Novosti - Arhiva

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
F1NAC
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: NOVOSTI - Siječanj 2016

Post Postao/la F1NAC »

Doslo je do problema s pravilnikom za 2017. Pirelli je izjavio da prema kalkulacijama gume neće moć izdrzat predviđeno povećanje downforcea, a i neki govore da Mercedes isto zeli blokirati promjene u dizajnu podnice/difuzora.
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

podnica umesto na 180 ostaje na 140 cm
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

DC odlazi na Channel 4.
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Kako jadno, ako zbog Mercedesovog žaljenja neće mjenjat pravila, pa normalno je da će se bunit, kad im ofgovara što duže da su ovaka pravila, a ovo za Pirelli da nemože napravit bolju gumu je smješno i jadno
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Sapunica oko motora se nastavlja...
http://www.skysports.com/f1/news/12433/ ... egulations
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ove godine biti će dva testiranja unutar sezone:
Barcelona (utorak i srijeda) 17. i 18. Svibnja
Silverstone (utorak i srijeda) 12. i 13. Srpnja

Također, od ove godine od ta 4 dana svaka momčad mora barem dva odvojiti isključivo za mlade vozače

slika
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la mrd »

Poslije 15 godina, nece se vise piti Mumm na podiju. Vraca se Moet.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Prva žena koja je vozila F1 Maria Teresa de Filippis je umrla 6.1, vidim niko nije nis napisao
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

U ponedjeljak na sastanku s momcadima bit ce opet predlozena ideja o nadolijevanju goriva na Todtovu inicijativu.
slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Po meni je sve na mjestu što je reko čovjek
http://www.gp1.hr/berger-formula-1-nije ... ekad-bila/
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Dosadni su vise s tim. Samo s rijecima nece napravit nis
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Kenny je napisao/la:Po meni je sve na mjestu što je reko čovjek
http://www.gp1.hr/berger-formula-1-nije ... ekad-bila/
Pa normalno da nije što je nekad bila...isto kao što i nogomet nije što je nekad bio ili kao što glazba nije što je nekad bila...vremena se mijenjaju, no to ne znači da je svaka promjena na gore.

Nažalost, F1 je specifična po tome da je konstantno okružena bivšim sudionicima od kojih su u kritikama najglasniji oni koji nisu toliko velike rezulate zabilježili. Valjda misle da kad već nisu na stazi osvojili naslove ili ostali po nekim rekordima zapamćeni da će onda uvesti neku spektakularnu promjenu po kojoj će ih se pamtiti još dugo u budućnost.

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

A šta nije istina što je reko?
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

pa to da je F1 prije bila spektakl a danas nije...F1 je, barem po kvaliteti utrkivanja ista bila i ostala...razlika je samo u tome što je danas okružena tipovima poput Bergera, Brundlea i sličnih koji samo kukaju kako je u njihovo vrijeme bilo bolje. I to je tako u F1 valjda više nego u bilo kojem sportu.

slika
popeye
Veteran
Veteran
Navijam za: Mad Max

Post Postao/la popeye »

F1 danas ima vestacka preticanja.
slika
"Drivers don't come to the race track to make friends. You come here to get the trophy."
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Cuky je napisao/la:pa to da je F1 prije bila spektakl a danas nije...F1 je, barem po kvaliteti utrkivanja ista bila i ostala...razlika je samo u tome što je danas okružena tipovima poput Bergera, Brundlea i sličnih koji samo kukaju kako je u njihovo vrijeme bilo bolje. I to je tako u F1 valjda više nego u bilo kojem sportu.
Nerazumijem te stvarno, pa zar nije jedna posebna čar da je oko staze šljunak, pa ti majstore izleti sa staze, ako smiješ, a ne ko danas ako izletiš možeš još brže proć neke zavoje. Crkavanje bolida isto daje posebnu draž, nikad se nije znalo do kraja utrke ko je pobjednik jer u svakom trenutku može nekom da crkne bolid. Zar nije teže vozit bolide bez toliko elektronike koji su u kvalama razvijali 1500 konja, a u utrci 1000? i sa slabijom aerodinamikom?

Zar ovo nema posebnu draž?

Popeye nisam te najbolje razumio jel to želiš reć da su danas dobra prestizanja?
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

koja je drža u tome Kenny da odradiš ti i cijela momčad perfektan vikend i onda se krug prije kraja bolid pokvari dok si u vodstvu? Zašto bi itko pametan koji je uložio trud i novac u to da bude najbolji htio nešto tako ako postoji način da se to spriječi? A način postoji: striktnija kontrola kvalitete prilikom dizajna i kasnije prilikom proizvodnje...s vremenom se takve stvari usavrše i normalno da se bolidi manje kvare. Kako bi ti to promjenio? zaboranio im da kontroliraju kvalitetu prilikom proizvodnje?

