Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

@nikolaa
čestitke na 1000 postu. =D>
Za sada Ferrari ne izgleda loše.
Biće večeras u Ferrari-jevoj garaži dosta posla jer moraju da se analiziraju podaci sa danajšnjih treninga. ;)
Sigurno da Ferrari ima još prostora za napredak ali sigurno je da će napredovati i drugi.
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Pa izgleda obećavajuće što je Alonso završio drugi trening na prvom mjestu.
Sutra ćemo vidjeti pravo stanje stvari, u Valensiji je veoma bitno startno mjesto pošto je teško preticati.
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Evo šta o Pat Fry dolasku u Ferrari kažu Alonso i Costa. ;)
Fernando Alonso:“He will reinforce our group and we will be even stronger now,” he said after Friday practice in Valencia. “I’m happy, I worked with him in 2007 and he’s a great engineer, and also a great person. I think it will be a really good integration by the team and I’m sure he’ll help the team to be even stronger.”
Aldo Costa: "When we knew that Pat was free and was looking around for a new challenge, we spoke with him and with other teams as well, because from what we knew, he had quite a lot of contacts and we arrived at a final agreement which for me was very, very good. Pat has got huge experience and I think he can join us and help us to have a stronger team. He’s not coming to replace anyone, so it’s not true that Nikolas will leave. Nikolas is a great asset of Ferrari and we want him to stay with us. So he will join the group and we will re-distribute the job between myself and my first level of engineers, having the possibility, with one more person, probably to follow the technical development in a wider and deeper way with the group of senators."
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

Evo zanimljive slike stražnjeg kraja Ferrarija u visokoj rezoluciji. Dobro se vidi difuzor, novi ispuh, a i potvrđuje
ove senzore za temperaturu koje je ranije primijetio @nikolaa. LINK
Temperatura je ovdje očito malo veći problem, ali čini se da su u Ferrariju to dobro riješili.
Evo, to spominje i P. Lowe:
. It can generate some very high temperatures. So it’s not without challenges to hit the ground running with a system like that when we don’t have any proper track testing to prove it out.
Isto tako se pretpostavlja da samo taj novi ispuh može donijeti poboljšanje od oko pola sekunde po krugu.
Ferrari će biti opasan sutra u kvalama, ali i u utrci.

slika
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Treba vidjeti u utrci kako će to funkcionirati.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Barry
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Barry »

puno dobrih stvari ccini se dessava se za crvene... vidjeti ccemo danas u 14:00 .. nadati se najboljem... ovo oko senzora za temperaturu mi se ccini kao genijalno rijessenje...
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

Dani je napisao/la:Treba vidjeti u utrci kako će to funkcionirati.
Da, da se ne bi dogodilo da crveni bolidi imaju plamteće guze :D

Jedva čekam kvale, nadam se da ću stignuti do doma...
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Alonso bi mogao ciljat' na prvi pole position sa Ferrarijem. 1.38.513 na tvrđim gumama. Mekše se nije trudio koristit'.
Avanti FER, Avanti!!!
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso only

Post Postao/la Alonso Fernando »

Dosta je brzih ovdje:Barrichello brzi od Alonsa,tome se nisam nadao ni u snu. #-o
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Massino vrijeme u Q2 brže i od njegovog i Alonsovog vremena u Q3 :-k :-k

Očekivao sam više od Ferraria da su bar bliži RB,popravili se jesu al izgleda nedovoljno
...put u raj nije posut ružama...
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Chuck Norris je napisao/la:Massino vrijeme u Q2 brže i od njegovog i Alonsovog vremena u Q3 :-k :-k

Očekivao sam više od Ferraria da su bar bliži RB,popravili se jesu al izgleda nedovoljno
I to, ja mislim, na tvrdjim gumama.
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Bara993
Početnik
Početnik
Navijam za: Hamilton i McLaren

Post Postao/la Bara993 »

Sumnjam da ih je taj update ubrzo 0.4 sec kao sto su pričali, da je bili bi brži od McLarena,a McLaren nije ništa novo doneso u Valenciju.
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

Ferrari-BiH je napisao/la:
Chuck Norris je napisao/la:Massino vrijeme u Q2 brže i od njegovog i Alonsovog vremena u Q3 :-k :-k

Na tvrdjim gumama..Moguce da su skontali da nisu previse daleko od vodecih na meksim, pa ce na njima startovati, a lov na bolje pozicije ostaviti za dio utrke na tvrdjim gumama.
Mekse gume im ovdje ne odgovaraju..

