Tomorrow I fly to Germany for the start of what will be a very busy period, with two Grands Prix on consecutive Sundays. It might seem an unusual thing for a race driver to wish for, but my greatest hope is that I can have a normal race. If I think back to everything that happened to me in the last three races, sometimes I still find it hard to believe that I had so much bad luck: in Montreal and Silverstone I was involved in collisions on the opening lap and in Valencia, the Safety Car came at just the wrong time for me and ruined my race. In all three of those races, our Friday and Saturday performance had proved we had a competitive car, but I never managed to translate that potential into points on the Sunday. So, my main aim is to have a trouble-free weekend from start to finish: of course I wouldn’t be a racing driver if I did not have thoughts of winning the race, even if we know that, at the moment, Ferrari is up against some very strong opposition, but really, if there are no unusual incidents on Sunday and we can race to our full potential, then I will be satisfied, because if we manage to do that, then I am sure a good result is waiting for us.
It’s true you cannot do much about luck, good or bad, but in terms of being as well prepared as possible for this weekend, everyone at the factory has been working very hard since the last race and I have been to Maranello twice to have meetings with our engineers, to fully understand the new developments and then last Monday, I spent the day driving the Hockenheim track on our simulator, as well as taking part in more meetings. I have always enjoyed driving at this circuit and this year we will have the novelty of using slick tyres here for the first time, as last year’s race was held at the Nurburgring. The last time we came here, in 2008, I finished third and in 2006, I was second behind Michael (Schumacher) and in fact, I have always finished in the points here since I have been driving for Ferrari. In a way, I regret that I never got the chance to drive on the famous old Hockenheim layout, with its long straights through the forests, so this new version is the only one I know. I think the track characteristics should suit our car quite well and I hope we will be competitive there. We are pressing forward with the car development, even if it seemed much improved in the last few races and here we will have a new diffuser, which we will evaluate during Friday’s free practice. I am sure other teams will also be moving forward on the technical front, but we must just concentrate on our own job and not concern ourselves with that.
I have not done much else since the last race, because with two trips to Maranello and my usual physical training work, there has been plenty to keep me busy. To drive from my home in Monaco to the factory can take around four hours, sometimes more if there is traffic and although it can occasionally be a pleasant drive, especially in a Ferrari, I sometimes prefer to fly, in order to save time. Here in Monaco, it is very hot at the moment, which means it is perfect for endurance training outdoors and also for spending time relaxing with the family. There won’t be much time for that now until after the Hungarian Grand Prix, as we prepare to tackle two races that will be very important in terms of the final outcome of the championship.
Felipe Massa
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
-
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Fernando Alonso
Re: Felipe Massa
KLIK
...put u raj nije posut ružama...
- Schumy.d
- Legenda
- Navijam za: Ferrari
Felipe baby 
Napokon prava vožnja. Sutra očekujem postolje.

Napokon prava vožnja. Sutra očekujem postolje.
- kowalski
- Rezervni vozač
+0.5 od močadskog kolege i nije neki uspjeh.
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
- Schumy.d
- Legenda
U usporedbi sa prijašnjim rezultatima, ja sam s ovim danas zadovoljan. 3. mjesto nije loše na startu.kowalski je napisao/la:+0.5 od močadskog kolege i nije neki uspjeh.
- The Greatest
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Alonsa
A dobro... ne treba uvijek tražit priliku da ga pokopaš. Nije fer.kowalski je napisao/la:+0.5 od močadskog kolege i nije neki uspjeh.
Avanti FER, Avanti!!!
- kowalski
- Rezervni vozač
Pozicija je super, ali zaostatak je povelik. Doduše i Webber je +0.5 za Vettelom. Možda greška, ili promet.Schumy.d je napisao/la:U usporedbi sa prijašnjim rezultatima, ja sam s ovim danas zadovoljan. 3. mjesto nije loše na startu.kowalski je napisao/la:+0.5 od močadskog kolege i nije neki uspjeh.
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
- tomidix
- Test vozač
- Navijam za: Alonsa i RF1Team
Ma odlican Massa... Odlican... Konacno pravi i valjda malo od pomoci Fernandu sutra da lakse obojica produ 1. zavoj...
To sto je toliko iza kolege su onih famoznih 0.6... kolko alonso a ocito i Vettel nerijetko donose...
Sala mala
Aje sutra Ferrari po jednu dvostruku pobjedu kad vec ne moze Renault
To sto je toliko iza kolege su onih famoznih 0.6... kolko alonso a ocito i Vettel nerijetko donose...

Sala mala

Aje sutra Ferrari po jednu dvostruku pobjedu kad vec ne moze Renault

SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
- l3n00x
- Navijam za: alonso
massa danas odličan napokon da starta sa dobre pozicije
- dady16
- Navijam za: Felipe Massa
Uh kako mi je drago gledati crveni bolid među prvima u startnom redu,Massa je danas bio odličan,s obzirom kako je bilo prošle 3 utrke ovo je senzacionalno.Još samo da sutra dobro starta i nadam se lijepoj hrpici bodova.
- bravof
- Početnik
sjajno masa se probudio....bas ga je lijepo ponovo vidjet u vrhu...

