Lewis Hamilton [#44]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren

Re: Lewis Hamilton

Post Postao/la gringo73 »

Šteta ove pogreške, baš me zanima kako bi funkcionirao njegov bolid u odnosu na Buttonov. Greška tipična za prvi krug, povišeni adrenalin, malo je i nanjušio krv (Alonso-Massa guranje) i krivo procjenio. Super ga ide na ovoj stazi :)
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Arai je napisao/la:
Alonsovi fanovi su zadnji ljudi koji se trebaju dolaziti naslađivati u ovu temu. Ovo je Hamiltonova prva greška ove sezone koja ga je stajala
bodova, a da počnem nabrajati Alonsove nebi završio tri dana. I još se vjerojatno svih gluposti nebi mogao ni sjetiti... Sramota je kako su
neki ljudi licemjerni, fuj! Ali bez brige, gubio je i Alonso prvensto zbog sličnih gluposti. :badgrin: Kad Alonso napravi sranje, a to je ako se sjetimo
dosta često, ne vidim baš da se u njegovoj temi provocira i podbada. Poznavajući Alonsov mentalitet i činjenicu da se svaki put kad vidi
Hamiltona u retrovizorima doslovno usere, ne piše mu se dobro u nastavku prvenstva
.:buu:
Ovakav post ti nije trebao,inače te smatram prilično objektivnim pa me je ovaj post neugodno iznenadio(da je neko drugi napisao vjerovatno se ne bi ni javio).Ovo boldano zaista ne zaslužuje nikakav komentar

A što se tiče današnjeg izletanja Hamiltona to je očito njegova greška,i evo ja se danas nisam javljao da tu provociram tako da nemojte sve navijače Alonsa ili bilo koga drugog trpati u ist koš.Ali kad me već povlačite onda ću reći ovo je velika greška jer je Lewis morao bti pametniji vodeći je čovjek u prvenstvu konkurenti su iza njega i morao je više razmišljati i biti pažljiviji.Sajma greška nije toliko velika da nije ovakva situacija u prvensvu i u utrci danas bila pa je samim time ova greška veća od ijedne Alonsove tek donekle se može mjeriti s ovime Alonsova greška u Monacu
...put u raj nije posut ružama...
ivanfece
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la ivanfece »

Ma navikao je da tako prolazi na srecu,i do sada mu je to uvijek prolazilo.Danas nije imao srece ali nesikiram se ja za njega ima covjek srece vise od bilo kog drugog vozaca.I da napomenem,danas posle utrke kada sam vidjeo Batona kako normalno razgovara sa ferrarijevim clanovima odmah sam se sjetio zasto ne podnosim Hamiltona i zasto obozavam Batona.Baton je susta suprotnost Hamiltona i zato ga obozavam i iako navijam za Ferrari bilo bi mi drago da Baton uzme naslov jer je trenutno na gridu sigurno najkompletniji vozac,jer po meni vozac netreba da bude samo racer,nego i covjek a Hamilton a i mnogi drugi to nisu za razliku od Batona.Cestitam mu podijum,a i Hamiltonu cestitam.
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

šteta za Hamiltona, bio je cjeli vikend u dobrom ritmu i mislio sam da ću na stazi gledat dar mar.
Ono što je napravio vjerojatno bi i ja isto, koliko puta se desi dodir u šikani guma uz gumu ili uz bolid pa se ništa ne desi a evo može i završit razbijenim ovjesom.
imao je najbolju namjeru da izbjegne Massu jer se vidilo da je davao kontra volanom da se čim više udalji pošto je Massa naglo cimnuo da ne ide preko pasica.
slika
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

