Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- natural
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari Marlboro
Re: Formula 1 team - Ferrari
Fotke, Japan...
čet + pet >>> Megaupload Download <<<
sub + ned >>> Megaupload Download <<<
Forza Ferrari!
čet + pet >>> Megaupload Download <<<
Forza Ferrari!

-
- Navijam za: Ferarri
heheheheFerrari-F60 je napisao/la:Eto kako se ti razumiješ kao bilo kakav navijač. Massu podjednako cijenim kao i bilo kojeg vozača bolida Ferrari. Znači da sam navijač Ferraria, a ne nekog vozača. Oni svi dolaze i odlaze ali uvijek ostaje Ferrari. Danas sam protiv Vettela , Hamiltona, Kubice itd., sve dok ne potpišu za Ferrari i u svakom trenutku navijam za tog vozača koji je za volanom. Pa navijao sam kao lud i za Michaela, a sad ga samo cijenim za ona neka vremena koja su bila dobra za Ferrari zajedno sa njim. Ovdje ima dosta forumaša koji se opredijele za nekog vozača i to cijenim, ali ne mogu se vezati baš lično za nekog vozača kada vidiš kako su oni napaljeni dok voze za neku momčad i spremni su na svakakve izjave da bi svoj tim podržali a druge demoralisali. Navijač sam fanatični Ferraria, čak kada bi vozio i ti za njegaenesp_27 je napisao/la:ja ne mogu vjerovat da postoji iskreni navijač ferraria i da navija za alonsa ???
ja se jako dobro sjecam njegovih izjava protiv ferraria,massu obozavam kakav god da je,a kubica nije tip bar po meni za ferarri,vettel bi bio idealan vozac ferraria
ma navija i ja za ferrari i za svakog vozaca koji vozi za njega,i mogu bit kontradiktoran ali jedva cekam da alonso ode iz njega,evo npr. dosta prijatelj iz italije(milana) ne moze smislit ljutitog naviaca real madrida u njhovim redovima.monza je pored milana i svako dijete odmalena se uci da voli ferrari i milan(ili inter)a real je ljutiti protivnik...
dobro to je vec dubioza
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
jedno pitanje u zadnje vrijeme nisam u toku baš sto im je znacila ona crna poveznica oko ruke ? (ko je umro)?

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Poginuli talijanski vojnici šireć demokraciju u Afganistanu...ja mislim 4 ili 5.kimiraikkonen1 je napisao/la:jedno pitanje u zadnje vrijeme nisam u toku baš sto im je znacila ona crna poveznica oko ruke ? (ko je umro)?

- Vuksa_KC
- Veteran
- Navijam za: Ferrari
Današnja utrka mi je dokazala da je što se tiče taktičkih odluka opet sve po starom u Ferrariju. S obzirom na neka prošla vremena, ne bi se čudio da su još na početku negdi stavili intermediate gume ili pred kraj prešli na suho:S.
Ajd ona greškica sa maticom u boksu, ali sve je dobro završilo:)
Ajd ona greškica sa maticom u boksu, ali sve je dobro završilo:)
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Nadam se da se više neće desiti ona situacija u box, to nas je moglo koštati pobjede.
Ovu utrku u Ferrari-ju trebaju što prije zaboraviti i okrnuti se Brazilu.
Osobno ja imam velika očekivanja od urke u Brazilu, bez obzira na neke "proračune" koji su dolazili čak i iz Ferrari-ja da će im odogovarati najviše Korea, ja sam u to sumnjao, i mislim da je Interlagos najbolja šansa da Ferrari napadne a ne da ide na defanzivnu taktiku jer u Abu Dabiju će biti teže to uraditi nego na Interlagosu.
Interlagos bi treba da odgovara F10 a i koristit će se soft i medium gume.
Ovu utrku u Ferrari-ju trebaju što prije zaboraviti i okrnuti se Brazilu.
Osobno ja imam velika očekivanja od urke u Brazilu, bez obzira na neke "proračune" koji su dolazili čak i iz Ferrari-ja da će im odogovarati najviše Korea, ja sam u to sumnjao, i mislim da je Interlagos najbolja šansa da Ferrari napadne a ne da ide na defanzivnu taktiku jer u Abu Dabiju će biti teže to uraditi nego na Interlagosu.
Interlagos bi treba da odgovara F10 a i koristit će se soft i medium gume.
- Forza
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari - F1
Danas je Ferrari utrku odradio savršeno. Ponosim se vozačima, ekipom i tome što navijam za njih 

- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso only
Nek motori posluze i nema zime.
- natural
- Navijam za: Scuderia Ferrari Marlboro
osladite se... /naravno samo za Ferrari fanove!/
sri + čet + pet >>> Megaupload Download <<<
sri + čet + pet >>> Megaupload Download <<<

- majstor iz maranella
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Schumachera
njušim keca i dvojku na nosevima slijedeće godine 

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Samo ko će nositi dvojku to je pitanjemajstor iz maranella je napisao/la:njušim keca i dvojku na nosevima slijedeće godine

A sad ozbiljno,daleko je još do tog,prednost je mala a RB ima brži bolid,a i Hamilton vreba iz prikrajka tako d ne treba se rano veseliti.Još uvijek je Webber favorit broj 1
...put u raj nije posut ružama...
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Treba se u potpunosti okrenuti Brazilu, mislim da je to za Ferrari odlučujuća utrka za titulu.
Drago mi je što Alonso, Domenicali i poglavica LDM pozivaju na smirenost i to što kažu da ništa nije gotovo
, dalek je put do titule još ali realno šanse su sada veće nego posle utrke u Japanu.
Ono što me brine jesu motori tačnije motor, motor sa Spa je završio svoje utrkivanje, s njim se još vozilo u Japanu i Korei i on je izdržao
, ja sam osobno i očekivao da je kod ovog motora vjerovatnoća da otkaže manja nego kod onoga sa Monze, jer je Alonso manje opteretio motor sa Spa a i zvršio je utrku prije kraja , jeste u pitanju samo par krugova prije kraja urke ali ako pogledamo u povjest često su motori otkazivali u poslednjim krugovima utrka.
Što se tiče motora sa Monze on me dosta brine
, prvo zato što su Brazil i Abu Dabi zahtjevni za motore, ne neravno kao Spa i Monza ali ipak traže dobar motor, i drugo što je ovaj motor sa Monze u Monzi bio veoma opterećen, skoro čitavu utrku ga je Alonso pritiskao i dosta se vozio iza Buttona tako da je hlađenje tog motora bilo otežano i zbog svih ovih razloga me je strah da li će motor izdržati. Ako otkaže ovaj motor sa Monze 80% krivice će ići Ferrari-ju a 20% Alonsu jer je loše startao u Monzi i morao se veći dio utrke voziti iza Butttona što je loše bilo po motor. Ja a vjerujem kao i svi navijači Ferrari-ja i Alonsa se nadam da će motor izdržati
. Pozitivno je to što posle početka sezone Ferrari nije imao problema sa motorima
, u to ne računam Maleziju i Singapur, u Maleziji je je motor otkazao jer je Alonso imao problema sa kvačilom i a Ferrari je tek kasnije radio preinake na motoru koje se tiču pouzdanosti a u Singaporu za Massin kvar u kvalifikacijama nije bio kriv motor.
Najgori scenario za Alonsa je da mu otkaže motor u Brazilu u utrci
, jer bi onda vjerovatno u Abu Dabiju morao koristiti novi motor i dobio bi kaznu od 10 mjesta niže i to bi značilo da bi u naredne dvije utrke osvojio možda samo koji bod, to je nacrnji scenario za Alonsa i nas navijače Ferrari-ja, nadam se da do toga neće doći
.
Domenicali je izjavio da moraju voditi računa o hlađenju motora u Brazilu, tako da treba očekivati da će F10 imati dodatne otvore za hlađenje motora tj. škrge, kako bi bilo bolje hlađenje motora
. Po sadašnjim prognozama u subotu za vrijeme kvalifikacija očekuje se temperatura između 30 i 35 stepeni a u nedjelju oko 28 stepeni. Naravno trebam li spominjati da očekuju opet kišu
u subotu je manja vjerovatnoća za kišu a i ako padne očekuje se manje kiše dok za nedjelju je veća mogućnost za kišu, ove prognoze treba uzeti sa velikim stepenom rezerve.
Utrka u Koreji je pokazala da je sve moguće, tako da je u ove dvije utrke sve je moguće od onog crnog scenarija za Alonsa, kojeg sam gore napisao pa do toga da u Brazilu dobijemo svjetskog prvaka, neću namjerno da napišem njegovo ime da ga ne izbaksuziram
, ali svi dobro znamo koji vozač jedino može već u Brazilu osvojit titulu.

