Arai je napisao/la:Izgleda da će ti želja biti ispunjena...LINK! Možda je i bolje tako, ako ništa bar će završiti nebrojene svađe tipa ko je koga pustio, kad i gdje i za koliko bodova.
Ma bit će sigurno bolje. Timskih odredbi je uvijek bilo, samo ih se uvijek prikrivalo na razne glupe načine koje su ionako svi kužili. Svaki tim ima pravo odlučiti šta je najbolje za njih i u to se zakon ne smije uplitati. Zato i postoje timovi.
Da stanje ostane ovako gusto i na kraju, mislim da bi svaka momčad ukjlučujući i Red Bull i Mclaren napravila timsku odredbu da se ona tiče prvaka. I zamisli onda, postaneš prvak i dobiješ kaznu za 2 tjedna i oduzmu ti prvenstvo.
Nisam htio prije komentirati - krivi su za nešta šta svi, baš svi (čak i u McLarenu ) rade i bili su dovoljno glupi da ih se uhvati "spuštenih gaća" ...
... ma ne, bili su bezobrazni da svjesno prekrše pravilo i "plate" kaznu kao i neki drugi ove sezone jer su shvatili da je kazna jeftinija od grijeha!
Nisam ni očekivao da bi završilo drugačije bez obzira šta je Ferrari u pitanju - toliki licemjeri baš i nesmiju biti JER TO RADE SVI ALI NE TAKO GLASNO(!) i ne bih imao ništa protiv ni da su još dobili po novčaniku ...
...sorry na urlanju ali mislim da bi boldano preslabo naglasilo, ne samo moje mišljenje nego ono što svi znamo ali ne pričamo o tome iz raznoraznih razloga!
zvjerko je napisao/la:Nisam htio prije komentirati - krivi su za nešta šta svi, baš svi (čak i u McLarenu ) rade i bili su dovoljno glupi da ih se uhvati "spuštenih gaća" ...
... ma ne, bili su bezobrazni da svjesno prekrše pravilo i "plate" kaznu kao i neki drugi ove sezone jer su shvatili da je kazna jeftinija od grijeha!
Nisam ni očekivao da bi završilo drugačije bez obzira šta je Ferrari u pitanju - toliki licemjeri baš i nesmiju biti JER TO RADE SVI ALI NE TAKO GLASNO(!) i ne bih imao ništa protiv ni da su još dobili po novčaniku ...
...sorry na urlanju ali mislim da bi boldano preslabo naglasilo, ne samo moje mišljenje nego ono što svi znamo ali ne pričamo o tome iz raznoraznih razloga!
...lijepo napisano...ja sam razočaran krajnjim ishodom jer su, kao što kažeš, zbog svoje gluposti zaslužili da ih se ozuje za barem 5-10 milja (bez diranja bodova) - čisto zbog dokazane krivice...a da je samo pravilo glupo to svi znamo...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Toon Army je napisao/la:
...lijepo napisano...ja sam razočaran krajnjim ishodom jer su, kao što kažeš, zbog svoje gluposti zaslužili da ih se ozuje za barem 5-10 milja (bez diranja bodova) - čisto zbog dokazane krivice...a da je samo pravilo glupo to svi znamo...
Upravo zato mislim da im je sad pravo vrijeme za jedini pravi potez - ukidanje tog pravila.
Pošto je kazna malena, onda je logično da se to pravilo makne.
ok, sve fine, ne treba biti kazne i nema problema, na koncu i meni više te njihove kazne idu na živce.
međutim, javlja se sada novi problem. Ferrari je proglašen krivim, znači bilo je timskih naredbi. A na saslušanju nakon utrke su svi tvrdili da nije bilo. E sad, ako se ide onom logikom koja se upotrijebila za Hamiltona prošle godine u Australiji, oni su lagali. A svi znamo kako je Hamilton prošao tom prilikom. Onda ovdje nije bilo dosljednosti od strane FIA-e. Može se sad tu cjepidlačiti ovo ili ono ali ovakvim zaključcima FIA-e dolazi se do takvog zaključka. "Krivi ste, lagali ste službenim osobama na razgovoru nakon utrke, al 100.000 će biti dosta!" Ne znam, mislim da se ovim gubi kredibilitet i FIA-e jer je nedosljedna u odlukama a i sportskog pravilnika jer ga se lako izigra, i ne samo sada. Onda ili neka se ne petljaju u neke stvari pravilima ili neka ih drže za sve.
I još je bitno što je bio uključen u sve to i onaj famozni članak o rušenju ugleda sporta ovakvim potezom. E sad, kad se pogledaju osvrti mnogih eminentnih ljudi a i običnih pratitelja sporta, mislim da je mnogo više onih koji su ovakvim potezom nezadovoljni, posebno jer se dogodio usred sezone, kad i Massa ima kakve-takve šanse za naslov, negoli što ima onih koji su prihvatili taj potez. Čak i neki koji ga opravdavaju slažu se da je bio nepotreban. Čini mi se da je taj potez izazvao ipak mnogo više negativnog za F1 nego pozitivnog jer se opet raspravlja o formuli u isključivo negativnom kontekstu.