Chuck Norris je napisao/la:
Arai je napisao/la:
Alonsovi fanovi su zadnji ljudi koji se trebaju dolaziti naslađivati u ovu temu. Ovo je Hamiltonova prva greška ove sezone koja ga je stajala
bodova, a da počnem nabrajati Alonsove nebi završio tri dana. I još se vjerojatno svih gluposti nebi mogao ni sjetiti... Sramota je kako su
neki ljudi licemjerni, fuj! Ali bez brige, gubio je i Alonso prvensto zbog sličnih gluposti. :badgrin: Kad Alonso napravi sranje, a to je ako se sjetimo
dosta često, ne vidim baš da se u njegovoj temi provocira i podbada. Poznavajući Alonsov mentalitet i činjenicu da se svaki put kad vidi
Hamiltona u retrovizorima doslovno usere, ne piše mu se dobro u nastavku prvenstva
.:buu:
Ovakav post ti nije trebao,inače te smatram prilično objektivnim pa me je ovaj post neugodno iznenadio(da je neko drugi napisao vjerovatno se ne bi ni javio).Ovo boldano zaista ne zaslužuje nikakav komentar

A što se tiče današnjeg izletanja Hamiltona to je očito njegova greška,i evo ja se danas nisam javljao da tu provociram tako da nemojte sve navijače Alonsa ili bilo koga drugog trpati u ist koš.Ali kad me već povlačite onda ću reći ovo je velika greška jer je Lewis morao bti pametniji vodeći je čovjek u prvenstvu konkurenti su iza njega i morao je više razmišljati i biti pažljiviji.Sajma greška nije toliko velika da nije ovakva situacija u prvensvu i u utrci danas bila pa je samim time ova greška veća od ijedne Alonsove tek donekle se može mjeriti s ovime Alonsova greška u Monacu
Ovako nešto nikad ne bih napisao da sam citirao neki normalan post ili da sam sa drugim članom vodio normalnu raspravu. Pošto neki ne
shvaćaju ništa drugo osim čiste provokacije i svađe, to je upravo ono što sam ja i dao. Kako je meni jedan Alonsov fan napisao: " Pošto
"tvoji", pod tim misleći na McLarenovce, provociraju moram malo i ja" E, točno to se može reći za ovaj slučaj. I naposlijetku i ono najbitnije...
Vidiš ovaj smajlić na kraju rečenice? ;)
Nadam se da si shvatio što sam htio reći.
slika
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Post Postao/la Ricxpa »

Odlican Hamilton danas, opet pokazuje da je zelen k'o nezrela kruska
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Ricxpa je napisao/la:Odlican Hamilton danas, opet pokazuje da je zelen k'o nezrela kruska
Misliš kao Alonso?
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Hamilton krivi samog sebe za odustajanje. Ostaje realan . Ne krivi stalno druge kao neki vozači.
Link
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

Koji to drugi? Osim toga tu je izjavu dao nakon sto je dobro pogledao snimku... Po njegovom ponasanju i hodu nakon sudara nisam uvjeren da je jednako mislio... I oprosti, ali Hamilton je bio prvi u poretku vozaca, sto znaci da je morao skupljati bodove... Sve mu je bolje od nule, a bio je 4. u tom trenutku, ispred glavnog konkurenta za naslov... Kad vec usporedujes s Alonsovim izljetanjem, alonso je bio daleko iza zato jer ga je "netko" napucao, morao je napadati i pokusati se domoci jos kojeg boda i staviti na kocku ona 4 boda koliko je u tom trenutku imao... Alonso nije imao vodstvo u prvenstvu, hamilton je... Velike su razlike...
Zadnja izmjena: tomidix, dana/u 13 ruj 2010, 12:54, ukupno mijenjano 2 puta.
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la SRV »

Vidjeli smo dosada x puta da je Hamilton vozac koji grize prilikom pretjecanja - ako nekog ima na nisanu, skida ga istog trena. Vidio je priliku u tom trenutku, proklizao je zbog niskog downforce-a i to je to. Da je malo drugacije zakacio Felipea, mozda ne bi ni odustao. Stvar srece. A moglo se desiti i da ga prodje. Djelici sekunde.

