Michael Schumacher
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
-
- Legenda
Re: Michael Schumacher
Najteže je upravo to. Što je još mogao pokazati svoju veličinu, ali zbog niza (nesretnih) okolnosti to ipak nije potpuno uspio.
Samo neka se trkaju.
- FerrariF1
- Početnik
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari - RAI - HAM
Da barem jednu osvoji nagradu do kraja sezone
Hvala MSC i RAI sto su Ferrari F1 Team drzali u vrhu
-
- Test vozač
- Navijam za: Nikoga
kowalski je napisao/la:Ne vidim zašto bi se vraćao u momčad koja mu je pljunula u lice, nakon što je za njih osvojio sve naslove u posljednjih 30-ak godina.
skoro sve

"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH
You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
- mrd
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
Nikad mi nije bio posebno drag, ali drago mi je što sam ga ove godine gledao na Hungaroringu, ipak je legenda.

- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
Oproštajni govor u cijelosti:
It is probably not a complete surprise to explain a little bit on how my thoughts are on this. Basically I have decided to retire by the end of the year.
Although I am still able and capable to compete with the best drivers that are around, at some point it is good to say goodbye - and that is what I am doing this season. This time it might even be forever.
During the past month, I was not sure if I still had the motivation and energy which is necessary to go on. It is not my style to do something that I am not 100 per cent feeling for. With today's decision, I feel released from those doubts and in the end my ambition to fight for victories and the pleasure of driving is nourished by competitiveness.
It is without doubt that we did not achieve our goals to develop a world championship fighting car. But it is also very clear that I can still be very happy about my overall achievements in the whole time of my career.
In the past six years I have learned a lot about myself. For example, that you can open yourself without losing focus. That losing can be both more difficult and more instructive than winning. Sometimes I lost sight of this in the early years. But you appreciate to be able to do what you love to do. That you should live your convictions and I was able to do so.
I would obviously like to thank Daimler, Mercedes-Benz, the team, the engineers, and all my mechanics for all the trust that they put in those years in to myself. But I would also like to thank all of my friends, partners and companions who over many years in motor sport supported myself.
But most of all I would like to thank Corinna, and my family for standing always by my side, giving me the freedom to live my conviction and share my joy. That is very special.
I would like now to concentrate until the end of the season for the last races, and enjoy them together with you. Let's have fun.
Thank you.

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Mislim da Schumacher nije zaslužio ovakav odlazak.Trebali su mu u Mercedesu dopustiti da sam objavi odlazak prije nego što su objavili vozačku postavu za sljedeću godinu.
Iako nisam njegov fan jedno je sigurno nedostajat će ovom sportu ali nažalost kao i svima nama tako i njemu protiv godina se ne može.Puno sreće u vozačkoj mirovini
Iako nisam njegov fan jedno je sigurno nedostajat će ovom sportu ali nažalost kao i svima nama tako i njemu protiv godina se ne može.Puno sreće u vozačkoj mirovini

...put u raj nije posut ružama...
- Armanini
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
ja sam se nadao da ce odvozit jos tu jednu sezonu, jer se tek sad ufurao malo, al nakon one bernijeve izjave da mu zao sto ce schumi otic bez da pobjedi sve je bilo jasno!
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Ma Bernie samo nazove Pirelli i veli dajte mu duplo bolje gume. Kada bi htio. Ako je mogao Maldonado.....
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- gringo73
Ma ovo ti je stvar kao s Rossijem: nit Rossi ima vremena čekat da se, i ako, Ducati posloži, tako ni Merc da vidi koliko vremena treba proć da ovaj (ako) profunkcionira u nekoj top formi. Nemilosrdni su ovo sportovi.Armanini je napisao/la:ja sam se nadao da ce odvozit jos tu jednu sezonu, jer se tek sad ufurao malo, al nakon one bernijeve izjave da mu zao sto ce schumi otic bez da pobjedi sve je bilo jasno!

Bernie knows!

