Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Chuck Norris »

One and only je napisao/la:Problem kod oba Ferrarija u kvalama su, navodno, bile neke nove mape motora koje je Ferrari ovdje isprobavao. Kod Masse je puno gore prošlo nego kod Alonsa, ali oba su sad ok.
Massa bi trebao uzeti novi motor,jer sad ne gubi pozicije kad je svejedno zadnji

Zanimljivo da je Alonso na speed trapu najsporiji od svih koji su ušli u Q3
...put u raj nije posut ružama...
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

Chuck Norris je napisao/la:
One and only je napisao/la:Problem kod oba Ferrarija u kvalama su, navodno, bile neke nove mape motora koje je Ferrari ovdje isprobavao. Kod Masse je puno gore prošlo nego kod Alonsa, ali oba su sad ok.
Massa bi trebao uzeti novi motor,jer sad ne gubi pozicije kad je svejedno zadnji

Zanimljivo da je Alonso na speed trapu najsporiji od svih koji su ušli u Q3
Ako bude problem sa motorom ( mada ja mislim da je u pitanju problem elektronicke prirode , kao kod Fernanda, samo sto se njemu bolid ugasio ), mislim da ce za novim motorom i posegnuti jer nemaju sta izgubiti, posto je Felipe i tako zadnji na startu.

Alonso najmanju max. brzinu ima jer nema f-duct sustava na bolidu, za razliku od ostalih.
FORZA FERRARI!!!
Schumy.d
Legenda
Legenda
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

Odlično ide Ferrari, možda i najbolji auto u Singapuru. Šteta da Massa nije mogao pokazati šta može.
srdjan
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la srdjan »

Svaka cast,mada mi je zao Masse odlicno odradjeni posao za ferrarija.
tvojnov2
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari i Gazdu

Post Postao/la tvojnov2 »

Možemo se polako oprostiti od konstruktorskog naslova. Nadam se da će barem fernando osvojit vozački. Danas je pokazao da ga najviše zaslužuje.
Go reds!!!!!! Go Schumi!!!
anteprimorac
Navijam za: Alonso

Post Postao/la anteprimorac »

Jeli sad Massa ima pravo uzeti novi motor i zaraditi kaznu od 10 mjesta? I onda dadne taj motor poslije trke Alonsu?
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

Pola posla dobro odradjeno.Nadao sam se 1-2 ,ali bolid je izdao.
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

Ferrari stavlja novi agregat u Massin bolid.

http://www.autosport.com/news/report.php/id/86984
FORZA FERRARI!!!
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

Po meni je to jedina logicna i ispravna odluka oko ovoga... Sto god da je otislo, sada je prilika za uvesti 9. motor u sezonu... Ponovno ovaj nesretni Ferrari testira novotarije u Singapuru i ponovno jadni Massa ima problema s njima... Peh... A mogli su obojica biti visoko...
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

Te novotarije su vjerovatno Alonsu dale ključnu prednost ili sigurnost da uzme pole.
Šteta što nije i zadnji krug, tj zadnji sektor posljednjeg pokušaja, odvezao na razini pa da razlika bude još desetinkicu veća :)

Ferrari je jako uznapredovao, ili je nova shema testova išla na njihovu ruku (više no McLarenu a da je Red Bull izvukao deblji kraj).
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
anteprimorac
Navijam za: Alonso

Post Postao/la anteprimorac »

šteta je što nije zadnji krug upropastio u prvom sektoru pa bi onda mogao sačuvati gume
Gamer

Post Postao/la Gamer »

anteprimorac je napisao/la:šteta je što nije zadnji krug upropastio u prvom sektoru pa bi onda mogao sačuvati gume
Starta se na gumama sa kojima je odvozio najbolji krug...
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

GRAZIE Fernando!!!

Odlicna, iskusna voznja od starta do cilja.

F10 je dobar bio, mada je Red Bull u odredjenim segmentima utrke bio brzi.Najjaca strana F10 se oslikavala u trecem sektoru, sto se moglo vidjeti i u kvalama.Zato sam govorio da je Fernando mogao biti jos brzi juce, da nije bilo problema u tom trecem sektoru.

Massa nije impresionirao, ali je osvojio ipak bod.Strategija mu je donijela desetu poziciju.Inace, izgleda da mu bas ne lijeze ova staza.

Samo naprijed!!! Nadam se da F10 nece praviti probleme do kraja sezone.
FORZA FERRARI!!!
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

nikolaa je napisao/la:GRAZIE Fernando!!!

