Michael Schumacher

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Mercedes

Re: Michael Schumacher

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

vidc je napisao/la:...dakle, u mercedesu nema propuštanja schumachera od strane rosberga!
kimi se puno bolje uklopio u sve ovo jer je on oduvijek bio dobar s čuvanjem guma i ova pravila su mu odlično sjela i bilo bi super da se uključi u borbu za naslov.drago mi je zbog njega jer pokazuje koliki je ustvari talent
Nije bila Turska kako sam ja reko a nije ni Brazil ni Suzuka, bilo je to lani na Spa. Schumaher nije mogo proći s mekšim gumama Rosberga koji je bio na tvrđim pa da se ne pati javili su Rosbiu "čuvaj gorivo" i odjednom Schumy prolazi.
Možda ti se to sad čini da su ravnopravni al da se desi borba oko postolja zna se ko bi imao prednost.

-Kimi još nije vozio na Pirellijima ni ovom smjesom koja se raspada, sad ima priliku da vidimo koliko ih troši. Da je imao do sad problema s bolidom imao je al ih odlično anulira i snalazi se u ovim okolnostima. Također mu želim da se uključi ako bude moguće oko borbe na vrhu. Opet kažem imat ćemo prilike vidit koliko će tko bit brz
slika
Dodi_napalm
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Dodi_napalm »

a day... ono je Schoo odvozil odlično i sad reći da ga je Rosberg pustil. Schoo je bil puno brzi od njega.
jedan je gazda F1 - Schumy
NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Dodi_napalm je napisao/la:a day... ono je Schoo odvozil odlično i sad reći da ga je Rosberg pustil. Schoo je bil puno brzi od njega.
je odvozio odlično, s zadnjeg je startao čini mi se. Nema na YT snimke pa da okačim al borba je trajalo malo duže ako se ne sjećaš. Uglavnom nakon što ga je Rosberg propustio ni takozvano 'čuvanje goriva' ni tvrde gume nisu pomogli da se Schumaher odljepi već su prošli ciljem samo s sekundom zasotatka. Što znači Schumaher bi ga prešao isto ko Alonso Massu na Hockenheimu da nema radia. Neka se propuštaju al onda nemojte svi tvrdit da nema podređenih pozicija kad ima.
slika
popidipupi
Navijam za: SCH

Post Postao/la popidipupi »

Kimmija i Schimija ne mozes uspoređivat jer je šumi stariji više od desetljeca (meni nije jasno kako je konkurentan u 44. godini) i u sve 3 godine je imao losiji bolid nego trenutni lotusov (makar po race pace-u). Sto se tice R. Grosjeana , njega ne mozemo usporedjivat s Rosbergom posto je i on povratnik u F1...
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Ćale od Lewisa je napisao/la:
Dodi_napalm je napisao/la:a day... ono je Schoo odvozil odlično i sad reći da ga je Rosberg pustil. Schoo je bil puno brzi od njega.
je odvozio odlično, s zadnjeg je startao čini mi se. Nema na YT snimke pa da okačim al borba je trajalo malo duže ako se ne sjećaš. Uglavnom nakon što ga je Rosberg propustio ni takozvano 'čuvanje goriva' ni tvrde gume nisu pomogli da se Schumaher odljepi već su prošli ciljem samo s sekundom zasotatka. Što znači Schumaher bi ga prešao isto ko Alonso Massu na Hockenheimu da nema radia. Neka se propuštaju al onda nemojte svi tvrdit da nema podređenih pozicija kad ima.
Ti na temelju toga zaključuješ da netko u tom timu ima podređenu ulogu???! :roll:
Daj ne budi smiješan.. A zakaj onda Rosbergu u Japanu nije javljeno da se makne jer je evidentno Schumacher na bio brži na novim gumama, umjesto toga javljeno je da su slobodni utrkivati se, isto tako zašto mu se Schumi u Brazilu lijepo maknuo jer je vidio da je Rosberg brži i da ima više šanse da donese koji bod ekipi?!

A ja na taj način mogu reći sljedeće:
McLaren koji je kao ekipa u kojoj su dva potpuno ravnopravna vozača i u kojoj nema timskih odredbi javi u Turskoj svom vozaču koji je u direktnoj borbi za 1. mjesto i pobjedu "Jensone čuvaj gorivo" ili ti Jensone ne smiješ napasti Hamiltona.
Oni su baš u ravnopravnom položaju, i u McLarenu nema timskih odredbi. :roll:
Michael is faster than you!!
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

@Igor18, zar ne misliš da bi bilo malo presumljivo da su i u Japanu rekli da 'čuva gorivo'. :D

Oba vozača McLarena te godine u turskoj su bila u modu štednje goriva, samo što je Lewis prvi dobio tu naredbu i bio u tom režimu dok nije vidio da mu se Button pojavio bočno. Nakon obrane pozicije krenuo je Button u štedljivi režim.