Naravno, mogao je "lijevom nogom" zavrsit utrku na 4. mjestu.
tomidix
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la tomidix »

SRV je napisao/la:Vidjeli smo dosada x puta da je Hamilton vozac koji grize prilikom pretjecanja - ako nekog ima na nisanu, skida ga istog trena. Vidio je priliku u tom trenutku, proklizao je zbog niskog downforce-a i to je to. Da je malo drugacije zakacio Felipea, mozda ne bi ni odustao. Stvar srece. A moglo se desiti i da ga prodje. Djelici sekunde.

Naravno, mogao je "lijevom nogom" zavrsit utrku na 4. mjestu.
Ne bih rekao da je proklizao, on to nigdje nije spomenuo niti se to vidi na snimci... Jednostavno mu je bio preblizu i krivo se pozicionirao u tom trenutku... Svaka cast Hamiju na toj borbenosti, ali prvenstva se osvajaju i glavom... Trebao je povecati prednost u odnosu na 1. pratitelja, on ju je prosuo... Svakome se desi pogreska, nije nista strasno, niti je pogreska velika... Ovako je prvenstvo ipak zanimljivije, a njegov je najveci problem sto drugi imaju za nijansu bolje bolide...
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

tomidix je napisao/la:Koji to drugi? Osim toga tu je izjavu dao nakon sto je dobro pogledao snimku... Po njegovom ponasanju i hodu nakon sudara nisam uvjeren da je jednako mislio... I oprosti, ali Hamilton je bio prvi u poretku vozaca, sto znaci da je morao skupljati bodove... Sve mu je bolje od nule, a bio je 4. u tom trenutku, ispred glavnog konkurenta za naslov... Kad vec usporedujes s Alonsovim izljetanjem, alonso je bio daleko iza zato jer ga je "netko" napucao, morao je napadati i pokusati se domoci jos kojeg boda i staviti na kocku ona 4 boda koliko je u tom trenutku imao... Alonso nije imao vodstvo u prvenstvu, hamilton je... Velike su razlike...
Zapravo, ovdje si napisao glupost. Hamilton i Alonso su bili u jako sličnim situacijama kad su napravili grešku. Alonso je lovio zaostatk, isto ko
i Hamilton. Jedina istina je ta da je sve bolje od nule, ali je i Alonsu sigurno bolje imati 4 boda nego ništa. Obojica su se kockala samo je
Hamiltonov ulog nešto veći. Po mome je jučer trebao pobijediti i nadati se da Red Bull neće uzeti velike bodove ako se želi boriti za naslov.
Bilo koji drugi razultat je nevažan ako uzmemo u obzir da sada idu tri staze praktički građene za Red Bull i Ferrari i tu više nema šansi u nekim
normalnim okolnostima. Izuzetak ja da se forma McLarena poboljša, što vjerojatno i hoće do neke mjere... Ali nerealno je očekivati da će im odjednom odgovarati vijugavi i neravni zavoji, a još je nerealnije očekivati da će biti bolji od Red Bulla. Ponavljam, u normalnim okolnostima.
Hamilton je trebao napraviti određeni bodovni razmak između prvog iza sebe nakon Spa i Monze... A sad ne da nije napravio neki razmak, već
ga je izgubio i više nije ni vodeći nakon dvije najjače utrke za McLaren ove sezone!

McLarenu je za neuspjeh u Monzi djelomično kriv aero paket. Da su napravili zadnje krilo medium-low downforce tipa Red Bull i Ferrari i da su
na njega stavili f-duct nebi ima ravna bilo cijeli vikend. Za Singapur se najvaljuje novi veliki update i tu je polažem svoje nade. Vjerojatno
zbog toga nisu toliko pozornosti posvetili Monzi.(Za razliku od Ferrarija) Ponovo napominjem da je nemoguće očekivati neke zvjerske rezultate
ali poboljšanje se može i mora dogoditi ako se misle ostati konkurentni! Nade za naslov su manje nakon ove utrke u Monzi, ali još uvijek
itekako postoje uz uvijet da više nema kvarova i pogrešaka bilo od strane vozača, bilo od strane momčadi.