- Walter
- Svjetski prvak
- Kontakt:
To je bilo i za očekivati.
Dobro je što je Schumacher to objavio sad, inače bi se ove kombinacije Sauber-Ferrari-Lotus nastavile u nedogled.
Šteta samo što odlazi ovako bez ijedne pobjede za tri godine, razočaran je i on i ekipa i njegovi navijači.
Dobro je što je Schumacher to objavio sad, inače bi se ove kombinacije Sauber-Ferrari-Lotus nastavile u nedogled.
Šteta samo što odlazi ovako bez ijedne pobjede za tri godine, razočaran je i on i ekipa i njegovi navijači.
-
- Legenda
Baš sam ga mislio usporedit s Rossijem. Počeo sam pratiti F1, a ubrzo i MotoGP baš u vrijeme kada su Schumiju i Rossiju krenule karijere. Tako sam ih otpratio (barem Schumija) i mogu reći da mi je bilo drago da sam živio i pratio F1 baš u vrijeme dok je najuspješniji vozač u povijesti F1 vozio. Po mom mišljenju i najveći.
Samo neka se trkaju.
- gringo73
Prekjučer na Autosportu (Plus) je izašao Q&A sa Schumijem. Evo par, meni zanimljivih:
Considering all your years as a racing driver, from the old days of karting up until F1, who's been your fiercest rival?
- Fiercest? Do you mean toughest to beat? Without question it was Mika Hakkinen.
Looking back over your Formula 1 career to date, do you have any regrets?
- Jerez. In 1997.
Is there anything that irritates you about Formula 1 today?
-Black gold. (JR: Er... could you elaborate?) Think about it.
I feel that in 2006 Ferrari forced you out and that you didn't really want to retire at the time. Is that true?
- Two hundred per cent 'no'. One year Ferrari had their traditional Christmas party and up on stage I told Mr Di Montezemolo that I was retiring and he said, “Think about it again. Here is an offer – you can have a contract for the rest of your life. No matter what you want, you can have it, we want you to stay.”
Why do you keep complaining about the tyres – is it because you are accustomed to having bespoke tyres made especially to suit your driving style?
- May I just answer that question very simply? If you have one single tyre company then they should make a tyre that is good for the majority of the field. And this is what I have been trying to express. Here and now, we just don't have that. We have a tyre that works for individuals rather than for the majority, and it shouldn't be like this. Individuals should have the problem rather than the majority.
Which of your seven world championships felt the best to win?
- Very definitely the one I won in 2000. After 21 years of no success for Ferrari and five years for myself of not being able to win the title with the Scuderia, it was absolutely the biggest moment for me and for us all.

- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
Evo govora Najvećeg, nekak mi se čini da ovo ipak nije bila potpuno njegova odluka
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kD0iQmv1 ... r_embedded[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kD0iQmv1 ... r_embedded[/youtube]
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- Dero
- Profesionalni vozač
Znam da cu požaliti ali mozes mi objektivno objasniti kako je to Ferrari njemu točno pljunio u lice?kowalski je napisao/la:Ne vidim zašto bi se vraćao u momčad koja mu je pljunula u lice, nakon što je za njih osvojio sve naslove u posljednjih 30-ak godina.
Ferrari mu je pružio sve što vozač moze traziti od jednog tima, doslovno sve. To što je Schumacheru dosadilo živjet u mirovini i napravio ovaj povratnički izlet u prosječnu momčad je samo njegova krivica.
Lijepo ti je objašnjeno i vec stotinu puta rečeno da je Scumacher taj koji je rekao da se povlači. Njega nitko nije natjerao na tu odluku tada.
- Walter
- Svjetski prvak
- Kontakt:
Baš u ovom tekstu na prethodnoj strani Schumacher je fino objasnio da nije izbačen iz Ferrarija već da je otišao svojevoljno.
I feel that in 2006 Ferrari forced you out and that you didn't really want to retire at the time. Is that true? - Two hundred per cent 'no'. One year Ferrari had their traditional Christmas party and up on stage I told Mr Di Montezemolo that I was retiring and he said, “Think about it again. Here is an offer – you can have a contract for the rest of your life. No matter what you want, you can have it, we want you to stay.”
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
hahah sad ce ti ljudi na ovom forumu dokazat da nisi u pravuWalter je napisao/la:Baš u ovom tekstu na prethodnoj strani Schumacher je fino objasnio da nije izbačen iz Ferrarija već da je otišao svojevoljno.
I feel that in 2006 Ferrari forced you out and that you didn't really want to retire at the time. Is that true? - Two hundred per cent 'no'. One year Ferrari had their traditional Christmas party and up on stage I told Mr Di Montezemolo that I was retiring and he said, “Think about it again. Here is an offer – you can have a contract for the rest of your life. No matter what you want, you can have it, we want you to stay.”

