Prvo o ljepšim stranama ove utrke.
Race pace Ferrari-ja

, što volim kad sam u pravu

, Ferari je danas imao najbolji race pace, Vettel je pokušao da prati Ferrari race pace ali je ipak zaostajao ne puno istina, McLaren je danas bio druga liga u odnosu na Ferrari.
Stvarno sam prezadovoljan što se tiče današnjeg nastupa F10, čista brzina bolida, nema sretnih okolnosti tipa kiše. SC itd. jednostavno brzina bolida u utrci odlučuje i F10 je bio danas najbrži.
E sad ona tužna strana, propušanje Alonsa od strane Masse, ko je kriv za to što su tako uradili naravno pit wall Ferrarija,

trebali su prije utrke reći ako bude u borbi sa Alonsom da Massa ne ide do krajnjih granica i da on bude prvi koji če pritisnuti kočnicu, kad je Alonso napao Massu na kraju onog pravca i skoro ga bio i zaobišao da su prije utrke rekli Massi kako da se ponaša u sličnoj situaciji, on bi malo prikočio i niko ništa ne bi mogao prigovoriti.
Ovo je je bilo očigledno puštanje, e sad da li će ih kazniti i kako vidjet ćemo, u Austriji kad je Rubens pustijo Schumachera bilo je to u zadnjem krugu na startno ciljnoj ravnini, i mogla se čuti direktna naredba "Rubens its last lap let Michael pass for the championship", ovdje je bila indirektna naredba, malo će teže to dokazati.
Žao mi je Masse, ali šta da se radi , ovoga je bilo i biće.
Što se tiče kritika McLenovih navijača, to mene uopšte ne interesuje i neću sa njima da polemišem oko ove situacije, mislim da su oni malo i frustrirani današnjim nastupom McLareno i race pace McLarena, očekivali su dosta od race pace McLrena a nisu dobli ništa, istina opet su zauzeli dobre pozicije ali što se tiče tempa u utrci oni su danas bili druga liga u odnosu na Ferrari i to teško pada McLarenovim navijačima.