Felipe Massa

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Felipe Massa

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Spretni Pajkan je napisao/la::( Sućut za njegovog prijatelja.

Massa mi je kralj teški,draži mi je puno od Alonsa(iako je Alonso katalonac i navija za FC Barcelonu,to mu je + hehe ;) ),"bog kvalifikacija",a 2008. sezone je pokaza da nije samo vodonoša nego da zna pokazat zube i vodećim majstorima.Ža mi je kako je toliko zapostavljen u Ferrariju,i koliko su ga uništili s tim momčadskim direktivama. :evil:
Morat cu te razocarati, Alonso ne navija za Barcelonu ;) SVOJEVREMENA IZJAVA

A Massu nisu unistile timske odredbe, nije bilo timskih odredbi do prosle godine, Massa se jos nikad nije oporavio od povrede koju je zadobio u Madjarskoj ;)

Vidim da si pajkan, ali mucni glavom :biggrin:
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Spretni Pajkan
Početnik
Početnik
Navijam za: Mark Webber i male momcad

Post Postao/la Spretni Pajkan »

Da,krivo san se izrazija,pod momčadske odredbe nisan mislija isključivo na odredbe,nego na politiku zanemarivanja drugog vozača,koju Ferrari konstantno provodi,sjetimo se samo Barrichela,i njegovog propuštanja Schumija u Austriji,mislin 2001. ili tako nešto.Pa i Irwine prije toga,tek 1999. je izaša iz sjene velikog Schumija.Da,Massu je sjebala ta ozljeda,ali i prije nje je uvik bija u poziciji isključivog "vodonoše",do sezone 2008. kad je to spletom okolnosti presta bit.
Ovo za Alonsa,nisan zna,razlog više da ga ne volin :D ,još da navija za FCB pa bi mu oprostija arogantnost. :D
RIP Ayrton da Silva Senna
1.5.1994 ~ 1.5.2011.
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Spretni Pajkan je napisao/la:Da,krivo san se izrazija,pod momčadske odredbe nisan mislija isključivo na odredbe,nego na politiku zanemarivanja drugog vozača,koju Ferrari konstantno provodi,sjetimo se samo Barrichela,i njegovog propuštanja Schumija u Austriji,mislin 2001. ili tako nešto.Pa i Irwine prije toga,tek 1999. je izaša iz sjene velikog Schumija.Da,Massu je sjebala ta ozljeda,ali i prije nje je uvik bija u poziciji isključivog "vodonoše",do sezone 2008. kad je to spletom okolnosti presta bit.
Ovo za Alonsa,nisan zna,razlog više da ga ne volin :D ,još da navija za FCB pa bi mu oprostija arogantnost. :D
Schumacher je doveden kao dvostruki svjsestki prvak, trebao je Ferrari izvaditi iz krize (zajednosa Todtom i Brawnom) i u time mu je uspjelo.
Irvine, Rubens a i Massa su bili drugi vozaci, 2 brazilca su i prije dolaska znali da ce to biti, dok je Irvine bio novi kao i Schumacher.

Massa nazalost nema tu dozu arogancije koju je imao recimo Hamilton, nije se uspio nametnuti ni Schumacheru, ni Raikkonenu a kako vidimo ni Alonsu.

Ok, mozemo mi pricati o ljudskim osobinama, ali u F1 se broje titule, pobjede i rezultati, a ne to je li neko bio "Felipe baby" , fin prema svima i sl.
Spretni Pajkan
Početnik
Početnik

Slažen se,naravno da se broje isključivo pobjede i rezultati.Ali,bilo bi zgodno kad bi bilo u Ferrariju malo više momčadskih duela,i kada bi se Massa,ili bilo koji no.2 vozač iz ekipe uspija malo više nametnit,samo to kažen.Kao i u McLarenima i Red Bullovima,di smo gledali dosta momčadskih duela zadnjih godina.A,opet,šta se tiče osobina,ovoga ili onoga,svak' ima svoje simpatije i antipatije,kužin i zašto ljudi simpatiziraju Alonsa.. :wink: barem ima muda u vožnji čovik,kakav je da je.
1.5.1994 ~ 1.5.2011.
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Spretni Pajkan je napisao/la:Slažen se,naravno da se broje isključivo pobjede i rezultati.Ali,bilo bi zgodno kad bi bilo u Ferrariju malo više momčadskih duela,i kada bi se Massa,ili bilo koji no.2 vozač iz ekipe uspija malo više nametnit,samo to kažen.Kao i u McLarenima i Red Bullovima,di smo gledali dosta momčadskih duela zadnjih godina.A,opet,šta se tiče osobina,ovoga ili onoga,svak' ima svoje simpatije i antipatije,kužin i zašto ljudi simpatiziraju Alonsa.. :wink: barem ima muda u vožnji čovik,kakav je da je.
Ja cu ti odamh reci da ne simpatiziram Alonsa, ali isto tako reci cu da je za mene Alonso vozacina.