Vidi se napredak, ali mislim da je on ocit vise na tvrdjim gumama..I to osjetan napredak.
FORZA FERRARI!!!
Bibi
HNL kladionica velemajstor
HNL kladionica velemajstor
Navijam za: Marc Marquez
Kontakt:

Post Postao/la Bibi »

Mozda su mogli probat odvest Q3 na tvrdim gumama?
Evidentno je da su i na treninzima bili puno brzi na tvrdim nego na meksim,a to se dogodilo i u kvalama.
Bilo je lijepo dok je trajalo...

24.7.2009-5.5.2013
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Ferrari-BiH je napisao/la:

Upravo tako,kao što sam i rekao u temi za utrku da Ferrari puno bolje djeluje na tvrđim gumama,možda to bude dobro izgledalo u utrci(bar se nadam :biggrin: )
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la Bernardinac »

Da, mislim da će oni u utrci biti brzi. Definitivno je da iz mekše gume ne mogu izvući max., kao RBR i Hamilton. Alonsu definitivno ne leže, kao ni Buttonu. Ipak se nadam postolju sutra.
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Još jedna važna stvar sutra(uostalom kao i uvijek) će biti start.Alonso starta sa prljave strane što je hendikep na ovoj stazi,nadam se da će mu Massa pomoći i zatvoriti ovaj dvojac iza Kubicu i Buttona
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Razočaran sam današnjim nastupom Ferrari-ja u kvalifikacijama očekivao sam više. :(
Zaostatak za Red Bull-om je oko 0.5 s, u Kanadi taj zaostatak je bio minimalan, kada se uzme u obzir da bi im ova staza trebalo da odgovara i da su došli sa velim upgrade i još da se između Red Bull-a i Ferrarija našao Hamilton ovaj rezultat je veliko razočaranje, bar za mene.
Sutra ako zadrže ove svoje pozicije do kraja utrke biće dobro, o nekom eventualnom napretku u utrci nema ni govora, zato što to staza ne omogućava i zato što su naprijed vrhunski vozači koji ne spavaju dok zaobilaze vozače za čitav krug i zato što sutra neće biti nikakvih problema sa gumama kao u Kanadi.
Chuck Norris je napisao/la:Još jedna važna stvar sutra(uostalom kao i uvijek) će biti start.Alonso starta sa prljave strane što je hendikep na ovoj stazi,nadam se da će mu Massa pomoći i zatvoriti ovaj dvojac iza Kubicu i Buttona
A zašto bi Massa pomagao Alonsu? :?:
Stvarno je glupo da navijači Fernanda Alonsa očekuju sad od Masse da ga brani. :roll:
Ono šta ja kao navijač Ferrarija očekujem od njih na startu je da se oni ne sudare, ako Massa bude imao bolji start od Alonsa on treba da prođe Alonsa a ako budu bili poravnati onda u tom slučaju Alonso bi trebao dobiti prednost jer se bolje kvalifikovao a ne zato što je on Fernando Alonso.
Vleki
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la Vleki »

Alonso je uvjek jako brz u utrci i zna čuvati gume, možda najbolje od večine vozača pa i buttona, tako da se možda ipak možete nadati da završi na postolju ako ga start dobro krene!
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Mekše gume danas nisu radile za Ferrari. Vjerovatno je i njih to iznenadilo. Na tvrđim je Alonso bio tu negdje s RBR-om i definitivno ispred McLarena (a ne zaboravite da i MCM-u ova staza odgovara). Na mekšim gumama nisu mogli pronaći pravi pace i to je to. Definitivno napredak za Ferrari, iako rezultat nije baš najbolji.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
ELESSAR
Navijam za: Pretjecanja

