Lewis Hamilton [#44]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- One and only
- Svjetski prvak
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Re: Lewis Hamilton
A kako je Hamilton odjednom u Suzuki uspio razvaliti mjenjač svojim šaltanjem? Pa nije grmalj od 140 kila koji šalta tamića bez kvačila pa da odere guzove mjenjaču. A nije vala mogao ni stil vožnje promjeniti u jednoj utrci toliko da uništi mjenjač.
Prije vjerujem da su McLarenovi inžinjeri zeznuli stvar s ovim najavljivanim velikim izmjenama. Tako je Ferrari na početku sezone kemijao s motorom i uspio Alonsu učiniti kraj sezone krajnje neizvjesnim po pitanju motora.
Prije vjerujem da su McLarenovi inžinjeri zeznuli stvar s ovim najavljivanim velikim izmjenama. Tako je Ferrari na početku sezone kemijao s motorom i uspio Alonsu učiniti kraj sezone krajnje neizvjesnim po pitanju motora.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- schuey
- Počasni član
- Navijam za: odlazak Montezemola
- Kontakt:
ako kvačilo u trenutku overrevanije funkcioniralo dobro kaj je čudno,moguće da je njegov stil vožnje doprinjeo manjoj mani koja jepostala veliki problem,inače vozi naglim šaltanjem stogamene čudi,definitivno nije nemoguće da je njegov stilvožnje izazvao i kvar (jer Button ne vozi ni približno tako)no naravno kvar je morao postojati i prijeOne and only je napisao/la:A kako je Hamilton odjednom u Suzuki uspio razvaliti mjenjač svojim šaltanjem? Pa nije grmalj od 140 kila koji šalta tamića bez kvačila pa da odere guzove mjenjaču. A nije vala mogao ni stil vožnje promjeniti u jednoj utrci toliko da uništi mjenjač.

Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
- One and only
- Svjetski prvak
Sve to razumijem, ali koliko puta mu se to prije desilo? Ja se ne mogu sjetiti niti jednog slučaja. Neki kvarovi mogu biti karakteristični za nečiji stil vožnje, ali ovo mi baš djeluje kao inžinjerski fail. Pa odvozio je ukupno 15 krugova na slobodnjacima i već je imao promjenu mjenjača. Ne vjerujem da je stiskao tolko na slobodnjacima da uništi mjenjač.schuey je napisao/la:ako kvačilo u trenutku overrevanije funkcioniralo dobro kaj je čudno,moguće da je njegov stil vožnje doprinjeo manjoj mani koja jepostala veliki problem,inače vozi naglim šaltanjem stogamene čudi,definitivno nije nemoguće da je njegov stilvožnje izazvao i kvar (jer Button ne vozi ni približno tako)no naravno kvar je morao postojati i prijeOne and only je napisao/la:A kako je Hamilton odjednom u Suzuki uspio razvaliti mjenjač svojim šaltanjem? Pa nije grmalj od 140 kila koji šalta tamića bez kvačila pa da odere guzove mjenjaču. A nije vala mogao ni stil vožnje promjeniti u jednoj utrci toliko da uništi mjenjač.

