Hamilton je u Q3 kvalifikacijama ostao na 1:33.833, što je bilo 10. najbolje vrijeme. Ono gdje je bio kad se skršio, to, naravno, nema veze. Računa se postignuto vrijeme na kraju Q3 kvalifikacija.Marko FF je napisao/la:ivana.zagreb je napisao/la:*silberpfeil je napisao/la:
P&O - Srpanj 2007
-
- Svjetski prvak
- LeoZGB
- Rezervni vozač
- Navijam za: Nikoga
Mladene zanima me jedna stvar u vezi Ros Browna.
Naime i Schumacher je rekao da kada jednom odes iz F1 i kada si u glavi poslozis da vise nisi dio tog kako nasi komentatori vole rec cirkusa da se onda jako tesko vratit, pa me zanima posto je brown napravio jednogodisnju pauzu koliko bi mu moglo trebat da opet bude od koristi u ferrariju i da pohvata sve sta je propustio i da se privikne na rad sa novim vozacem.
I ako mozete dati neke primjere uspjesnih povrataka na F1 staze ali ne nakon nesreca i oporavaka nego nakon duzih godisnjih odmora ili odluka da se skroz napusti F1.
Hvala
Naime i Schumacher je rekao da kada jednom odes iz F1 i kada si u glavi poslozis da vise nisi dio tog kako nasi komentatori vole rec cirkusa da se onda jako tesko vratit, pa me zanima posto je brown napravio jednogodisnju pauzu koliko bi mu moglo trebat da opet bude od koristi u ferrariju i da pohvata sve sta je propustio i da se privikne na rad sa novim vozacem.
I ako mozete dati neke primjere uspjesnih povrataka na F1 staze ali ne nakon nesreca i oporavaka nego nakon duzih godisnjih odmora ili odluka da se skroz napusti F1.
Hvala
Sex is like hacking...U go In..U go out...and U pray that U didn´t left something behind
Bolje proliti malo s Parkinsonom, nego zaboraviti popiti s Alzheimerom.

-
- Svjetski prvak
Djelomično se slažem s vama, ali mislim ipak da te stvari nisu za kažnjavanje. Danas su F1 auti takvi da je stvarno teško pretjecati, pa vozači često dolaze u kontakte, samo zato jer već postanu očajni, osobito ako su drastično brži.F1_viewer je napisao/la:Poštovanje gospodine Mladene!
Evo pročito sam par postova prije i vidim da je dosta toga što me je zanimalo već i upitano!
Posvetio bih se duelu između Alonsa i Masse!
Mislim da je to bio krajnje nesportski potez brazilca i ne može proći kao 'racing' incident! Prije nego šta sam donjeo ovakav sud pogledo sam tu situaciju nekoliko puta i ovdje je link na youtube-u: http://www.youtube.com/watch?v=08iUqW8L ... ed&search=
Osobito obratite na pažnju na snimku iz helikoptera koja počinje od 3 minute i 20 sekunde.
Massa zavoj prije ne dira pasicu, znači ne može se vaditi da je zbog nje izgubio kontrolu nad bolidom, Alonso zauzima unutarnju stranu prije ulaska u sljedeći zavoj, Massa ima dovoljno prostora, ali ide ravno na Alonsa!
Osim što je za klasu ispod od Kimmija, Alonsa i Lewisa, Massa je pokazao jednu svoju drugu stranu i to nimalo lijepu, i Fernando mu se nije treba ispričati na press-u zbog ovoga!
Osim Masse i Heidfeld je imao jedan nesportski potez, kad je izgurao Ralfa sa staze!
Ono što mi se ne sviđa da su obojica prošli bez ikakve kazne od sudaca na utrci!
Mislim da bi FIA trebala naknadno kazniti ove nesportske poteze, stoga me zanima postojili ikakva mogučnost da se to i desi, kao što je to bio slučaj sa Michaelom u Jerezu 1997 nakon njegovog duela sa Villeneuveom!
P.S.
Samo da naglasim da nemam ništa protiv Felipea, čak sam i stao u njegovu obranu nakon v.n. Španjolske kad je izgurao Alonsa sa staze, iako je Alonso bio za polovicu bolida ispred. Isto tako nemam ništa protiv Nicka Heidfelda, ali ne podnosim nesportsko ponašanje!
Ovo za Massu: mislim da je sigurno mogao ostaviti dovoljno prostora Alonsu, ali odabrao je da to ne učini. U Španjolskoj je imao isti izbor, učinio je istu stvar (manje-više) i isplatilo mu se. Naravno da će onda pokušati i opet, sve dok se ne opeče, tj. dok sam ne izvuče deblji kraj i ne slomi nešto na autu.
