Lewis Hamilton [#44]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
King iCool
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Re: Lewis Hamilton

Post Postao/la King iCool »

Ima jedna situacija koja je prošla neprimjećeno ali mogla je Lewisa izbaciti iz utrke.
U intervjuu nakon utrke Ham je rekao da je imao bliski susret sa Perezom na izlasku iz boxa (kod 1. zasutavljanja mislim) i da je Perez okrznuo Hamiltonovu gumu. Lewis je prvo mislio da ima puncture ali ipak je sve bilo o.k.
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

zizi je napisao/la:
Spretni Pajkan je napisao/la:Da,ove gume su katastrofa,pogotovo nakon šta dosegnu taj "cliff",pa se brzo moraju prominit.Puno je bolje bilo,IMO,prije sa Bridgestonom i Michelinom.Na kraju priče ispada da je Webberova taktika da se prvo stave tvrde gume,pa u zadnjih 10ak krugova meke,pokazala najboljom.

prvih 10 krugova tvrde, zatim 3 kompleta mekih za zadnjih 46 krugova
Baš nešto ja razmišljam. Znači Webber se probio s tom taktikom 15 mjesta. Ni manje ni više. Da sam u nekoj od vodećih momčadi (McLaren), razmislio bih si o ovoj taktici za iduću utrku: u Q3 napravit kakav-takav krug sa tvrdim gumama, osvojit 8,9,10. mjesto. Prvi kratki stint odvozit na tim, i ostalo sve na novim mekim i pregazit ih sve. Mislim, ak je Webber došao sa 18. na 7 sekundi do pobjednika, zašto se onda na ovaj način nebi došlo sa 10. do pobjede?
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

ali zaboravljaš da je ovo otvorena staza povoljna za aute sa jakim motorima
na nakoj zatvorenijoj stazi koja je i sporija i nema mjesta za preticanje to je nemoguće napraviti
tim više što su tvrđe gume sporije 1 do 2 sec po krugu a ne traju puno duže, možda 2 do 3 kruga duže (da traju 10 više, onda bi imalo smisla)
Slash
Veteran
Veteran

Post Postao/la Slash »

darky je napisao/la:ali zaboravljaš da je ovo otvorena staza povoljna za aute sa jakim motorima
na nakoj zatvorenijoj stazi koja je i sporija i nema mjesta za preticanje to je nemoguće napraviti
tim više što su tvrđe gume sporije 1 do 2 sec po krugu a ne traju puno duže, možda 2 do 3 kruga duže (da traju 10 više, onda bi imalo smisla)
Da, jasno, jasno da neće u Monte Carlu ili Barceloni nitko na takvu strategiju. I mislio sam na takve staze s mogućnostima za pretjecanje. Recimo Kanada, čak Turska možda.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la mrd »

Plus mora se poklopiti i nekoliko drugih faktora kao Webberu jučer. U prvom stintu na tvrdim gumama nije imao baš sreće, ali posle kako je izašao na meke nije imao niakkvih problema ni sa gužvama u boksu ni na stazi, otprilike svi vozači ispred su bili na uveliko starim gumama kad ih je stizao... Sve u svemu veliki posao za Webbera, ali sumnjam da se može kopiranjem strategije svaki puta ubosti isti uspijeh bez obzira na stazu.
slika
Centurion
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Centurion »

Slash
Veteran
Veteran

Post Postao/la Slash »

Evo kaj deda veli:

Q: If you were a team boss, which current driver would you pick first for your team (excluding yourself and your current team mate)?
RB: I am a fan of Lewis Hamilton and I would like to see Robert Kubica alongside him. I think that could be a great driver line-up.
Spretni Pajkan
Početnik
Početnik
Navijam za: Mark Webber i male momcad

Post Postao/la Spretni Pajkan »

Kubica i Hamilton u istoj ekipi...to bi i ja volija vidit.Itekako.To bi bilo totalno vatreno.
RIP Ayrton da Silva Senna
1.5.1994 ~ 1.5.2011.
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Čuj ti likove iz McLarena.. imaju 1,5 h na raspolaganji i opet uspiju zakasnit sa izlaskom na stazu.
Michael is faster than you!!
mcLuke
Početnik
Početnik

Post Postao/la mcLuke »

Igor18 je napisao/la:Čuj ti likove iz McLarena.. imaju 1,5 h na raspolaganji i opet uspiju zakasnit sa izlaskom na stazu.
Ma vjerojatno su start htjeli isprobat. Hamilton se nije obukao na vrijeme valjda :D
"I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's." - Ayrton Senna
popidipupi
Navijam za: SCH

Post Postao/la popidipupi »

Evo razloga
Setting no lap time was Lewis Hamilton, whose McLaren remained in its garage for the majority of the session. Following team-mate Jenson Button out of the pit lane for a late practice start, the 2008 Champion was forced to stop due to suspected clutch problems.
LewisF1
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la LewisF1 »

Lewis tek četvrti, al mislim da bu na postolju na kraju. Još ak se RedBullovci međusobno sudare, eto mu i pobjede. he he :D
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Lewis na team radiu: "Guys I'm deeply sorry about that. trying to get by, lost position. But great job." I ja sam mišljenja da je moguće postolje prokockao na startu sa onom pogreškom, a sad ono u boxu je druga priča. Nisam siguran da li su mehaničari nešto zeznuli ili je bilo nekakvog problema na felgi, matici itd...
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

King iCool je napisao/la:Lewis na team radiu: "Guys I'm deeply sorry about that. trying to get by, lost position. But great job." I ja sam mišljenja da je moguće postolje prokockao na startu sa onom pogreškom, a sad ono u boxu je druga priča. Nisam siguran da li su mehaničari nešto zeznuli ili je bilo nekakvog problema na felgi, matici itd...
sve je to o.k. nije nam bio dan danas :) najavljuju valjda za spanjolsku dosta novih dijelova...
McLaren u <3
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la elder »