- Arai
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
- Kontakt:
Ne...One and only je napisao/la:Sve to razumijem, ali koliko puta mu se to prije desilo? Ja se ne mogu sjetiti niti jednog slučaja. Neki kvarovi mogu biti karakteristični za nečiji stil vožnje, ali ovo mi baš djeluje kao inžinjerski fail. Pa odvozio je ukupno 15 krugova na slobodnjacima i već je imao promjenu mjenjača. Ne vjerujem da je stiskao tolko na slobodnjacima da uništi mjenjač.schuey je napisao/la:ako kvačilo u trenutku overrevanije funkcioniralo dobro kaj je čudno,moguće da je njegov stil vožnje doprinjeo manjoj mani koja jepostala veliki problem,inače vozi naglim šaltanjem stogamene čudi,definitivno nije nemoguće da je njegov stilvožnje izazvao i kvar (jer Button ne vozi ni približno tako)no naravno kvar je morao postojati i prijeOne and only je napisao/la:A kako je Hamilton odjednom u Suzuki uspio razvaliti mjenjač svojim šaltanjem? Pa nije grmalj od 140 kila koji šalta tamića bez kvačila pa da odere guzove mjenjaču. A nije vala mogao ni stil vožnje promjeniti u jednoj utrci toliko da uništi mjenjač.
Singapore utrka- mjenjač A
Japan FP1 - mjenjač B (vjerojatno jedan stari, istrošeni mjenjač koji je odradio svoje)
Japan FP3 - mjenjač A (problem s pritiskom ulja)
Japan kvale - mjenjač C
Japan utrka - mjenjač C (gubi treću brzinu)
Znači, on je s tim mjenjačem odvozio oko 40-45 krugova prije nego li je izgubio treću brzinu. Kako je moguće da je on svojim stilom vožnje
uzrokovao kvar kad s prijašnjim mjenjačima nije bilo probelma?

- schuey
- Počasni član
- Kontakt:
[quote="Arai"
Ne...
Japan FP1 - mjenjač B (vjerojatno jedan stari, istrošeni mjenjač koji je odradio svoje)
Japan kvale - mjenjač C
Znači, on je s tim mjenjačem odvozio oko 40-45 krugova prije nego li je izgubio treću brzinu. Kako je moguće da je on svojim stilom vožnje
uzrokovao kvar kad s prijašnjim mjenjačima nije bilo probelma?[/quote]
ma moralo je bit problema,dovoljna je pukotina manja od milimetra koja se stvorila prilikom lijevanja metala i na taj način,vožnjom je trgao u veću i jednostavno,ode zubac ili nekaj
vjerovo il ne,avion se srušio jedan jel je čovjek zabunom stavio na prednje šajbe milimetar kraće šarafe,pr opterećenju,nije neobično da dolazi do toga,drugi je imao pukotinu mikromilimetar veliku na turbini,u zraku je odnijela krilo i zapalila avion od stresa koji trpi pri okretaju,to ni na skenerima nemože se otkriti,a provjeravaju najčešče po nekoliko puta 
Ne...
Japan kvale - mjenjač C
uzrokovao kvar kad s prijašnjim mjenjačima nije bilo probelma?[/quote]
ma moralo je bit problema,dovoljna je pukotina manja od milimetra koja se stvorila prilikom lijevanja metala i na taj način,vožnjom je trgao u veću i jednostavno,ode zubac ili nekaj

Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
- One and only
- Svjetski prvak
@Arai: čini mi se da ti i ja otprilike govorimo isto.
@schuey: s pukotinom od jednog milimetra Hamilton ne bi uspio odraditi ni instalacijski krug. Oštećenje na mjenjaču od jednog milimetra se može otkriti u industriji, pogotovo sa quality control check kakav je u vrhunskoj F1 momčadi. Mogu se otkriti i manja oštećenja, mada se takva rijetko kad i dešavaju, jer su ti procesi dovedeni do savršenstva.
Moje mišljenje i dalje je da su McLarenovi update-i krivi za Hamiltonove probleme s mjenjačem. Jedan od najpouzdanijih paketa motor/mijenjač u F1 da dva puta "krepa" za jedan GP vikend? Teško da je slučajnost.
@schuey: s pukotinom od jednog milimetra Hamilton ne bi uspio odraditi ni instalacijski krug. Oštećenje na mjenjaču od jednog milimetra se može otkriti u industriji, pogotovo sa quality control check kakav je u vrhunskoj F1 momčadi. Mogu se otkriti i manja oštećenja, mada se takva rijetko kad i dešavaju, jer su ti procesi dovedeni do savršenstva.
Moje mišljenje i dalje je da su McLarenovi update-i krivi za Hamiltonove probleme s mjenjačem. Jedan od najpouzdanijih paketa motor/mijenjač u F1 da dva puta "krepa" za jedan GP vikend? Teško da je slučajnost.

