Formula 1 team - Oracle Red Bull Racing [RB18]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Morgan Freeman
Ja sam: Vozač
Navijam za: Mercedes

Re: Formula 1 team - Red Bull Racing

Post Postao/la Morgan Freeman »

Jel mislite da taj Blown difusor znači Rb-u kao nekad DDD Brawnu bez kojega su oni praktički upali u prosjek?
Tko je 39ˇ igrao centra za Yenkije?
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

senamozart je napisao/la:normalno je da ću to napisati da vettel samo može pobijediti ako starta prvi ili drugi.bar tako statistika govori.ako je nešto drugačije uvjeri me u to ali čisto sumljam da sam pogriješio-
zašto to pišem.pa svi ovdje znamo da su i hamilton i alonso,schumacher i da dalje ne nabrajam (evo sjetio sam se barichella i hockeneima) sa nižih startnih pozicija dolazili ili do pobjede ili do postolja.sjeti se webbera u kini.ima tih primjera milijun ali vettela u toj priči nema.
e to bih volio vidjeti.ima super bolid,ima eto znanje,majstor je,svjetski prvak je pa je red i da vidimo kako pobjeđuje u utrci ako je plasiran od 3-4 mjesta na niže.
mislim ovo je tema red bull nije seb vettel ali ovaj vozi za tu momčad koja mu je dala raketu.pa nek se malo probija da vidimo i to umijeće vožnje.
dok ne dobije lošiji bolid teško da se takvo što može očekivati.zašto bi on startao s najboljim bolidom iz 4. reda kad jednostavno može startati prvi skoro svaku utrku.onda kada bude startao iz 4. reda ja sam poprilično uvjeren da neće previše napredovati u utrci jer tada bolid neće moći puno brže, pod uvjetom da se kvalifikacije i utrka odvijaju u normalnim uvjetima bez vanrednih situacija itd.dečko jednostavno jako dobro koristi bolid i sumnjam da bi ga itko od aktuelnih vozača mogao nešto bolje iskoristiti.znam da je većini ljudi dosadno za gledati takve vozače,ali šta je tu je, meni se svejedno gade ove promjene pravila bez ikakvog objašnjenja u sred sezone samo zato da bolid i vozač koji se uvjerljivo najbolji ove sezone ne osvoje naslov 5 utrka prije kraja prvenstva. ali eto, većina podržava takve stvari...
kimi&pablo.u.bmw
Početnik
Početnik

Post Postao/la kimi&pablo.u.bmw »

mozda polomi prednje krilo na startu pa mora u box na zamenu i onda se vrati kao 8.,12. ili 22.???
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

kimi&pablo.u.bmw je napisao/la:mozda polomi prednje krilo na startu pa mora u box na zamenu i onda se vrati kao 8.,12. ili 22.???
startat s pole pozicije i slomiti krilo je vanredna situacija...ali s obzirom na to da uglavnom starta s PP onda nema u koga ni udariti pa da polomi prednje krilo.

ono što neki žele je da vettel ima auto koji je brz za 5. poziciju u kvalifikacijama pa da onda pobjedi i time dokaže da je dobar vozač
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

nesto kao hamiltonu u monaku da mu se desi :D
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Veseli Helmut Marko kaže da će zabrana off-throtle blown difuzora koštati RBR oko pola sekunde:
http://www.autosport.com/news/report.php/id/92717
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

neznam dali njemu treba vjerovat ..
slika
Spretni Pajkan
Početnik
Početnik
Navijam za: Mark Webber i male momcad

Post Postao/la Spretni Pajkan »