Da je uspjel proci webera na pocetku kak si je zamislil bila bi to cisto druga slika. Ali izvanredna trka, nakon problema u boxsu gdje je izgubil 21sec ili vise vratiti se na 4 mjesto zbilja odlicno
Darkness rises when silence dies
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

elder je napisao/la:Da je uspjel proci webera na pocetku kak si je zamislil bila bi to cisto druga slika. Ali izvanredna trka, nakon problema u boxsu gdje je izgubil 21sec ili vise vratiti se na 4 mjesto zbilja odlicno
Čak i da je ostao iza Webbera za 2 kruga poslije bi ga pomoću DRS-a prošao jer je imao jako dobar pace na početku...I Button je mogao biti malo bolji team player i propustiti ga jer je bio puno brži od njega ovako su obojca izgubili samo puno vremena a na kraju je Lewis ipak završio ispred...
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Ma Button se usrao danas. Šteta kaj je zeznul i sebe i Hamiltona. Bezveze su pokupili one komadiće guma izvan trkaće linije tokom borbe.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la elder »

A dobro sve to stoji. Ali opet ovak se vidi da nema u timu ko je prvi a ko drugi vozac i jos k tome kad su timske naredbe legalne.
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

elder je napisao/la:A dobro sve to stoji. Ali opet ovak se vidi da nema u timu ko je prvi a ko drugi vozac i jos k tome kad su timske naredbe legalne.
Da, iz boxa su morali reagirat. Desiti će se i obrnuta situacija i onda će opet oba dva gubiti vrijeme jer će se Ham sjetiti ove situacije.
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la elder »

King iCool je napisao/la:
elder je napisao/la:A dobro sve to stoji. Ali opet ovak se vidi da nema u timu ko je prvi a ko drugi vozac i jos k tome kad su timske naredbe legalne.
Da, iz boxa su morali reagirat. Desiti će se i obrnuta situacija i onda će opet oba dva gubiti vrijeme jer će se Ham sjetiti ove situacije.
Mislim da se to Hamilton i Batton trebaju dogovoriti a ne da tim to odluci, jer nema smisla da unistavaju jedan drugome utrke.
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la SRV »

King iCool je napisao/la:Lewis na team radiu: "Guys I'm deeply sorry about that. trying to get by, lost position. But great job." I ja sam mišljenja da je moguće postolje prokockao na startu sa onom pogreškom, a sad ono u boxu je druga priča. Nisam siguran da li su mehaničari nešto zeznuli ili je bilo nekakvog problema na felgi, matici itd...
I da nije bilo pogreske u boksu, bio bi 4. Zaostatak je bio prevelik, a osobito lose performanse u drugom stintu. Sve u svemu utrka za zaboraviti.

S Buttonom pogresna strategija, prevarilo ih je to sto su zbog dobrog stanja guma mogli ici na 3 zaustavljanja, to zapravo ne vrijedi u praksi.
mcLuke
Početnik
Početnik

Post Postao/la mcLuke »

Nakon prva dva ulaska u box sam mislio da će moram 5 puta ići kako je krenulo. Al ajde, zadržao je poziciju s kvalifikacija.
Zeznula ga je pogreška za koju se ispričao. Malo mu ne pašu ta pravila izgleda. Na kraju utrke je bio skroz izgubljen, htio se boriti za P3 :D
"I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's." - Ayrton Senna
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

Hamilton je još jednom dokazao da je pravi trkač. Najviše mi se sviđa što kod njega nema ČUVAJ (PAZI NA...itd) već dere auto na maximumu dok ide ide
Imao je danas impresivnih prestizanja i sve to izvodi bez trunčice zadrške ni kalkulacija. Kad su mu Rosberg (na dugom pravcu) i Button (na startno-ciljnoj) zatvorili vrata uvukao se u ono malo mjesta do trave što je ostalo (ja to zovem 'škripac') i s kasnim kočenjem prošao. Dok je Massi recimo trebalo puno više krugova gubit iza Rosberga jer se ne usudi ući u škripac pošto vjerojatno ne smije kasno kočit ili se ne usudi (ili nezna).
Gume i taktiziranje ove sezone ga dosta pogađaju al dok ide ide
slika
Slash
Veteran
Veteran

Post Postao/la Slash »

Kako sada stvari stoje, ako ostane ovako do kraja sezone, Hamilton bi mogao ozbiljno početi razmišljati o prelasku u RBR.
Jest da je on dijete McLarena, sve to stoji, ali ako uvidi da im se do kraja sezone nisu uspjeli približiti po pace-u, lako bi mogao odlučiti da želi osvajati trofeje i rušiti rekorde pobjeda, pole-ova i naslova, a ne broja nastupa za jednu momčad.
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la elder »

Slash je napisao/la:Kako sada stvari stoje, ako ostane ovako do kraja sezone, Hamilton bi mogao ozbiljno početi razmišljati o prelasku u RBR.
Jest da je on dijete McLarena, sve to stoji, ali ako uvidi da im se do kraja sezone nisu uspjeli približiti po pace-u, lako bi mogao odlučiti da želi osvajati trofeje i rušiti rekorde pobjeda, pole-ova i naslova, a ne broja nastupa za jednu momčad.
Mislim da bi mu to bila najveca greška u životu ak to napravi. Nema veze kaj je mclaren sad mozda malo izvan forme, u formuli 1 se sve okrene kroz jednu trku. Iskreno se nadam da ce hamilton ostati u mclarenu
Odgovori