All warfare is based on deception - Sun Tzu "The art of war"
Kad već spominješ Hamiltona ... razlika je u tome što je on pred kamerama rekao (odmah nakon utrke) potpuno drugu stvar od one koju je rekao sucima na saslušanju glede "incidenta" (siguran sam da mu je tako "savjetovano" jer da je imao namjeru muljati - bilo bi to i u prvoj izjavi tako da ga se baš i nemože zvati Pinokiom) dok u ovom slučaju imamo insinuacije i ono što je svima jasno ali nije izrečeno na način da je 100% tako - pravna kvačica... vjerovatno su Ferrarievci tvrdili da nije bilo naredbe već sugestije: "mi ti velimo, a ti odluči" - kak se veli: ponuda koja se ne odbija (nećemo o konjskim glavama u krevetu...)
ma boli suce za to što oni pričaju pred kamerama (ili bi bar tako trebalo biti) jer je jedino pravo ono što se kaže u onoj sobici kada oni pitaju: "slušaj prijatelju, ajd reci što je to bilo!?"
a ovo sugestije, ovo ono u ovom slučaju nemaju nikakvo uporište jer je FIA potvrđivanjem kazne jasno dala do znanja da to nije bila sugestija nego timska naredba. "Izdali st timsku nardbu, rekli ste da niste, lagali ste!" jednostavno, dvije premise i zaključak.
i ja se bezveze raspisao o ovome kao da će meni u džep ili iz džepa
All warfare is based on deception - Sun Tzu "The art of war"
Toon Army je napisao/la:
Upravo zato mislim da im je sad pravo vrijeme za jedini pravi potez - ukidanje tog pravila.
Pošto je kazna malena, onda je logično da se to pravilo makne.
...vjerojatno će se to i desiti...eto vidiš, zbog ferraria su postavili to pravilo i zbog ferraria će se to pravilo ukinuti...nema tu pravde ni demokracije - kadija te tuži kadija ti sudi (a kadijin tata se zove ferrari)
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
zvjerko je napisao/la:Nisam htio prije komentirati - krivi su za nešta šta svi, baš svi (čak i u McLarenu ) rade i bili su dovoljno glupi da ih se uhvati "spuštenih gaća" ...
Ako već vagaš kaznu kojom ih je trebalo kaznit', pogriješio si za nekih 5-10 miliona. "Milja" se odnosi na jedinicu koja ima tri nula iza nekog broja.
The Greatest je napisao/la:
Ako već vagaš kaznu kojom ih je trebalo kaznit', pogriješio si za nekih 5-10 miliona. "Milja" se odnosi na jedinicu koja ima tri nula iza nekog broja.
...a vjerojatno u tvojoj regiji...u sjeverozapadnoj RH je milja ko i milijun (bar na mom području) sedmeroznamenkasta cifra...a znaš ti dobro što je pjesnik htio reći...
Sudržavam se da ne počnem psovati ovdje. Pa prije te "kontroverzne" odluke ferrarija, dvije utrke prije toga FIA je svojim greškama ferrariju uzela oko 35 bodova!!! I šta sada, pa Ferrari bi ih tebao tužiti i tražiti 20 000 000 dolara kazne?? sasvim moguće da su im toliko štete nanijeli.
Licemjerni ljig...
dmarijon je napisao/la:
Sudržavam se da ne počnem psovati ovdje. Pa prije te "kontroverzne" odluke ferrarija, dvije utrke prije toga FIA je svojim greškama ferrariju uzela oko 35 bodova!!! I šta sada, pa Ferrari bi ih tebao tužiti i tražiti 20 000 000 dolara kazne?? sasvim moguće da su im toliko štete nanijeli.
Licemjerni ljig...
...a što tebe ljuti - FIA koja je "napokon" pogriješila i na crvenima. Ove godine (i proteklih) je svojim odlukama i tumačenjima nedorečenih "zakona i propisa" (ili ih mi tako shvačamo a oni ne) oštetila i druge vozače i momčadi. Ferrari je super prošao jer je kazna, po meni, preblaga. Govorim o tome da bi jedan Lotus vjerojatno jako osjetio kaznu od 100.000 - 500 000 eura ili dollara a Mcl ili Ferrari (ima ih još) ne. Ponavljam da je samo pravilo apsurdno i glupo ali je još debilniji način na koji je Ferrari "uhvaćen" u kršenju istog - i samo zato su ih trebali oderati po računu kako bi to osjetili i kako im nikad više ne bi palo na pamet na tako blesav način učiniti ono što i drugi rade, samo puno "inteligentnije"...
mislav 1984 je napisao/la:Bilo bi jako zabavno da recimo sad Massa počne rasturat u svakoj utrci i na kraju izgubi naslov za tih par bodova koje je morao dati Alonsu.
Bilo bi odlično da počne rasturat...
Bilo bi mu i vrijeme već.