- Arai
- Profesionalni vozač
- Kontakt:
@One and only
Pa može se reći da otprilike govorimo isto. Htio sam napomenuti da je taj mjenjač korišten u Belgiji prvi puta. Taj isti mjenjač je preživio Singapur, a kad vozač odustane u okolnostima koje su van njegove kontrole ima dozvolu da zamijeni mjenjač bez ikakve kazne. U McLarenu to nisu iskoristili jer su htjeli Hamiltonu dati potpuno novog za zadnje tri utrke. Taj je mjenjač iza sebe imao par utrka pa i nekako mogu prožvakati kvar, ali nemogu kvar od onog novog koji iza sebe jedva da i ima kvale...
Pa može se reći da otprilike govorimo isto. Htio sam napomenuti da je taj mjenjač korišten u Belgiji prvi puta. Taj isti mjenjač je preživio Singapur, a kad vozač odustane u okolnostima koje su van njegove kontrole ima dozvolu da zamijeni mjenjač bez ikakve kazne. U McLarenu to nisu iskoristili jer su htjeli Hamiltonu dati potpuno novog za zadnje tri utrke. Taj je mjenjač iza sebe imao par utrka pa i nekako mogu prožvakati kvar, ali nemogu kvar od onog novog koji iza sebe jedva da i ima kvale...

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Kaj sad sa tim mjenjačem? Jel ga mora koristiti i u Koreji?
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
Morat će ga promijenit osim ako ga ne zakrpaju na neku foru.
A promjena bi vjerovatno opet značila 5 mjesta. Ili se varam?
A promjena bi vjerovatno opet značila 5 mjesta. Ili se varam?
Michael is faster than you!!
- Dani
- Legenda
Ništa od kazne. Dobiva novi mjenjač, ali to smo vveć vidjeli da ništa ne znači.
In a rare piece of good news, team principal Martin Whitmarsh said Hamilton's gearbox problems would not incur another five-place penalty for the next race in South Korea.
"It's not a problem for the next race. We've taken the penalty for this weekend so we have a free gearbox change for the next race," he said.
Link
In a rare piece of good news, team principal Martin Whitmarsh said Hamilton's gearbox problems would not incur another five-place penalty for the next race in South Korea.
"It's not a problem for the next race. We've taken the penalty for this weekend so we have a free gearbox change for the next race," he said.
Link

- schuey
- Počasni član
- Kontakt:
to sam karikirao jedan milimetarOne and only je napisao/la:@Arai: čini mi se da ti i ja otprilike govorimo isto.

- homersimpson
- Početnik
A može mjenjati mjenjač iz utrke u utrku?Dani je napisao/la:Ništa od kazne. Dobiva novi mjenjač, ali to smo vveć vidjeli da ništa ne znači.
Link
Ako može sve 5, a ako ne može onda je opet kazna.
Zar se nije govorilo za Alonsa da je možda i namjerno preforsirao u Maleziji kako bi mogli bez kazne promjeniti mjenjač za slijedeću utrku s obzirom da je na to imao pravo jer nije završio utrku.
- Dani
- Legenda
Ovo je navodno poanta: We've taken the penalty for this weekend so we have a free gearbox change for the next race. A to znači da su već dobili kaznu za taj vikend. Kada bi promjenili novi koji je predviđen za Koreju, tada bi valjda dobili kaznu.