Odlicna, iskusna voznja od starta do cilja.

F10 je dobar bio, mada je Red Bull u odredjenim segmentima utrke bio brzi.Najjaca strana F10 se oslikavala u trecem sektoru, sto se moglo vidjeti i u kvalama.Zato sam govorio da je Fernando mogao biti jos brzi juce, da nije bilo problema u tom trecem sektoru.

Massa nije impresionirao, ali je osvojio ipak bod.Strategija mu je donijela desetu poziciju.Inace, izgleda da mu bas ne lijeze ova staza.

Samo naprijed!!! Nadam se da F10 nece praviti probleme do kraja sezone.
Slazem se sa svime osim mozda sa ovim vezano za Massu i strategiju.

Pretpostavljalo se da bi SC mogao izlaziti vise puta na stazu...
Sve slabije ekipe su planirale bas to iskoristiti ne bi li ugabili koje bolje mjesto. Massa je imao brz bolid i trebao je ostati na stazi, ugrabiti prikljucak sa vodecima i onda cekati dalji razvoj situacije, siguran sam da bi bio bolji od 10-og mjesta.

I opet klasicna Massina mana, pretice svake prestupne godine.
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

Danas je Fernando odradio dobar posao i stigao do 4(3) pobjede ove sezone.Sto se tice samog rada tima u boksu nije bilo nikakvih problema,kao prije 2. godine.Valjda ce Alonso ove godine uzeti naslov.
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

To se zove auto!! :D
Stvarno zadnje 2 utrke je auto fenomenalan i apsolutno uz bok Red Bullu.

Mislim da su sa prikazanim uklonili sve one priče o nekoj sreći... :thumbup:
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Samo da motori izdrže i Alonso je na najboljem putu da postane prvak. Auto je danas bio odličan. Mišljenja sam da je RBR još uvijek mrvicu brži, ali dobrom vožnjom i strategijom se to sve anulira.
Bravo Alonso. Bravo Ferrari.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
F1-Champ
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari-MSC

Post Postao/la F1-Champ »

Izvrsna utrka za Ferrari i Alonsa..... Samo da nebude jos problema s motorima i Alonso je u utrci za anslov S RB, u konstruktorskom ako se izbjednu pehovi bi trebali lako preteci Mclaren.... slicna situacija ko i prosle godine, samo s drugavijim ulogama, tada je Ferrari imao bodovnu zalihu ispred McM ali i puno sporiji auto, ove sezone je to obrnuto ;)
slikaslika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Danas je Ferrari dobro odradio posao. =D>
Za Monzu i sa Singapore sam imao velika očekivanja ;) , što se moglo vidjeti iz mojih postova, ali što se tiče Japana veliki sam pesimista i mislim da će tamo Ferrari loše proći :( .
tvojnov2
Početnik
Početnik

F2004_the_best_ever je napisao/la:Danas je Ferrari dobro odradio posao. =D>
Za Monzu i sa Singapore sam imao velika očekivanja ;) , što se moglo vidjeti iz mojih postova, ali što se tiče Japana veliki sam pesimista i mislim da će tamo Ferrari loše proći :( .
Dakle ako si ti veliki pesimista znači ferrari sigurno pobjeđuje u japanu :biggrin:
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

tvojnov2 je napisao/la: Dakle ako si ti veliki pesimista znači ferrari sigurno pobjeđuje u japanu :biggrin:
Nisam bio pesimista za Monzu i Singapore nego optimista.
A što se tiče Japana mislim da će Red Bullu staza odgovarati i apsolutni su favoriti, čak mislim da će po krugu biti brži 05.-1 s od Ferrari-ja tj. Alonsa.
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Ponovo treba pohvaliti i boks Ferraria Alonsov pit stop je bio najbrži u utrci 30.236,čak za 0.882 brži od Vettela

