Povijest

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač

Post Postao/la Piquet20 »

zvjerko je napisao/la:Tražena boja nije bila plava (tražena se pojavila se u SAD-u) i, osim crvene je slijedeća opcijska boja za ferrarieve cestovne modele i danas...
Ja sam promasio pa neka ostane nesto i za ranoranioce na forumu. ;-)

zvjerko je napisao/la:Prije benetona mi jedino na pamet pada tyrell (u plavoj boji... :D :D )
Tocno. Tyrrell 019 iz 1990. godine. Glavni dizajner je bio Harvey Postlethwaite. (plavo-bijeli :D :D )

slika

Iako si promasio, vec si u prvom pokusaju bio na dobrom tragu jer je Benetton prvi kopirao to rjesenje i usavrsio ga. Benetton je naime prva momcad koja je ostvarila pobjedu (Piquet, Montreal 1991.) i osvojila prvenstvo (Schumacher, 1994.) sa bolidom sa podignutim nosom.
slika
keexx
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren-Mercedes

Post Postao/la keexx »

zvjerko je napisao/la:Tražena boja nije bila plava (tražena se pojavila se u SAD-u) i, osim crvene je slijedeća opcijska boja za ferrarieve cestovne modele i danas...
A onda je valjda crna...?
slika slika
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

keexx je napisao/la:
A onda je valjda crna...?
ma crna kad je papa umro ;) i cijeli bolid bez ikakvih obilježja iliti reklama
btw sad mi veli kolega da sam fulo događaj :oops: ovo je navodno bilo puno ranije al mora bit crna :D
Piquet20 je napisao/la:Ja sam promasio pa neka ostane nesto i za ranoranioce na forumu. ;-)
jesi to na mene mislio :D priznaj da jesi,ma znao si da ja znam :D :D ;)
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la Caldor »

zvjerko je napisao/la: Tražena boja nije bila plava (tražena se pojavila se u SAD-u) i, osim crvene je slijedeća opcijska boja za ferrarieve cestovne modele i danas...
Da nije žuta?
sepulctor
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la sepulctor »

zvjerko je napisao/la:Onda još jedno: Ferrari 156 sharknose, osim crvene boje (normalno) pojavio se na utrkama i u ..... boji?
Ma skroz je lako!
Zelena.
zvjerko je napisao/la: Uzet ćemo onaj točan dio, a to je bila `89. sa pojavom ferrarievog poluautomatskog mjenjača sa 7 brzina.
I malo pojašnjenje - motori sa više cilindara su u stanju isporučiti veću vršnu snagu ali na uštrb okretnog momenta. Ferrari je (uz McLaren-Hondu ima 12cilindrični motor) te je pokušao to kompenzirati mjenjačem tj prijenosnim odnosima ...
Inače, Honda je '89 i '90 imala V10 motor, a Ferrari i Lamborghini V12 :!:
Tek s pojavom Ferrarijevog "supermotora" kodnog imena 037 sredinom 1990. Honda počinje konstruirati V12, (što je Prost prokomentirao "Napravili bi da mogu i V13, samo da dostignu Ferrari.") a to se pokazalo pogrešnim putem, što je zorno pokazao Renault sa svojom V10-kom.

Inače, Ferrari je baš na prije spomenutoj utrci u Adelaideu imao ogromnih problema indirektno zbog 7-brzinskog mjenjača, jer su brzine bile prekratke, pa je na prašnjavoj i masnoj stazi imao puno proklizavanja u sporim zavojima (nedavno sam pročitao jedan text Nevena Novaka, u kojem tvrdi da je Ferrari 1990. u Estorilu imao TC, e pa Nevene, Nigel Mansell te demantirao u jednom interview-u upravo u Adelaide-u 1990., a ti se informiraj ;))

Poslušajte razliku u zvuku motora V8, V10 i V12

1992. Williams Renault FW14B V10

1991. McLaren Honda MP4/6 V12

1990. McLaren Honda MP4/5B V10

1990. Ferrari 641/2 V12

1990. Benetton Ford B190 V8

1989. Ferrari 640 V12

1989. McLaren Honda MP4/5 V10
Zadnja izmjena: sepulctor, dana/u 28 svi 2008, 12:56, ukupno mijenjano 1 put.
Posjedujem velik izbor F1, Moto GP, Le Mans, WSBK, INDY, WRC i ostalih utrka, te nogometnih i hokej utakmica.
Svi zainteresirani za razmjenu nek se jave na pp.
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

@sepulctor: svaka ti cast...sve zivo znas...nasi komentatori bi mogli malo citati ovaj forum kada se pripremaju za prijenose, a i opcenito ;-)

U kojoj drzavi se najvise puta u povijesti odrzao uvodni GP u sezonu Formule 1?
slika
Icy
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Crvenog Baruna

Post Postao/la Icy »

