Možda bi i zadržao bar malo duže da se Hamilton nije počeo žalitArmanini je napisao/la:? blokiranje u smislu branjenja.. smanji malo dozivljaj, upitnike i usklicnike..Ne kužim, zašto ovu i takvu borbu za mjesto u utrci nazivaš blokanjem!?!? Zašto bi to bilo blokiranje!? Trebao ga je pustiti!?
Naravno da nije trebalo biti nikakvog puštanja, i ova borba je bila baš takva, kakva je i bila.... do zadnjega daha.... do zadnje kapi krvi... to je bila borba za poziciju.
naravno da je bila borba za poziciju, al ne za efektivnu poziciju posto je 4. mjesto bilo moguce jedino da se lewis negdje okrenuo, nije realni protivnik.. da je bio u pitanju recimo massa onda bi bila druga stvar..
nepotrebno zato jer s tim nije napravio nis korisnog (osim sto je nama pruzio toliko uzitka gledat pravu borbu), derao je gume vise nego sto bi inace, a i radio je sporije krugove nego sto bi inace, posto je vozio obrambenim putanjama..
al je time pomogao ferrariju da ga ne skinu sa podija i da se jos vise ne obrukaju doma..
btw, ajd nemojte izvlacit izdvojene primjere sa youtubea, pogotovo ne od lani, kad se valjda jos tog svi sjecamo i znamo sto i kako..
kakve veze ima lanjski primjer sa icime..
Michael Schumacher
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Kenny
- Legenda
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Williams i MS
Re: Michael Schumacher

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
Kakvo ti razmišljanje imašArmanini je napisao/la:? blokiranje u smislu branjenja.. smanji malo dozivljaj, upitnike i usklicnike..Ne kužim, zašto ovu i takvu borbu za mjesto u utrci nazivaš blokanjem!?!? Zašto bi to bilo blokiranje!? Trebao ga je pustiti!?
Naravno da nije trebalo biti nikakvog puštanja, i ova borba je bila baš takva, kakva je i bila.... do zadnjega daha.... do zadnje kapi krvi... to je bila borba za poziciju.
naravno da je bila borba za poziciju, al ne za efektivnu poziciju posto je 4. mjesto bilo moguce jedino da se lewis negdje okrenuo, nije realni protivnik.. da je bio u pitanju recimo massa onda bi bila druga stvar..
nepotrebno zato jer s tim nije napravio nis korisnog (osim sto je nama pruzio toliko uzitka gledat pravu borbu), derao je gume vise nego sto bi inace, a i radio je sporije krugove nego sto bi inace, posto je vozio obrambenim putanjama..
al je time pomogao ferrariju da ga ne skinu sa podija i da se jos vise ne obrukaju doma..
btw, ajd nemojte izvlacit izdvojene primjere sa youtubea, pogotovo ne od lani, kad se valjda jos tog svi sjecamo i znamo sto i kako..
kakve veze ima lanjski primjer sa icime..
pa bili su na istim taktikama, u istom krugu, jedan iza drugog. Borba za 4. poziciju, jedno odustajanje ispred i eto postolja..
Tebi to nije bio realan protivnik? Po tvojoj logici on ga je trebao pustiti?

Kakvo je to onda utrkivanje? Tvoje razmišljanje je jedno od onih "zašto se netko bori na stazi kad vidi da ima sporiji bolid, zašto se uopće utrkuje, nek ga pusti naprijed i svi mirni"
Čovjek vozi svoju utrku, vozi i bori se za svoju ekipu.
Kaj svi spominju gume, kakve one veze imaju? Trošile su onoliko kolko su se trebale trošit. I šta, da se nije borio kolko bi to brže krugove vozio? Šta bi postigao s njima?
Pa lik da nije napravio tu pogrešku pitanje dal bi ga Hamilton uopće prošao do kraja utrke..
Michael is faster than you!!
- pospani gad
- Veteran
- Navijam za: Fernanda Alonsa
- Kontakt:
Pa to je jedna od bitnijih stvari, da mi uživamo u utrci..... u esenciji utrkivanja - utrkivanju za poziciju na stazi..... vozačkom vještinom dospijeti ispred bolida vozača, koji je bar jednako dobar kao i njegov protivnik ( nebitno.... ). Elem, neka je trošio gume, neka se borio.... što je trebao, pustiti ga, zato što je on, Michael, imao inferiorniji bolid - koji je ipak parirao na dugim, ravnim djelovima!?!?Armanini je napisao/la:? blokiranje u smislu branjenja.. smanji malo dozivljaj, upitnike i usklicnike..Ne kužim, zašto ovu i takvu borbu za mjesto u utrci nazivaš blokanjem!?!? Zašto bi to bilo blokiranje!? Trebao ga je pustiti!?
Ja općenito ne simpatiziram Michaela, i ima hrpa stvari koju mu zamjeram, ali se poneo, pokazavajući karakter pravog trkaćeg vozača. I to je to. Učinio je pravu stvar. Što napisa, kolega Igor18, mogao se netko sprčkati u vodstvu utrke, pa je još mogao profitirati čak i sa postoljem.
Naravno, ja još uvijek želim da se Michael Schumacher povuče iz aktivnog utrkivanja u F1. Jer se bojim, da bi mogao 2012. ili neke godine iza doći do pravog bolida, a tada će ga biti dosadno gledati.
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. 
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem.