senamozart je napisao/la:normalno je da ću to napisati da vettel samo može pobijediti ako starta prvi ili drugi.bar tako statistika govori.ako je nešto drugačije uvjeri me u to ali čisto sumljam da sam pogriješio-
zašto to pišem.pa svi ovdje znamo da su i hamilton i alonso,schumacher i da dalje ne nabrajam (evo sjetio sam se barichella i hockeneima) sa nižih startnih pozicija dolazili ili do pobjede ili do postolja.sjeti se webbera u kini.ima tih primjera milijun ali vettela u toj priči nema.
e to bih volio vidjeti.ima super bolid,ima eto znanje,majstor je,svjetski prvak je pa je red i da vidimo kako pobjeđuje u utrci ako je plasiran od 3-4 mjesta na niže.
mislim ovo je tema red bull nije seb vettel ali ovaj vozi za tu momčad koja mu je dala raketu.pa nek se malo probija da vidimo i to umijeće vožnje.
To je tvoja pretpostavka,i mene isto zanima vidit kako bi se Sebo ponaša ako bude plasiran na kojem treningu od 3.-4. mista pa na niže,ali Vettel je ipak u BNW-u i Torro Rossu dolazija do bodova sa nižih startnih pozicija,a još su i BNW i Torro Rosso dosta slabije ekipe(bile) u odnosu na vodeće.I ja isto osobno ne vjerujem da je bolji od Alonsa i Hamiltona po tom pitanju,ali trenutno je od svih ostalih vozača na gridu (možda je tu negdi sa Buttonom).Živi bili pa vidili,nadan se da bi baš Silverstone moga donit neku njegovu nižu startnu poziciju,pa da i to vidimo.
RIP Ayrton da Silva Senna
1.5.1994 ~ 1.5.2011.
-ferrari-F1-
Početnik
Početnik
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la -ferrari-F1- »

Spretni Pajkan je napisao/la:
To je tvoja pretpostavka,i mene isto zanima vidit kako bi se Sebo ponaša ako bude plasiran na kojem treningu od 3.-4. mista pa na niže,ali Vettel je ipak u BNW-u i Torro Rossu dolazija do bodova sa nižih startnih pozicija,a još su i BNW i Torro Rosso dosta slabije ekipe(bile) u odnosu na vodeće.I ja isto osobno ne vjerujem da je bolji od Alonsa i Hamiltona po tom pitanju,ali trenutno je od svih ostalih vozača na gridu (možda je tu negdi sa Buttonom).Živi bili pa vidili,nadan se da bi baš Silverstone moga donit neku njegovu nižu startnu poziciju,pa da i to vidimo.
BMW
Fernando Alonso Díaz (29. srpnja 1981)
Spretni Pajkan
Početnik
Početnik
Navijam za: Mark Webber i male momcad

Post Postao/la Spretni Pajkan »

-ferrari-F1- je napisao/la:
Spretni Pajkan je napisao/la:
BMW
Znan da je BMW,ali BNW mi lipše zvuči. :biggrin:

U svakom slučaju,nadamo se nekim preokretima već u Silverstoneu,i da će nova pravila tu malo zakuhat.
RIP Ayrton da Silva Senna
1.5.1994 ~ 1.5.2011.
Vuksa_KC
Veteran
Veteran
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Vuksa_KC »

F1NAC je napisao/la:neznam dali njemu treba vjerovat ..
Se*e, tak da može imat izliku ako stvarno bude tak. Ako ipak ne bude, onda se budu mogli još više naslađivati.
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

ma kenjaju, odnosno možda bu im i uzelo tolko al već dobrano rade na aero paketu koji će neutralizirat taj gubitak.. tak da vjerovatno bu ostalo na nuli kaj se tiće gubitka...
zabranom izgube nešto vremena, novim paketom to pokriju i na kraju ista meta isto odstojanje
Michael is faster than you!!
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Igor18 je napisao/la:ma kenjaju, odnosno možda bu im i uzelo tolko al već dobrano rade na aero paketu koji će neutralizirat taj gubitak.. tak da vjerovatno bu ostalo na nuli kaj se tiće gubitka...
zabranom izgube nešto vremena, novim paketom to pokriju i na kraju ista meta isto odstojanje
Ne vjerujem da će to pokriti tek tako. Svi konstantno rade na aero paketu, pa tako i RBR. Davno bi dodali tih 0.5 sekundi s kojima bi trebali pokriti sadašnji gubitak da su mogli. Što je aerodinamika bolja to su i dobici s razvojem sve manji i manji.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Evo pošto je Newey u RB-u mislim da je prikladno da ovo stavim ovdje. Neznam dal ste znali (ja do prije 5 minuta nisam) da je Newey an idej za EBD došao još 2003. kad je to implementirao na MP4/18, koji na kraju nikada nije vozio utrku
http://scarbsf1.com/mac_floor.html" onclick="window.open(this.href);return false;
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Centurion
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Centurion »