Meni osobno kod Masse je puno gore to što uvijek ima nekakvu (neuvjerljivu) ispriku za poraz. Jednom je to promet, jučer su bile vibracije s posljednjim setom guma. Vibracije ili ne vibracije, jučer je po mokrom Alonso bio puno, puno brži. Massi se ništa ne bi dogodilo da je to priznao.
-
- Svjetski prvak
Ne bih htio da ispadne kako se hvalim (što mi je netko negdje spočitnuo), ali prošli tjedan sam bio u Londonu i vidio se s glavnim FOM-ovim producentom (dakle, mojim nasljednikom) Deanom Lockeom. Prošli smo kroz puno stvari, i dosta toga sam sugerirao. Nešto smo vidjeli odmah, tako i oznaku za replay, a i ove obavijesti FIA-e. Jedna je bila vrlo impresivna, ova za kišu. Ali, bila je i ona druga koja nam je rekla ono za plave zastave Hamiltonu.Dino Mclaren je napisao/la:Od mene još jedno pitanje.
Vezano je ut TV prijenos,primjetio sam neke nove stvari.
Mladen je javio našim komentatorima da prinos radi Bernijeva grupa,ne Nijemci.
1.gore lijevo u kutu dok je ponovljena snimka ima znak REPLAY.
2.Ovo sa kišom,prognoze,dali je to postojalo od prije samo nije bilo nikada mogućnosti kiše ili je ovo samo ovdje u Nurburgringu,hoće li to biti i do kraja sezone,da se lijepo možemo pred utrku pripremit za kišu?
Hvala!
U FOM-u su me zamolili da im napravim izvještaj za TV prijenos nakon svake utrke, pa će, nadam se, prijenosi od sada početi biti još malo bolji.
-
- Svjetski prvak
Sve ovisi jesu li auti bili zgusnuti u krugu prije crvene zastave (kako nalažu pravila) ili nisu. Ako jesu, onda jasno da skoro da nema razmaka. Ako nisu, onda je razmak bio. Ja osobno nisam vidio te razmake, jer u TV režiji - gdje gledam utrku - nemam live timing.-Briatore- je napisao/la:A o kakvim se pravilima radi što su Ivica I Neven spominjali da će se nekakve 33 sekunde dodati na Winkelhockovo vrijeme, zbog safety-cara? Inače u dosadašnjim slučajevima kada izađe SC, poredak se zgusne i nema dodavanja nikakvog vremena, jednostavno imaš bad luck ako si vodeći, o čemu se ovdje radilo?
Ali, i inače je, čini se, bilo ozbiljnih problema s TV grafikama mjerenja vremena, baš u to vrijeme. Vidi jedan od prethodnih odgovora.
- LeoZGB
- Rezervni vozač
Ma znam kasnije sam ispravio pitanje jer nakon kvalifikacija su pokazana neka vremena a Hamiltonovo je bilo 1:31:185 i stajalo je na 10-om mjestu makar je odgovaralo cetvrtom naj brzem, a ponukan ovim postom kojim me kolega forumas ispravljao sam isao provjerit vremena iz kvalifikacija i vidio da nitko nije vozio ispod 1:33(cini mi se) pa sam zato i ispravio svoje pitanje jedino mi sad nije jasno kakva sam ja to vremena vidio na kraju Q3Mladen Jergović je napisao/la:Marko FF je napisao/la:ivana.zagreb je napisao/la:
Sex is like hacking...U go In..U go out...and U pray that U didn´t left something behind

-
- Svjetski prvak
1. Ekipe većinom imaju svoje, specifično za njih dizajnirane, softvere.muamert je napisao/la:Pozdrav M.J.
Dva kratka pitanja.
1. Da li znate slucajno koje CAD software koriste F1 ekipe.
2. Vidim dosta se ovdje pisalo o Adrianu Sutilu. Za mene jedan od boljih vozaca u F1, to ste i vi napisali. Dosta sam trazio o njemu na internetu, da li ga mozete usporediti sa Hamiltonom, da li je barem priblizno po vama talentiran kao on.
Toliko
Hvala
2. Mislim da sam o Sutilu pisao u jednom ranijem odgovoru, pa to, molim vas, potražite. Mislim da se radi o jako dobrom vozaču koji sigurno ima dobru F1 budućnost. Hamilton ga izuzetno cijeni jer su bili u istoj ekipi u Formuli 3. Da, Hamilton je bio nešto uspješniji, ali Sutil nije bio daleko iza.
Ako i kad se makne iz Spykera, on će posve procvasti.
