjerojatno im je to misao)...
maloprije sam gledao na youtubeu one borbe izmedju scumija i montoje, hakkinena itd i toga je malo danas. ne zelim ispast netko tko samo pljuje po F1 (i jucer sam malo kritizirao

- Toon
- Veteran
...uh što ste zabrazdili u prošlost...bitno je samo da li će i dalje nastaviti kažnjavati slične situacije ili ne neovisno o kojem se vozaču radilo...oni podlogu za svaku svoju kaznu imaju jer mogu napisana i nedorečena pravila tumačiti kako žele...napravili su presedan (kod Alonsa) i to sad "moraju" koristiti i dalje...u krajnjem slučaju vozači su prije sezone "upozoreni" da će se rigoroznije kažnjavati eventualni incidenti...
...mene su iskreno više razočarale PR izjave vozača (i LH i FA)...da li bi tako lijepo i hladnokrvno odgovarali da im je to uzelo bodove (naročito kod FA) i da li će takve lijepo umotane rečenice koristiti kada im ti isti suci zbog sličnih situacija oduzmu "zaslužene" pozicije...previše je tu lažne hladnokrvnosti kod vozača i nitko se zbog nečega ne osudi reći što stvarno misli i to je za osudu kako Fernanda tako i ostalih...treba pokazati "cojonese" u takvim situacijama...
...mene su iskreno više razočarale PR izjave vozača (i LH i FA)...da li bi tako lijepo i hladnokrvno odgovarali da im je to uzelo bodove (naročito kod FA) i da li će takve lijepo umotane rečenice koristiti kada im ti isti suci zbog sličnih situacija oduzmu "zaslužene" pozicije...previše je tu lažne hladnokrvnosti kod vozača i nitko se zbog nečega ne osudi reći što stvarno misli i to je za osudu kako Fernanda tako i ostalih...treba pokazati "cojonese" u takvim situacijama...
- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
Pa jučer je puno više pretjecanja bilo na ostalim dijelovima staze nego na samoj startno ciljnoj ravnini.
Neke staze, poput ove u Maleziji (koja je za mene možda i najbolja staza u F1 kalendaru) nude mnogo mjesta na kojima se može prestizati i to se jučer lijepo moglo vidjeti, mnogo prestizanja na različitim dijelovima staze, mnogo borbi.
Prestizanje pomoću DRS-a uopće nije dječija igra kao što se mislilo, stisni gumb i naprijed si. A to se moglo vidjeti i jučer, ogromna ravnina, i nije to bilo nimalo lagano za izvesti, treba imati dobro posložen auto da bi se prestizalo a ne samo stisnut gumb i otvoriti krilo. Prestizanja su i dalje umijeće vozača, DRS im samo za razliku od prošlih godina i same konstrukcije automobila i svih aero pizdarija omogućava da dođu u priliku da pokažu svoje kvalitete i napadnu suparnika. Za mene to je pun pogodak. Danas se može doći u priliku za napad i kada su dva približno jednaka automobila u akciji i to je ono kaj formuli 1 treba.
Da Ferrari može doći u priliku za napad na McLaren, RB i slično, ili obrnuto. A ne kao prošlih sezona da moraš biti 2 sekunde brži od auta ispred da bi došao u priliku da napadneš i prođeš. Meni je ova današnja priča puno draža. Možda nekom nije.
Neke staze, poput ove u Maleziji (koja je za mene možda i najbolja staza u F1 kalendaru) nude mnogo mjesta na kojima se može prestizati i to se jučer lijepo moglo vidjeti, mnogo prestizanja na različitim dijelovima staze, mnogo borbi.
Prestizanje pomoću DRS-a uopće nije dječija igra kao što se mislilo, stisni gumb i naprijed si. A to se moglo vidjeti i jučer, ogromna ravnina, i nije to bilo nimalo lagano za izvesti, treba imati dobro posložen auto da bi se prestizalo a ne samo stisnut gumb i otvoriti krilo. Prestizanja su i dalje umijeće vozača, DRS im samo za razliku od prošlih godina i same konstrukcije automobila i svih aero pizdarija omogućava da dođu u priliku da pokažu svoje kvalitete i napadnu suparnika. Za mene to je pun pogodak. Danas se može doći u priliku za napad i kada su dva približno jednaka automobila u akciji i to je ono kaj formuli 1 treba.
Da Ferrari može doći u priliku za napad na McLaren, RB i slično, ili obrnuto. A ne kao prošlih sezona da moraš biti 2 sekunde brži od auta ispred da bi došao u priliku da napadneš i prođeš. Meni je ova današnja priča puno draža. Možda nekom nije.
Michael is faster than you!!
- Piquet20
- Svjetski prvak
Zanemarimo FIA-u i njene odluke (
), mene je osobno Alonso razocarao jer je ponovno poceo prosipati bodove (kao i prosle sezone). Odlicno je vozio (osim starta koji postaje Ferrarijev kronicni problem), ali je tu voznju zasjenio jos jednom greskom. Treba biti fer i priznati da je njegova greska bila vrlo glupa i gotovo pocetnicka.