Toon Army je napisao/la:
Ferrari je super prošao jer je kazna, po meni, preblaga. Govorim o tome da bi jedan Lotus vjerojatno jako osjetio kaznu od 100.000 - 500 000 eura ili dollara a Mcl ili Ferrari (ima ih još) ne. Ponavljam da je samo pravilo apsurdno i glupo ali je još debilniji način na koji je Ferrari "uhvaćen" u kršenju istog - i samo zato su ih trebali oderati po računu kako bi to osjetili i kako im nikad više ne bi palo na pamet na tako blesav način učiniti ono što i drugi rade, samo puno "inteligentnije"...
U biti slažem se s tobom,ali nema nikakvih dokaza za bilo kakvu presudu,ima samo indicija(kao što i mi imamo indicije o "štednji goriva) a na osnovu indicija ako nemaš konkretnih dokaza ne možeš nekome presuditi
Ne možemo miješati kruške i jabuke; ponavljam: kako su ove godine zeznuli ferrari, to se ne može uspoređivati s odlukama koje nekad nisu išle na ruku nekim drugi timovima.
Nažalost, MAssa neće početi rasturati, a Alonso teškooo teško... da će do naslova. Sezona djeluje kao da su (gotovo) svi gubitnici. No, ne kažem da je zato loša .
Chuck Norris je napisao/la:
U biti slažem se s tobom,ali nema nikakvih dokaza za bilo kakvu presudu,ima samo indicija(kao što i mi imamo indicije o "štednji goriva) a na osnovu indicija ako nemaš konkretnih dokaza ne možeš nekome presuditi
...nije stvar u dokazima jer su oni proglašeni krivima i za to su dobili kaznu - ja ne želim uči u raspravu jesu li oni krivi ili ne (kao i druge momčadi) - presuda je donešena i glasi "krivi su" - moje mišljenje je da nije adekvatna s obzirom o kojoj se momčadi (i ugledu) radi - jednako bih mislio i o Mcl da su na takav način popili kaznu
dmarijon je napisao/la:Ne možemo miješati kruške i jabuke; ponavljam: kako su ove godine zeznuli ferrari, to se ne može uspoređivati s odlukama koje nekad nisu išle na ruku nekim drugi timovima.
Sezona djeluje kao da su (gotovo) svi gubitnici. No, ne kažem da je zato loša .
poštujem tvoje mišljenje, no ne razumijem zašto se ne bi moglo nešto uspoređivati - zašto bi netko bio "nedodirjiv" - pa rijeć je o istom sportu i jednakim pravilima i momčadima koje "moraju" ta pravila poštivati - ne ulazim u razne pravilnike koje mjenjaju svake godine (pa i mjesece)...
...odlična ti je ova misao o "gubitnicima" i ne da nije loša sezona već je vjerojatno najzanimljivija u zadnjih desetak-petnaestak godina i to jer napokon imamo 3 ajmo reći "izjednačene" momčadi sa svojim filozofijama i konceptima - mislim da FIA i FOTA mogu ponijeti dio zasluga za to, no to je ipak i splet okolnosti (nesreća i sreća) te dobrih vozača koji su nam podarili ovu sezonu (to je ipak za jednu drugu temu)...
Chuck Norris je napisao/la:
...nije stvar u dokazima jer su oni proglašeni krivima i za to su dobili kaznu - ja ne želim uči u raspravu jesu li oni krivi ili ne (kao i druge momčadi) - presuda je donešena i glasi "krivi su" - moje mišljenje je da nije adekvatna s obzirom o kojoj se momčadi (i ugledu) radi - jednako bih mislio i o Mcl da su na takav način popili kaznu
Stvar je u tome što FIA kako sada stvari stoje potpuno ce maknuti pravilo o momčadskim odredbama. Zato je i kazna takva kakva je odnosno nikakva.
Bilo bi malo glupo da Ferrari popije nekakvu milijunsku kaznu ili ih bodovno kazne a za dva tjedna FIA potpuno makne pravilo zbog kojeg su kažnjeni.
Dero je napisao/la:
Stvar je u tome što FIA kako sada stvari stoje potpuno ce maknuti pravilo o momčadskim odredbama. Zato je i kazna takva kakva je odnosno nikakva.
Bilo bi malo glupo da Ferrari popije nekakvu milijunsku kaznu ili ih bodovno kazne a za dva tjedna FIA potpuno makne pravilo zbog kojeg su kažnjeni.
...prvo isprika što nastavljam ovu raspravu no...
zašto bi bilo glupo - pa još uvijek nije ukinuto (a treba ga ukinuti) - znači važeči je i prekršen je. Logikom stvari po tebi možemo kršiti neke recimo glupe zakone i praviti prekršaje jer će to jednog dana biti dozvoljeno...
mislav 1984 je napisao/la:Bilo bi jako zabavno da recimo sad Massa počne rasturat u svakoj utrci i na kraju izgubi naslov za tih par bodova koje je morao dati Alonsu.
Poslije onako izgubljenog prvenstva,neznam kako onda tek to podnio....
Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.