-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
Ja nisam uzivao gledajuci Lewisa kako se pati iza Schumachera. Unistio mu je utrku. Vama je to mozda uzivanje.
- Centurion
- Test vozač
- Navijam za: Hamiltona
Ja sam se isto patio i grizao usne kad sam gledao kako Hamilton stoji iza Schumachera,
ALI SAM UŽIVAO u borbi, imaju pravo ljudi, ako je neki vozač brži od drugoga, zašto bi ga pustio?
Schumacher isto ide na bodove, a želi biti što više ispred naručito zato što je Rosberg ispao iz utrke.
Da Schumacher nije bio išao po pravilniku ni po pravilima kad je mijenjao smijer, no bilo je lijepo vidjeti old action borbu...
koliko je žara imao Schumacher da zadrži to mjesto... tako je i pokazao da još uvijek se želi utrkivati...
lijepa borba koliko god bila protiv pravilnika i koliko god uništila Hamiltonov plasman...
ALI SAM UŽIVAO u borbi, imaju pravo ljudi, ako je neki vozač brži od drugoga, zašto bi ga pustio?
Schumacher isto ide na bodove, a želi biti što više ispred naručito zato što je Rosberg ispao iz utrke.
Da Schumacher nije bio išao po pravilniku ni po pravilima kad je mijenjao smijer, no bilo je lijepo vidjeti old action borbu...
koliko je žara imao Schumacher da zadrži to mjesto... tako je i pokazao da još uvijek se želi utrkivati...
lijepa borba koliko god bila protiv pravilnika i koliko god uništila Hamiltonov plasman...
- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
naravno da bi ga prošo, pao bi mu sam Schumaher zbog guma....Hamilton se kasnije odvojio 20sec i skoro isto toliko skinuo za Fernandom!Igor18 je napisao/la:
Pa lik da nije napravio tu pogrešku pitanje dal bi ga Hamilton uopće prošao do kraja utrke..
To znači da je Schumaher daleko ove sezone od postolja, mora se desit čudo da odustanu 3 bolida ispred njega a u nekim normalnijim uvjetima kad Massa ne bi bio izguran i Rosberg još, tad bi se realno borio za 6-7. poziciju.
Ne mogu vjerovat da postoji netko ko je mislio da se realno bori za 3. poziciju

- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
Ove zadnje dvije trke su mu bile odlične. Ono s Hamiltonom me držalo na nogama pola trke. Mislim da je Schumi dodatno zapeo jer je znao tko je iza, mislim da je bilo; Ajde, kad si mudonja, pretekni mene!
Evo sad vidim da je Derek Daly (sudac/ex vozač) smatrao da je Schumachera trebalo kaznit. Srećom on nije odlučivao. Ali da je branjenje bilo škakljivo - je...na kraju krajeva, ne bi ga Ross opominjao 2 puta. I Schumi je rekao nakon trke; suci me nisu kaznili, što znači da je bilo OK. I to drži vodu. Da ima bolji bolid, bilo bi još uzbudljivije. Jest da je Hamiltonu trka otišla u drugom smjeru, ali barem me držalo napetim.

- vidc
- Veteran
- Navijam za: Scuderia Ferrari
dakle tvoje mišljenje je sljedeće: hamilton se ne bi trebao boriti za prva dva mjesta jer je to rezervirano za red bullove zato što imaju brži bolid...može birat između 3. i 4. mjesta ,nek se dogovori s buttonom... isto vrijedi i za alonsa i massu na 5. i 6. mjestu...Ćale od Lewisa je napisao/la:naravno da bi ga prošo, pao bi mu sam Schumaher zbog guma....Hamilton se kasnije odvojio 20sec i skoro isto toliko skinuo za Fernandom!Igor18 je napisao/la:
To znači da je Schumaher daleko ove sezone od postolja, mora se desit čudo da odustanu 3 bolida ispred njega a u nekim normalnijim uvjetima kad Massa ne bi bio izguran i Rosberg još, tad bi se realno borio za 6-7. poziciju.
- Igor18
- Veteran
LOL čovječeĆale od Lewisa je napisao/la:naravno da bi ga prošo, pao bi mu sam Schumaher zbog guma....Hamilton se kasnije odvojio 20sec i skoro isto toliko skinuo za Fernandom!Igor18 je napisao/la:

Pa kakve veze sad imaju "normalni" uvjeti. Utrka je počela, Rosberg ispao, Webber ispao, Massa se okrenuo i daleko iza..
Schumacher se nalazi na 3.-4. mjestu. Do frajera koji je na 6. poziciji ima 15.-20 sekudi fore a vozi slične krugove, znači nikako ga ne može ugroziti. On je u direktnoj borbi. Pa daj razmišljaj malo, govori se stanju na utrci u Italiji, a ne o generalnom stanju stvari tijekom sezone.
Da je ovo, da je ono ..... Pa i Force India je one godine bila smeće od bolida na gotovo svim stazama osim na SPA, pa je tamo zbog postavki bolida bila na pole poziciji i borila se sa Kimijem za pobjedu. Šta po tebi, Fisico se tada nije smio boriti za pobjedu jer realno bolid njegov nema kaj tražit u normalnim uvjetima, zakaj bi on prošao tada Kimija i upropastio mu utrku?!
Stvarno, nekad ne kužim određene komentare i razmišljanja ljudi.
"Uništava mu utrku" ?! Pa hvala Bogu da će mu uništavat utrku, pa nitko nije karitas da razmišlja "joj pa zašto da mu ja uzimam te bodove, on možda može do postolja, aj da ga pustim pa nek si on uzme još bodova a ja ću se zadovoljit mrvicama"
PUFF metak u glavu

Daj se maknite od zatucanih navijačkih razmišljanja, ajmo za promjenu općenito na forumu, ne govorim samo za temu Schumachera, ajmo pokušati normalno, objektivno gledati na stvari i raspravljati.
Meni je nepojmljivo npr. raspravljati na način "uništio mu je utrku" a vozač se nalazi na 4. poziciji, ne voze za isti tim, nisu si ni braća ni najbolji frendovi. Suparnici su na stazi i u direktnoj su borbi za pozicije. U ovom slučaju to su Schumi i Hami, u drugom mogu biti Trulli i Button, ako se nalaze u direktnoj borbi za pozicije bilo na 5. bilo na 15. mjestu zašto bi netko puštao poziciju? Pobogu, natječe se svatko za sebe a voze u najelitnijem automobilističkom natjecanju. Ak si brži pokaži to i prođi me. Trošim ja gume, trošiš ih i ti.
Na zadnjoj utrci prošle sezone, ustao sam se i zapljeskao Petrovu. Čovjek se borio za sebe, svoj ugled i svoj tim, bio je u direktnoj borbi sa Alonsom u bržem bolidu, još k tome ovaj se borio za naslov, alo Rusa to nije diralo. Njega i bilo kog vozača ne zanima jel se ovaj drugi bori za naslov i dali mu trebaju ti bodovi. Treba i njemu i njegovom timu bod, našli smo se u takvoj situaciji na stazi i ti si moj direktni protivnik, prođi me ako možeš ja ću napraviti sve što je u mojoj moći da zadržim svoje mjesto.
To je ono kaj želim gledat.
.
.
.
Do objektivnijih razmišljanja i komentara pozdrav svima!
- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
...joj,joj,joj...pa kako ne shvaćate da je ovaj dvoboj bio smišljen u masonskim krugovima na čelu sa glavnim zidarom Berniem...dva trenutno najkontroverznija i najzanimljivija vozača su se morala međusobno boriti kako ne bi ljudi pred TV-om zaspali za vrijeme utrka i tako propustili gomile reklama koje im se serviraju...
...mislim ćemu tolike "buke" oko NAPOKON jedne klasične i prave borbe na stazi...sigurno je navijačima Mcl ili samo Hamiltona bilo lagano frustrirajuće gledati kako je netipično mlak Hami zaglavio iza inferiornijeg mercedesovog bolida iz kojeg je "ofucali vozač" zahvaljujući svojem iskustvu i talentu izvlačio ono što vjerojatno ni mehaničari nisu znali da može...fantastična borba dvojce vozača koja je možda ponekad bila na rubu nečeg kvazidozvoljenog no sigurno nije taj rub prošla...i kao što je spomenuto: da je barem na svakoj utrci barem jedan takav dvoboj...