Piquet20 je napisao/la:U kojoj drzavi se najvise puta u povijesti odrzao uvodni GP u sezonu Formule 1?
Argentina ;)
F1 bez Schumachera je kao atom bez jezgre
slika
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

jedno za sennine navijače,lagano,tj svaki bi to trebo znat

di je i kad senna osvojio svoju prvu pobjedu?
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

icegirl_no1 je napisao/la:
Piquet20 je napisao/la:U kojoj drzavi se najvise puta u povijesti odrzao uvodni GP u sezonu Formule 1?
Argentina ;)
Tocno. Ja sam mislio da ce ovo pitanje odolijevati neko vrijeme, a ti odmah pogodila. =D>

GP Argentine se vozio na stazi Buenos Aires, odmah pokraj glavnog argentinskog grada. Ovaj GP se vozio 21 puta, od cega je cak 15 puta bio prvi GP u kalendaru F1.

Popis GP-a koji su u 59-godisnjoj povijesti F1 ugostili prvu utrku:
Argentina - 15
Australija - 12
Brazil - 10
Juzna Afrika - 9
Monaco - 5
Svicarska - 2
SAD - 2
Velika Britanija - 1
Nizozemska - 1
SAD Zapad - 1
Bahrein - 1

Vec je sepulctor dosta toga napisao u vezi ove staze pa cu samo nadodati da je najvise pobjeda na njoj ostvario jedna od najvecih legenda F1 i domaci vozac - Juan Manuel Fangio (4 pobjede). Na prvom GP Argentine pobijedio je Alberto Ascari (1953.), a na zadnjem M. Schumacher (1998.). Zanimljivo, oba vozeci Ferrari.

slika
Schumijeva pobjeda na zadnjem GP Argentine.

tex je napisao/la:u portugalu na kišnoj utrci 1985 u lotusu
Vidim da Schuey nista ne pise pa cu se ja ubaciti. :D
Tocno. ;-)

slika
Na postolju su uz Sennu bili Alboreto (Ferrari) i Tambay (Renault).
Zadnja izmjena: Piquet20, dana/u 28 svi 2008, 19:39, ukupno mijenjano 1 put.
slika
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Da se odmah nadovezem na moje prethodno pitanje...koja dva vozaca su najvise puta pobijedila na uvodnoj utrci sezone i koliko puta im je to poslo za rukom?

p.s. cekam tocan potpuni odgovor...nije tesko ;-)

@moderatori: stavio sam dva posta zaredom, a ne jedan iz razloga da se nebi gomilali "teski" postovi ako netko odluci citirati cijeli post prilikom odgovaranja
slika
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

Piquet20 je napisao/la:Da se odmah nadovezem na moje prethodno pitanje...koja dva vozaca su najvise puta pobijedila na uvodnoj utrci sezone i koliko puta im je to poslo za rukom?

schumi i prost po 6 puta
;)
Zadnja izmjena: schuey, dana/u 28 svi 2008, 19:40, ukupno mijenjano 2 puta.
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

schuey je napisao/la:
Piquet20 je napisao/la:Da se odmah nadovezem na moje prethodno pitanje...koja dva vozaca su najvise puta pobijedila na uvodnoj utrci sezone i koliko puta im je to poslo za rukom?

schumi i prost po 6 puta
;)
Tocno.
Prost je pobijedio 1982. i 1993. na stazi Kyalami (JAR), te 1984., 1985., 1987. i 1988. na stazi Jacarepagua (Rio de Janeiro - Brazil).
MS je pobijedio 1994., 1995. na stazi Interlagos (Sao Paulo - Brazil), te 2000., 2001., 2002. i 2004. na stazi Albert Park (Melbourne - Australija).
slika
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

evo mog pitanja:tko su oni?

slika

i tko je ova ljepotica?
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

schuey je napisao/la:evo mog pitanja:tko su oni?

slika

i tko je ova ljepotica?
slika
Jean Alesi i Pedro Diniz (sezona `99 u sauberu ak se ne varam)a ispod je Olivier Panis

i ostao sam dužan za boju - žuta
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

zvjerko je napisao/la:
i ostao sam dužan za boju - žuta
daqj imaš možda neku sliku?

@piquet20 mrzim kad si u pravu :evil:

a odgovori su točni ;)
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

p.s. ja bi nesto predlozio - vidim da nas se samo 5-6 rotira na odgovorima, a mislim da je jako zanimljiva tema...neznam da li drugi nisu zainteresirani ili jednostavno ne stignu odgovoriti koliko smo brzi...

