Novosti - Arhiva
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Cuky
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
Re: NOVOSTI - Rujan 2015.
ukoliko se sa Bernijem ne uspiju dogovoriti oko isplate bonusa za uspjehe kroz povijest Renault će odustati od preuzimanja Lotusa te se povući kompletno iz F1 (s obzirom na to da vrlo vjerojatno gubi svoja jedina 2 korisnika, RB i TR)
http://www.jamesallenonf1.com/2015/09/r ... pionships/
http://www.jamesallenonf1.com/2015/09/r ... pionships/
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
- Cuky
- Moderator
nisi napisao i za 2 utrke prije toga za koje su isto potvrdili koje će gume biti:
Singapore: Supersoft, soft;
Japan: Medium, hard;
Russia: Supersoft, soft.
Singapore: Supersoft, soft;
Japan: Medium, hard;
Russia: Supersoft, soft.

- F1NAC
- Moderator
Rusiju sam zato jer su promjenili s odabir guma. Prosle godine su bile soft i medium

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferari
Znači Ferari dobija utrku u Sočiju 

- Bernardinac
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso
Nije mi jasno koja je svrha sigurnosne kamere koja snima vozačevu glavu?F1NAC je napisao/la:Magneti marelli ce bit dobavljac sigurnosnih kamera koje ce se nalazit ispred vozaca na kokpitu i bit ce usmjerena prema njemu. Imat ce 400 fpsa (danas kamere imaju 25).
Od 2016 se uvode
Ako ga nešto pogodi da znaju šta ga pogodilo i koliko je "oštećenje" ili je to više šminka u vidu još jednog novog kuta kamere iz tv live prijenosa?
Ako ga pogodi vrabac u kacigu da "ovi" mogu prikazati slowmotion kolizije nesretne ptice i vozačeve kacige frame to frame u 400 fps? Lete perca na sve strane u slowmotionuuu. Wau

Možda ako zaspe da ga ovi iz boxa probude?

- Cuky
- Moderator
Next season F1 will introduce a high speed camera onto the cars, able to capture the precise movements of a driver’s head in major impact to improve safety of helmets, cockpits and circuits.
.........
“With the accident of Felipe Massa in Budapest in 2009, for example, where he was hit on the head by a spring at full speed and crashed as a result. From that crash soon afterwards people got together to decide what you need to do to the helmets to withstand better the accident. And that led to the introduction of Zylon being integrated into the visors.
“But if you had cameras fast enough to capure the exact moment of the impact of the spring onto the helmet you would gather very important information to develop the next step.”
Ovdje je detaljnije:
http://www.jamesallenonf1.com/2015/07/n ... accidents/

- Cuky
- Moderator
U dobrom dijelu Azije, pa tako i u Singapuru, ovih dana imaju velikih problema sa onečišćenjem u zraku i slabom vidljivošću
http://www.skysports.com/f1/news/14047/ ... ze-worsens
http://www.skysports.com/f1/news/14047/ ... ze-worsens

- F1NAC
- Moderator
Progovorio CEO Renaulta, bas kao sto Somers kaze da zvuci kao da Renault odlazi iz F1
Speaking at the Frankfurt Motor Show, Ghosn said: "We said very clearly, it's finished.
"We already alerted the Formula 1 authorities [saying] that 'Don't count on us as a provider of an engine. It's over'.
"We will honour our contracts, no problem, but the occasion of Renault as a developer and supplier of engines stops."

- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Interesantno, oni koji su najviše gurali te nove motore i bili za njih se sad zbog njih povlače...
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- Cuky
- Moderator
povlače se kao dobavljač motora, no još je uvijek opcija da će nastaviti kao tvornička momčad ako se sa Bernijem dogovore oko bonusa

- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Zar im nije prednost da imaju više timova sa njihovim motorom ako će biti u F1 sa svojim timom?

