tvojnov2 je napisao/la:
I u singapuru su bili RB-ovci apsolutni favoriti pa je nando pobjedio.Nemoj sumnjat u ferrari i njihove resurse. Suzuka po karakteristikama nije puno drukčija od singapura, a ferrari je izgleda našao balans između brzine po ravnom i gripa u zavojima što se vidlo u ove dvije zadnje utrke tak da će njima sve staze do kraja sezone pa tak i suzuka odgovarati.
Suzuka je staza sa velikim brojem brzih zavoja a to najviše pogoduje Red Bull-u i zato su oni favoriti na Suzuki.
McLarenu bi Suzuka trebala da odgovara a i po Buttonovim riječim dolaze sa većim upgrade.
Po Domenicalijevim najavama na sljedeće dvije utrke Ferrari će imati dva mala upgrade i to je to ništa značajno. Ja sam to i očekivao jer je Ferrari posle Monze htijo tehnički odjel u potpunosti da prebaci na rad na bolidu za 2011 a zbog dešavanja u Monzi sa konkurentima i dobrog Ferrari-jevog nastupa odgodili su to ali samo za kratko i već sada je pitanje koliko ljudi iz tehničkog odjela radi na F10, vjerovatno veoma mali broj. U Singaporu su već počeli sa testiranjem nekih dijelova na mjenjaču koje će koristiti 2011 i jedna od tih novih eksperimentalih komponenti se polomila i zato Alonso nije mogao nastaviti trening kada je izletio pri kraju drugog treninga. Samo ne znam zašto su to testiranli na Alonsovom bolidu trebali su to uraditi samo sa Massom i nadam se i da će i u nastavku sezone Massa biti pokusni kunić za testiranje nekih komponenti petkom a zašto ne i u utrci ako je to moguće. Red Bull i McLaren neće imati tu slobodu, tj. širinu, prilikom testiranja nekih dijelova za 2011 kao što će Ferrari imati sa Massom jer ipak ovih pet vozač još mora misliti na vozačku titulu i kako što bolje pripremiti bolid za utrku i za kvalifikacije, Ferrari neće imati tih problema sa Massom.
Takođe Domenikali ne daje optimistične izjave za sljedeće 4 utrke, izjavio je da bi im samo trebao da odgovara Interlagos a na ostale 3 utrke da će vjerovatno imati defanzivnu ulogu, to nikako ne zvuči dobro i optimistično.
Rekao je da je sada sve u rukama vozača tj. Fernanda Alonsa, to znači da Alonsa mora pokušati izvući maksimum iz F10 u narednim utrkama i da u tome neće imati ili će imati veoma malu pomoć Ferrari-jevog tehničkog odjela.
Koliko kog to zvučalo suludo ja podržavam ovakvu odluku Ferrari-ja i prebacivanja gotovo svih resursa na bolid za 2011. I da ponovim ja imam velika očekivnja od bolida za 2011 i mislim da će taj bolid biti bolji i konkurentniji od F10 a i očekujem od Coste i Tombazisa više inovativnosti, držim im palčeve.
Bez obzira na sve ne treba odustajati, treba se boriti jer o pobjedniku utrke ne odlučuje samo brzina bolida, to je samo jedan od faktora, to se najbolje pokazalo ove sezone, ima tu još dosta faktora; SC, kvarovi, odluke pitwalla, greške vozača, kiša, sudijske procjene..........