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- kowalski
- Rezervni vozač
Schumacherove izjave o svojevoljnom povlacenju ne znace da je to cinjenica.
Medjutim, ono sto jest cinjenica je to da je Ferrari odlucio za velike novce dovesti Kimija. Posljedicno tome MSu su neizravno pokazali izlazna vrata, ili u najboljem slucaju gubitak statusa prvog vozaca radi nepovjerenja u njegove voznje. Ukratko, MSu je Ferrari blago receno dao ultimatum.
Buduci da je tip kroz cijelu 2006 bio na vrhu svoje igre, smatram da takav odnos nije zasluzio.
Uostalom, Ferrari to vec ponavlja i s Alonsom.
Medjutim, ono sto jest cinjenica je to da je Ferrari odlucio za velike novce dovesti Kimija. Posljedicno tome MSu su neizravno pokazali izlazna vrata, ili u najboljem slucaju gubitak statusa prvog vozaca radi nepovjerenja u njegove voznje. Ukratko, MSu je Ferrari blago receno dao ultimatum.
Buduci da je tip kroz cijelu 2006 bio na vrhu svoje igre, smatram da takav odnos nije zasluzio.
Uostalom, Ferrari to vec ponavlja i s Alonsom.
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
- Dero
- Profesionalni vozač
Ako nemas neki drugi dokaz onda izjava Schumachera je jedino što je bitno. Ti mozes izloziti svoju teoriju ali činjenice su ono što svi znamo i što smo svi čuli.kowalski je napisao/la:Schumacherove izjave o svojevoljnom povlacenju ne znace da je to cinjenica.
O kakvom statusu drugog vozača pričas. Lijepo je rečeno da je Schumacher htio ostat Ferrari bi mu pružio ugovor kakav god hoce. Normalno da su se okrenili Kimiju kada je Scumacher rekao da se povlači. Ferrari u tome trenutku je okrenuo novi list i normalno da su gledali u buducnost.Medjutim, ono sto jest cinjenica je to da je Ferrari odlucio za velike novce dovesti Kimija. Posljedicno tome MSu su neizravno pokazali izlazna vrata, ili u najboljem slucaju gubitak statusa prvog vozaca radi nepovjerenja u njegove voznje. Ukratko, MSu je Ferrari blago receno dao ultimatum.
Da, to što se Montezemolo ispričava na svakom uglu i kritizira momčad što Alonsu ne mogu pružiti bolid kakav zaslužuje? Ili to što ce produziti sa vozačem koji nezaslužuje mjesto samo da bi Alonsa držao sretnim?Uostalom, Ferrari to vec ponavlja i s Alonsom.
A ne čekaj, ti spadas u onu ekipu koja vec vidi Vettela 2014. u Ferrariju makar su to sve puke novinarske teorije.
- pinkdpanter
- Rezervni vozač
- Navijam za: kimi raikkonen
i biće ode jedan od najvećih ikada na kraju sezone
malo gledam statistiku, čovjek je odvozio 302 utrke (kolko je to 15 sezona) i 155 puta bio na postolju, 91 pobjeda....
kolko god ga nisam volio, jedan je od najvećih sportaša ikada uz bok Jordanu, Woodsu...
neka pobjedi do kraja godine a Kimi nek uzme naslov, eh
malo gledam statistiku, čovjek je odvozio 302 utrke (kolko je to 15 sezona) i 155 puta bio na postolju, 91 pobjeda....
kolko god ga nisam volio, jedan je od najvećih sportaša ikada uz bok Jordanu, Woodsu...
neka pobjedi do kraja godine a Kimi nek uzme naslov, eh
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's
- gringo73
To mu ne daje za pravo da razbija aute na slobodnim treninzima, kao danas.pinkdpanter je napisao/la:i biće ode jedan od najvećih ikada na kraju sezone