Tesko ce doci do duela ako se samo u par prilika nadju jedan do drugog, evo vidi ove dvije utrke, Alonso je konstantno brzi, u istom bolidu.
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Post Postao/la Ricxpa »

Massa za pocetak mora popraviti forum, i to posteno. No hajde, ova zadnja utrka je vec napredak, nadam se da ce biti jak u Kini
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la goran007 »

pa ne bih se bas slozio oko toga kak se Massa nije uspio nametnut Kimiju...bili su oni poprilicno podjednaki...svakome je pripala jedna sezona,a u trecoj su u najmanju ruku bili podjednaki prije Mađarske i ozljede Masse...istina je da Kimi iz tog razdoblja ima naslov,a Massi je pobjegao za jedan zavoj...no,u svakom slucaju bio je i vise nego tvrd orah Kimiju...
cinjenica je da mu to ne polazi rukom s Alonsom...Alonso ga je pojeo prosle sezone,a i ova je krenula u tom pravcu...da li je razlog kak neki navode oporavak od ozljede moze se samo nagađati...ja osobno ne vjerujem u to...previse je proslo...ovo kaj se pise o sikaniranju drugog vozaca mi je vec pomalo glupo...iamli su isti broj dana testiranja,priblizno istu kilometrazu i ne vidim to šikaniranje(ajde sad brzo izvucite Njemacku)...kaj ima Ferrari od toga kaj je Massa los...bas nista i ljudski su se ponijeli i dali mu jos sezonu...
zato kad sve sumiramo njegove trenutne voznje(skupa s proslogodisnjim) su debelo ispod ne samo Alonsa vec ispod razine momcadi Ferrari...meni je simpatican i zao mi ga je,al krivac je iskljucivo on
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

goran007 je napisao/la:pa ne bih se bas slozio oko toga kak se Massa nije uspio nametnut Kimiju...bili su oni poprilicno podjednaki...svakome je pripala jedna sezona,a u trecoj su u najmanju ruku bili podjednaki prije Mađarske i ozljede Masse...istina je da Kimi iz tog razdoblja ima naslov,a Massi je pobjegao za jedan zavoj...no,u svakom slucaju bio je i vise nego tvrd orah Kimiju...
cinjenica je da mu to ne polazi rukom s Alonsom...Alonso ga je pojeo prosle sezone,a i ova je krenula u tom pravcu...da li je razlog kak neki navode oporavak od ozljede moze se samo nagađati...ja osobno ne vjerujem u to...previse je proslo...ovo kaj se pise o sikaniranju drugog vozaca mi je vec pomalo glupo...iamli su isti broj dana testiranja,priblizno istu kilometrazu i ne vidim to šikaniranje(ajde sad brzo izvucite Njemacku)...kaj ima Ferrari od toga kaj je Massa los...bas nista i ljudski su se ponijeli i dali mu jos sezonu...
zato kad sve sumiramo njegove trenutne voznje(skupa s proslogodisnjim) su debelo ispod ne samo Alonsa vec ispod razine momcadi Ferrari...meni je simpatican i zao mi ga je,al krivac je iskljucivo on

a cuj mozda ga je malo trta ic na nož previse ipak nije bas svejedno kad piči preko 250 na sat i ti doleti feder u glavu
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
mr no recall
Navijam za: M Schumacher

Post Postao/la mr no recall »

Ferrari-BiH je napisao/la: Ja cu ti odamh reci da ne simpatiziram Alonsa, ali isto tako reci cu da je za mene Alonso vozacina.
Mislim da su nekadašnji navijači Schumachera i Ferrarija koji ne simpatiziraju Alonsa skloni instiktivno preuveličavat njegove sposobnosti
ps. valjda sam pogodija što se tiče navijanja prije
cuore sportivo
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

Massa: A few new components but nothing major

"We have seen improvements from the first race to the second race"

Thursday 14 April 2011 - 12h49, by Olivier Ferret
Felipe Massa met the media outside the Scuderia Ferrari Marlboro office, overlooking the pond that forms a feature of this giant paddock, in reasonably optimistic mood for the weekend ahead.

