Strani nogomet

Rasprave o sportovima koji nemaju veze s auto-moto utrkama

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Odgovori

Bundesligu/Premiership,Primeru/La Championat/ Seriu A osvaja

Bayern München
15
17%
Borussia Dortmund
2
2%
Schalke 04
0
Nema glasova.
Bayer Leverkusen
0
Nema glasova.
Wolfsburg
1
1%
Arsenal London
4
5%
Manchester United
4
5%
Manchester City
1
1%
Liverpool
5
6%
Chelsea
3
3%
Atlethic Bilbao
1
1%
Atletico Madrid
2
2%
Real Madrid
9
10%
Barcelona
6
7%
Sevilla
0
Nema glasova.
Monaco
2
2%
PSG
14
16%
Lille
0
Nema glasova.
Olympique de Lyon
0
Nema glasova.
Marseille
0
Nema glasova.
Montpellier
0
Nema glasova.
AC Milan
2
2%
Juventus
11
13%
Inter Milano
2
2%
SS Napoli
1
1%
AS Roma
2
2%

Ukupno glasova: 87

Schumy.d
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Strani nogomet

Post Postao/la Schumy.d »

Ovo je čisto stvar osobnog mišljenja, ali ja se ne slažem da SP prvenstvo mora biti jedan od glavnih kriterija. Zašto?
Zato jer smatram da jedan Ibrahimović može komotno biti barem među top 3 igrača svijeta, ali nije bio na SP-u pa ne može osvojiti zlatnu loptu. A osvojiti SP ne može jedan igrač sam. Da bi to napravio, mora imati kompletnu ekipu na visokoj razini. A budimo realni, po tom pitanju je Njemačka ispred svih već nekoliko sezona.

Reci mi kad će Portugal osvojiti SP s ovakvom ekipom? Vjerojatno nikad ili da im se baš posreći nešto... To jest, njih nitko ni ne stavlja u uži izbor kad se pobjednik prvenstva traži.
Ja sam za to da ovu nagradu dobiva igrač koji je te sezone najviše pokazao. Bez obzira na osvojene momčadske trofeje. A to su Ronaldo i Messi. Iza njih za mene Suarez. Ta 3 igrača su obilježila prošlu sezonu sudeći samo po njihovim igrama.

A ako će se gledati SP, onda će pobjednik biti Švaba. Ako će se gledati rezultatska dostignuća momčadi, onda netko od Atleticovih igrača. Ali u tim momčadima nije bilo igrača koji su bili iznad ostalih suigrača kao ova dvojica/trojica.

Sad svatko ima svoju filozofiju za koju ne tvrdim da je pogrešna.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Toon je napisao/la:yep u stvari bi nagradu trebao dobiti igrač iz Zimbabwea Obiku Mikele koji je u svojoj prvoj ligi zabio 328 golova (ovo pišem glupost i izmišljam ime ali tko zna možda i ima takav "negdje tamo")...još jednom - samo jedan od glavnih kriterija...

Ne, on bi tada dobio nagradu za najboljeg strijelca, ali to ne znači i da je najbolji igrač. Ne biramo najboljeg strijelca, nego najboljeg igrača godine.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Pravo je zalosno sto jedan Philip Lahm koji igra vec godinama odlicno na visokoj razini nikad nece dobiti nagradu.

Za ovu godinu mi je tako svejedno.

Prosle godine Müller / Ribery su odigrali predobro, Müller nije bio niti nominiran, a Ribery zavrsio cak iza Messija koji nista nije digao.

Marketing je cudna stvar, no ok.
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Scuderia je napisao/la:Pravo je zalosno sto jedan Philip Lahm koji igra vec godinama odlicno na visokoj razini nikad nece dobiti nagradu.
Da i? Pa ima još većih igrača koji nikad nisu dobili tu nagradu - prvi primjer je Raul.
Ali ga ne čini manje bitnim igračem.