-
- Svjetski prvak
Niki Lauda, Alain Prost i Nigel Mansell su najslavniji primjeri vozača koji su se vraćali u Formulu 1 nakon većih pauza, i opet pobjeđivali, tako da mislim da te Schumacherove riječi nešto ne drže vodu. Ima takvih primjera puno.LeoZGB je napisao/la:Mladene zanima me jedna stvar u vezi Ros Browna.
Hvala
Naročito mislim da Ross Brawnu (dakle, ne vozaču) neće biti nikakav problem vratiti se u Formulu 1. Ako će netko od toga imati koristi, bit će to Kimi Räikkönen. On već ima britanskog inženjera, a ako se Brawn vrati u ulozi šefa ekipe (kako se govori), sigurno je da će se atmosfera i radna etika u Ferrariju vratiti na razinu prošle i ranijih sezona. S Brawnom nema zezanja, nema odlazaka doma na gledanje hokeja na ledu i takvih gluposti. Kimi to možda neće voljeti, ali možda zato postane svjetski prvak.
- Kenny
- Legenda
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Williams i MS
Ispričavam se ako nešto ne valja sa pravilima ovog podforuma.Mladen Jergović je napisao/la:Safety Car je išao sporo jer je čekao da dođe vodeći u utrci, i onda se za njim poslože sve drugi. Svi suci na stazi odmah izvjese van oznake SC, i sve ekipe su dužne to odmah javiti svojim vozačima putem radija. Dakle, vozači moraju paziti kako voze i drastično usporiti čim vide (i čuju)obavijesti o SC-u. Liuzzi je jako loše regairao, ako je uopće reagirao. Isključivo je njegova odgovornost da pazi gdje je Safety Car. On je vjerojatno žurio da prestigne Safety Car (jer je valjda znao da smije, jer SC čeka vodećeg), i izgubio je auto na tom kočenju po nizbrdici za prvi zavoj. To je isključivo njegova krivica. Ako bi netko trebao biti kažnjen onda je to Liuzzi, jer je Bernd Maylander doslovno morao bježati i skloniti se od Liuzzija van kontrole.Kenny je napisao/la:Mladene imam pitanje vezano za safety car.
Kada je safety car izašao na stazu bio je jako sporo išao i tek kada mu se je Liuzi približio on je krenio, pa me zanima zašto nije ranije krenio? Ja smatram safety car krivim za izljetanje Liuzija, da li se i vi slažete?
I još 2 pitanja. Da li se safeti car može kazniti ako bi FIA to sitražila ako ga proglase krivim? što bi se desilo ba se je u tom trenutku Liuzi sudario sa safety carom?
Možete mi odgovoriti što bi se desilo da se Liuzi sudario sa safeti carom i zašto nije safeti car sačekao da dođe Winkelhock?
Unaprjed se zahvaljujem

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

-
- Svjetski prvak
To je ta jedna zbunjujuća grafika koja se pojavi na kraju i koja pokaže -uz vremena koja se računaju za grid - i najbolja vremena koja su vozači napravili u toku cijelih kvalifikacija. Vidjeli ste Hamiltonovo vrijeme iz Q2 kvalifikacija, njegovo najbolje vrijeme kvalifikacija, koje se, naravno, ne računa za startni poredak.LeoZGB je napisao/la:Mladen Jergović je napisao/la:Marko FF je napisao/la:
-
- Svjetski prvak
Da je Liuzzi udario u Safety Car, na stazu bi izašao rezervni Safety Car. Safety Car izlazi na stazu kad tako odluči Charlie Whiting (direktor utrke). Taj auto izlazi na stazu da uspori vozače odmah. Svi su odmah obaviješteni da moraju usporiti jer je na stazi SC. Dakle, nije poanta u tome da SC čeka u boksovima vodećeg, a za to vrijeme svi jure okolo u opasnim okolnostima, nego da se utrka (i brzina) neutralizira odmah.Kenny je napisao/la:Ispričavam se ako nešto ne valja sa pravilima ovog podforuma.Mladen Jergović je napisao/la:Safety Car je išao sporo jer je čekao da dođe vodeći u utrci, i onda se za njim poslože sve drugi. Svi suci na stazi odmah izvjese van oznake SC, i sve ekipe su dužne to odmah javiti svojim vozačima putem radija. Dakle, vozači moraju paziti kako voze i drastično usporiti čim vide (i čuju)obavijesti o SC-u. Liuzzi je jako loše regairao, ako je uopće reagirao. Isključivo je njegova odgovornost da pazi gdje je Safety Car. On je vjerojatno žurio da prestigne Safety Car (jer je valjda znao da smije, jer SC čeka vodećeg), i izgubio je auto na tom kočenju po nizbrdici za prvi zavoj. To je isključivo njegova krivica. Ako bi netko trebao biti kažnjen onda je to Liuzzi, jer je Bernd Maylander doslovno morao bježati i skloniti se od Liuzzija van kontrole.Kenny je napisao/la:Mladene imam pitanje vezano za safety car.