“We have seen improvements from the first race to the second race, even if this did not see us start further forward on the grid,” said the Brazilian. “We again suffered in qualifying in Malaysia, but in the race itself last Sunday there was an improvement to how we performed compared to Australia. We were more competitive and were fighting with cars that had been quicker than us in qualifying. This is a step forward and I hope that we see a further improvement from the second to the third race even if the improvements so far have not been enough for us to win a race. However, we were able to fight a lot more than in Australia. We have a few new components here but nothing major, although I hope that even small updates will bring us a little improvement compared to the last race, but it doesn’t mean we will have a different car, definitely not. We have just some small updates and we must consider that maybe the other teams will have done the same.”

Many drivers complained after the last race about the marbles – balls of rubber that come off the tyres and lie on the track – and Felipe explained why. “From the mid point of the race to the finish, it’s not easy because if you try and move off line or another car forces you wide onto the marbles, it is very easy to end your race there. The situation with marbles is much worse than last year, as a consequence of the higher level of tyre degradation. It does not make life easy and it’s like driving on sand.”
Massa: A few new components but nothing major
Massa: Race pace is not enough

By Jonathan Noble
Friday, April 15th 2011, 04:52 GMT

Felipe Massa says Ferrari can take little heart from its strong form in the races - because it is paying too much of a penalty as a result of its lack of pace in qualifying.

With team chiefs Stefano Domenicali, Aldo Costa and Pat Fry all having flown home immediately after Malaysia for meetings at Maranello to try to better understand the outfit's problem, the pressure is on to improve the situation.

Team sources say the focus is currently on working out why car updates have not delivered the extra downforce that wind tunnel figures suggest they should.

This could be as the result of a correlation problem that may have manifested itself when Ferrari upgraded its wind tunnel from 50 per cent to 60 per cent last year.

Ferrari is undertaking a big push on aerodynamic simulation work in free practice in China to better understand its issues, and Massa is hoping that the effort pays off.

"For sure we are working on the problems, but it is also true that there were only five days from one race to another for us to bring new pieces," Massa told AUTOSPORT.

"It is important that everyone is on the case to improve as quickly as possible the car, and that is what we are planning to do."

When asked if he was at least encouraged that the Ferrari was more competitive in the races than qualifying, he said: "Yes, but that is not enough if we are more than one second slower in qualifying.

"Even if the car is better in the race, we still need to push and improve because it is not enough."
slikaslikaslika
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Michael is faster than you!!
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Odlican start Masse (kao i uvijek), dobra utrka, jedno vrijeme drugi, i onda problemi sa gumama. :(
Steta, mogao je doci do postolja....
slika
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Šteta za Massu, upropastili su mu trku glupom strategijom.
slika
matrix_23
Navijam za: M. Schumachera

Post Postao/la matrix_23 »

Zar Massa nije trebao dobiti kaznu zbog gaženja crte prilikom izlaska iz boksa?
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

matrix_23 je napisao/la:Zar Massa nije trebao dobiti kaznu zbog gaženja crte prilikom izlaska iz boksa?
trebao je...
ali valjda su se suci smilovali, ionako je ferari bio loš danas pa da ih ne deprimiraju još (a možda kinezi više vole massu od alonsa, pa da massa ostane naprijed :biggrin: )
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

matrix_23 je napisao/la:Zar Massa nije trebao dobiti kaznu zbog gaženja crte prilikom izlaska iz boksa?
Koliko sam ja vidio Massa nije niti u jednom trenutku dotakao crtu od staze, nego je samo u pit laneu zalutao van crte a buduci da onaj trokut predstavlja "mrtvu zonu" između staze i pit trake nije bilo potrebe za kaznom
Kaznu popijes kada se prikljucis na stazu prije crte za kraj pit lane exita
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

@dero
u singapuru i monaku se za to popije pit-stop kazna kaj si reko keks
pustili su ga (staza je jako široka, mjesto nije opasno), ali prekšio je pravilo i nagazi crtu...
matrix_23
Navijam za: M. Schumachera

Post Postao/la matrix_23 »

