Utrke 2015 - Arhiva-Komentari

Komentiranje utrka, kvalifikacija i ostalih događaja tijekom GP vikenda...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Zaključano
speedy56
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: FAlonso ALotterer

Re: VN Bahraina - Bahrain International circuit 17/18/19 Tra

Post Postao/la speedy56 »

Nema buđenja! Jeeeee :)
A i taman mi paše da je fp1 tek popodne i fp2 kasno, inače ne bi mogao pratiti
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

taman mi zavrsi FP2 prije nego moram na fax :D ideš. ugl bit ce procesija jedino sto bi moglo bit zanimljivo dal ce koji mootor od vodecih prdnut posto ce to bit vjerovatno zadnja trka za komponente PUa onih koji jos nisu nis mijenjali i posto dolaze upgradeovi motora u Spanjolskoj
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Re: VN Kine - Shanghai Intl. Circuit, 10/11/12 travnja 2015

Post Postao/la Slash »

Toto Wolff insists that after the @MercedesAMGF1 debrief any misunderstandings have been cleared up and the drivers are happy...
hmm
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

Slash je napisao/la:
Toto Wolff insists that after the @MercedesAMGF1 debrief any misunderstandings have been cleared up and the drivers are happy...
hmm
A kaj ce drugo izjaviti :) da su jedan drugoga u pm poslali.
Darkness rises when silence dies
Slash
Veteran
Veteran

Post Postao/la Slash »

Pa dosad je Toto uvijek bio iskren. TO je ono što m ise sviđa kod MErcovog menadžmenta, zbog čega su ih pohvalili danas i na Skyu - pitaš ih - odgovore ti, nema sranja. Sjetimo se samo Spa kako su brutalno iskreni bili.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la elder »

A ok to je istina
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Slash je napisao/la:Sjetimo se samo Spa kako su brutalno iskreni bili.
Bas sam nasao jedan smijesan video na tu temu haha

slika
Slash
Veteran
Veteran

Post Postao/la Slash »

Zaključno:
Mercedes boss Toto Wolff has moved quickly to defuse tension in the camp in China after Nico Rosberg accused Lewis Hamilton of making his life difficult by backing him up and allowing Sebastian Vettel to stay on his tail.

Wolff said that after the matter was discussed in a team meeting the drivers understood the situation more clearly.

“It was a good debrief, because it was a positive debrief,” he said. “There wasn’t any animosity. There is much more positive today. We didn’t do any mistake in the race. Everybody was in good spirits.”

Wolff insisted that the main issue was that Hamilton wasn’t sure how the option tyres would play out over the second stint, and thus in effect kept something in reserve. The team had planned to put the prime on at the first stop, but the strategy was changed.

“Lewis was the car in the lead, he was controlling the pace. We were putting the option tyre on, although we were actually expecting to put the prime on, so our expected race would have been option-prime-prime. Also because we learned the lesson from Malaysia, we thought we might run into trouble with the option. And then we found out that our option was actually holding on much better than we expected, and much better than Ferrari.

“We tried to make sure that we could cover Ferrari with the option. We put the option on, the driver realises he has the option in, doesn’t know what’s going on behind him, and controls his pace, because he needs to take the option longer than expected. And he was controlling that pace. From his point of view, completely understandable.

“Nico on the other side was really running into trouble, because he was bunched up behind Lewis, he couldn’t go any more near, so he asked for a 2secs gap to Lewis so he could at least protect the tyres a little bit, which he did. And on the same time Sebastian was increasing the pace behind him. So understandable from both of them.”

Wolff was adamant that Lewis had not tried to handicap his team mate.

“I think he didn’t do it on purpose, and we’ve cleared that now. There wasn’t any intention from Lewis to slow Nico down in order to make him finish third or worse, one hundred per cent. He didn’t know the gaps behind Nico. What he knew was that he needed to take the tyre longer than we’ve ever run it the whole weekend, and this is why he decided to slow down in the way he did.