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- Cuky
- Moderator
pa prednost je, ali nemaju kome dobavljati...
Ako će Renault otkupiti Lotus to se zna koji su motori unutra.
Mercedes ima Williams i Force Indiju koji sigurno nebi najbolju PU mijenjali za Renault. Uz to im možda i Manor prijeđe od slijedeće sezone.
Ferrari ima Sauber, od slijedeće sezone Haas te vrlo vjerojatno Red Bull i Toro Rosso i naravno Manor ako priče da idu na Mercedes nisu točne.
Honda ima samo McLaren, a ne čini se da ima neka gužva timova koji žele k njima.
Jbg, Renailt se opekao sa Red Bullom. Dok je išlo super Red Bull je sebi pripisivao sve zasluge, dok se Renault s druge strane skroz posvetio njima što je dovelo do toga da su drugi korisnici promijenili dobavljače čim su dobili priliku. Sad kad je krenulo loše Red Bull je svu krivnju prebacio na Renault i sada se Renault našao u situaciji da njihova jedina dva korisnika traže drugog dobavljača, a drugi nisu zainteresirani za njihove usluge.
Ako će Renault otkupiti Lotus to se zna koji su motori unutra.
Mercedes ima Williams i Force Indiju koji sigurno nebi najbolju PU mijenjali za Renault. Uz to im možda i Manor prijeđe od slijedeće sezone.
Ferrari ima Sauber, od slijedeće sezone Haas te vrlo vjerojatno Red Bull i Toro Rosso i naravno Manor ako priče da idu na Mercedes nisu točne.
Honda ima samo McLaren, a ne čini se da ima neka gužva timova koji žele k njima.
Jbg, Renailt se opekao sa Red Bullom. Dok je išlo super Red Bull je sebi pripisivao sve zasluge, dok se Renault s druge strane skroz posvetio njima što je dovelo do toga da su drugi korisnici promijenili dobavljače čim su dobili priliku. Sad kad je krenulo loše Red Bull je svu krivnju prebacio na Renault i sada se Renault našao u situaciji da njihova jedina dva korisnika traže drugog dobavljača, a drugi nisu zainteresirani za njihove usluge.

- Kenny
- Legenda
Jasno da RBR i STR žele neki drugi motor, ali isto tako su vezani i sljedeće sezone sa Renaultom, a ako im nebi Renault dopustio da prekinu ugovor morali bi biti još 1 sezonu sa Renaultom, a to bi im samo moglo pomoć. Misliš da bi renault vozio na Mercedesovim motorima da dođu u F1?

- F1NAC
- Moderator
Vjerovatno postoji mozda i neka klauzula vezano za preformanse. A da Renault pristane vozit sa Mercedesom pa to bi bilo glupo i sramotno za RenaultKenny je napisao/la:Jasno da RBR i STR žele neki drugi motor, ali isto tako su vezani i sljedeće sezone sa Renaultom, a ako im nebi Renault dopustio da prekinu ugovor morali bi biti još 1 sezonu sa Renaultom, a to bi im samo moglo pomoć. Misliš da bi renault vozio na Mercedesovim motorima da dođu u F1?

- Cuky
- Moderator
T17, posljednji zavoj na stazi u Meksiku od jučer nosi ime Nigela Mansella. Mansell je posljednji pobjednik VN Meksika, a baš u tom zavoju je te 1992. sa vanjske strane pretekao Gerharda Bergera na putu do pobjede. Tada je to bio dugi brzi desni zavoj, podosta sličan Parabolici u Monzi, dok je sada ipak nešto sporiji nakon promjena na stazi.

http://www.jamesallenonf1.com/2015/09/n ... er-honour/
A ovo je idealni kalendar od 20 utrka po glasovima fanova na anketi koja je bila na Allenovoj stranici. Staze su poredane po broju glasova.
1 Spa-Francorchamps
2 Monza
3 Suzuka
4 Silverstone
5 Monaco
6 Nurburgring Nordschleife
7 Montreal
8 Interlagos
9 Imola
10 Austin
11 Brands Hatch
12 Watkins Glen
13 Istanbul
14 Singapore
15 Hockenheim
16 Melbourne
17 Österreichring
18 Zandvoort
19 Adelaide
20 Hungaroring
http://www.jamesallenonf1.com/2015/09/r ... -the-fans/

http://www.jamesallenonf1.com/2015/09/n ... er-honour/
A ovo je idealni kalendar od 20 utrka po glasovima fanova na anketi koja je bila na Allenovoj stranici. Staze su poredane po broju glasova.
1 Spa-Francorchamps
2 Monza
3 Suzuka
4 Silverstone
5 Monaco
6 Nurburgring Nordschleife
7 Montreal
8 Interlagos
9 Imola
10 Austin
11 Brands Hatch
12 Watkins Glen
13 Istanbul
14 Singapore
15 Hockenheim
16 Melbourne
17 Österreichring
18 Zandvoort
19 Adelaide
20 Hungaroring
http://www.jamesallenonf1.com/2015/09/r ... -the-fans/

- Cuky
- Moderator
evo baš pričaju na Sky-u da su na sastanku strateške skupine dogovorili fiksne cijene PU
9 milijuna funti po komadu za aktualnu verziju u tom trenutku
6 milijuna funti po komadu za godinu dana stariju verziju
Cijena koja bi bila za mjenjače je 1,5 milijuna funti po komadu i to bi trebao biti identičan mjenjač za sve momčadi.
Također da su dogovorili na zabranu korištenja zračnih tunela.
Naravno sve se to još treba potvrditi, detaljno napisati i sl...
9 milijuna funti po komadu za aktualnu verziju u tom trenutku
6 milijuna funti po komadu za godinu dana stariju verziju
Cijena koja bi bila za mjenjače je 1,5 milijuna funti po komadu i to bi trebao biti identičan mjenjač za sve momčadi.
Također da su dogovorili na zabranu korištenja zračnih tunela.
Naravno sve se to još treba potvrditi, detaljno napisati i sl...