A onu Hamiltonovu glupost od jučer sam već djelomično zaboravio zbog ovog: :biggrin:

EDIT:
A ako idemo u detalje... Činjenica je da je proklizao prije ulaska u tu šikanu. Bio je u Alonsovom slipstreamu na kočenju i izgubio dio
downforcea na prednjem krilu i nije uspio dovoljno usporiti.
Zadnja izmjena: Arai, dana/u 13 ruj 2010, 13:29, ukupno mijenjano 1 put.
slika
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la SRV »

To stoji, drugi imaju bolje bolide. Upravo zato je trebao drzati tu 4. poziciju, ali dzaba kad nije.
tomidix
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la tomidix »

Arai je napisao/la:Zapravo, ovdje si napisao glupost. Hamilton i Alonso su bili u jako sličnim situacijama kad su napravili grešku. Alonso je lovio zaostatk, isto ko
i Hamilton. Jedina istina je ta da je sve bolje od nule, ali je i Alonsu sigurno bolje imati 4 boda nego ništa. Obojica su se kockala samo je
Hamiltonov ulog nešto veći. Po mome je jučer trebao pobijediti i nadati se da Red Bull neće uzeti velike bodove ako se želi boriti za naslov.
Bilo koji drugi razultat je nevažan ako uzmemo u obzir da sada idu tri staze praktički građene za Red Bull i Ferrari i tu više nema šansi u nekim
normalnim okolnostima...............................................
EDIT:
A ako idemo u detalje... Činjenica je da je proklizao prije ulaska u tu šikanu. Bio je u Alonsovom slipstreamu na kočenju i izgubio dio
Hamiltonu odvjetnik ne treba... Prema tome ne lupaj, toliko kolko mu je trebalo mogao je usporiti, to nije gradski auto, to je f1 bolid s keramickim kocnicama...

Onaj koji je rekao glupost si zapravo ti... Usporedivati vodeceg covjeka, s onim koji je 5. i ima 40 bodova zaostatka i reci da je ulog koji je 3 puta veci, "nešto veci" je u najmanju ruku blesavo... Imajuci na umu da mu je trebao nekakav razmak, kakav takav, trebao je biti zadovoljan samim time sto je ispred 2 red bulla... Ako si gledao sezonu, mogao si zakljuciti da to sto red bullu pase neka staza ne znaci pretjerano puno buduci se ta momcad sama "pokopava"... Daj isti bolid Hamiltonu ili Alonsu i RB bi vec osigurao prvenstvo... Prema tome niti to sto Hamilton nebi pobijedio u Monzi ne bi znacilo da je sve izgubljeno kako si ti htio prikazati... Nakon spa je bila samo jedna staza koja je dotad u sezoni odgovarala McLarenu a zapitaj se tko je bio vodeci?? Spomenuo si i nekakva poboljsanja na McMu... I to ga je trebalo potaknuti na cuvanje onih 12 bodova... Jednostavno je za*ebao i gotovo... Moci ce zaliti ukoliko izgubi prvenstvo za manje od 12 bodova... Kao i Alonso za 4, s tim da Alonso ima vise gresaka i proganjat ce ga vjerojatno vise stvari iz sezone ukoliko ne osvoji naslov... Hamilton je dosad odvezao sezonu najbolje od svih i svaka mu cast na tome, no ova bi ga greska, kako i sam kaze, mogla stajati naslova... :peace:
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