Uglavnom, moj prijedlog je da se onome tko postavi pitanje odgovara na pp (rok za odgovore je 24h), te nakon tih 24h osoba koja je postavila pitanje javno objavi odgovor uz dodatak tko je najbrze odgovorio i tko je sve tocno odgovorio...

btw: moglo bi se cak i nesto kompleksnije i organiziranije napraviti iz svega toga (recimo kviz sa nagradama u obliku reputacijskih bodova), ali bi se toga morao primiti netko od moderatora.
slika
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Koji model motora je koristio Ferrari tokom 1995?
Puni naziv motora.
slika
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

Piquet20 je napisao/la:p.s. ja bi nesto predlozio - vidim da nas se samo 5-6 rotira na odgovorima, a mislim da je jako zanimljiva tema...neznam da li drugi nisu zainteresirani ili jednostavno ne stignu odgovoriti koliko smo brzi...
baš mislim da nije stvar u brzini,možda se neki ne žele javljat jer se boje da ne fulaju?ne znam ali sve je moguće
Piquet20 je napisao/la: Uglavnom, moj prijedlog je da se onome tko postavi pitanje odgovara na pp (rok za odgovore je 24h), te nakon tih 24h osoba koja je postavila pitanje javno objavi odgovor uz dodatak tko je najbrze odgovorio i tko je sve tocno odgovorio...

odličan prijedlog,manje će bit postova u temi,bit će preglednije i sve,jesu svi za rok 24 ure?ja sam da se tak negdje da oko jednog dana pa postaju odgovori i tko je pobjedio
Piquet20 je napisao/la: btw: moglo bi se cak i nesto kompleksnije i organiziranije napraviti iz svega toga (recimo kviz sa nagradama u obliku reputacijskih bodova), ali bi se toga morao primiti netko od moderatora.

predloženo,naravno svi znamo od koga,ali kako sve kaj ja predložim nije prošlo a kasnije kad netko drugi predloži sa oduševljenjem se prihvati,mislimda imamo novu zanimaciju :D šala,naravno,mislim da je sale odg da to zahtjeva promjene neke, organizaciju itd,inače ja sam za,dapače nemora biti ni u rep.bodove samo da se natječemo a i mislim da je siguran poredak prvih recimo5 :D sad sam se sjetio,još je bio problem kako sve u isto vrijeme natjerat da dođu da se izbjegne varanje prek googla itd

EDIT:evo našel sam ;)
http://forum.f1-hr.com/viewtopic.php?p= ... kviz#65310
FICHO
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari Marlboro
Kontakt:

Post Postao/la FICHO »

Walter je napisao/la:Koji model motora je koristio Ferrari tokom 1995?
Puni naziv motora.
F1 412T2 V12.
zvjerko je napisao/la:a za puni naziv vjerovatno misliš na "leptira" (neznam kak se kaže na talijanskom)
Farfalla je leptir na talijanskom to znam, a čekamo Waltera za točan odgovor...
Zadnja izmjena: FICHO, dana/u 28 svi 2008, 23:46, ukupno mijenjano 2 puta.
slika
>>>>>>>>>>> Forza Ferrari! ~ Sempre Ferrari! <<<<<<<<<<
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

Walter je napisao/la:Koji model motora je koristio Ferrari tokom 1995?
Puni naziv motora.

par postova prije je sepulctor napisao da su `90-te koristili 037 pa po nekoj logici...042, a za puni naziv vjerovatno misliš na "leptira" (neznam kak se kaže na talijanskom)
Jackie Stewart
F1-HR kviz champion
F1-HR kviz champion

Povijest

Post Postao/la Jackie Stewart »

Pitanje:Tko su ovi?

slika
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la Caldor »

zvjerko je napisao/la:i ostao sam dužan za boju - žuta
Znači znal sam. Kaj se tiče ove slike, mislim da je jedan od njih Fittipaldi, a za ostale neznam.
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

Caldor je napisao/la:
zvjerko je napisao/la:i ostao sam dužan za boju - žuta
Znači znal sam. Kaj se tiče ove slike, mislim da je jedan od njih Fittipaldi, a za ostale neznam.
Jesi ali nisam pratio taj dan tak da sorry :D

Na slici je Fittipaldi, neznam, Icx,Lafitte...

@FICHO - fala za farfallu (jedan motor ili serija je imala to ime ali neznam točno koji, znam da je bilo zbog 5 ventila po cilindru i komore za sagorijevanje koja je zbog toga ličila na leptira grubo rečeno)
Zadnja izmjena: zvjerko, dana/u 29 svi 2008, 09:10, ukupno mijenjano 1 put.
sepulctor
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Re: Povijest

Post Postao/la sepulctor »

Jackie Stewart je napisao/la:Pitanje:Tko su ovi?
Emerson Fittipaldi, John Watson, Jacky Ickx, Jacques Laffite
Zadnja izmjena: sepulctor, dana/u 29 svi 2008, 09:07, ukupno mijenjano 1 put.
Posjedujem velik izbor F1, Moto GP, Le Mans, WSBK, INDY, WRC i ostalih utrka, te nogometnih i hokej utakmica.
Svi zainteresirani za razmjenu nek se jave na pp.
Jackie Stewart
F1-HR kviz champion
F1-HR kviz champion

Post Postao/la Jackie Stewart »

S lijeva na desno: Emerson Fittipaldi, John Watson, Jacky Ickx i Jacques Laffite.
Odgovori