Ferrari ljubav nasa,a zavist Vasa.
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Felipe Massa-Ferrari
Idemo sutra Felipe do pobjede.Starta na cistoj strani i odmah na startu mora proci Alonsa ,a ako se to ne desi bice borbe za podijum izmedju Masse ,Webbera,Buttona i Hamiltona.

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
- tvojnov2
- Početnik
- Navijam za: Ferrari i Gazdu
Bravo Felipe, bravo
ovo je danas bilo odlično. Nadam se da će sutra zadržat poziciju na startu .

Go reds!!!!!! Go Schumi!!!
- Barry
- Test vozač
ispasti cu massin kriticcar a strassno volim ovog ccovjeka ali... opet se ovdje pokazalo da je massa dobar onoliko koliko je dobar bolid koji vozi
dok je ferrari zaostajao sa razvojem nigdje ga nije bilo... nando tu i tamo... :S al eto .. ovo trecce mjesto je svakako pohvalno... ( daj boze da grijesim
)

Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
evo ja kao jedan od vecih massinih kriticara mogu samo reci za danas bravo majstore ali jbg... za krivu ekipu vozis... bljak...
McLaren u <3
-
- Svjetski prvak
Kakvi cigani.Gledam utrku , a placem.
.Nema veze Felipe izdrzi.
Navijaci Alonsa-eto vam pa pogledajte kakav vam je on junak.
Jedva cekam kaznu za Ferrari.

Navijaci Alonsa-eto vam pa pogledajte kakav vam je on junak.
Jedva cekam kaznu za Ferrari.

- Schumy.d
- Legenda
Jbg Massa, možda nije pravedno, ali to je posljedica dosadašnjeg raspleta prvenstva.
Inače,
za današnju vožnju!! Nemam prigovora, šteta da ovako nije vozio od početka prvenstva.
Inače,

- Barry
- Test vozač
joj uzasa.. nadam se da ovo nije istina... ne ne nije mogucce... pa gori su ispali ako je istina od hammya i buttona...
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
Dugo ce mi ostati ona dva team radia u glavi.
Dugo, mogu misliti Felipea kada je to cuo.....
Dugo, mogu misliti Felipea kada je to cuo.....

- King iCool
- Veteran
- Navijam za: McLaren
- Kontakt:
Morao se pravit blesav i uzet pobjedu pa neka Alonso samo dalje cmizdri.
- Barry
- Test vozač
pa dobro ruku na srce vama bi to i odgovaralo hehehKing iCool je napisao/la:Morao se pravit blesav i uzet pobjedu pa neka Alonso samo dalje cmizdri.

-
- Svjetski prvak
Felipe oduzeli su ti pobjedu ,ali neka vratice se to jednog dana,naplatices ti sve ovo i Brazil i Madjarsku ,Singapur....
Nek ih bude sram.
Nek ih bude sram.

- pantera
- Ja sam: Vozačica
- Navijam za: Schumacher Ferrari
a dobro im je rekao da se tu više nema šta reć, da ga je alonso prošao i to je sve..
'cause everything is possible for those who believe..
- Schumy.d
- Legenda
Majstore, šta kažeš na ovo:Felipe Massa je napisao/la:Felipe oduzeli su ti pobjedu ,ali neka vratice se to jednog dana,naplatices ti sve ovo i Brazil i Madjarsku ,Singapur....
Nek ih bude sram.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sX9H917v ... re=related[/youtube]
-
- Svjetski prvak
Ako se dobro sjecam to je bila predzadnja utrka u sampionatu ,Massa je bio nekoliko bodova iza Hamiltona i to se moralo desiti.Kimi je odavno bio izgubio bilo kakve sanse za naslov.
Isto tako godinu prije toga Massa je pustio Kimija i ovaj je postao svjetski prvak i bilo mi je drago jer je to izvedeno na puno ljepsi i kulturniji nacin.
U ovogodisnjem sampionatu jos je ostalo 8(mislim) utrka i nista nije bilo izgubljeno,al nema veze njima ce na dusu.
Isto tako godinu prije toga Massa je pustio Kimija i ovaj je postao svjetski prvak i bilo mi je drago jer je to izvedeno na puno ljepsi i kulturniji nacin.
U ovogodisnjem sampionatu jos je ostalo 8(mislim) utrka i nista nije bilo izgubljeno,al nema veze njima ce na dusu.

- Bara993
- Početnik
- Navijam za: Hamilton i McLaren
Ovo je onaj stari Massa iz 2008. odličan start, cijelo vrijeme vodio utrku, al jbg desilo se ta naredba i to je to.Zao mi ga je. Mogli su barem to preticanje malo neočiglednije izvesti.