tomidix je napisao/la:
Arai je napisao/la:Zapravo, ovdje si napisao glupost. Hamilton i Alonso su bili u jako sličnim situacijama kad su napravili grešku. Alonso je lovio zaostatk, isto ko
normalnim okolnostima...............................................
EDIT:
Hamiltonu odvjetnik ne treba... Prema tome ne lupaj, toliko kolko mu je trebalo mogao je usporiti, to nije gradski auto, to je f1 bolid s keramickim kocnicama...
Da I? Kao prvo, nitko ne poriče da je to njegova greška. Zapravo, ja i većina ostali samo to i priznali pa o tome ne valja raspravljati kad je
stvar tako jasna. No ipak izgleda da ti zaboravljaš da je otpor zraka na F1 bolidu ekvivalentam učinku kočnica na boljem sportskom automobilu
pa sad ti misli. A i k tome još dodaj 150+ litara goriva koje je u tom trenutku bilo na bolidu.
Onaj koji je rekao glupost si zapravo ti... Usporedivati vodeceg covjeka, s onim koji je 5. i ima 40 bodova zaostatka i reci da je ulog koji je 3 puta veci, "nešto veci" je u najmanju ruku blesavo... Imajuci na umu da mu je trebao nekakav razmak, kakav takav, trebao je biti zadovoljan samim time sto je ispred 2 red bulla... Ako si gledao sezonu, mogao si zakljuciti da to sto red bullu pase neka staza ne znaci pretjerano puno buduci se ta momcad sama "pokopava"... Daj isti bolid Hamiltonu ili Alonsu i RB bi vec osigurao prvenstvo... Prema tome niti to sto Hamilton nebi pobijedio u Monzi ne bi znacilo da je sve izgubljeno kako si ti htio prikazati... Nakon spa je bila samo jedna staza koja je dotad u sezoni odgovarala McLarenu a zapitaj se tko je bio vodeci?? Spomenuo si i nekakva poboljsanja na McMu... I to ga je trebalo potaknuti na cuvanje onih 12 bodova... Jednostavno je za*ebao i gotovo... Moci ce zaliti ukoliko izgubi prvenstvo za manje od 12 bodova... Kao i Alonso za 4, s tim da Alonso ima vise gresaka i proganjat ce ga vjerojatno vise stvari iz sezone ukoliko ne osvoji naslov... Hamilton je dosad odvezao sezonu najbolje od svih i svaka mu cast na tome, no ova bi ga greska, kako i sam kaze, mogla stajati naslova... :peace:
Da, uspoređivati vodećeg čovjeka s onim koji je 5. i ima 40 bodova zaostatka je glupost... ...ako se ne uzme u obzir činjenicu da je vodeći
u puno nepovoljnijoj situaciji što se tiče ostatka prvenstva od onog 5. u poretku. Ferrariju preostale staze više odgovaraju, isto kao i RBR-u.
Da Hamilton ima kakvu-takvu šansu za naslov trebao mu je bodovni razmak iz Spa i Monze. Neki mizerni razmaci tipa 9-10 bodova neće biti
dovoljni da se prednost zadrži do kraja i zato je on trebao napadati i ići na sve ili ništa znajući da je Red Bull miljama daleko što se tiče čiste
brzine na preostalim stazama. Nadati se da će se Red Bull i dalje samo pokopavati nije realno, kad tad će im se sve poklopiti a onda je svemu
kraj. Vettel možda radi gluposti po stazi, ali ne i Webber koji vozi pametno. Tj. bolje reći Vettel JE radio gluposti po stazi, ali utrka u Monzi
mu je bila jako dobra i nema razloga zašto nebi bilo tako do kraja sezone. Ako pogledaš malo bolje vidjet ćeš da su preostalih 3 od 5 utrka
prošle sezone osvojili Webber i Vettel. Jednu je na sreću dobio Hamilton, da nije i ta bi pripala Vettelu, a Korea se nije vozila.
Polagati nade u update i slijepo vjerovati da će s time dobiti potrebnu brzinu ne isplati se uvijek. (Primjer, Silverstone) Taj update donosi
downforce, a to nije jedino što je bitno. Male, uske i vijugave staze + neravnine ne odgovaraju McLarenu, a kalendar je prepun takvih.
Uvijek treba maksimizirati potencijal, a pogotovo kad znaš da ti staza odgovara, te da one koje tek slijede favoriziraju rivale!