- homersimpson
- Početnik
Pa da oni su ovaj vikend mjenjali mjenjač i dobili kaznu, sad im je taj mjenjač zakazao i ukoliko ga ne poprave moraju opet mjenjat a to znaći i nova kazna.
Mogu li, ako ne uspiju ovaj, popraviti stari mjenjač i vratiti ga u bolid, tj da li je nekažljivo stavljati već korištene mjenjače (poput motora)???
Mogu li, ako ne uspiju ovaj, popraviti stari mjenjač i vratiti ga u bolid, tj da li je nekažljivo stavljati već korištene mjenjače (poput motora)???
- Vuksa_KC
- Veteran
- Navijam za: Ferrari
Neće biti kazne za Hamiltona u Korei radi mjenjača, odnosno neće ga morati mjenjati nakon kvara u Suzuki. LINK
Kolko kužim zadnju rečenicu od Whitmarsha, ne može se dva puta dobiti kazna za isti kvaru na mjenjaču...
Kolko kužim zadnju rečenicu od Whitmarsha, ne može se dva puta dobiti kazna za isti kvaru na mjenjaču...
- FerrariF1
- Početnik
- Navijam za: Ferrari - RAI - HAM
Izgleda da HAM nece lako odustati za osvajanje ! 5 Vozaca u igri bice zanimljivo do kraja
Hvala MSC i RAI sto su Ferrari F1 Team drzali u vrhu
- Igor18
- Veteran
5 vozača teoretski.FerrariF1 je napisao/la:Izgleda da HAM nece lako odustati za osvajanje ! 5 Vozaca u igri bice zanimljivo do kraja
3 vozača realno

- schuey
- Počasni član
- Kontakt:
a samo jedan prvak:Di to nemašanse da bude iz McLarena,tako da i 3 su previše,nema šanse da RB dopusti da ih stigne AlonsoIgor18 je napisao/la:5 vozača teoretski.FerrariF1 je napisao/la:Izgleda da HAM nece lako odustati za osvajanje ! 5 Vozaca u igri bice zanimljivo do kraja
3 vozača realno
- Piquet20
- Svjetski prvak
Ja nebi jos otpisivao Hamiltona...istina, ovo mu je odlucujuca utrka, ali ako ovdje McLaren ostvari dvostruku pobjedu onda je jos u igri. 
A sto se Alonsa tice, mislim da ima jako velike sanse iz istog razloga iz kojeg sam pred 3 godine (otprilike negdje u istom ovom razdoblju) mislio da Kimi ima jako velike sanse.

A sto se Alonsa tice, mislim da ima jako velike sanse iz istog razloga iz kojeg sam pred 3 godine (otprilike negdje u istom ovom razdoblju) mislio da Kimi ima jako velike sanse.

- pospani gad
- Veteran
- Navijam za: Fernanda Alonsa
- Kontakt:
Hm.... ne znam. Ipak su Red Bullovi vozači favoriti za sve tri utrke ( dobro, GP Koreja je nepoznanica za sve ). Tako da niti Alonso, niti McLarenovi vozači nemaju toliko šanse kao ovaj dvojac sa krilima. Ali ono što bi Lewis mogao napraviti, sada kada su mu šanse minimalne za osvajanje prvenstva, moglo bi biti spektakularno s obzirom da neće imati toliko opterećenje da bude na nekom oprezu. Tako da bi Lewis rasterećen mogao štošta sada pokazati. Ja, kao njegov oponent i protivnik, mislim da bi nam Lewis mogao pružiti dobru predstavu. Puno bolju od Jensona. A Fernando je još u kako-takom bodovnom kontaktu sa Red Bullovcima, tako da možemo vidit' njegov trud, ali je bolid inferiorniji. U svakom slučaju - zabava zagarantirana.Piquet20 je napisao/la:Ja nebi jos otpisivao Hamiltona...istina, ovo mu je odlucujuca utrka, ali ako ovdje McLaren ostvari dvostruku pobjedu onda je jos u igri.
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. 
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem.

Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem.

