Novosti - Arhiva

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: NOVOSTI - Listopad 2015

Post Postao/la Cuky »

Zadnji zavoj je bio prvo zamišljen da ostane isti, ali zbog toga što nema mjesta za pomaknut ogradu kako bi se povećala zona izlijetanja taj zadnji zavoj nije mogao ostati

slika

Ovdje se može vidjeti da odmah iza ograde ide autocesta
slika
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Šteta za ogradu i autocestu. Bio bi (je) skoro pa - parabolica.
Zavoji laktasti i uski. Savršeno za vlakić od početka do kraja. Ne obećava. Za gledatelje na tribini ok, i to je to.
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ecclestone kaže da bi F1 trebala imati nove vlasnike do kraja 2015
http://www.skysports.com/f1/news/12433/ ... nd-of-year

A Toyota je koristila energiju prikupljenu u jednom krugu na Le Mansu sa TS040 kako bi pripremila doručak za uzvanike.

Auto je bio na pokretnoj traci, a odvožen je jedan krug u simulatoru. Energija koja se prikupila sa ERS-om na kočenjima pokretala je kuhala za kavu, tostere i električne peći gdje su pekli jaja

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

dmarijon je napisao/la:Šteta za ogradu i autocestu. Bio bi (je) skoro pa - parabolica.
Zavoji laktasti i uski. Savršeno za vlakić od početka do kraja. Ne obećava. Za gledatelje na tribini ok, i to je to.
Točno to, a u ostalom ko da imaju više mjesta za izljetanje u suzuki u dagner 2, pa na mjestu di je Ricciardo izletio ove sezone
Cuky je napisao/la:Ecclestone kaže da bi F1 trebala imati nove vlasnike do kraja 2015
http://www.skysports.com/f1/news/12433/ ... nd-of-year

A Toyota je koristila energiju prikupljenu u jednom krugu na Le Mansu sa TS040 kako bi pripremila doručak za uzvanike.

Auto je bio na pokretnoj traci, a odvožen je jedan krug u simulatoru. Energija koja se prikupila sa ERS-om na kočenjima pokretala je kuhala za kavu, tostere i električne peći gdje su pekli jaja

http://www.youtube.com/watch?v=ddgvNNw-MbA
Kako ova Toyota ima ovaljo dobar zvuk, a F1 bolidi nemaju?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Toyota koristi atmosferski V8 motor, F1 koristi V6 turbo... turbo motor osim što ima turbo koji priguši zvuk (jer se energija ispuha iskoristi umjesto izbaci u obliku zvuka, topline...) za istu ili veću snagu može razviti na manjim okretajima. Time se smanjuje količina ispušnih plinova (opet niži ton) a i zvuk nastao od pokretnih djelova (ventili, klipovi, radilica...) je opet tiši

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Ma jasno mi je da se gubi zvuk zbog turbine, ali nisam znao da oni imaju V8 motor
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Kenny je napisao/la:Točno to, a u ostalom ko da imaju više mjesta za izljetanje u suzuki u dagner 2, pa na mjestu di je Ricciardo izletio ove sezone

Zona izlijetanja je dosta široka u Degner 2 zavoju s obzirom na to da je to ipak sporiji zavoj pod 90°. Jedino gdje je uže je pri kraju rubnika na vanjskoj strani kada staza ulazi pod most.

Zavoj u kojem je Kvyat (a ne Ricciardo kako si napisao) izletio ove godine ima zonu izlijetanja veću nego što je ova u zadnjem zavoju u Meksiku i opet je sporiji zavoj.

Kenny je napisao/la:Ma jasno mi je da se gubi zvuk zbog turbine, ali nisam znao da oni imaju V8 motor
Da, imaju atmosferski benzinski 3,7L V8 motor + hibridni sustav koji je obavezan u LMP1. Ostali suparnici svi voze sa dizelskim turbo motorima različitih konfiguracija

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Jebiga zajeb za Kvyata :biggrin: , a neznam šta da kažem za taj zadnji zavoj sad je kao premala zona za izljetanje, a prije kojih 20ak godina nije bila dok su bolidi bili nesigurniji od ovih danas

Jel i Porsche na dizelu? :roll:
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Mislio je vjerovatno da je jedino toyota atmosferac. Porsche je benzinac V4 s turbom
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

F1NAC je napisao/la:Mislio je vjerovatno da je jedino toyota atmosferac. Porsche je benzinac V4 s turbom
Uvijek zaboravim da je Porsche benzinac...tnx :D

Kenny je napisao/la:a neznam šta da kažem za taj zadnji zavoj sad je kao premala zona za izljetanje, a prije kojih 20ak godina nije bila dok su bolidi bili nesigurniji od ovih danas

Zato jer ih prije nije toliko bilo briga za sigurnost...bilo je vozače, ali FIA-u i organizatore nije, radili su samo da bi zadovoljili zahtjeve vozača kako nebi bilo štrajkova...onda je poginuo Senna koji je tada bio najpopularniji vozač i svi su znali tko je i onda se promijenila ploča i krenulo se više baviti sigurnošću bolida i staza.

To je kao da kažeš "što će zračni jastuk u automobilu, nekad su auti bili manje sigurni pa nisu imali zračne jastuke"...kako vrijeme prolazi tako se mijenja i definicija prihvatljivog rizika...nitko ne želi vidjeti tešku ozljedu ili pogibiju u izravnom prijenosu na tv...ni gledatelji, ni organizatori a najmanje sponzori kojima sama upletenost u natjecanje odmah sruši vrijednost.