Evo ti video, slušaj okretaje Lewisa dok ga nije sustigao Button. Nakon toga odmah u šikani je promjenio režim rada motora i stisnuo da vrati poziciju.
slika
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

ovo je bilo u japanu 2010., a ovo o čemu ti govoriš je iz belgije 2011.
i tad su mogli reći rosbergu da pripazi na gorivo... ali su ih pustili da se utrkuju i time uništili šanse za osvajanje podija...

Edit: ne podija,petog mjesta :biggrin:
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

a jeste se nasli raspravljat :)

ako su vozaci istog tima na razlicitim strategijama=gumama i ovaj brzi se nadje iza, normalno je da ga ovaj ispred pusti..
nece se tim borit sam sa sobom tamo negdje na 7/8 poziciji..
isto kao sto svi rado spomenu "guys this is ridiculous" situaciju.. ista stvar.. isti bolidi su u pitanju, ako ih pustis da se utrkuju, mogu spusit i tih par bodova..
kod ferrarija mi to ima smisla, jer je massa jedan od vozaca koji ce se branit.. agresivno, gurajuci vozaca do kraja staze, kako god.. al ce se branit na rubu odustajanja, kao sto je lani bio slucaj svaku drugu utrku..
kod merca bi se dalo raspravljat obzirom da je rosberg jedan od najlaksih vozaca za preticanje, on se prakticki makne :) proslu utrku vettelovo preticanje po vanjskoj koje je bilo super potez, al ne bi bilo ostvarivo da je bio neki drugi vozac umjesto rosberga.. takodjer ne bi zadrzao poziciju nakon sto je izletio da je iza bio netko drugi..

kod mcma je malo drukcija situacija, posto imaju 2 ravnopravna vozaca (u smislu sposobnosti u utrci), ali bitno je da je tu button, jedan od vozaca sa kojim se moze utrkivati na granici jer je on taj koji ce popustit kad dodje do rizika (kao sto je bio slucaj upravo ove sikane gore gdje je lewis agresivno odlucio zadrzat poziciju)..
mcm je vjerojatno jedini tim iz gornjeg djela gdje jesu vozaci ravnopravni, odrzava takvu reputaciju i mcm uz utrkivanje ima i super organiziranu i smisljenu propagandu imena sto je sve povezano..

sto se tice stednje goriva.. to rade svi vozaci i svi bolidi, svi su oni nedovoljno natankani, a dobar je nacin kako kontrolirati utrku iz pita..
to mi je jedna od iritantnijnih praksa.. volio bih da se donese pravilo da se moraju natankat 20/30 litara vise pa onda pali corbu ko mutav kroz cijelu utrku..
al jbga, cuvanje motora i pizdarije i tu smo gdje jesmo..

al obzirom da je tema o schumiju i da ste se uhvatili razlike sa rosbergom..

mislim da je stvar u tome sto su bolidi ove godine malo zahtjevniji za vozit i vozac mozda ima malo vecu ulogu pa se konacno vide neke razlike u vozacima..
puno je lakse preveslat se na kocenju, nemirniji su i sad je malo i na vozacu da drzi bolid na stazi..
rFactor F1 HR server Info
slika
Marce
Navijam za: Michael Schumacher

Post Postao/la Marce »

Dosta je nezahvalno uspoređivati Sch - Ros, jer niti statusi u momčadi i među navijačima im nisu isti. Rosberga u momčadi drži isključivo bodovni saldo, a Schumachera drži obožavanje navijaća koje Mercedes želi privuči sebi (samim time i izdašnije sponzore). Zato se Schumacher može utrkivati, gurati, gubiti pozicije i (mislim) uživati u utrkivanju, dok Rosberg mora kružiti stazom kako mu trkači ing. naloži i skupljati što više bodova.
Ove godine je situacija malo drugačija. Napokon imaju brz bolid, ali na žalost i dalje "ždere" gume. Dok to ne riješe sumnjam da će moći (konstantno) konkurirati za podij.
Ferrari4ever
Test vozač
Test vozač
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Ferrari - Massa

Post Postao/la Ferrari4ever »

Ma koje usporedbe , tko ne bi ima 7-strukog prvaka u svojim redovima , kako god vozio ...ma ne čini mi se Rosberg vodonoša tip , čovik je odličan tako da su po mome nekako na jednakom statusu... puno brže bi Mercedes , Brawn i Schumi napravili konkurentan bolid da se pravila ne mjenjaju kao donje gaće ( da znam pravila su za svih ista ) , moram priznat ugodno sam iznenađena , ali još ćemo mi vidjet njega , čini mi se da ima brzine .... vidit ćemo
... Forza Massa ...
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

ljudi, pa mercedes je uzeo rosberga kao 1. vozača, a MSC kao drugog
MSC ima zadatak da privlači sponzore i medije na sebe, da bi rosberg mogao bez pritiska voziti
MSC ovo doživljava kao hobi i zabavu, nemojte misliti da on neće uzeti pobjedu ili naslov ako mu se ukaže prilika, ali to mu sad nije prioritet
on je tu da se zabavlja i da doma ne sluša ženino prigovaranje "kako opet nije usaugao tepih i kak niš ne radi" :biggrin:
Ferrari4ever
Test vozač
Test vozač
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Ferrari - Massa