Drago mi je što Alonso, Domenicali i poglavica LDM pozivaju na smirenost i to što kažu da ništa nije gotovo

Ono što me brine jesu motori tačnije motor, motor sa Spa je završio svoje utrkivanje, s njim se još vozilo u Japanu i Korei i on je izdržao

Što se tiče motora sa Monze on me dosta brine

Najgori scenario za Alonsa je da mu otkaže motor u Brazilu u utrci

Domenicali je izjavio da moraju voditi računa o hlađenju motora u Brazilu, tako da treba očekivati da će F10 imati dodatne otvore za hlađenje motora tj. škrge, kako bi bilo bolje hlađenje motora

Utrka u Koreji je pokazala da je sve moguće, tako da je u ove dvije utrke sve je moguće od onog crnog scenarija za Alonsa, kojeg sam gore napisao pa do toga da u Brazilu dobijemo svjetskog prvaka, neću namjerno da napišem njegovo ime da ga ne izbaksuziram

- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Mislim da neće biti problema s motorima, čisto iz razloga što u Ferrariju znaju kako stoje stvari i šta treba uraditi da motor ne rikne.
U Brazilu zbog nadmorske visine i atmosferskih razlika motor daje oko 7% manji output. Opterećenje na određene dijelove motora je manji, a na neke podjednak ili veći. Zbog ove razlike u outputu motor je pod punim gasom 62% vremena, dok bi na nultoj nadmorskoj visini bio na 56%. Svakako drawback, ali ne mora nužno biti presudno. Ferrari zna šta ih čeka i ne sumnjam da će učiniti sve da motor izdrži.
U Brazilu zbog nadmorske visine i atmosferskih razlika motor daje oko 7% manji output. Opterećenje na određene dijelove motora je manji, a na neke podjednak ili veći. Zbog ove razlike u outputu motor je pod punim gasom 62% vremena, dok bi na nultoj nadmorskoj visini bio na 56%. Svakako drawback, ali ne mora nužno biti presudno. Ferrari zna šta ih čeka i ne sumnjam da će učiniti sve da motor izdrži.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- McLarenMercedes
- Navijam za: Alonsa
F2004, mislim da nema baš toliko razloga za zabrinutost, bar ne pred Brazil. Raikkonen je prošle godine vozio na Spa i u Monci sa istim motorom. Jeste da je veliko opterećenje, ali pošto motori obično izdrže po 3 trke, ovaj valjda može bar 2. Pa i ostali će morati da koriste motore iz Monce, neće Alonso biti jedini. Za Abu Dabi sam i ja zabrinut i zato mislim da bi se titula trebala napasti već u Brazilu. Nije nemoguće. Staza bi trebalo odlično da odgovara Ferrariju, Massa će biti motivisan, Vettel će sigurno biti brži od Webbera, još ako bi se i Hamilton umešao eto titule i slučaju Alonsove pobede. Nije nemoguće.
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Pobjeda Alonsa i Webber 5. mjesto ili niže rješeno jeF2004_the_best_ever je napisao/la: Utrka u Koreji je pokazala da je sve moguće, tako da je u ove dvije utrke sve je moguće od onog crnog scenarija za Alonsa, kojeg sam gore napisao pa do toga da u Brazilu dobijemo svjetskog prvaka, neću namjerno da napišem njegovo ime da ga ne izbaksuziram, ali svi dobro znamo koji vozač jedino može već u Brazilu osvojit titulu.