Kada je safety car izašao na stazu bio je jako sporo išao i tek kada mu se je Liuzi približio on je krenio, pa me zanima zašto nije ranije krenio? Ja smatram safety car krivim za izljetanje Liuzija, da li se i vi slažete?
I još 2 pitanja. Da li se safeti car može kazniti ako bi FIA to sitražila ako ga proglase krivim? što bi se desilo ba se je u tom trenutku Liuzi sudario sa safety carom?
Možete mi odgovoriti što bi se desilo da se Liuzi sudario sa safeti carom i zašto nije safeti car sačekao da dođe Winkelhock?
Unaprjed se zahvaljujem
Jednom kad je SC na stazi, on prilagođava brzinu uvjetima, i čeka da mu na rep dođe vodeći u utrci, i za njim svi ostali.
- Dino@lonso
Genijalno opet od Vas,drago nam je,iako niste toliko aktivni u današnjoj F1,da još uvijek možete djelovati na neke stvari. Jedan od nedostataka današnje,nove F1 je bio i TV prijenos,koji se izgleda poboljšava,ove nove stvari su korisne,zanimljive i pružaju gledatelju užitak i dodatnu napetost.Mladen Jergović je napisao/la:Ne bih htio da ispadne kako se hvalim (što mi je netko negdje spočitnuo), ali prošli tjedan sam bio u Londonu i vidio se s glavnim FOM-ovim producentom (dakle, mojim nasljednikom) Deanom Lockeom. Prošli smo kroz puno stvari, i dosta toga sam sugerirao. Nešto smo vidjeli odmah, tako i oznaku za replay, a i ove obavijesti FIA-e. Jedna je bila vrlo impresivna, ova za kišu. Ali, bila je i ona druga koja nam je rekla ono za plave zastave Hamiltonu.Dino Mclaren je napisao/la:Od mene još jedno pitanje.
Vezano je ut TV prijenos,primjetio sam neke nove stvari.
Mladen je javio našim komentatorima da prinos radi Bernijeva grupa,ne Nijemci.
1.gore lijevo u kutu dok je ponovljena snimka ima znak REPLAY.
2.Ovo sa kišom,prognoze,dali je to postojalo od prije samo nije bilo nikada mogućnosti kiše ili je ovo samo ovdje u Nurburgringu,hoće li to biti i do kraja sezone,da se lijepo možemo pred utrku pripremit za kišu?
Hvala!
U FOM-u su me zamolili da im napravim izvještaj za TV prijenos nakon svake utrke, pa će, nadam se, prijenosi od sada početi biti još malo bolji.
- tvojnov2
- Početnik
- Navijam za: Ferrari i Gazdu
Mladene zanima kakav će biti kubica u hungaroringu.Znamo da je tu lani mijenjao villeneuvea i bio je jako dobar u utrci.Pošto mu je ovo prva utrka ove sezone na kojoj vozi drugi put u karijeri trebao bi ju dobro poznavati i biti još bolji.Šta vi mislite o tome?
Čitao sam negdje za hungaroring da je to druga najsporija utrka u kalendaru.Jel to opet pogoduje više mclarenu?
Da li će utrka na nurburgringu donijeti više samopouzdanja alonsu i da li će obeshrabriti hamiltona pošto na toj utrci nije osvojio niti jedan bod za tijek prvenstva?
Čitao sam negdje za hungaroring da je to druga najsporija utrka u kalendaru.Jel to opet pogoduje više mclarenu?
Da li će utrka na nurburgringu donijeti više samopouzdanja alonsu i da li će obeshrabriti hamiltona pošto na toj utrci nije osvojio niti jedan bod za tijek prvenstva?
Go reds!!!!!! Go Schumi!!!
- *PLONKER*
pozdrav svima,
jedno malo jednostavnije pitanje za g. Jergovića;
primjetio sam da komentatori (Blažićko & Novak) dobivaju od Vas dosta informacija za vrijeme samog prijenosa utrke...
S obzirom na to da Vi sa S. Sušecom vj. gledate prijenos u onom studiju ''F-1'' ili možda u režiji na monitoru, interesira me kojim se oblikom komunikacije javljate komentatorima?
jel se javljate iz režije komentatorima na slušalice ili možda imate otvoren neki chat direktno sa njima na nekom monitoru sa strane, ili možda neki skroz 3. oblik komunikacije (vičete po hodnicima HTV-a ili šaljete golube pismonoše...)