Post Postao/la ELESSAR »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Razočaran sam današnjim nastupom Ferrari-ja u kvalifikacijama očekivao sam više. :(
Sigurno, al u utrci RB nema toliku ili uoće dominaciju nad Ferrarijem i Mclarenom, tako da će taktika biti jako važna....
slika
Ignore: Chuck Norris, ostoja, The Greatest, 7times, alogoc, dmarijon
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

One and only je napisao/la:Mekše gume danas nisu radile za Ferrari. Vjerovatno je i njih to iznenadilo. Na tvrđim je Alonso bio tu negdje s RBR-om i definitivno ispred McLarena (a ne zaboravite da i MCM-u ova staza odgovara). Na mekšim gumama nisu mogli pronaći pravi pace i to je to. Definitivno napredak za Ferrari, iako rezultat nije baš najbolji.
Sumljivo mi je to da im mekše gume nisu radile uvijek su im bolje radile soft nego medium gume. Kako sad to? Da to nije zbog ovog upgrade koji su donijeli u Valenciu ako je tako onda im taj upgrade dođe nešto kao Pirova pobjeda. A možda će imati i problema i u utrci zbog toga, sve u svemu za Ferrari predstoji jedna veoma teška utrka i borba za bodove.
Chuck Norris
Veteran
Veteran

F2004_the_best_ever je napisao/la: A zašto bi Massa pomagao Alonsu? :?:
Stvarno je glupo da navijači Fernanda Alonsa očekuju sad od Masse da ga brani. :roll:
Ono šta ja kao navijač Ferrarija očekujem od njih na startu je da se oni ne sudare, ako Massa bude imao bolji start od Alonsa on treba da prođe Alonsa a ako budu bili poravnati onda u tom slučaju Alonso bi trebao dobiti prednost jer se bolje kvalifikovao a ne zato što je on Fernando Alonso.
Zato što su ista momčad i kao momčad bi trebali odraditi da ih ovi iza ne preteknu,a Massa je na čistijoj strani.Nisam rekao da ne smije da prođe Alonsa,nego prvenstveno da zatvore ove iza a ako se otvori prostor Massi da pretekne Alonsa zašto ne ;)
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
One and only je napisao/la:Mekše gume danas nisu radile za Ferrari. Vjerovatno je i njih to iznenadilo. Na tvrđim je Alonso bio tu negdje s RBR-om i definitivno ispred McLarena (a ne zaboravite da i MCM-u ova staza odgovara). Na mekšim gumama nisu mogli pronaći pravi pace i to je to. Definitivno napredak za Ferrari, iako rezultat nije baš najbolji.
Sumljivo mi je to da im mekše gume nisu radile uvijek su im bolje radile soft nego medium gume. Kako sad to? Da to nije zbog ovog upgrade koji su donijeli u Valenciu ako je tako onda im taj upgrade dođe nešto kao Pirova pobjeda. A možda će imati i problema i u utrci zbog toga, sve u svemu za Ferrari predstoji jedna veoma teška utrka i borba za bodove.
Evo i izjava Alonsa koja potvrđuje bolje performanse ferrarija na tvrđim gumama

"With the harder tyre, our car was more competitive as its behaviour inspired more confidence over the flying lap, but to have done Q3 with this compound would probably have compromised our race."

http://www.autosport.com/news/report.php/id/84797" onclick="window.open(this.href);return false;
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

Dero je napisao/la:
F2004_the_best_ever je napisao/la:
Evo i izjava Alonsa koja potvrđuje bolje performanse ferrarija na tvrđim gumama

"With the harder tyre, our car was more competitive as its behaviour inspired more confidence over the flying lap, but to have done Q3 with this compound would probably have compromised our race."

http://www.autosport.com/news/report.php/id/84797" onclick="window.open(this.href);return false;
To je to..Kompromisno rjesenje zbog utrke.Izgleda da sve nade polazu u sutrasnju utrku...
FORZA FERRARI!!!
Odgovori