A ova zlatna lopta ide u prave ruke. Potpuno zasluženo! =D>

Jedino izbor naj momčadi sa Silvom, Luizom i Iniestom nema baš neke veze...
Scuderia
Moderator
Moderator

Schumy.d je napisao/la: Da i? Pa ima još većih igrača koji nikad nisu dobili tu nagradu - prvi primjer je Raul.
Ali ga ne čini manje bitnim igračem.

A ova zlatna lopta ide u prave ruke. Potpuno zasluženo! =D>

Jedino izbor naj momčadi sa Silvom, Luizom i Iniestom nema baš neke veze...
Tako je, tko je taj Lahm uopce, kak sam se samo usudio samo njega spomenuti ?! :-k
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Scuderia je napisao/la: Tako je, tko je taj Lahm uopce, kak sam se samo usudio samo njega spomenuti ?! :-k
LOL :roll:
Samo sam rekao da ima još igrača koji nisu dobili tu nagradu. Ali, Lahm je BOG izgleda. #-o
wolfman
HNL kladionica super velemajstor
HNL kladionica super velemajstor
Navijam za: Vettel

Post Postao/la wolfman »

čini se da smo otkrili pravi identitet kolege Scuderia :D
Lahm je najjaći
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

FIFA Men’s Coach of the Year - Joachim Low...ma sramota a osvojio je samo običan SP i bio prvi u kvalifikacijskoj grupi, 'beš nagradu za par potpuno nebitnih utakmica prošle godine...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Suarez nigdje na popisu, a bolji od svih njih zajedno prošle godine. I još nije igrao mjesec dana zbog kazne. Ovo se slobodno može nazvati fifa/pes nagrada.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Dani je napisao/la:Suarez nigdje na popisu, a bolji od svih njih zajedno prošle godine. I još nije igrao mjesec dana zbog kazne. Ovo se slobodno može nazvati fifa/pes nagrada.
Argumenti?
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

Suarez – 33 utakmice (liga), 31 gol, 181 udarac prema vratima uz preciznost 53%, 12 asistencija, key passes 77, preciznost dodavanja 77%

Ronaldo – 30 utakmica, 31 gol, 216 udaraca prema vratima uz preciznost 54%, 9 asistencija, key passes 38, preciznost dodavanja 80%

Messi – 31 utakmica, 28 golova, 160 udaraca prema vratima uz preciznost 67 %, 11 asistencija, key passes 64, precizsnost dodavanja 85%

Costa – 35 utakimica, 27 golova, 108 udaraca pema vratima uz preciznost 57%, 3 asistencije, key passes 42, preciznost dodavanja 76%

Neuer - 31 utakmica, primio 18 golova, na 15 utakmica nije primio gol, 50 saves (posebne obrane da ne smišljam bolji prijevod), točnost dodavanja 90% (u to ulaze i ispucavanja i dodavanja rukom)

Ligu prvaka nećemo uzimati jer eto nisu svi imali priliku tamo igrati, pa kako nije SP mjerodavan još manje je po toj logici LP mjerodavna...podaci sa squawka za sezonu 2013/2014...ali marketinški su sigurno Ronaldo i Messi ispred Suareza i Neuera....
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

da...za najboljeg igrača svijeta odabrati kanibala...baš pravi primjer malim klincima koji bi tek trebali početi ozbiljno se baviti nogometom
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Toon je napisao/la:Suarez – 33 utakmice (liga), 31 gol, 181 udarac prema vratima uz preciznost 53%, 12 asistencija, key passes 77, preciznost dodavanja 77%

Ronaldo – 30 utakmica, 31 gol, 216 udaraca prema vratima uz preciznost 54%, 9 asistencija, key passes 38, preciznost dodavanja 80%

Ligu prvaka nećemo uzimati jer eto nisu svi imali priliku tamo igrati, pa kako nije SP mjerodavan još manje je po toj logici LP mjerodavna...podaci sa squawka za sezonu 2013/2014...ali marketinški su sigurno Ronaldo i Messi ispred Suareza i Neuera....
Dobro... i opet ta tvoja statistika govori u korist Ronalda. ;)

Dalje?

