Komentatori i prijenosi utrka

Rasprave o događajima (ne)izravno vezanim uz Formulu 1

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Slash
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: utrkivanje

Re: Komentatori i prijenosi utrka

Post Postao/la Slash »

Ma vratit će se ta pošast, ne brini :D.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

K1M1 je napisao/la:Lik je ok, vidi se da se kuži u f1, al ga pere trema.
btw. di je Novak? Jel ga ovaj samo mijenja privremeno il je to za stalno. Nigdje nisam našao informaciju... :?
Nzm, malo bi mi smiješno bilo da ovaj komentira utrku sa Blažom. :)
Rečeno je prije sezone da će se testirati nekoliko drugih komentatora na slobodnjacima u petak tijekom sezone ;)

EDIT: Evo pročitah na GP1 forumu da Novak danas nije mogao pa je kolega Sepa uskočio. Kad se pogleda, sasvim dobar posao obavlja za prvi komentatorski poslić :)
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la Caldor »

Nebi se zalio da zamijeni Novaka. Nego je li stvarno istina ovo što je rekao za mjenjače? Ja dobio dojam da se to dosta lako mjenja.
Slash
Veteran
Veteran

Post Postao/la Slash »

Ne znam za to. Volio bih također da netko od mudrijih forumaša ispravi i ovo:
Ona cijelo vrijeme za understeer govori PREDupravljanje, a oversteer PODupravljanje.

Nije li understeer PODupravljanje, odnosno lagan prednji kraj i tendencija za sve većom potrebom ''dodavanja volana'' u zavoju, a oversteer NADupravljanje, tj. lagan zadnji kraj, ''bacanje guzice'' u zavojima?!
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Caldor »

Slash ja sam isto ovako naucio kao i ti.
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Da, čovjek se zajebo kad je učio PREDupravljanje i PODupravljanje...
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Caldor »

Nasao sam na onom live komentaru na mclarenovoj stranici da se gear ratio mogu promjeniti :)
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Omjer stupnjeva prijenosa u mjenjaču se na slobodnim treninzima u petak smije mijenjati. Momčadi su dužne u petak navečer dostaviti dopis sa konačnim omjerom prijenosa u mjenjaču i taj se mora koristiti na svim treninzima u subotu te na utrci u nedjelju
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Slash
Veteran
Veteran

Post Postao/la Slash »

Eeeee, a kakvi tek jazavcisa ''Schumijevom strategijom''. Kao fraer čuva gume. A imaju svi isto setova za kvale i utrku, a posebne setove za treninge. U suprotnom se treninzi ne bi ni vozili :D :D.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Nemaju posebne setove. Samo su u petak ograničeni na 3 seta guma za suho, ako se ne varam 1 set prime guma i 2 seta option (ili 2 1 option, a 2 prime). Uglavnom 3 seta, od kojih jedan ili dva moraju biti vraćeni nakon FP2, a ovaj koji nije vraće se može nastaviti koristiti kroz vikend
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Jergović o novom komentatoru
Ako ne znate što je to teorija relativiteta, uključite se u hrvatske TV prijenose Formule 1. Ranije smo da ovom mjestu kritizirali kvalitetu i razinu sportskih komentatora što bi nam, kao, trebali u petak i subotu pomoći u praćenju tih prijenosa.

Kritizirali smo ih, naravno, dobronamjerno jer smatramo da bi se trebali bolje pripremati, pružati točnije i suvislije informacije i, u najmanju ruku, ne kvariti nam užitak praćenja sporta kojeg volimo. Nismo tada uvidjeli da je ono što se tada činilo manje dobro, zapravo jako dobro u usporedbi s onim što nas je snašlo tijekom prvog slobodnog treninga, u petak prije utrke u Španjolskoj. Relativitet u praksi par excellence.

Prijašnji lošiji komentator sada se doima podnošljivim, ali samo zato jer je ovaj novi komično, opasno loš. Znate onu situaciju kad ste posve sami u prostoriji i vidite, ili čujete, na telki nešto zbog čega vam je jako, jako neugodno.

