Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
U krivu si:Cuky je napisao/la:sad je morao startat iza Schumachera jer je Schumacher prije njega postavio vremena po sektorima. Ukoliko ima više vozača koji ne postave vrijeme onda se gleda tko prije izađe na stazu...i taj onda starta prije
Ovo što ti kažeš, po brojevima je da uopće nisu izašli na stazu. Za Rosberga nisam siguran, ali za Schumachera sam 100% siguran da je krenuo u leteći krug jer su još na Sky-u komentirali kako nije baš nešto pretjerano brzo i da vjerojatno postavlja vremena u sektorima (dakle započeo je leteći krug, ali neće proći ciljnom crtom, dakle neće ga završiti) da bude na gridu ispred onih koji ne odvoze krug/koji to isto naprave nakon njega.36.2
a) The grid will be drawn up as follows :
i) The last eight positions will be occupied by the cars eliminated during Q1, the fastest in 19th position.
ii) The next eight positions will be occupied by the cars eliminated during Q2, the fastest in 11th position.
iii) The top ten positions will be occupied by the cars which took part in Q3, the fastest from the position on the grid which was the pole position in the previous
year or, on a new circuit, has been designated as such by the FIA safety delegate.
If two or more drivers set identical times during Q1, Q2 or Q3 priority will be given to the one who set it first.
If less than 26 cars are entered in the Championship appropriate amendments will be made to the above in accordance with Article 33.1.
b) If more than one driver fails to set a time during Q1, Q2 or Q3 they will be arranged in the following order :
i) Any driver who attempted to set a qualifying time by starting a flying lap.
ii) Any driver who failed to start a flying lap.
iii) Any driver who failed to leave the pits during the period.
c) Once the grid has been established in accordance with a) and b) above, grid position penalties will be applied to the drivers in question in the order the offences were
committed. If more than one driver incurs a penalty under Article 28.4(a) or Article 28.6(a) preference will be given to the driver whose team first informed the technical
delegate that an engine or gearbox change will be carried out.
d) Any driver who incurs a penalty under Article 28.4(a) or Article 28.6(a) will take precedence over any driver whose qualifying times have been deleted for any reason.
If more than one driver falls into a single category in b) or d) above they will be arranged on the grid in numerical order.
Mislim da se to ne gleda.Igor18 je napisao/la:Schumacher je u Q2 imao brže vrijeme i zato je startao ispred..ak se ne varam
Da su postavili vrijeme da. Ali vidiš da je u pravilima prvi uvijet koji određuje poredak onih koji ne postave vrijeme da prednost na startu ima onaj koji je započeo mjereni krug. Ti možeš započeti krug i na kraju umjesto proći ciljnom ravninom i zabilježiti vrijeme otić u boks. Opet možeš u utrci birati na kojim ćeš gumama startati, a ako si prvi koji je u tom Q3 to napravio onda si u prednosti pred svima koji imaju namjeru to isto raditiAlonso Fernando je napisao/la:Da su napravili bilo kakvi vrijeme morali bi startati na softu.
Pravila postoje i moraju se poštovati,ako se ne poštuju šta drugo preostaje osim kazne.Niko i u nogometu neće napraviti namjerni penal ili faul za crveni(osim ako ne namješta utakmicu) ali to ga svejedno ne amnestira da je zaslužio kaznuKenny je napisao/la:Ovo za ovu kaznu nema nikakvog smisla. Ko bi se i malo normalan išao zabit u nekog i da odustane iz utrke zbog toga. Meni se čini da je F1 počela gubit smisao od 2008 što se tiče prestizanja, sjećam se da je prije toga bilo dosta sudara, izljetanja sa staze i nikom ništa
Ma normalno da nisam protiv njih, ali su pravila prestroga, a to ubija pojam utrkivanjaChuck Norris je napisao/la:Pravila postoje i moraju se poštovati,ako se ne poštuju šta drugo preostaje osim kazne.Niko i u nogometu neće napraviti namjerni penal ili faul za crveni(osim ako ne namješta utakmicu) ali to ga svejedno ne amnestira da je zaslužio kaznuKenny je napisao/la:Ovo za ovu kaznu nema nikakvog smisla. Ko bi se i malo normalan išao zabit u nekog i da odustane iz utrke zbog toga. Meni se čini da je F1 počela gubit smisao od 2008 što se tiče prestizanja, sjećam se da je prije toga bilo dosta sudara, izljetanja sa staze i nikom ništa
Ne govorim o ovom konkretnom slučaju nego više općenito,niti mi pada na pamet braniti suce koji su često u krivu ali mi je samo glupa teza kad neko kaže općenito da je protiv kazni
Obojica su ispunila uvjet b1,zapoceli flying lap,obojica usli u depo poslije 2,sektora,nijedan nije zabiljezio puni krug.Znaci sve isto.I onda je Schummy startao ispred jer ima neparan broj na bolidu.Cuky je napisao/la:Da su postavili vrijeme da. Ali vidiš da je u pravilima prvi uvijet koji određuje poredak onih koji ne postave vrijeme da prednost na startu ima onaj koji je započeo mjereni krug. Ti možeš započeti krug i na kraju umjesto proći ciljnom ravninom i zabilježiti vrijeme otić u boks. Opet možeš u utrci birati na kojim ćeš gumama startati, a ako si prvi koji je u tom Q3 to napravio onda si u prednosti pred svima koji imaju namjeru to isto raditiAlonso Fernando je napisao/la:Da su napravili bilo kakvi vrijeme morali bi startati na softu.
Ti si bas uporan ali pokusacemo.Tog pravila ko je prvi izasao i postavio sektore nema u pravilniku koji si sam postavio vec ga sam izmisljas.Cuky je napisao/la:ako su oboje počeli leteći krug onda se gleda tko je prije postavio vrijeme u 1. i 2. sektoru. Schumacher je izašao prije, prije je prošao kroz sektore u mjerenom krugu koji nije završio i zato je prije startao.
Definitivno nisi u pravu, pogledaj http://www.formula1.com/results/season/2011/851/6913/" onclick="window.open(this.href);return false;Alonso Fernando je napisao/la:He,he ponavljas se.Kako to da je onda Rosberg prvi izasao i postavio vremena a Schummy startao prvi?