...mislim ćemu tolike "buke" oko NAPOKON jedne klasične i prave borbe na stazi...sigurno je navijačima Mcl ili samo Hamiltona bilo lagano frustrirajuće gledati kako je netipično mlak Hami zaglavio iza inferiornijeg mercedesovog bolida iz kojeg je "ofucali vozač" zahvaljujući svojem iskustvu i talentu izvlačio ono što vjerojatno ni mehaničari nisu znali da može...fantastična borba dvojce vozača koja je možda ponekad bila na rubu nečeg kvazidozvoljenog no sigurno nije taj rub prošla...i kao što je spomenuto: da je barem na svakoj utrci barem jedan takav dvoboj...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
Bilo bi mi draže da je Lewis vodio takvu borbu sa Vettelom za pobjedu a ne sa Msc-om za 5. mjesto...
- Armanini
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
al ste smjesni i simpaticni..
pogle koja biblija se pise..
mi ostali smo valjda majmuni po vama, ne volimo utrkivanje, nismo uzivali u dvoboju, mislimo da se vozace treba pustat?
ma.. nema bas previse smisla raspravljat se s vama, al samo da zavrsim misao..
lewis je imao second best bolid na gridu, odmah poslije vettla.. schumi je imao 4. bolid na gridu koji je utrku mogao zavrsit na 5. mjestu jer je ispao webber, i massa.. a i rosberg koji su mu sva trojica bila kandidati za borbu za poziciju..
vettel, alonso, button, lewis - nisu..
gle gdje je lewis zavrsio, krug mu falio da uhvati postolje..
ms se drzao unutar 2 sekunde prije zadnjih pitova, al poslije, kad su bili na medium je gubio po sekundu.. naravno da mu nije bio lewis realni protivnik jer je ovo f1 i fkng monza gdje brzi bolid ne moze ostat iza sporijeg pa da se branis jos tri put tako.. utrka nema 20 krugova vec 300 km..
i naravno da je oke sto nije pustao poziciju, da svi voze bar s pola toliko zara bilo bi kud i kamo zanimljivije..
pogle koja biblija se pise..
mi ostali smo valjda majmuni po vama, ne volimo utrkivanje, nismo uzivali u dvoboju, mislimo da se vozace treba pustat?
ma.. nema bas previse smisla raspravljat se s vama, al samo da zavrsim misao..
lewis je imao second best bolid na gridu, odmah poslije vettla.. schumi je imao 4. bolid na gridu koji je utrku mogao zavrsit na 5. mjestu jer je ispao webber, i massa.. a i rosberg koji su mu sva trojica bila kandidati za borbu za poziciju..
vettel, alonso, button, lewis - nisu..
gle gdje je lewis zavrsio, krug mu falio da uhvati postolje..
ms se drzao unutar 2 sekunde prije zadnjih pitova, al poslije, kad su bili na medium je gubio po sekundu.. naravno da mu nije bio lewis realni protivnik jer je ovo f1 i fkng monza gdje brzi bolid ne moze ostat iza sporijeg pa da se branis jos tri put tako.. utrka nema 20 krugova vec 300 km..
i naravno da je oke sto nije pustao poziciju, da svi voze bar s pola toliko zara bilo bi kud i kamo zanimljivije..
- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
Igor18 ne trebaš se pjenit, ja samo kažem dok su po jedan Ferrari, McLaren i RB na stazi Mercedes može max. izvuć 4. mjesto.
Oni još uvjek nemaju napretka i zaostaju po 40 i više sek na kraju za pobjednikom. Zato kažem da mi je smješno čut mišljenje da je mogao do postolja s tim što se na početku izbio na 3. mjesto a iza leđa ima 2 McLarena.
Ja bi volio da se ubrazaju al već je kraj sezone i prekasno je njima ko što je Ferrariu da konstruktorski ulovi McLaren a Mclarenu da ulovi RedBull. Sljedeća sezona možda bude bolja za svih osim za jedne
U Mclarenu su se malo previše kockali s ovim radikalnim setupom i oslanjali se na DRS koji nije pomogao protiv Mercedesa i to je to.
Kasnije je Hamilton vozio sekundu brže krugove od Alonsa a od Schumahera vjerojatno sekundu i pol ako ne i više, zato sam se nasmijo na tvoj komentar da bi bez "greške" ga vjerojatno držao ga do kraja.
Oni još uvjek nemaju napretka i zaostaju po 40 i više sek na kraju za pobjednikom. Zato kažem da mi je smješno čut mišljenje da je mogao do postolja s tim što se na početku izbio na 3. mjesto a iza leđa ima 2 McLarena.
Ja bi volio da se ubrazaju al već je kraj sezone i prekasno je njima ko što je Ferrariu da konstruktorski ulovi McLaren a Mclarenu da ulovi RedBull. Sljedeća sezona možda bude bolja za svih osim za jedne

U Mclarenu su se malo previše kockali s ovim radikalnim setupom i oslanjali se na DRS koji nije pomogao protiv Mercedesa i to je to.
Kasnije je Hamilton vozio sekundu brže krugove od Alonsa a od Schumahera vjerojatno sekundu i pol ako ne i više, zato sam se nasmijo na tvoj komentar da bi bez "greške" ga vjerojatno držao ga do kraja.