Ja ne mogu vjerovati da nakon onakve sezone postoje ljudi koji mu osporavaju ovu nagradu. :lol: #-o

P.S.
Kad smo već kod te silne statistike, ajmo se onda igrati malo.
Neuer - 31 utakmica, 15 clean sheets - 48%, 1.62 obrane/utakmici
Courtois - 37 utakmica, 20 clean sheets - 54%, 1.61 obrana/utakmici
Navas - 37 utakmica, 17 clean sheets - 46%, 3.81 obrana/utakmici

Pa zašto Neuer?
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

Schumy.d je napisao/la: Dobro... i opet ta tvoja statistika govori u korist Ronalda. ;)
...prekidam ovo, a ti pronađi onoga tko te učio osnovama statistike i opizdi mu dobru jaku šamarčinu - on će znati zašto ju je zaslužio...

...u totalno glupom smjeru ste krenuli sa svim ovim: Ronaldo je naljepši, najjači i najbolji i svaka bi ga majka poželjela za zeta...ne da mi se na taj način prepucavati...THE END o ovoj temi od mene....
Schumy.d
Legenda
Legenda

Toon je napisao/la:
Schumy.d je napisao/la: Dobro... i opet ta tvoja statistika govori u korist Ronalda. ;)
...prekidam ovo, a ti pronađi onoga tko te učio osnovama statistike i opizdi mu dobru jaku šamarčinu - on će znati zašto ju je zaslužio...

...u totalno glupom smjeru ste krenuli sa svim ovim: Ronaldo je naljepši, najjači i najbolji i svaka bi ga majka poželjela za zeta...ne da mi se na taj način prepucavati...THE END o ovoj temi od mene....
Pa čovjek je zabio isto golova kao Suarez u 3 utakmice manje. A to šta ti gledaš valjda key passes i asistencije koje su skoro pa nebitne u ovom slučaju, tvoja stvar. Podsjećaš me na navijače Barcelone kad kažu da su trebali nekoga pobijediti jer su imali posjed lopte 89%, a izgubili su utakmicu.

Samo sam ti htio ukazati da je statistika samo jedan broj. Kako je rekao jedan naš komentator: "Statistika je kao grudnjak... Pokazuje puno, a ne otkriva ništa."

A budimo realni, argumenti protiv Ronalda i za nekog drugog ti nisu baš uvjerljivi. Barem sudeći po ovome gore. Jbg, vas smeta jer samo on i Messi osvajaju tu nagradu već godinama. I meni je svaka opravdana, igraju na drugoj razini već nekoliko godina zaredom, a ti hoćeš-nećeš priznati, tvoja stvar. Ljudi zabijaju preko 50 golova iz sezone u sezonu. *ebeno mala i jednostavna stavka koju svatko može. :doubt:

A moram se okrenuti i na ponašanje Suareza. Pa samo zbog toga mu ne bih dao tu nagradu pa da je zabio i 100 golova. ;)

Uostalom, ljudi iz struke su rekli svoje, zašto se ja uopće trudim...
Scuderia
Moderator
Moderator

Toon je napisao/la:FIFA Men’s Coach of the Year - Joachim Low...ma sramota a osvojio je samo običan SP i bio prvi u kvalifikacijskoj grupi, 'beš nagradu za par potpuno nebitnih utakmica prošle godine...
Apsolutno se slazem s vasom konstatacijom, sve ste rekli.
slika
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

ovaj momak samo šalje pozdrave nekim likovima ovdje:

slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

I ovaj isto:
slika
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

pa baš mu dobro stoji ovo odijelo, mora se priznati da je sve na njemu sa profinjenim ukusom i stilom, prekrasan je...tako markantan, tako poznat, tako cool, prava zvijezda, svjetska čunka, jooooj topim se... :)
...sad će cordoba, getafe, sociedad, pa schalke elche - doći će ljepotan opet u formu... :zaba:
...a onaj gore jadničak samo igra nogomet...šmrc... :buu:
Schumy.d
Legenda
Legenda