Ovaj četveroboj za prvenstvo nam je ove godine napravio sezonu posebno atraktivnom i interesantnom, pa bi me stoga interesirala i Vaša prognoza za ostatak sezone.
Sigurno imate u glavi neku predodžbu o tome kako bi se situacija u nastavku sezone mogla dalje razvijati, pa bih Vam bio jako zahvalan kad bi to podjelili sa nama...

primjetio sam da komentatori (Blažićko & Novak) dobivaju od Vas dosta informacija za vrijeme samog prijenosa utrke...
S obzirom na to da Vi sa S. Sušecom vj. gledate prijenos u onom studiju ''F-1'' ili možda u režiji na monitoru, interesira me kojim se oblikom komunikacije javljate komentatorima?
jel se javljate iz režije komentatorima na slušalice ili možda imate otvoren neki chat direktno sa njima na nekom monitoru sa strane, ili možda neki skroz 3. oblik komunikacije (vičete po hodnicima HTV-a ili šaljete golube pismonoše...)

Ovaj četveroboj za prvenstvo nam je ove godine napravio sezonu posebno atraktivnom i interesantnom, pa bi me stoga interesirala i Vaša prognoza za ostatak sezone.
Sigurno imate u glavi neku predodžbu o tome kako bi se situacija u nastavku sezone mogla dalje razvijati, pa bih Vam bio jako zahvalan kad bi to podjelili sa nama...

...who the heck is $@Ł€ ???
-
- Svjetski prvak
Mislim da neće osobito utjecati to što je Kubica već vozio na Hungaroringu. On sad već dobro poznaje sve staze. Ako išta, ta staza vjerojatno malo manje pogoduje BMW-u po svojim karakteristikama (puno potrebnog potiska).tvojnov2 je napisao/la:Mladene zanima kakav će biti kubica u hungaroringu.Znamo da je tu lani mijenjao villeneuvea i bio je jako dobar u utrci.Pošto mu je ovo prva utrka ove sezone na kojoj vozi drugi put u karijeri trebao bi ju dobro poznavati i biti još bolji.Šta vi mislite o tome?
Također, da, ta staza bi trebala više odgovarati nego Ferrariju, kojima više odgovaraju staze s dugim, brzim zavojima.
Utrka u Nürburgringa sigurno je bila veliko psihološko olakšanje za Alonsa, ali nisam siguran da je obeshrabrila Hamiltona. On nije tip koji bi se obeshrabrio tek tako, nakon jedne truba utrke. Štoviše, treba očekivati da će sada biti još i sabraniji i agresivniji, pogotovo zato što u Nürburgringu nije baš bio sam kriv što je na kraju završio na 9. mjestu. Izuzetak je njegovo vjerojatno inzistiranje na suhim gumama daleko prerano, ali tu mu je trebala pomoći ekipa.
-
- Svjetski prvak
Ja za vrijeme utrke sjedim u režiji i gledam. Ivica i Neven su u off-kabini malo dalje niz hodnike i onda ja trčim po tom hodniku... Ne, nije baš tako. Ja im javljam preko nekakvog internog sistema, ravno u slušalice. Zato pazim da im što manje upadam u rečenice, i uopće u prijenos. To radim kad se nešto važno dešava, ili kad primijetim neke stvari koje oni još nisu rekli.*PLONKER* je napisao/la:pozdrav svima,
Meni se čini da će Alonso sada osobito stisnuti, i lagano izgurati Hamiltona s prvog mjesta. Kod Ferrarija mislim da će Räikkönen nastaviti biti brži od Masse, ali sumnjam da će pobijediti u dovoljno utrka (a McLareni biti toliko slabo plasirani), da bi bio u prilici za naslov.
Ali, to je samo moja nekakva vizija. Naravno, prognoze su nezahvalna stvar.
-
- Početnik
Primjetio sam da Alonso ove sezone često pokušava preticati s vanjske strane staze( sad Massu, nekoliko pokušaja Heidfelda u Fra).
Zanima me uzrok toga tj kako se Alonso ne može izboriti za unutarnju poziciju u zavoju? Misli li da je toliko bolji od ostatka pa namjerno ide van ili kod konkurencije postoji respekt prema Alonsu pa refleksno idu na unutarnju stranu ranije nego što bi išli da ih prolazi neko iz "srednje klase vozača"?
Zanima me uzrok toga tj kako se Alonso ne može izboriti za unutarnju poziciju u zavoju? Misli li da je toliko bolji od ostatka pa namjerno ide van ili kod konkurencije postoji respekt prema Alonsu pa refleksno idu na unutarnju stranu ranije nego što bi išli da ih prolazi neko iz "srednje klase vozača"?