“Now after a while we realised after a while that this was putting us into trouble, putting Nico into trouble, risking the second place – or even worse, if Lewis has a DNF you could potentially lose the race as Mercedes, so there were lots of thoughts on the pit wall about the possible consequences. And he didn’t know that. So I think you can’t really blame anybody.

“You cannot take the DNA off a racing driver and expect him not to look after himself, which he did. Whether it was in the back of his mind, and he saw the Ferraris in the mirrors, and he thought that was interesting… But I don’t really think that was the case. He didn’t know how long the tyres would last, and this is why he decided to manage the gap the way he did. When we came on the radio it was the moment to act. Then he increased the pace, and as a remedy we pitted Nico first, which normally we wouldn’t have done, to take him out of trouble.”
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la elder »

Presica poslje podija :)

http://www1.skysports.com/f1/news/12040 ... mjVQ0hoiaV" onclick="window.open(this.href);return false;
bernd_maylander
Navijam za: sir frank williams

Post Postao/la bernd_maylander »

F1NAC je napisao/la:
Slash je napisao/la:Sjetimo se samo Spa kako su brutalno iskreni bili.
Bas sam nasao jedan smijesan video na tu temu haha

:D :D =D>

a sto se tice rosberga, nemogu vjerovat kakvi ocajni potezi...daj BUDI MUSKO i reci "da lewis je sada bolji, ja nemogu nista drugo nego dat sve od sebe i radit na sebi da to promijenim.."

verstappen je vec faca po meni, a balavac :D bravo bravo!!! buduci visetruki prvak ako se ne dogodi nesto lose!
Tko kasnije koči, duže je brz.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

dosta su ostri na tim bodovima al opet nelogicno, recimo jedan Button koji pomete Maldonada dobije 5 sekundi i 2 kaznena boda, dok Merhi koji je bio malo prebrz pod safetycarom dobije isto 5 sekundi i 2 kaznena boda.
slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

F1NAC je napisao/la:dosta su ostri na tim bodovima al opet nelogicno, recimo jedan Button koji pomete Maldonada dobije 5 sekundi i 2 kaznena boda, dok Merhi koji je bio malo prebrz pod safetycarom dobije isto 5 sekundi i 2 kaznena boda.
...to ti je zato jer svako ko pomete Maldonada ima popust kod sudaca i to mu se uzima kao olakotna okolnost...dobro je da nije i "lišo" prošao...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Fight

slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Ja baš mislim da će biti vatrometa u Bahreinu.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

Danas bi za mene Maldonado bio vozač utrke da nije napravio spin, do spina je vozio odlično pa ga na kraju još i Button pokosio.
Šteta za Riccia i njegov start.

Force india, RB, Williams blago razočaranje. Williams i FI ako nisu letili na ovoj stazi neće nigdje, FI se još bori iza s Hondama a ima Mercedesov motor?! Po ovom gledano samo Mercedes sam je na vrhu, drugi s njegovim agregatima mu nisu niti blizu, tako da niti jaukanje Renaulta više ne prihvaćam ozbiljno. Sami su si krivi da nemaju pouzdan motor a RedBull je ostao bez i jednog asa pri inovaciji tako da po mojem ovo je njihov kraj borbe za vrh do nekog novog pravilnika.
Čisto sumnjam da bi im pomogao ni Mercedesov motor, ustvari pomoglo bi im da završe ispred TorroRossa ako bi ih izdao Renault opet :)
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

F1NAC je napisao/la:Fight

jao koja p...a je ovaj Rosberg. Nema pravo se ljutit pa čak i da jest Hamilton napravio ovo za što ga "optužuje". I to je dio utrkivanja i taktiziranja. Nico puno priča u zadnje vrijeme, pokušava nekim jeftinim trikovima kao neki pritisak prebacit na Hamiltona...a ovaj se prošeta modnom pistom, nabaci friz, dođe na utrku i podere ga :D
marcus
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la marcus »

Kako mu se Lewis smješka.....pa naravno da je to namjerno napravio. Da je htio mogao se više odvojiti. Možda Rosberg pokušava riječima igrati psihološke igrice, ali Lewis to radi na stazi.
I naravno, već famozna rečenica: "da je htio naprijed mogao je probati".