EDIT:
Evo, i sad vidim da i Renault najavljuje napad na postolje u Singapuru. I onda mi ti veliš da je trebao čuvati 12 bodova na stazi koja ima šanse
za pretjecanja i može se nešto nadoknaditi a nakon Monze slijede staze koje odgovaraju Red Bullu, a i Renault će biti ispred McLarena. Tim
više je trebao riskirati i pokušati ostvariti dobar rezultat tamo gdje se to još može!
slika
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Nakon prvog dodira sa Massinim kotačem još je bio Lewisov ovjes cijeli ali mu je stražnji kraj malo pobjegao pa je morao korigirati...i tu je nastao problem...
slika

...kad je okrenuo volanom da uhvati bilid Massin kotač je samo "poravnao" ovjes...
slika

...i doviđenja...
slika
tomidix
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la tomidix »

Arai je napisao/la:EDIT:
Evo, i sad vidim da i Renault najavljuje napad na postolje u Singapuru. I onda mi ti veliš da je trebao čuvati 12 bodova na stazi koja ima šanse
za pretjecanja i može se nešto nadoknaditi a nakon Monze slijede staze koje odgovaraju Red Bullu, a i Renault će biti ispred McLarena. Tim
više je trebao riskirati i pokušati ostvariti dobar rezultat tamo gdje se to još može!
Najbolje da se svjetskim prvakom odmah proglasi Mark Webber posto je trenutno vodeci a sve preostale staze do kraja odgovaraju najvise Red Bullu... I dalje se ne slazem... Hamiltona se ne tice Renault i to na sto oni ciljaju... Treba ga zanimati ono oko njega a najvise on sam... Ovih 12 bodova bi mu moglo usfalit... Kako je u dosadasnjem dijelu nadoknadivao deficit brzine automobila, nije nemoguce da ce i dalje to raditi... I nije nemoguce da svejedno osvoji naslov... No ovom sitnom greskom uprskao je zesce... Jbg
homersimpson
Početnik
Početnik

Post Postao/la homersimpson »

Arai je napisao/la:...
A ako idemo u detalje... Činjenica je da je proklizao prije ulaska u tu šikanu. Bio je u Alonsovom slipstreamu na kočenju i izgubio dio downforcea na prednjem krilu i nije uspio dovoljno usporiti.
Činjenica je da je kasno kočio kako bi ušao što više s unutarnje strane u taj zavoj a on kao vrhunski vozač bi morao znati što se događa s downforceom ako se voziš nekome u repu. Nije proklizao prije zavoja zanio ga je tek prvi dodir s Massom nakon čega je morao korigirati i nesretno završio s kobnim udarcem.
homersimpson
Početnik
Početnik

Post Postao/la homersimpson »

Jedina sreća je što je uspio proći zavoje na prvi pogled bez posljedica i stradao je samo on a mogao je i Massa i još pokoji iza njih da su se tamo okrenuli.
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Ma Hamiltonu je natovaren pritisak samom činjenicom da su svi očekivali da će McLaren biti prejak na ovoj stazi, a on se zbrljao sa setupom. Imam osjećaj da su ovde već upisali brdo bodova i bez utrke i da je zbog toga tako silno želio naprijed. Činjenica jeste da bi RBR trebao biti brutalno dobar na sljedećim utrkama, ali isto tako i da McLaren nema nimalo loš auto + RBR je sam sebi najveći dušmanin, a i Alonso će pobrati dosta pozicija i bodova do kraja što Hamiltonu više odgovara nego da to uradi Webber. I ne znam što se pravi tolika filozofija od čitave te situacije iz Monze. Čovjek se bori za titulu i odlučio je malo više riskirati. Nije mu se isplatilo ovaj put, ali ko ne riskira ni ne profitira.
Na kraju krajeva ova greška i nije tako strašna, kad se uzme u obzir kako je dobro Hamilton odvozio ostatak sezone.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la SRV »