-
alonso vs. massa
Gospodine Jergoviću:
Da li je istina ono što je massa rekao da zbog vibracija na gumama nije mogao mogao zaustaviti Alonsa ili je Alonso jednostavno premoćan za sve u kišnim uvjetima kao što je bio i Senna
Da li je istina ono što je massa rekao da zbog vibracija na gumama nije mogao mogao zaustaviti Alonsa ili je Alonso jednostavno premoćan za sve u kišnim uvjetima kao što je bio i Senna
-
- Svjetski prvak
Opcija broj dva. Kao nekad kod Senne, vozači znaju da ako Alonsu puste slobodnu unutrašnju stranu, sve je gotovo. S vanjske strane, i s ovom aerodinamikom kakva je ove godine, jako je teško pretjecati izvana, ali to često ostaje kao jedina mogućnost. Budite sigurni da Alonso to ne pokušava zato jer ˝misli da je toliko bolji od ostatka˝, nego zato jer nema drugog izbora.HamilonsoMcM je napisao/la:Primjetio sam da Alonso ove sezone često pokušava preticati s vanjske strane staze( sad Massu, nekoliko pokušaja Heidfelda u Fra).
-
- Svjetski prvak
Re: alonso vs. massa
Massa je možda imao nekakve vibracije, ali meni se čini da je on to pronašao ispirku za činjenicu da ga je Alonso po mokrom oprao ko balavca. Ništa ni manje ni više.amaster je napisao/la:Gospodine Jergoviću:
Alonso je briljantan po kiši, to je sigurno. Je li jednako briljantan kao što je bio Senna, nećemo nikada znati.
- muamert
- Test vozač
- Navijam za: Ferrari
Znam procitao sam sve vase postove i da pisali ste o Sutilu. Napisali ste otprilike nesto kao i meni sada, ali mene interesuje uporedba njega sa novim hotshotovima, Hamiltonom, Kubicom, Rosbergom, Kovalainenom...Ja nisam dobro postavio pitanje.Mladen Jergović je napisao/la:1. Ekipe većinom imaju svoje, specifično za njih dizajnirane, softvere.muamert je napisao/la:Pozdrav M.J.
Dva kratka pitanja.
2. Vidim dosta se ovdje pisalo o Adrianu Sutilu. Za mene jedan od boljih vozaca u F1, to ste i vi napisali. Dosta sam trazio o njemu na internetu, da li ga mozete usporediti sa Hamiltonom, da li je barem priblizno po vama talentiran kao on.
Toliko
Hvala
2. Mislim da sam o Sutilu pisao u jednom ranijem odgovoru, pa to, molim vas, potražite. Mislim da se radi o jako dobrom vozaču koji sigurno ima dobru F1 budućnost. Hamilton ga izuzetno cijeni jer su bili u istoj ekipi u Formuli 3. Da, Hamilton je bio nešto uspješniji, ali Sutil nije bio daleko iza.
My bad.
Pozdrav i hvala na odgovorima.
"Aerodynamics are for people who can't build engines." Enzo Ferrari
"Never hate your enemies -- it effects your judgement." The Godfather III
"Now I'm happy and I don't think much about luck. If you work hard, you can get what you want." Kimi Raikkonen
"Never hate your enemies -- it effects your judgement." The Godfather III
"Now I'm happy and I don't think much about luck. If you work hard, you can get what you want." Kimi Raikkonen
-
i sad hoćete da kažete da se nikad prije nije desilo da vozač ostane zaglavljen u šljunku sa upaljenim motorom, a da jednostavno ne može da se izvadi iz šljunka zbog toga što su se zadnje gume ukopale u šljunak.Mladen Jergović je napisao/la:Vidi odgovor malo ranije. On nije praktički ispao iz utrke. Odakle vam takva ideja? On je vrlo svjesno ostavio motor da radi, i to je bio sjajan primjer hladne glave. Redari ga moraju što prije skloniti iz opasne pozicije. Ostalim vozačima motori nisu radili. Tough luck.ivana.zagreb je napisao/la:Mladene još jedno pitanje
dal su smjeli pustiti hamiltona nakon što su ga digli sa dizalicom?
s obzirom da je on bio zakopan dosta dugo u pijesku, praktički je već ispao iz utrke
isto tako su mogli i nekog drugog uzeti i staviti na stazu, ako se već može
Druga stvar, otkad bageri vraćaju bolide na stazu ????
Treća stvar, kad se desilo ono zaustavljane šumahera u monaku bilo je priče da se nakon određenog vremena motor sam ugasio zbog toga što je bolid predugo mirovao ( neka sigurnosna mjera ) Ako je to istina zašto se to nije desilo i jučer kod meklarena ??? ili je možda ta informacija pogrešna.