O govornom stilu (˝…zbok istok kotača…˝) i samodeklariranom zanimanju dotičnog mladića nećemo puno. Što bi rekli Englezi: ˝We are what we are.˝

Ali, o katastrofalnoj nekompetenciji i u televizijskom i u stručnom smislu mogli bi pisati dok krave ne dođu kući. No, nećemo. Idemo samo navesti jedan od 48 vanserijskih bisera (ostalih 47 možete dobiti mailom ako to želite ili zaslužujete) koje smo zabilježili ovog kobnog petka:

- Da je problem samo u podupravljanju sve bi bilo lako. To se najlakše riješi… Ali, ovaj vozač ima problema i s podupravčljanjem i s predupravljanjem.

Ako uistinu volite Formulu 1, ne možete i nakon ovoga reći da su ovi i ovakvi komentari stvar osobne ljubomore i malicioznosti vlasnika ovog websitea. Dotični mladić je ˝drak i mio˝ (ah, nisam izdržao – tako je on sam okarakterizirao Gillesa Villeneuvea…), ali možda bi mu pametnije bilo da pokuša sreću u nekoj od F1 ekipa. Svaka, ali baš svaka od njih dobro bi platila čovjeka koji može ˝najlakše˝ riješiti problem nestabilnosti njihovog bolida pri 200 na sat u određenom zavoju…

Biti veseo i duhovit (makar i vrlo nategnuto) jedna je stvar. Biti šarlatan u onom što radiš i toga biti blaženo nesvjestan, to je već ozbiljnije. To jednostavno nitko ne zaslužuje, najmanje oni kojima u žilama ne teče benzin. Jer oni su glupošću indoktrinirani, a da toga nisu niti svjesni. Puno gorih stvari od toga ne može biti.
Ima negdje clip jer nisam gledao da vidim je li zaista tako loš?
...put u raj nije posut ružama...
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Caldor »

Pa bilo je gluposti al ono da se nasmiješ. Mene recimo daleko više smeta to što Cvijanović govori da netko zaostaje 25 desetinki što je zapravo 2.5 sekundi kada misli 2.5 desetinki. I to toliko često govori da je pravo čudo da ga netko nije ispravio do sada.
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Caldor je napisao/la:Pa bilo je gluposti al ono da se nasmiješ. Mene recimo daleko više smeta to što Cvijanović govori da netko zaostaje 25 desetinki što je zapravo 2.5 sekundi kada misli 2.5 desetinki. I to toliko često govori da je pravo čudo da ga netko nije ispravio do sada.
Nisam to skužio do sad :biggrin: meni je užasno iritantno kad kažu Katerham
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Chuck Norris je napisao/la:
Ono sto doticni govori, treba uzeti sa dvostrukom dozom rezerve. Svi znamo za njegov USF1 i buducu zvijezdu Formule Evelin, (ili kako se vec zove) kako su zavrsili. :roll:
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Scuderia je napisao/la:
Chuck Norris je napisao/la:
Ono sto doticni govori, treba uzeti sa dvostrukom dozom rezerve. Svi znamo za njegov USF1 i buducu zvijezdu Formule Evelin, (ili kako se vec zove) kako su zavrsili. :roll:
Ma njega i ne uzimam za ozbiljno,on bi zadnji trebao kritizirati komentatore i učiti ih hrvatskom jeziku kad i sam ne zna ga,više sam to pitao zbog kritika pojedinih forumaša ovdje
...put u raj nije posut ružama...
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

svaki put kad citam te bisere dodje mi zao sto ne pogledam koji nas prijenos :)
a jerga mi postaje vrlo funny sa ovim kritikama..

sto se tice pojmova.. jbga.. tipu su vjerojatno ostala ta dva pojma u glavi i tesko je izbit naviku..
mislim da su kod nas ustaljeni pojmovi podupravljanje za under i preupravljanje za over..
rFactor F1 HR server Info
slika
Slash
Veteran
Veteran