-
Pa koliko je covjek imao srece u svojoj karijeri nista me iznenadilo nebi.I do sada je uvijek vozio kao kamikaza i u vecini prilika je prolazio,il su mu se sklonjali il bi se provlacio na zicer.Malo je imao nesreca koliko ih je prizivao,vidjecemo kao ce biti ovaj put al garantujem da se on nije izlijecio od svoje nezrelosti,a koliko ce srece imati vidjecemo.
- Igor18
- Veteran
Slažem se sa gore navedenim da će Lewis (nama gledateljima) pružiti dobru zabavu u ove 3 utrke do kraja sezone. Ne znam kolko on vjeruje da može do naslova jer takav rasplet bio bi možda i nevjerovatniji nego onaj Kimijev. Jer ispred njega su 3 vozača, od toga 2 Red Bullova koji imaju uvjerljivo najbolji bolid, još k tome staze koji slijede odgovaraju njihovom bolidu i ne vjerujem da će oba red bullova vozača zasrat situaciju koju imaju. Jedan još i možda ali da oba propuste ovu situaciju ne vjerujem. Naravno ne zaboravljam Fernanda. Lewis je prvenstvo izgubio (ili će izgubiti) u Monzi i Singapuru. Od mogućih 50 bodova u te dvije utrke on nije uzeo niti jedan. I to se u završnici sezone jednom kandidatu za naslov nesmije dogoditi.
-
On je kandidat od strane medija jer je cijela njegova karijera pracena velikom medijskom pompom a rezultati mu i nisu bas nesto.I Dok je vozio mnogo konkurentniji bolid nego sto je McLaren ove sezone nije uspijevao to da kapitalizuje a i ono kad je bio prvak prvak je postao samo zahvaljujuci nenormalnom broju pehova u protivnickim taborima a nikako zbog tog sto je sjajan vozac.On jeste medijski zanimljiv zato sto su oko njega uvijek nekakve nerasciscene okolnosti,kazne,incidenti,izjave,cirkuske predstave a nikako zbog svojih sjajnih voznji kojih je u ove 4 sezone imao kao i svaki malo bolji vozac na gridu.Ali zato u incidentima prednjaci.Igor18 je napisao/la:Slažem se sa gore navedenim da će Lewis (nama gledateljima) pružiti dobru zabavu u ove 3 utrke do kraja sezone. Ne znam kolko on vjeruje da može do naslova jer takav rasplet bio bi možda i nevjerovatniji nego onaj Kimijev. Jer ispred njega su 3 vozača, od toga 2 Red Bullova koji imaju uvjerljivo najbolji bolid, još k tome staze koji slijede odgovaraju njihovom bolidu i ne vjerujem da će oba red bullova vozača zasrat situaciju koju imaju. Jedan još i možda ali da oba propuste ovu situaciju ne vjerujem. Naravno ne zaboravljam Fernanda. Lewis je prvenstvo izgubio (ili će izgubiti) u Monzi i Singapuru. Od mogućih 50 bodova u te dvije utrke on nije uzeo niti jedan. I to se u završnici sezone jednom kandidatu za naslov nesmije dogoditi.
-
možeš mi pojasnit kolika je to sreća, da izgubi 17 bodova u zadnje dvi trke 2007., da u ovoj sezoni ima odustajanja u španjolskoj zadnju krug, mađarskoj, italiji i singapuru, a u japanu di je moga nesto i napravit mu crkne mjenjač dva put! di je tu sreća?ivanfece je napisao/la:Pa koliko je covjek imao srece u svojoj karijeri nista me iznenadilo nebi.I do sada je uvijek vozio kao kamikaza i u vecini prilika je prolazio,il su mu se sklonjali il bi se provlacio na zicer.Malo je imao nesreca koliko ih je prizivao,vidjecemo kao ce biti ovaj put al garantujem da se on nije izlijecio od svoje nezrelosti,a koliko ce srece imati vidjecemo.
- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
2007. zadnje 2 trke nema apsolutno nikakve veze s nesrećom, za oboje je on isključivi krivac, italija i singapur ove godine još može proć al dio krivice je njegov tako da je apsurdno govorit o nekakvoj nesreći kad znamo da ga upravo sreća prati kroz cijelu karijeru
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012