Četvrto, znam da je hamilton izuzetan vozač, ali brate pa nije ni on toliko bolji od svih da se tek on sad sjetio da sačuva upaljen motor i da ga vrate na stazu. Pobogu ima tu ljudi koji voze godinama, I sad se hamilton našao da čuva upaljen motor.
-
- Svjetski prvak
Teško ga je usporediti s bilo kim drugim osim s Hamiltonom, od kojeg je bio za vrlo malo sporiji u Formuli 3, i to ne uvijek. Naravno, moguće ga je usporediti i s Christijanom Albersom, kojeg je jednim dijelom otprašio iz Formule 1. Inače je vrlo teško, jer Spyker je debelo najgori auto danas u Formuli 1. Recimo, Indianapolis je pokazao da je Sutil vjerojatno vozač vrlo velike klase, jer se skoro 30 krugova držao Wurza u milijun puta boljem Williamsu. Po meni je Sutil vjerojatno negdje na razini Kovalainena, a možda je i znatno bolji. Vidjet ćemo, nadam se, uskoro.muamert je napisao/la:Znam procitao sam sve vase postove i da pisali ste o Sutilu. Napisali ste otprilike nesto kao i meni sada, ali mene interesuje uporedba njega sa novim hotshotovima, Hamiltonom, Kubicom, Rosbergom, Kovalainenom...Ja nisam dobro postavio pitanje.Mladen Jergović je napisao/la:1. Ekipe većinom imaju svoje, specifično za njih dizajnirane, softvere.muamert je napisao/la:Pozdrav M.J.
Dva kratka pitanja.
Toliko
Hvala
My bad.
Pozdrav i hvala na odgovorima.
-
- Svjetski prvak
Gledajte, vozači obično odu u pijesak i onda, ako im se motor nije ugasio, mahnito pokušavaju izaći iz pijeska i gaze po gasu dok ne vide da ne ide, i onda ugase motor. Hamiltonu se, kao prvo, nije ugasio motor i to je njegova zasluga, jer je to zapravo dosta teško. Potom, on nije pokušao izaći iz pijeska i još se više uglaviti u njega, nego je mirno stavio u leer i čekao. McLaren može raditi u praznom hodu puno minuta, to znamo iz Q3 kvalifikacija. Onda je signalizirao sucima da ga izvade van, i oni su poslušali. Možda nisu morali poslušati, ali jesu. TO NIJE PROTIV PRAVILA, zato jer je auto bio na opasnom mjestu i trebalo ga je ukloniti. Kad su ga već sklanjali, mogli su ga staviti ili van utrke, ili natrag na stazu. Zašto bi ga, po vama, stavljali van utrke? Zašto bi utrci trebalo biti što manje auta? Zato što se vama Hamilton ne sviđa? NIJE PROTIV PRAVILA, da ga se vrati natrag na stazu s opasne pozicije AKO MU MOTOR JOŠ RADI.sila je napisao/la:i sad hoćete da kažete da se nikad prije nije desilo da vozač ostane zaglavljen u šljunku sa upaljenim motorom, a da jednostavno ne može da se izvadi iz šljunka zbog toga što su se zadnje gume ukopale u šljunak.Mladen Jergović je napisao/la:Vidi odgovor malo ranije. On nije praktički ispao iz utrke. Odakle vam takva ideja? On je vrlo svjesno ostavio motor da radi, i to je bio sjajan primjer hladne glave. Redari ga moraju što prije skloniti iz opasne pozicije. Ostalim vozačima motori nisu radili. Tough luck.ivana.zagreb je napisao/la:Mladene još jedno pitanje
dal su smjeli pustiti hamiltona nakon što su ga digli sa dizalicom?
s obzirom da je on bio zakopan dosta dugo u pijesku, praktički je već ispao iz utrke
isto tako su mogli i nekog drugog uzeti i staviti na stazu, ako se već može
Druga stvar, otkad bageri vraćaju bolide na stazu ????
Treća stvar, kad se desilo ono zaustavljane šumahera u monaku bilo je priče da se nakon određenog vremena motor sam ugasio zbog toga što je bolid predugo mirovao ( neka sigurnosna mjera ) Ako je to istina zašto se to nije desilo i jučer kod meklarena ??? ili je možda ta informacija pogrešna.
Četvrto, znam da je hamilton izuzetan vozač, ali brate pa nije ni on toliko bolji od svih da se tek on sad sjetio da sačuva upaljen motor i da ga vrate na stazu. Pobogu ima tu ljudi koji voze godinama, I sad se hamilton našao da čuva upaljen motor.
Jel to jasno, ili da vam još crtam?