Post Postao/la Ferrari4ever »

ah te žene , tjeraju muške od kuće užas ... baš zamišljam Schumija kako usisava tapet ili pere sude ... ma to je ok ( rosberg 1 , schumi mami sponzore i zabavlja se ) tako treba i bit a uostalom ove godine je pao rekord na prvoj utrci f1 po broju svjetskih pravaka na cm kvadratnom ...nemamo se šta žalit ...
... Forza Massa ...
FerrariF1
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari - RAI - HAM

Post Postao/la FerrariF1 »

Sve mi ovo mirise da bi MSC mogao iduce sezone opet u Ferrari umjesto Masse
Hvala MSC i RAI sto su Ferrari F1 Team drzali u vrhu
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

da je 15 godina mlađi možda :D
Dodi_napalm
Rezervni vozač
Rezervni vozač

MSC je u Mercu samo zbog Ross Browna i ničeg drugog, tak da šanse za Ferrari su skoro pa nikakve. darky ako mislis da je Schoo br. 2 u Mercu opako si u zabludi. ;)
slika
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Točno tako.. Pa Schoo se vratio samo zbog Rossa i Mercedesa.
Dobio je priliko ponovo surađivati s njima i voziti za svoj gušt.
Ponudili su mu dobar projekt i priliku da ponovo radi ono što najviše voli.

Karijeru će (nadam se ne tako skoro) zaključiti u ovom timu.
Dodi_napalm
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Ovo im je zadnja godina da naprave dobar bolid.
Vjerujem da u tom slučaju produženje ugovora nebude upitno.
slika
FerrariF1
Početnik
Početnik

Mislim da je jos uvijek top vozac F1 i ona izjava MSC i RedBull umjesto Webbera
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

Dodi_napalm je napisao/la:MSC je u Mercu samo zbog Ross Browna i ničeg drugog, tak da šanse za Ferrari su skoro pa nikakve. darky ako mislis da je Schoo br. 2 u Mercu opako si u zabludi. ;)
nisam u zabludi
vidi mercedes je u projekat "brown" ulio enormno mnogo love i reputacije
njima treba njemačka momčad i pobjeda da dokažu superiornost
kako im je button pobjegao, a rubensa su otpustili, trebalo je pronači novi vozački par
izbor je pao na perspektivnog rosberga
no rosberg je mladi vozač još nedokazan i ako se nađe po pritiskom medija i pritiskom momčadi renomea merđe, postojala je opravdana sumnja da bi se "mali" mogao slomiti
tada je ros brown povukao jockera iz rukava i predložio merđi MSC-a kao drugog vozača
MSC ima zadatak naučiti rosberga pobjeđivati, povući medije i pritisak na sebe i pomoći u izgradnji bolida
MSC je ušao u priču da:
- se dobro zabavi, žena mu je vjerojatno odobrila F1 (radije to, samo da prestane jurcati na motoru)
- pokupi koji dodatni milijunčić od sponzora koji su to jedva dočekali (iako ima love, nikad ne škodi dobiti još)
7Times
Navijam za: MSC

Post Postao/la 7Times »

MSC ima zadatak naučiti rosberga pobjeđivati

Come on. To je glupost.
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Ne, nego kako je netko prije rekao - skrenuti pažnju i skinuti teret s njega. Da Rosberg vozi opuštenije.
Samo neka se trkaju.
Dodi_napalm
Rezervni vozač
Rezervni vozač

hebemu koju vi maštu imate, uskoro bude Schoo učitelj zemljopisa u Namibiji... još par postova i tu smo
slika
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la mrd »

dobro malo je priča otišla naširoko, ali u pravu su. šumi je vozač koga bi svatko želio u timu, jer sa njim dobiješ i (sada) nelošeg vozača, čovjeka na pitwallu, tehničkog direktora i pr menadžera, što nije ni čudo s obzirom na njegovo iskustvo, ali čovijek je stvarno sposoban, tu nema šta da mu se spori.
slika
FerrariF1
Početnik
Početnik

Nikad se nebi on vratio da ga nije Ferrari htio onda umjesto Masse pa je imao bolove u vratu i nije nastupio nikad ( steta) . Od tog Ferrari poziva mislim da ga je zelja minula poslije voznje Ferrari F2007 cini mi se taj je bio Onda cika Brown se konsultovao sa MSC i predlozio ideju da potpise 3 godisnji ugovor sa Mercedes GP team. Ja mislim da je to tak bilo
Dodi_napalm
Rezervni vozač
Rezervni vozač

tak je.. Massina ozljeda je bila trigger.
slika
Odgovori