Ssada gledam i ne da je nagazio, već je prešao preko crte
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

darky je napisao/la:@dero
u singapuru i monaku se za to popije pit-stop kazna kaj si reko keks
pustili su ga (staza je jako široka, mjesto nije opasno), ali prekšio je pravilo i nagazi crtu...
Točno to, u singapouru i monacu pit linija i race linija se odmah dodiruju na izlasku, stoga ako pređes liniju odmah si na stazi i zbog toga dobijes kaznu, ovdje nije bio kontakta sa stazom i uspio se vratiti u pit lane prije nego se prikljucio natrag na stazu
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la SRV »

Nije bilo za kazne, stoga je sve ok.
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Massa zadovoljan.
KLIK
slika
Spretni Pajkan
Početnik
Početnik

Bio bih i ja na njegovom mjestu,6. mjesto,i čak je nešto malo i bio u vodstvu.
1.5.1994 ~ 1.5.2011.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Massa vjeruje da bi bio pri vrhu da nisu bili na pogrešnoj strategiji. Link
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

A couple of days have passed since the Chinese Grand Prix and I am still in Shanghai attending various events in a city which I find I enjoy more every time I come here. I had a very good race on Sunday, running strongly and getting involved in a lot of fights. The result should have been a bit better than my eventual sixth place, but I was very happy with how it went and I hope I can continue to fight at a higher level for the coming races.

For sure, we need to qualify better so we can start further forward on the grid which helps in the race, even with the talk of grid position being less important this year. In China actually my grid position, sixth, was not too bad and then I gained one place immediately after the start which moved me up to fifth. Most importantly though, if you look at the pace of the car, it was good enough to allow us to fight with the leaders. That meant I had a very interesting race, being able to make up several places because effectively, the car we had in the race was completely different to the one we had the day before in qualifying. It definitely worked well, because I even led the race for a short while at one point and I held a genuine second place for quite some time. Unfortunately, those who were three stopping for tyre changes caught us up much faster than we had expected in the closing stages and, on tyres that were in much better shape than mine, they were able to get past.

It’s easy to say, having seen how the race evolved, that I should have been on a three stop rather than a two stop strategy, but in fact, I am not completely sure this would have been correct, because the main problem I had was much poorer performance than the other cars experienced on the hard Pirellis, which meant that, when these tyres were fitted, the car had a pace more similar to what we had seen in qualifying and we definitely had more problems than the others. Up until then, the car was quite competitive. People have pointed out that Webber drove a fantastic race, which involved three pit stops, but you have to accept that, because he failed to get further than Q1 on Saturday, he had plenty of new tyres: everyone would want to be in that position, but you must remember he has a very good car, the quickest of the year so far. Nevertheless, we are always learning at this stage of the season and we should analyse everything very carefully to see if we should adopt a different approach, maybe modify our qualifying strategy to have some fresher tyres for the race. But after three Grands Prix it is still too early to say what is the best way to work with all these new rules, because in China at the weekend, you saw many different combinations of strategies and tyre useage and many of them seemed to work well. Nothing is one hundred percent clear yet and at Ferrari, we have to work out what is best for our car. It is possible that we could see very different strategies in the next few races, depending on the characteristics of the circuits.

In Shanghai, it was good for the sport of Formula 1 that Lewis won the race, so we don’t have the same car winning every time. However, we must not forget that Sebastian still finished second which is a very good result, which still keeps him in a good position for the championship. We have three weeks now during which everyone at Ferrari has to push hard to try and arrive at the next race, or more specifically the next qualifying, in a stronger position, so we can continue to take the fight to these guys. After Shanghai, we must also consider Mercedes as being part of the fight for the top places. They definitely have a quicker car than us for qualifying, but it’s not yet a match for Red Bull. But it is also true that the Red Bulls suffer more than most in a performance drop off from qualifying to the race, so this could see Mercedes continuing to be very competitive now in the races.

I am now preparing to leave Shanghai for home in Monaco. On Monday, I attended an event for a personal sponsor, Richard Mille who manufacture watches and in the evening I was at a dinner for Ferrari owners. Then before flying home, on Tuesday morning I was at the Shanghai Motor Show, making an appearance on the Ferrari stand, doing some press interviews and unveiling the Ferrari FF, the recently launched four wheel drive car, seen for the first time now in China. I am looking forward to this slightly longer than usual break at home before heading for Istanbul and I will be following very carefully the work going on at Maranello during this period.
...put u raj nije posut ružama...
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Drago mi je za massu da vozi ovako dobro ove godine. On i alonso su tu negdje, al ih malo bolid i malo više strategija sputavaju u osvajanju više bodova...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Odgovori