Što se tiče izletnih zona, mene iskreno boli ona stvar što je oko staze...je li to trava, šljunak, asfalt, led, voda ili provalija duboka nekoliko km. Ono što je bitno je da danas živimo u vremenu kad ljudi ne žele vidjeti svoje heroje ozljeđene, zato se FIA i F1 okreću ka sigurnosti i staze koje tome nisu udovoljile su se morale promijeniti.

Ovo sa elektronikom je ista stvar kao sa pouzdanošću...svi žele brže bolide, bolidi su brži nego u to "slavno zlatno doba" i to se nikome ne sviđa. Pa kad su početkom 2014. dok momčadi još nisu sve posložile GP2 bolidi mogli parirati F1 bolidu svi su kukali kako se usporilo bolide. Sreži im aerodinamiku i elektroniku koja se brine da svi djelovi motora rade kako treba i ne samo da neće biti brži od GP2 nego će biti sretni ako ih uspiju pokrenuti.

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Kenny je napisao/la:
Cuky je napisao/la:pa to da je F1 prije bila spektakl a danas nije...F1 je, barem po kvaliteti utrkivanja ista bila i ostala...razlika je samo u tome što je danas okružena tipovima poput Bergera, Brundlea i sličnih koji samo kukaju kako je u njihovo vrijeme bilo bolje. I to je tako u F1 valjda više nego u bilo kojem sportu.
Nerazumijem te stvarno, pa zar nije jedna posebna čar da je oko staze šljunak, pa ti majstore izleti sa staze, ako smiješ, a ne ko danas ako izletiš možeš još brže proć neke zavoje. Crkavanje bolida isto daje posebnu draž, nikad se nije znalo do kraja utrke ko je pobjednik jer u svakom trenutku može nekom da crkne bolid. Zar nije teže vozit bolide bez toliko elektronike koji su u kvalama razvijali 1500 konja, a u utrci 1000? i sa slabijom aerodinamikom?

Zar ovo nema posebnu draž?

Popeye nisam te najbolje razumio jel to želiš reć da su danas dobra prestizanja?
Pa eto imao si na pocetku prosle sezone brdo odustajanja na startu. Mclaren se raspadne prije starta itd... ne vidim tu neku draz. Ove na zacelju se ni ne vidi u prijenosu. Bitno je ono napred sto se desava. Mozda si proslih godina strepio dal ce kome crknut motor al eto ovih godina mozes slobodno strepit dal ce guma ostat citava ili ce opizdit nekome. Kome je F1 dosadna nek ju ne gleda i amen. Mene te tehnikalije zanimaju i drago mi je da ima dosta toga danas za raspravljat. Jebiga Mercedes dominira al kad tad ce i to se svrsit. Eto ove sezone ce sigurno bit krvavo izmedu Sainza i Verstappena posto imaju konkurentniju i pouzdaniju PU. Moze bit zanimljivo definitivno ove sezone
slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

@Kenny - ovo što se događa se zove napredak, razvoj, development, progress, Entwicklungsfortschritte...jednostavno ne možeš/mo uspoređvati Ford model T i današnju Fiestu ili bubu iz '76 i 2014....jedino u ćemo se mogu složiti s tobom ili Bergerom su zone izljetanja koje ne "kažnjavaju" greške...ostalo mi se čini više "laprdanje" i žal za mladošću...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
popeye
Veteran
Veteran

Post Postao/la popeye »

Kenny je napisao/la:
Ma kakvi dobra kad su vestacka. Treba ukinuti DRS.
slika
"Drivers don't come to the race track to make friends. You come here to get the trophy."
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Cuky je napisao/la:koja je drža u tome Kenny da odradiš ti i cijela momčad perfektan vikend i onda se krug prije kraja bolid pokvari dok si u vodstvu? Zašto bi itko pametan koji je uložio trud i novac u to da bude najbolji htio nešto tako ako postoji način da se to spriječi? A način postoji: striktnija kontrola kvalitete prilikom dizajna i kasnije prilikom proizvodnje...s vremenom se takve stvari usavrše i normalno da se bolidi manje kvare. Kako bi ti to promjenio? zaboranio im da kontroliraju kvalitetu prilikom proizvodnje?
Ne . stvar je u tome da je motor prije 15ak godina imao svrhu da odradi jednu utrku ako uspije, a ne kao sada 4, 5 ili koliko već mora i da isporuči maksimalnu skagu za tu utrku i ide na smeće
Cuky je napisao/la:Što se tiče izletnih zona, mene iskreno boli ona stvar što je oko staze...je li to trava, šljunak, asfalt, led, voda ili provalija duboka nekoliko km. Ono što je bitno je da danas živimo u vremenu kad ljudi ne žele vidjeti svoje heroje ozljeđene, zato se FIA i F1 okreću ka sigurnosti i staze koje tome nisu udovoljile su se morale promijeniti.
Na ovo ću ti reć dok je Vettel išao šire u zavojima u Reb bullu svima je smetalo, a danas to nokom nesmeta, a FIAu i F1 boli qurac jel fanovi nžele vidit mrtve, ozljeđene, ili kakve god vozače, jedino je bitno da sponzori pored svog loga nežele sliku mrtvog vozača