Toon je napisao/la:pa baš mu dobro stoji ovo odijelo, mora se priznati da je sve na njemu sa profinjenim ukusom i stilom, prekrasan je...tako markantan, tako poznat, tako cool, prava zvijezda, svjetska čunka, jooooj topim se... :)
...sad će cordoba, getafe, sociedad, pa schalke elche - doći će ljepotan opet u formu... :zaba:
...a onaj gore jadničak samo igra nogomet...šmrc... :buu:
Daj ajde... ponašaš se k'o dijete. ;)
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

"Pa neki ljudi u Newcastleu ni dan danas ne jedu slaninu jer je crveno-bijele boje (Sunderlandov dres)."
Ali ja zato volim špek.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Alonsista hasta la muerte..
Schumy.d
Legenda
Legenda

"Norveški wunderkind" Martin Odegaard potpisao za Real.

Dečko ima 16 godina, trenirat će s prvim sastavom, a igrati za Castillu. Već ima 2 nastupa za reprezentaciju Norveške u seniorskoj konkurenciji. Kažu da vrijedi, a i klubovi poput Bayerna, Citya, Liverpoola i Barcelone su se borili do zadnjeg trenutka za njega.

Vidjet ćemo šta budućnost nosi.
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

01. Antonio Valencia – 35.1 km/h
02. Gareth Bale – 34.7 km/h
03. Aaron Lennon – 33.8 km/h
04. Cristiano Ronaldo – 33.6 km/h
05. Theo Walcott – 32.7 km/h
06. Lionel Messi – 32.5 km/h
07. Wayne Rooney – 31.2 km/h
08. Franck Ribery – 30.7 km/h
09. Arjen Robben – 30.4 km/h
10. Alexis Sanchez – 30.1 km/h

ovako izgleda deset najbržih prema FIFA mjerenjima...prvo mjesto me malo iznedilo, za Rooneya sam mislio da je puno sporiji a čudno mi je da je Robben sporiji od Riberya, Messia, Roneya...

...eh da Schumy.d - čitao sam negdje da je i Real (i još neki klubovi) pod istragom kakvom je bila i Barcelona i da im prijete također sankcije...jel' to opravdano ili ne - ti si nekako zadužen za španjolsku ligu - ja za Englesku znam da su tim dosta uzdrmani Chelsea i građani (kod njih ima osnova da budu zabrinuti)...
Schumy.d
Legenda
Legenda

Toon je napisao/la: ...eh da Schumy.d - čitao sam negdje da je i Real (i još neki klubovi) pod istragom kakvom je bila i Barcelona i da im prijete također sankcije...jel' to opravdano ili ne - ti si nekako zadužen za španjolsku ligu - ja za Englesku znam da su tim dosta uzdrmani Chelsea i građani (kod njih ima osnova da budu zabrinuti)...
Stvarno ne znam jer je tu riječ o djeci praktički. Toliko duboko nisam upućen, ali mislim da oni nisu kupovali djecu u svoje škole, navodno su pod istragom zbog madridskih klubova iz kojih su valjda neki prešli u Real. Ali, iskreno, mislim da tu neće ništa naći, nekako sumnjam da si je ta Perezova mašinerija dopustila takav propust kad gledamo poslovanje Reala općenito i kakav posao ti ljudi rade u pozadini. Međutim, sve je moguće, ja ne znam kako oni rade s takvom djecom.

Ali, da i dobiju zabranu transfera za sezonu-dvije, možda to i nebi bilo pogubno za klub. Ostala bi momčad na okupu, sad su doveli 2-3 fantastična mlada igrača (za koje se borilo pola Europe) i možda bi oni mogli dobiti priliku tad. Realova momčad je mlada, pojačanja im ni ne treba pod mus, pokriveni su skoro na svim pozicijama. Vidjet ćemo... moje mišljenje je da ipak ništa od toga.

EDIT:
Evo još update po tom pitanju:
"Barcelona Pres. Bartomeu reported RMadrid to FIFA over the transfer of minors. FIFA investigated & found no need for sanctions."

Kako su jadni ti ljudi... :roll:
Samo da susjedu krava krepa.

A Perez je dodao gasa i kupio Lucasa Silvu za 14 milijuna eura. Defanzivni vezni iz Brazila, 22 god., ne čini se loša kupnja.
Odgovori