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Ma jasno da netreba da nitko više pogine na utrkama, ali kada se pogleda F1 i ovako izgleda presigurna ipak se gleda drugačije na vozače koji su vozili prije baš zbog te sigurnosti, nekad je trebalo imat muda sjest u F1 bolid, a danas se čini da svako može sjest u taj bolid baš zbog sigurnosti. Ipak i ta nesigurnost je nosila nešto sa sobom oko cjelog uzbuđenja u F1 dok danas toga nema. Svi znamo koliko je F1 sigurna da će vozač izać iz bolida nakon svakog sudara, vozač zbog tolike sigurnosti smije izać sa staze koliko god puta hoće tjekom utrke i ništa mu se neće desit, dok je nekad bilo dosta da sa 1 točkom dodirne travu i nema ga na utrci.

Po meni ipak treba postojat doza opasnosti u F1 to je F1, treba se divit tim vozačima kako imaju muda sjest u bolide i vozit ih do krajnjih granica.
Danas je nesigurnije vozit auto na cesti nego F1 bolid
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Kenny je napisao/la:
Po meni ipak treba postojat doza opasnosti u F1 to je F1, treba se divit tim vozačima kako imaju muda sjest u bolide i vozit ih do krajnjih granica.
Vidili smo to u suzuki prosle godine.
slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

F1NAC je napisao/la:
Kenny je napisao/la:
Vidili smo to u suzuki prosle godine.
Jesmo, ali koji je tu trebo splet okolnosti da se desi, hoću reć da su bolidi danas sigurni toliko da se mogu slupat i išetat iz bolida svaki put
slika
wolfman
HNL kladionica super velemajstor
HNL kladionica super velemajstor
Navijam za: Vettel

Post Postao/la wolfman »

GOOD NEWS!
Autosport Plus je do utorka(13.10.) dostupan besplatno,čitajte do iznemoglosti :D
http://www.autosport.com/news/report.php/id/121209
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

hahahaha Darth Briatore
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Timovi surađuju u zadnje vrijeme s FIA-om u tvikanju pravila za 2017 kako bi se ispunilo onih 4 5 sekundi brze nego danas.
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Pirelli ostaje još 3 godine
Bernie Ecclestone shakes hands with Pirelli and confirms a new three year deal with the firm to continue as F1's tyre suppliers has been agreed
slika

slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Mito i korupcija.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Jos 3 godine pravljenja izgovora i prebacivanje krivice. Fuj
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

evo budućeg inžinjera haha post citiran sa F1Technical foruma
OK, here's a question that has puzzled me for a long time.
The spoilers on an F1 racing car produce down-force to hold the car on the track. They produce the most down-force when the car is on the straight, going at it's fastest, exactly the time when the car needs to be as light as possible! They are at their least effective when the car is in the slow corners and the car needs to be pushed down onto the track as hard as possible. Effectively, the spoilers give the car the worst in both circumstances.

Here's a thought. Why not make the car heavier and turn the spoilers the other way round so that they actually generate lift? That way, the weight of the car will hold it down in the slow corners, but on the fast straights the spoilers will generate lift so that the car is effectively lighter!?

OK, it would take a bit of "tweaking" to get the best compromise between weight and lift, but that's already true of spoilers generating down-force.

Any thoughts??

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

hahahahahahahahahhahaha koji car. jos se i potpise na kraju posta
slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

"Any thoughts??" :lol:
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

ovo je novi einstein. covjek slaze vjerovatno jednadzbe i kad mu do*izdi onda izbaci nepoznanicu van :D
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Pirelli objavio koje će se gume koristiti do kraja sezone

SAD: Soft, Medium (isto kao prošle godine)
Meksiko: Soft, Medium
Brazil: Soft, Medium (isto kao prošle godine)
Abu Dhabi: SuperSoft, Soft (isto kao prošle)

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Možda malo pomoći Red Bullu...od 2016. pa na dalje sve momčadi moraju koristiti aktualne verzije PU, ne smije se koristiti prošlogodišnje...
http://www.f1fanatic.co.uk/2015/10/14/t ... s-in-2016/

E sad, kako ni Ferrari ni Mercedes ne žele Red Bullu dati identične PU...možda je ovo i lošije za RB

EDIT: A još malo komedije...na predloženom kalendaru za 2016 nalazi se 21 utrka, dok je u novom sportskom pravilniku kojeg je FIA objavila maksimalan broj utrka u sezoni 20.
http://www.skysports.com/f1/news/12433/ ... low-for-20

EDIT2: Još jedna novost...usvojene su i promjene za ispušne cijevi. Tako sada bolidi moraju imati minimalno 2, a maksimalno 3 ispušne cijevi. Jedna je za ispušne plinove koji izlaze iz turbine, dok su jedna ili dvije "viška" za wastegate.
A new article 5.8.2 of F1's Technical Regulations states: "Engine exhaust systems must have only a single turbine tailpipe exit and either one or two wastegate tailpipe exits which must all be rearward facing and through which all exhaust gases must pass.

"All and only the turbine exit exhaust gases must pass through the turbine tailpipe and all and only the wastegate exhaust gases must pass through the wastegate tailpipe(s). None of the tailpipes may be contained within any of the other tailpipes."
http://www.motorsport.com/f1/news/f1-te ... st-option/

slika
Zaključano