LINK
...put u raj nije posut ružama...
tvojnov2
Početnik
Početnik

F2004_the_best_ever je napisao/la:
tvojnov2 je napisao/la: Dakle ako si ti veliki pesimista znači ferrari sigurno pobjeđuje u japanu :biggrin:
Nisam bio pesimista za Monzu i Singapore nego optimista.
A što se tiče Japana mislim da će Red Bullu staza odgovarati i apsolutni su favoriti, čak mislim da će po krugu biti brži 05.-1 s od Ferrari-ja tj. Alonsa.
I u singapuru su bili RB-ovci apsolutni favoriti pa je nando pobjedio.Nemoj sumnjat u ferrari i njihove resurse. Suzuka po karakteristikama nije puno drukčija od singapura, a ferrari je izgleda našao balans između brzine po ravnom i gripa u zavojima što se vidlo u ove dvije zadnje utrke tak da će njima sve staze do kraja sezone pa tak i suzuka odgovarati.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

tvojnov2 je napisao/la: I u singapuru su bili RB-ovci apsolutni favoriti pa je nando pobjedio.Nemoj sumnjat u ferrari i njihove resurse. Suzuka po karakteristikama nije puno drukčija od singapura, a ferrari je izgleda našao balans između brzine po ravnom i gripa u zavojima što se vidlo u ove dvije zadnje utrke tak da će njima sve staze do kraja sezone pa tak i suzuka odgovarati.
Suzuka je staza sa velikim brojem brzih zavoja a to najviše pogoduje Red Bull-u i zato su oni favoriti na Suzuki.
McLarenu bi Suzuka trebala da odgovara a i po Buttonovim riječim dolaze sa većim upgrade.
Po Domenicalijevim najavama na sljedeće dvije utrke Ferrari će imati dva mala upgrade i to je to ništa značajno. Ja sam to i očekivao jer je Ferrari posle Monze htijo tehnički odjel u potpunosti da prebaci na rad na bolidu za 2011 a zbog dešavanja u Monzi sa konkurentima i dobrog Ferrari-jevog nastupa odgodili su to ali samo za kratko i već sada je pitanje koliko ljudi iz tehničkog odjela radi na F10, vjerovatno veoma mali broj. U Singaporu su već počeli sa testiranjem nekih dijelova na mjenjaču koje će koristiti 2011 i jedna od tih novih eksperimentalih komponenti se polomila i zato Alonso nije mogao nastaviti trening kada je izletio pri kraju drugog treninga. Samo ne znam zašto su to testiranli na Alonsovom bolidu trebali su to uraditi samo sa Massom i nadam se i da će i u nastavku sezone Massa biti pokusni kunić za testiranje nekih komponenti petkom a zašto ne i u utrci ako je to moguće. Red Bull i McLaren neće imati tu slobodu, tj. širinu, prilikom testiranja nekih dijelova za 2011 kao što će Ferrari imati sa Massom jer ipak ovih pet vozač još mora misliti na vozačku titulu i kako što bolje pripremiti bolid za utrku i za kvalifikacije, Ferrari neće imati tih problema sa Massom.
Takođe Domenikali ne daje optimistične izjave za sljedeće 4 utrke, izjavio je da bi im samo trebao da odgovara Interlagos a na ostale 3 utrke da će vjerovatno imati defanzivnu ulogu, to nikako ne zvuči dobro i optimistično.
Rekao je da je sada sve u rukama vozača tj. Fernanda Alonsa, to znači da Alonsa mora pokušati izvući maksimum iz F10 u narednim utrkama i da u tome neće imati ili će imati veoma malu pomoć Ferrari-jevog tehničkog odjela.
Koliko kog to zvučalo suludo ja podržavam ovakvu odluku Ferrari-ja i prebacivanja gotovo svih resursa na bolid za 2011. I da ponovim ja imam velika očekivnja od bolida za 2011 i mislim da će taj bolid biti bolji i konkurentniji od F10 a i očekujem od Coste i Tombazisa više inovativnosti, držim im palčeve.
Bez obzira na sve ne treba odustajati, treba se boriti jer o pobjedniku utrke ne odlučuje samo brzina bolida, to je samo jedan od faktora, to se najbolje pokazalo ove sezone, ima tu još dosta faktora; SC, kvarovi, odluke pitwalla, greške vozača, kiša, sudijske procjene..........
ivanfece

Post Postao/la ivanfece »

Ferari je od pocetka sezone malo slabiji od Red bula ali dosta bolji od MeKlarena.To sto su trenutno u poretku iza McLarena mogu zahvaliti samo svome rukovodstvu i nikome drugom inace su jaki,i bolid a i vozaci.Masa je malo nezainteresovan ali to je zbog njegovog polozaja u ekipi jer vjerujem da je jako deprimirajuce kada znas da si drugi vozac.Isto kao i u McLarenu Buton je bolji vozac od hamiltona ali nema covjek elana za pobjede kad zna da Hamiltona mora propustati bez obzira na sve.
Odgovori