One and only je napisao/la:Ma Hamiltonu je natovaren pritisak samom činjenicom da su svi očekivali da će McLaren biti prejak na ovoj stazi, a on se zbrljao sa setupom. Imam osjećaj da su ovde već upisali brdo bodova i bez utrke i da je zbog toga tako silno želio naprijed. Činjenica jeste da bi RBR trebao biti brutalno dobar na sljedećim utrkama, ali isto tako i da McLaren nema nimalo loš auto + RBR je sam sebi najveći dušmanin, a i Alonso će pobrati dosta pozicija i bodova do kraja što Hamiltonu više odgovara nego da to uradi Webber. I ne znam što se pravi tolika filozofija od čitave te situacije iz Monze. Čovjek se bori za titulu i odlučio je malo više riskirati. Nije mu se isplatilo ovaj put, ali ko ne riskira ni ne profitira.
Na kraju krajeva ova greška i nije tako strašna, kad se uzme u obzir kako je dobro Hamilton odvozio ostatak sezone.
Svaka cast na objektivnom komentaru, mislim da si pogodio srz problema. :)
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

tomidix je napisao/la:
Arai je napisao/la:EDIT:
Najbolje da se svjetskim prvakom odmah proglasi Mark Webber posto je trenutno vodeci a sve preostale staze do kraja odgovaraju najvise Red Bullu... I dalje se ne slazem... Hamiltona se ne tice Renault i to na sto oni ciljaju... Treba ga zanimati ono oko njega a najvise on sam... Ovih 12 bodova bi mu moglo usfalit... Kako je u dosadasnjem dijelu nadoknadivao deficit brzine automobila, nije nemoguce da ce i dalje to raditi... I nije nemoguce da svejedno osvoji naslov... No ovom sitnom greskom uprskao je zesce... Jbg
Nigdje nisam otpisao Hamiltona, a niti sam rekao da je Webber automatski prvak poslije ove utrke. Samo sam rekao da će to biti puno, puno
teže u nadolazećim utrkama te da je prije završnice trebalo napraviti neki razmak između Hamiltona i prvog pratitelja.
U drugoj rečenici praktički si sam dao odgovor. "Ono oko njega" i jest Renault ako planiraju postolje u Singapuru, samim time će Hamiltonov
posao biti teži i time ga se Renault direktno tiče. Naravno da bi mu moglo usfaliti ovih 12 bodova, ali samo pod uvijetom da Red Bull u
nastavku neće biti predominantan. Već sam rekao da je bodove lakše sakupiti na stazi koja odgovara Hamiltonovom bolidu, nego na stazam
gdje se očekuje premoć Red Bulla.
homersimpson je napisao/la:
Arai je napisao/la:...
A ako idemo u detalje... Činjenica je da je proklizao prije ulaska u tu šikanu. Bio je u Alonsovom slipstreamu na kočenju i izgubio dio downforcea na prednjem krilu i nije uspio dovoljno usporiti.
Činjenica je da je kasno kočio kako bi ušao što više s unutarnje strane u taj zavoj a on kao vrhunski vozač bi morao znati što se događa s downforceom ako se voziš nekome u repu. Nije proklizao prije zavoja zanio ga je tek prvi dodir s Massom nakon čega je morao korigirati i nesretno završio s kobnim udarcem.
Ja sam siguran da on kao vrhunski vozač zna što se događa s bolidom u tim situacijama. Ali treba uzeti u obzir da je Lewis Hamilton, koliko
god on bio dobar, i dalje samo čovijek. A ljudi su skloni pogreškama, neki više, neki manje, ovisi od pojedinca do pojedinca. Kad sam rekao
da je proklizao prije zavoja, onda to znači da je proklizao prije a ne u samom zavoju kako to ti navodiš. Pogledaj si video, vidi se
lagano proklizavanje na kočenju oko 2 sekunde videa.