- darky
- Profesionalni vozač
kad već spominjete plakanje, a što bi bilo da slučajno alonso nije pretekao hamlitona na startu i da je on zapeo iza MSa' u monzi?
što bi se onda desilo??? ha
radio poruka :
michael, alonso is faster then you, do you copy?
i odgovor:
catch me if you can
što bi se onda desilo??? ha

radio poruka :
i odgovor:
catch me if you can

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Onda bi ga Alonso kao i Button pretekaodarky je napisao/la:kad već spominjete plakanje, a što bi bilo da slučajno alonso nije pretekao hamlitona na startu i da je on zapeo iza MSa' u monzi?
što bi se onda desilo??? ha![]()
radio poruka :
i odgovor:
catch me if you can![]()
Meni se čini ove godine da je LH puno veći "plačljivac" od Alonsa

...put u raj nije posut ružama...
- indy500
- Navijam za: Kubica i Schumacher
- Kontakt:
tako možda izgleda kad se gleda kroz crvene naočale
- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
Haha, dobra.Chuck Norris je napisao/la:Onda bi ga Alonso kao i Button pretekaodarky je napisao/la:kad već spominjete plakanje, a što bi bilo da slučajno alonso nije pretekao hamlitona na startu i da je on zapeo iza MSa' u monzi?
što bi se onda desilo??? ha![]()
radio poruka :
i odgovor:
catch me if you can![]()
Meni se čini ove godine da je LH puno veći "plačljivac" od Alonsa
-
- Legenda
Ha. KAd pogledamo zadnje dve tri utrke, mislim da se može reći da je Schumi napokon došao do razine koju se fanovi čekali punih godinu i pol. I kad stanem na loptu i sve zbrojim, mog reći da sam i ja jako sretan zbog toga 

Samo neka se trkaju.
- elder
- Svjetski prvak
- Navijam za: Lewis Hamilton
Schumacher je bil u zadnje dve trke dobar, ali to je posljedica staza koje su bile. Schumacher je fenomenalan vozac, ali mislim da u sljedeci utrka kaj dolaze nemaju sanse.
Darkness rises when silence dies
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Ako će sljedeće sezone Merc biti konkurentan, već vidim Hamiltona i njega na ulasku u prvi zavoj.... krš, lom, repriza Belgije 98.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Forza
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari - F1
- Igor18
- Veteran
Između ne stane niti igla 
Naravno da je bilo do staze... konfiguracija staze stavila je bolid Mercedesa u kolko tolko ravnopravan položaj i tu je Schumi mogao kolko tolko pokazati svoje umijeće. U idućim utrkama treba uzeti ono kaj se može.. 6-7-8 mjesto je realnost automobila koji imaju u rukama, naravno ako nitko ne odustane i ako ne bude kiše.

Naravno da je bilo do staze... konfiguracija staze stavila je bolid Mercedesa u kolko tolko ravnopravan položaj i tu je Schumi mogao kolko tolko pokazati svoje umijeće. U idućim utrkama treba uzeti ono kaj se može.. 6-7-8 mjesto je realnost automobila koji imaju u rukama, naravno ako nitko ne odustane i ako ne bude kiše.
-
- Legenda
Bilo je do staze... naravno. Ali govorim o njemu kao vozaču, koliko se uklopio u merc tek zadnjih nekoliko utrka. Može se vidjeti i u odnosu prema Rosbergu. Meni se osobno u Monzi svidjelo ono po čemu ga pamtim u najsjajnim danima, a to su putanje u zavoju koje su različite od većine vozača. Nešto kao Iannone u MOTO2. Nekad su se o tome vodile velike rasprave i analize.
Samo neka se trkaju.
- pospani gad
- Veteran
- Navijam za: Fernanda Alonsa
- Kontakt:
@Forza
Forza, čovječe..... kako dobra fotka!!

Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. 

- Forza
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari - F1
I meni je predobra. šteta što ovaj dvoboj nisam vidio uživo jer sam bio na drugoj strani staze a i po TV mislim, da ga nije bilo.pospani gad je napisao/la:@Forza