Neki detalji o odlasku u mirovinu izlaze van: MSC je obavijestio Mercedes o svojoj odluci 5 minuta prije one konferencije za medije.
LINK na njemačkom

- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Žao mi je da odlazi, ali ne kao 2006e, vjerovatno jer sam u tih par godina jako zavolio Williams, a i zato jer nemože vozit bolid koji se može boriti za pobjede
Koja statistika, nakon 3 loše sezone 50% trka je završio na podiju
Koja statistika, nakon 3 loše sezone 50% trka je završio na podiju

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso only
I na engleskom:
Friday 5 Oktober at 15:35 : Oct.5 (GMM) Michael Schumacher surprised even Mercedes when he announced his decision to return to retirement.
Germany's Auto Motor und Sport said that even though bosses Ross Brawn and Norbert Haug flanked the seven time world champion as he announced the news, they had only been told what was going to happen just five minutes earlier.
"We had been preparing for a different kind of press conference," Haug revealed.
"Michael, Ross and I were going to answer the questions that had arisen after the transfer (announcement) of Lewis Hamilton," Mercedes' racing president added.
Haug said he would not have had a problem if Schumacher had opted to keep his F1 career alive by switching to Sauber.
"What would have been wrong with that?" the German wondered.
But Sauber chief executive Monisha Kaltenborn on Friday insisted there had been "no negotiations" with the 43-year-old about 2013 prior to Schumacher's decision to retire.
Friday 5 Oktober at 15:35 : Oct.5 (GMM) Michael Schumacher surprised even Mercedes when he announced his decision to return to retirement.
Germany's Auto Motor und Sport said that even though bosses Ross Brawn and Norbert Haug flanked the seven time world champion as he announced the news, they had only been told what was going to happen just five minutes earlier.
"We had been preparing for a different kind of press conference," Haug revealed.
"Michael, Ross and I were going to answer the questions that had arisen after the transfer (announcement) of Lewis Hamilton," Mercedes' racing president added.
Haug said he would not have had a problem if Schumacher had opted to keep his F1 career alive by switching to Sauber.
"What would have been wrong with that?" the German wondered.
But Sauber chief executive Monisha Kaltenborn on Friday insisted there had been "no negotiations" with the 43-year-old about 2013 prior to Schumacher's decision to retire.
- Lord of the Ring
- Rezervni vozač
- Navijam za: sebe_i_MS
To bi bilo to... hvala ti Michael, kao sto sam odrastao uz tebe i ovaj sport, veselio se svakom tvom uspjehu, derao se i uzivao u tvojim dvobojim s Mikom i Daemonom...pa Monaco 97 (delirij), pa spa 2000, pa suzuka 2006 (velika tuga), sad je vrijeme za krenuti dalje, vjerojatno i moj rastanak s f1... dosle su mlade snage navijaca s svojim mladim idolima, ja sam sretan sto sam pratio karijeru i bio navijac jednog od najvecih sportasa naseg vremena.

- Walter
- Svjetski prvak
- Kontakt:
Odlazak Michaela Schumachera sam prebolio još 2006., zato mi ovaj drugi odlazak ne izaziva neke emocije.
- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso only
Schumy bi cini mi se bio najsretniji da je ispao u Q3
.Izgleda nezainteresirano totalno.Pokazuje da nema sretnih razvoda.
Imam utisak da hoce Hamiltonu ostaviti sto vecu kantu.

Imam utisak da hoce Hamiltonu ostaviti sto vecu kantu.