Post Postao/la Slash »

damjan.cule je napisao/la:Nemaju posebne setove. Samo su u petak ograničeni na 3 seta guma za suho, ako se ne varam 1 set prime guma i 2 seta option (ili 2 1 option, a 2 prime). Uglavnom 3 seta, od kojih jedan ili dva moraju biti vraćeni nakon FP2, a ovaj koji nije vraće se može nastaviti koristiti kroz vikend
Jesi siguran? šta nije da svi dobe 3-3 novih guma za kvale i utrku? :doubt:
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Caldor »

Bilo mi je i smijesno kad je novi lik ponovio "prednji nos" 20 puta u 3 minute. Al pripisat cu to tremi :) Armanini slobodnjake svakako prati na nasima jer su super zabavni, a i ovaj forumas je danas pratio twitter Ferrarija i slicno pa neces za puno informacija ostati zakinut.

@Kenny Prati sutra ujutro i primjetices sigurno. Ja sam danas nabrojao barem u 4 prilike ali sam uz trening ucio anatomiju pa nisam bio fokusiran cijelo vrijeme.

@Slash mislim da sam procitao negdje da je tzko kako ti kazes. idem provjeriti.

EDIT: Ovo bi trebalo biti to - LINK ZA GUME

Ukratko prijevod: Vozač dobije 11 setova suhih guma za utrku od toga 6 tvrđih i 5 mekših. Prije početka drugog treninga jedan set tvrđih mora vratiti. Prije početka trećeg treninga mora vratiti još 2 seta(i to po jedan mekši i jedan tvrđi). Prije početka kvalifikacija vraća opet 2 seta i opet po jedan od svakih. Tako da nema smisla nikakvo taktiziranje jer moraš vratiti 5 setova što znači da tih 5 setova treba i iskoristiti.
Bibi
HNL kladionica velemajstor
HNL kladionica velemajstor
Navijam za: Marc Marquez
Kontakt:

Post Postao/la Bibi »

Cuj Jergovica... #-o

Kakve je taj imao komplekse kroz citav zivot...ma ne zelim znati.
Ocito ga pere sto jedan Zagorec komentira prijenos :roll:

Inace "Sepa" po meni obavio jako dobar posao.Ima decko potencijala,dogodi se tu i tamo greska,ali sve u svemu jako dobro za prvi put.
Bilo je lijepo dok je trajalo...

24.7.2009-5.5.2013
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Ma ljudi, morate shvatit... Čovjeku je prvi put, ima tremu. To je sasvim normalno. A ima velikog potencijala, kao i ovogodišnji Ferrari. :D

A za Jergovića: "Zbok"... govori čovjek koji je u prijenosima govorio "dve" i nikad se nije potrudio ispraviti. Da se ne uvrijede ekavci ili, ne daj Bože, Srbi, u Hrvatskoj na TV-u se priča književnim jezikom. I onda se nađe jedan Jergović, koji se usudi dijeliti nekome lekcije iz jezika. Tip je stvarno iskompleksiran.
Avanti FER, Avanti!!!
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Izgleda da se Jergović nikako ne može pomiriti sa tim da više nije komentator pa stalno kritikuje aktuelne komentatore.
slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Slash je napisao/la:Kakvi četnici nisu pressicu prenosili, go*na.
Da, i ja se neugodno iznenadio. Ne kužim, jel su zaboravili il koji k... :?
slika
Slash
Veteran
Veteran

Post Postao/la Slash »

K1M1 je napisao/la:
Slash je napisao/la:Kakvi četnici nisu pressicu prenosili, go*na.
Da, i ja se neugodno iznenadio. Ne kužim, jel su zaboravili il koji k... :?
A na Sky sam zaboravio :(.

Ako netko nađe snimku nek stavi tu.
wolfman
HNL kladionica super velemajstor
HNL kladionica super velemajstor
Navijam za: Vettel

Post Postao/la wolfman »

baš sam se ponadao da ću konačno čut maldonada u ovakvoj poziciji a kad ovi se odjave i prije replaya najbržeg kruga :(
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

ma nać će se na youtubeu. ;)

inače, evo sad će gp2 race1 za 10-ak min:
http://www.vipbox.tv/watch/32669/1/sky- ... nline.html" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
Odgovori