Zna li tko kada je zadnji puta Rosberg u utrci prestigao Hamiltona? 2015. nije, 2014. nije.....negdje u 2013. još ;-)
Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics: Even if you win, you’re still retarded.
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Ne mogu vjerovati da svi podržavaju Hamiltona. Očito ga je sjebavao. I s tom rečenicom ""da je htio naprijed mogao je probati" je samo dokazao da je namjerno srao. jer je ta izjava sranje, to može popušit samo tko nema blage veze s F1.
Ali neka, bio je naprijed, radio je šta ga je volja tako da je ... lapo lapo
Samo neka se trkaju.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

zašto ne možeš vjerovat? zar nije vozačko umijeće usporava vozača iza sebe taman toliko da te ne može preteći a da dođe pod pritisak onog trećeg. takve stvari uvijek podržavam, bez obzira o kome se radi...a vjerujem da je Hamilton u stanju to napravit jer se radi o vanserijskom talentu
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Da je Niko rekao, tj. da se borio za prvo mjesto to bi stajalo. On se branio od Vettela, time sve pada u vodu. Svi znamo šta bi dobio (točnije izgubio da je napdao Hami-a).
ovo stoji - "zar nije vozačko umijeće usporava vozača iza sebe taman toliko da te ne može preteći a da dođe pod pritisak onog trećeg" za različite timove.
Samo neka se trkaju.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Onda je Nico još veća pič.. što je odlučio (poslušao, šta već) vozikat se iza Hamiltona i završit drugi a htio bi se borit za naslov. Kao što reče Hamilton, trebao je stisnut i napast...naravno ako uopće ima plan borit se naslov prvaka.
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

dmarijon je napisao/la:Ne mogu vjerovati da svi podržavaju Hamiltona. Očito ga je sjebavao. I s tom rečenicom ""da je htio naprijed mogao je probati" je samo dokazao da je namjerno srao. jer je ta izjava sranje, to može popušit samo tko nema blage veze s F1.
Ali neka, bio je naprijed, radio je šta ga je volja tako da je ... lapo lapo
Nisam neki fan Hamiltona,dapače,ali ovaj put je potpuno u pravu.S tom rečenicom je baš pogodio srž,nema šta Rosberg pričati kad nije ni u jednom trenutku približio se Hamiltonu.(pa nek nemam blage veze s F1 ostajem kod ovo tvrdnje)
...put u raj nije posut ružama...
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

dmarijon je napisao/la:Svi znamo šta bi dobio (točnije izgubio da je napdao Hami-a).
...da je napadao samo bi dobio, izgubiti nema što...već sada se nalazi u situaciji gubitnika i svaka "pobjeda na bilo kojem frontu" mu je napredak - ovako gubi i na stazi i van staze...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Slash
Veteran
Veteran

Post Postao/la Slash »

Najbolji primjer vam je Monza prošle godine.

ROS je rekao da je bio ljut jer je znao da će mu jedina šansa bit kraj utrke, a HAM mu je tu šansu uzeo jer je morao pokrivati Vettela i imat predug zadnji stint.

Kad su HAM-u u Monzi rekli: imat ćemo priliku na kraju utrke, jel rekao: ''aha ok, štedim gume i čekam'' ili je napao i koji je bio ishod? Exactly.

Isto je trebo napravit i Rosberg a ne plakat. Sam si je kriv što se fokusirao na vozača iza umjesto na ovog ispred, bez obzira u kojem timu tko bio.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Ma nije on neki lik za dvoboje. Sjetim se bahraina i nakon trke Hamilton samo sto se nije nasmijao uz izjavu da je prakticki nakon prvog napada znao kako se branit jer mu je svaki krug prodavao iste fore. mislio sam da ce hamilton pocet pucat po savovima zbog silnih odustajanja prosle godine a na kraju je to bio Rosberg. U rusiji je kao sivonja isao odmah u prvom krugu unistit si trku.
slika
Zaključano