- F1NAC
- Moderator
ma daaaj. komentar na zabranu zracnih tunela. Hebote pa Ferrari tek nedavno modernizira cijelo postrojenje i sad to, koja glupost. Znam da su protiv toga bili Ferrari, mercedes, williams i force india.
edit:
znaci dva tima se sloze i uz pomoc drugog dvojca to prođe. pa hebem ti takvu politku.
edit2:
edit:
znaci dva tima se sloze i uz pomoc drugog dvojca to prođe. pa hebem ti takvu politku.
Kao sto je rekao jedan lik na f1tech. neka vrte utrke online na rfactoru pa se ne trebaju mucit sa troskovimaRegarding gearbox cost-savings, only McLaren and Force India were in favour, with the FIA and FOM's votes allowing the vote to be passed by majority.
edit2:
There was no voting on the ban of windtunnel testing in the strategy group meeting. So there is no majority in favour.

- Kenny
- Legenda
Zar toi nije unazađivanje F1? šta je sljedeće da će im zabranit? možda im dovedu neke cestovne gume ipak komad košta ispod 100€

- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Možda zabrana zr. tunela i ne bi bila nazadovanje jer bi momčadi trebali razviti CFD (ili neke nove metode) koje ne bi trošile toliko energije koliko troše zr. tuneli. To bi se moglo prenijeti i na ostale idustrije, tipa automobilska, bicikle...
Ovo vidim kao jedinu prednost te zabrane (uštede vjerojatno i ne bi bilo jer bi se opet trošilo na drugim poljima)
Ovo vidim kao jedinu prednost te zabrane (uštede vjerojatno i ne bi bilo jer bi se opet trošilo na drugim poljima)

- F1NAC
- Moderator
Sto se tice turbulencija teze ces u cfdu recimo generirat Y250 vortex a i u cfdu nemozes toliko definirat fluid recimo toplija hladnija struja. Glupost je nakon sto neko ulozi brdo para da se sad zabrani. Ako se avioni i cestovni automobili razvijaju u WT zasto nebi i F1. Ne vjerujem da ce se automobili razvijat full u cfdu (bar ne oni high preformanse )speedy56 je napisao/la:Možda zabrana zr. tunela i ne bi bila nazadovanje jer bi momčadi trebali razviti CFD (ili neke nove metode) koje ne bi trošile toliko energije koliko troše zr. tuneli. To bi se moglo prenijeti i na ostale idustrije, tipa automobilska, bicikle...

- zonelsk
- Veteran
- Navijam za: FA
Po meni bas suprotno, trebalo bi omoguciti neograniceno tunel.
I like to race, not to do laps alone.
- Cuky
- Moderator
Slažem se. Čak i kompanije sa daleko većim resursima (npr. NASA) provjeravaju rezultate dobivene u CFD simulacijama koristeći zračne tunele.
http://www.nasa.gov/exploration/systems ... amics.html
Kad su im već zabranili testiranja na stazi tunel im je alat najbliži stvarnom testiranju na stazi
http://www.nasa.gov/exploration/systems ... amics.html
Kad su im već zabranili testiranja na stazi tunel im je alat najbliži stvarnom testiranju na stazi

- vidc
- Veteran
ne razumijem sve ovo. očito f1 ima problem s komercijalne strane i da je timovima teško doći do novca pa se mora štediti... a znamo tko je odgvoran za komercijalnu stranu.
bježi se od rješavanja srži problema, slično kao što pokušavaju raditi vlasti u ovim "našim" državama. povlače se nekakvi potezi s rezanjem troškova,plaća ,penzija, smanjenja potrošnje toalet papira i stikera... a ustvari treba napraviti posao i pokrenuti nekakvu industriju, otvoriti tvornice, privuć investitore. ukratko, treba djelovat konstruktivno
bježi se od rješavanja srži problema, slično kao što pokušavaju raditi vlasti u ovim "našim" državama. povlače se nekakvi potezi s rezanjem troškova,plaća ,penzija, smanjenja potrošnje toalet papira i stikera... a ustvari treba napraviti posao i pokrenuti nekakvu industriju, otvoriti tvornice, privuć investitore. ukratko, treba djelovat konstruktivno
- F1NAC
- Moderator
moguci problemi za VN Japana
: JTWC have issued a Tropical Cyclone Formation Alert for the system being monitored nr Guam, which *could* affect #Suzuka nxt weekend.