U vezi Schumchera i Monaka prošle godine, ako je ta informacija točna, vjerojatno se radilo o tome da lani Ferrarijevi motori nisu smjeli tako dugo raditi u praznom hodu. Motori su lani biti znatno drugačiji nego ove godine. Puno su se više vrtjeli i bili su puno više opterećeni. Prošle godine nikada niste vidjeli vozače da čekaju u praznom hodu na izlasku iz boksova po tri ili četiri minute, zato jer su lani bili posve drugačiji zahtjevi hlađenja motora nego ove godine.
I na kraju (četvrto), začudili biste se koliko vozača ne poznaje baš jako dobro sportska pravila Formule 1. Siguran da ih ne zna jako puno da, u situaciji u kojoj je jučer bio Hamilton, oni imaju pravo nastaviti utrku ako ih suci u zavojima vrate na stazu i ako nisu ugasili motor. Stvar je u tome da to morate suce nagovoriti, i Hamilton je, očito, uspio. I svo vrijeme ostavio motor upaljen, što je ključna stvar. Button, Sutil i Liuzzi su izletjeli na istom mjestu, ali su svi pogasili motore ili bubnuli u ogradu.
- Formel ajnc
Cijenjeni gospodine Jergoviću, imam tri pitanja:
1. Michael Schumacher se pojavljuje na utrkama u svojstvu nekakvog savjetnika u Ferrariju. On se nalazi u Ferrarijevom boksu, nosi Ferrarijevu odjeću, savjetuje, prati itd., pa prema tome, on je član te ekipe, a ako nije, što onda radi među njima sa slušalicama i u njihovoj odjeći? Nije mi jasno kako se odjednom član Ferrarija može presvući u neku neutralnu odjeću, pa dodijeliti pobjednički trofej u nekoj, nemam pojma kakvoj, ali očito sasvim desetoj ulozi? Je li u skladu s pravilima da član neke ekipe dodjeljuje trofej pobjedniku? Doduše, Ronu Dennisu je vjerojatno bilo osobito zadovoljstvo primiti pehar od Ferrarijeve zvijezde koja je samo desetak minuta prije kraja utrke očekivala da će se na postolju srdačno izljubiti i izgrliti sa ozarenim Jeanom Todtom. I ja bih bio ekstremno zadovoljan na Dennisovom mjestu, ali me ipak zanima je li to sve formalno-pravno OK i jesu li se malo zaobišli neki propisi jer, eto, utrka je u Njemačkoj, pa nek onda, kao Schumacher uruči trofej. Postoji li uopće neko pravilo u vezi s tim?
2. Kažete da ste prošli fazu navijanja. Smije li se znati za kog ste navijali dok ste bili u toj fazi?
3. Dozvoljavaju li ekipe turistički obilazak nekih, za to prikladnih dijelova njihovih tvornica? Jeste li vi bili u nekom takvom posjetu, a ako jeste, kakvi su dojmovi i koje biste zdanje istakli kao najimpresivnije?
Hvala!
1. Michael Schumacher se pojavljuje na utrkama u svojstvu nekakvog savjetnika u Ferrariju. On se nalazi u Ferrarijevom boksu, nosi Ferrarijevu odjeću, savjetuje, prati itd., pa prema tome, on je član te ekipe, a ako nije, što onda radi među njima sa slušalicama i u njihovoj odjeći? Nije mi jasno kako se odjednom član Ferrarija može presvući u neku neutralnu odjeću, pa dodijeliti pobjednički trofej u nekoj, nemam pojma kakvoj, ali očito sasvim desetoj ulozi? Je li u skladu s pravilima da član neke ekipe dodjeljuje trofej pobjedniku? Doduše, Ronu Dennisu je vjerojatno bilo osobito zadovoljstvo primiti pehar od Ferrarijeve zvijezde koja je samo desetak minuta prije kraja utrke očekivala da će se na postolju srdačno izljubiti i izgrliti sa ozarenim Jeanom Todtom. I ja bih bio ekstremno zadovoljan na Dennisovom mjestu, ali me ipak zanima je li to sve formalno-pravno OK i jesu li se malo zaobišli neki propisi jer, eto, utrka je u Njemačkoj, pa nek onda, kao Schumacher uruči trofej. Postoji li uopće neko pravilo u vezi s tim?
2. Kažete da ste prošli fazu navijanja. Smije li se znati za kog ste navijali dok ste bili u toj fazi?
3. Dozvoljavaju li ekipe turistički obilazak nekih, za to prikladnih dijelova njihovih tvornica? Jeste li vi bili u nekom takvom posjetu, a ako jeste, kakvi su dojmovi i koje biste zdanje istakli kao najimpresivnije?
Hvala!