Mogli bi se još tri dana sporiti oko ovoga, ali i dalje stoji da je Hamilton napravio grešku. To nemogu a niti neću poreći. Samo kažem da
razumijem zašto je riskirao i ovaj puta izvukao deblji kraj. On barem prizna i ispriča se kad nešto zahebe,a i ove sezone vozi sa već odprije
poznatom agresivnošću, brzinom i atrakcijom ali i sa novostečenim iskustvom a to ga čini puno kompletnijim vozačem.
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

Arai je napisao/la:Samo kažem da razumijem zašto je riskirao i ovaj puta izvukao deblji kraj.
Ja iskreno da sam njegov navijač ne bih razumio ovaj njegov potez. Pa bio je na 4. mjestu, 5 bodova u džepu, utrka je tek počela prije neke pola minute i najbolji dio: oba Red Bulla su bila iza njega.

Realno, mjesta u onom zavoju nije bilo, bio je IZA Masse i pokušaj je sam po sebi glup i pomalo neshvatljiv jer u onakvom zavoju proći Massu s vanjske strane je nemoguće. Lewis je imao još 53 kruga ispred sebe i tko zna kako bi to sve završilo. Imao je jako dobar auto, a Massa je bio ispred njega koji nije baš poznat po nekim obrambenim potezima. Uz to Lewis je imao najbrži auto po ravnom i šta se tiče pretjecanja tokom utrke, mogao je biti optimističan

E pa sad kolega, ako si ti zadovoljan s tim sasvim nepotrebnim riskiranjem, onda svaka čast. Da su to Alonso ili Massa napravili, ja bi bio razočaran takvim potezom. ;)
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

Schumy.d je napisao/la:
Arai je napisao/la:Samo kažem da razumijem zašto je riskirao i ovaj puta izvukao deblji kraj.
Ja iskreno da sam njegov navijač ne bih razumio ovaj njegov potez. Pa bio je na 4. mjestu, 5 bodova u džepu, utrka je tek počela prije neke pola minute i najbolji dio: oba Red Bulla su bila iza njega.

Realno, mjesta u onom zavoju nije bilo, bio je IZA Masse i pokušaj je sam po sebi glup i pomalo neshvatljiv jer u onakvom zavoju proći Massu s vanjske strane je nemoguće. Lewis je imao još 53 kruga ispred sebe i tko zna kako bi to sve završilo. Imao je jako dobar auto, a Massa je bio ispred njega koji nije baš poznat po nekim obrambenim potezima. Uz to Lewis je imao najbrži auto po ravnom i šta se tiče pretjecanja tokom utrke, mogao je biti optimističan

E pa sad kolega, ako si ti zadovoljan s tim sasvim nepotrebnim riskiranjem, onda svaka čast. Da su to Alonso ili Massa napravili, ja bi bio razočaran takvim potezom. ;)
Baš me morate tako piliti, a? :biggrin:
Da, bio je na četvrtome mjestu i da oba Red Bulla su bila iza njega. Ali to nije bilo dovoljno. Prednost koju je tada imao bila je premala da
bi imala neki veći značaj i da bi bila zadržana do kraja sezone. Trebala mu je pobijeda ili odustajanje Red Bulla, ili da ne osvoje više od par
bodova. Što se tiče bolida, neki vele da bi mogao pretjecati, neki vele da ne... U stvarnosti to nikad nećemo saznati. Možda je set-up zbilja
bio promašen i jedina veća šansa za neki napredak je bio start. Kako stvari sada stoje izgleda da će McLarenu od sad biti sve teže, upravo
zato kažem da shvaćam, tj. razumijem zašto je riskirao, daleko od toga da sam ja zadovoljan, tu si u krivu. Zadovolji su njegovi hejteri,
a to se zorno može vidjeti na stranici prije. Razumijeti i biti zadovoljan su dvije potpuno drugačije stvari. A evo, čini se da se i Coulthard
slaže samnom...
slika
slika
tomidix
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la tomidix »

Ja mislim da je Lewisu svejedno dal red bullovi odustanu u Monzi ili u Singapuru ili na nekoj od sljedecih staza... A kiksat ce sigurno... No stvarno vise nebitna rasprava...
Odgovori