Slažem se u potpunosti s tobom da je u Brazilu šansa i mislim čak kad bi tu uspio povećat prednost onda ne bi bilo ni ludo ići na promjenu motora(naravno ako bi mu trebalo 7,8 mjesto)
Mislim da će Brazil odgovarati Ferrariu i nadam se suhom vremenu
...put u raj nije posut ružama...
-
- Rezervni vozač
- Navijam za: Alonso
Alonso mora bit u sljedece 2 trke jedanput 3. i jedanput 4. da ga Vettel nemoze stic, dva puta treci da ga Hamilton nemoze stic, a za Webbera moze bit 2. i 3. ak Weber bude 1. i drugi!
Naravno ima tu jos milijon drugih kombinacija!
Samo da ga fortuna i dalje prati
Naravno ima tu jos milijon drugih kombinacija!
Samo da ga fortuna i dalje prati

- FerrariF1
- Početnik
- Navijam za: Ferrari - RAI - HAM
Sad na vidjelo izlazi da bikovi stvarno nemaju srece i iskustva kao jedan Kimi , Alonso, Michael koji bi sa ovako dominantnim bolidom davno okoncali prvenstvo. Alonso je mudriji i dosta bolji vozac tako da 80% je da ce osvojiti titulu
Hvala MSC i RAI sto su Ferrari F1 Team drzali u vrhu
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Montor sa Monze mora da odveze dvije utrke Brazil i Abu Dabi, zato sam ja zabrinutMcLarenMercedes je napisao/la:F2004, mislim da nema baš toliko razloga za zabrinutost, bar ne pred Brazil. Raikkonen je prošle godine vozio na Spa i u Monci sa istim motorom. Jeste da je veliko opterećenje, ali pošto motori obično izdrže po 3 trke, ovaj valjda može bar 2. Pa i ostali će morati da koriste motore iz Monce, neće Alonso biti jedini. Za Abu Dabi sam i ja zabrinut i zato mislim da bi se titula trebala napasti već u Brazilu. Nije nemoguće. Staza bi trebalo odlično da odgovara Ferrariju, Massa će biti motivisan, Vettel će sigurno biti brži od Webbera, još ako bi se i Hamilton umešao eto titule i slučaju Alonsove pobede. Nije nemoguće.

Mislim da će Alonso u Brazilu malo konzervtivnije koristiti motor, sigurno će u Q3 koristit njegov pun potencijal a za utrku nisam siguran, naravno zavisi i kako će se utrka odvijat.

Ferrari mora napast u Brazilu, jeste da je Webber izjavio da voli da vozi u Brazilu i da je on pobjedio prošle godine u Brazilu ali nije to bila neka dominacija i pobjedio je 7-8 s prednosti ispred Kubice u BMW koji je bio sve samo ne konkurentan bolid.
Mislim da bi Massa moga biti veliki faktor na utrci, on će moći forsirat motor do kraja i njegova situacija sa motorom je mnogo bolja nego kod Alonsa, i Massa možda od svih vozača najbolje vozi Interlagos, samo da mu motivacija bude na nivou i da F10 bude konkurentan mogao bi on da napravi dar-mar u utrci

Što se tiče Massinog odnosa prema Alonsu mislim da će za njega biti važno da se plasira ispred Alonsa u kvalifikacijama, i što se tiče toga tu će imato odriješene ruke, jer što se tiče kvalifikacija neće tu biti moguće taktiziranje a u utrci ako bude ispred Alonsa sigurno mu neće praviti probleme kao u Njemačkoj.
- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
- schuey
- Počasni član
- Navijam za: odlazak Montezemola
- Kontakt:
dobro da nije c/p sve kaj je Alonso već rekaoScuderia je napisao/la:SD upozorava.
KLIK

Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
- homersimpson
- Početnik
- Vuksa_KC
- Veteran
Heaven is a place on earth:)homersimpson je napisao/la:http://www.24sata.hr/f1/sagradili-su-za ... iju-195966
službena stranica parka
- Forza
- Profesionalni vozač
Da ali nalazi se v Maranellu ne v Abu Dhabi-juVuksa_KC je napisao/la:Heaven is a place on earth:)homersimpson je napisao/la:http://www.24sata.hr/f1/sagradili-su-za ... iju-195966
službena stranica parka

samo moje skromno mišljenje

- Forza
- Profesionalni vozač
- Forza
- Profesionalni vozač