Tko god misli da će ova nova odluka o ispušnim plinovima dovoljno zahvatiti RbR da prestanu biti dominantni su malo tupavi,
sigurno će ih usporiti, ali će i usporiti svaki drugi tim koji koristi istu tehnologiju (McM, Ferrari itd),
tako da ja očekujem jedino usporavanje F1, ali ne i svrgavanje RbR-a sa 1. mjesta (iako bih jako htio da se to dogodi...)
GERMAN
Početnik
Početnik
Navijam za: Rosberg

Post Postao/la GERMAN »

Centurion je napisao/la:Tko god misli da će ova nova odluka o ispušnim plinovima dovoljno zahvatiti RbR da prestanu biti dominantni su malo tupavi,
sigurno će ih usporiti, ali će i usporiti svaki drugi tim koji koristi istu tehnologiju (McM, Ferrari itd),
tako da ja očekujem jedino usporavanje F1, ali ne i svrgavanje RbR-a sa 1. mjesta (iako bih jako htio da se to dogodi...)
Ferrari i Mercedes ce profitirati a Red bull i Mclaren (vec su se vidjele posljedice zbog mape motora) ce najvise izgubiti oko 0.5 sec.
Buba
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Mclaren i Mercedes

Post Postao/la Buba »

Red Bull ove sezone mogu jedino pobjediti da im skinu motor i tada bi cini mi se bilo pitanje...jednostavno ovaj bolid ih sve potrga...titule su njihove odavno,siguran sam da cemo jos malo koprcanja vidjeti os strane Mclarena i Ferrarija ali mislim da oni ne mogu vise nista uciniti ove sezone kada je titula u pitanju,a o Mercedesu da ne pricam,njima je bolje da se spremaju za 2015. mozda onda naprave konkurentan bolid
"Jebes pijanstvo ako te sutra nije sramota"
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

GERMAN
Početnik
Početnik
Navijam za: Rosberg

Post Postao/la GERMAN »

Igor18 je napisao/la:Newey says diffuser ban will hit Red Bull Racing 'quite heavily'

Nekako mi se čini da malo pili naopako
Nebi reko da za Neweya da pili naopako.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ja baš za njega bih. Često je tako bilo i u McLarenu dok je radio tamo, na testiranjima bi se išlo sa puno goriva, kukalo da je bolid loš i onda u igri za naslov do kraja.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Newey mi se ne čini kao čovjek koji će kukat i pomirit se sa situacijom...
Imam osjećaj da spremaju neki jebeni update, kojim će pokriti taj gubitak od difuzora...
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Igor18 je napisao/la:Newey mi se ne čini kao čovjek koji će kukat i pomirit se sa situacijom...
Imam osjećaj da spremaju neki jebeni update, kojim će pokriti taj gubitak od difuzora...
Da. Da bar naši kukaju i imaju ovakve rezultate. Oni pak obrnuto, svaku utrku optimizam, nabrijavanje i onda 0.
Neće se ništa značajno desit promjenom pravila, ako ništa Red Bull će sasvim sigurno ostat daleko prvi.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Igor18 je napisao/la:Newey mi se ne čini kao čovjek koji će kukat i pomirit se sa situacijom...
Nikad neznas mozda ocajnicki krenu popravljat gubitke pa im dođe to na loše. Ipak se usred sezone promjenilo pravilo i sad sve nanovo treba (mislim skoro na novo :D)..nesto je newey govorio da smanjivanjem tih plinova bi mogli ventili otić na motoru. To nismo dugo vidjeli :D
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

mislim,da ce u kvalama RBR dalje derati dok u samoj utrci nece biti vise toliko dominantni-bar se nadam :)
Alonsista hasta la muerte..
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

na kraju... neka pravda je ipak zadovoljena.... kolko god su ih na sve načine pokušali usporit oni ipak 1 i 2.
ipak, drago mi je kaj je Webber za promjenu dobil vettela
Odgovori