Cuky je napisao/la:Ovo sa elektronikom je ista stvar kao sa pouzdanošću...svi žele brže bolide, bolidi su brži nego u to "slavno zlatno doba" i to se nikome ne sviđa. Pa kad su početkom 2014. dok momčadi još nisu sve posložile GP2 bolidi mogli parirati F1 bolidu svi su kukali kako se usporilo bolide. Sreži im aerodinamiku i elektroniku koja se brine da svi djelovi motora rade kako treba i ne samo da neće biti brži od GP2 nego će biti sretni ako ih uspiju pokrenuti.
bla, bla, bla stvar je u tome koliko upravlja vozač tim autom, a koliko elektronika
Toon je napisao/la:@Kenny - ovo što se događa se zove napredak, razvoj, development, progress, Entwicklungsfortschritte...jednostavno ne možeš/mo uspoređvati Ford model T i današnju Fiestu ili bubu iz '76 i 2014....jedino u ćemo se mogu složiti s tobom ili Bergerom su zone izljetanja koje ne "kažnjavaju" greške...ostalo mi se čini više "laprdanje" i žal za mladošću...
Zato cjeniš Lemmya koji je osto do kraja ono što je
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Kenny je napisao/la:Ne . stvar je u tome da je motor prije 15ak godina imao svrhu da odradi jednu utrku ako uspije, a ne kao sada 4, 5 ili koliko već mora i da isporuči maksimalnu skagu za tu utrku i ide na smeće
I onda je ogroman broj momčadi zatvorio svoja vrata jer im je sve dulja sezona sa sve jačim i skupljim motorima bila neodrživa. Zato se krenulo prvo sa cijelim vikendom, pa 2 vikenda i onda od 2006 na ovamo sa ograničenim brojem motora po bolidu za cijelu sezonu.

Kenny je napisao/la:Na ovo ću ti reć dok je Vettel išao šire u zavojima u Reb bullu svima je smetalo, a danas to nokom nesmeta, a FIAu i F1 boli qurac jel fanovi nžele vidit mrtve, ozljeđene, ili kakve god vozače, jedino je bitno da sponzori pored svog loga nežele sliku mrtvog vozača
Zašto miješaš kruške i jabuke? Pričali smo o zonama koje ne kažnjavaju pogreške, ne koje ne kažnjavaju namjerna izlaženja sa staze. Nije ista stvar kad vozač namjerno izađe sa staze kako bi stekao prednost (npr. Schumacher u Hockenheimu 2003. ili Vettel nekoliko puta kroz zadnjih par sezona) i tu je FIA da kazni takve stvari i kad vozač pogriješi, izleti i onda iskoristi taj asfalt da iskontrolira bolid, sabere se i vrati natrag u utrku (npr. Hamilton 2014. u Brazilu)

Kenny je napisao/la:bla, bla, bla stvar je u tome koliko upravlja vozač tim autom, a koliko elektronika
Vozač i dalje kontrolira koliko snage želi od motora, vozač i dalje pritišće kočnicu, mijenja brzine i prilagođava se situaciji na stazi i samom bolidu. Elektronika ne upravlja bolidom na način da ga vozi umjesto vozača, elektronika se brine da bolid funkcionira kako treba, baš kao što je to u svim ostalim trkaćim serijama. Bez elektronike nebi bilo pitanje tko upravlja bolid nego kako ga uopće pokrenuti.

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Kenny nekad se ovako vozilo (obrati paznju na prvi zavoj)

EDIT:

Pat Symonds jedan od prvih koji je zagovarao nova pravila za 2017. sad misli da je to jos prerano i da bi trebalo bit odgođeno za 2018. CIni mi se da je sastanak u ponedjeljak pa treba vidit
slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Kenny je napisao/la:Zato cjeniš Lemmya koji je osto do kraja ono što je
zato što on nije stroj...imaš jedan vic kad pitaju starog Rusa jel mu bilo bolje pod Staljinom ili sad pod Putinom...on im odgovor da je bilo bolje pod Staljinom a na pitanje pa zašto tada njegov odgovor je bio - tada sam bio mlad i mogao sam f...ati a sad ne mogu....
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
popeye
Veteran
Veteran

Post Postao/la popeye »

Cuky je napisao/la: Elektronika ne upravlja bolidom na način da ga vozi umjesto vozača, elektronika se brine da bolid funkcionira kako treba, baš kao što je to u svim ostalim trkaćim serijama. Bez elektronike nebi bilo pitanje tko upravlja bolid nego kako ga uopće pokrenuti.
Nije tacno. U NASCAR-u uopste nema elektronike i cesce su greske vozaca jer je takav auto teze voziti. To je ono sto fali F1 a sto je pre bilo. Teze upravljanje bolidima. Vozacima treba otezati stvari a ne olaksati.
slika
Zaključano