Felipe Massa

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Igor18
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Schumachera

Re: Felipe Massa

Post Postao/la Igor18 »

Slash je napisao/la:
Igor18 je napisao/la:
Slažem se sa Massom da bi netko trebao intervenirati po pitanju Hamiltona jer je više nego očito da postaje opasan po druge vozače na stazi.
Ma daj molim te, pa svi su oni opasni za druge vozače na stazi. Ak ga je strah, nek se povuče i ode na pecanje, i svi koji se slažu s njim.
pogledaj sve hamiltonove incidentne situacije pa razmisli ponovo.
nije tu strah negp hamiltonovo ponašanje na stazi koje se otelo kontroli.

formula 1 je SPORT koji je ima svoja pisana i "ne pisana" pravila. neke norme ponašanja
to nije neko ilegalno ulično natjecanje pa da je sve dopušteno, da se može voziti kako se kome prohtije
Michael is faster than you!!
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Igor18 je napisao/la:

formula 1 je SPORT koji je ima svoja pisana i "ne pisana" pravila. neke norme ponašanja
to nije neko ilegalno ulično natjecanje pa da je sve dopušteno, da se može voziti kako se kome prohtije

Ne bih se složio.
Da, imao je ove sezone dosta situacija, ali bože moj, nije nijedna od njih bila pokušaj ubojstva suparnika, više-manje pogrešne procjene ili trkaći instinkt (npr. u Mađarskoj).
Formula 1 jest sport; za dečke s mudima, ne za Massu. Kad smo kod incidentnih situacija, ne fali ih ni Schumacheru u karijeri, samo je kojih 15 godina duža od Hamiltonove pa se to malo disperziralo, ne? :)
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Slash je napisao/la:
Igor18 je napisao/la:

Ne bih se složio.
Da, imao je ove sezone dosta situacija, ali bože moj, nije nijedna od njih bila pokušaj ubojstva suparnika, više-manje pogrešne procjene ili trkaći instinkt (npr. u Mađarskoj).
Formula 1 jest sport; za dečke s mudima, ne za Massu. Kad smo kod incidentnih situacija, ne fali ih ni Schumacheru u karijeri, samo je kojih 15 godina duža od Hamiltonove pa se to malo disperziralo, ne? :)
Ne bih baš uspoređivao Hamiltonove situacije s Schumacherovim. Ove Hamiltonove su više posljedica grešaka i velikog pritiska. Schu je više poput Senne kalkulirano pravio sranja na stazi. Mislim da Lewis nije ruthless kao Schu ili Senna.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Nisu "pokušaj ubojstva" naravno da ne..
On je vozač utrka. Ali njegovo ponašanje na stazi nije u najboljem skladu.
Ne gleda u retrovizor, nije ga briga dali iza njega ima vozača itd. Ponaša se kao da je sam na stazi i kao da mu je sve dopušteno. Nije ga briga što oko njega ima još vozača koji voze utrku i kojima je rezultat i plasman čak i bitan.
Koji bi voljeli završiti utrku bez da ih netko pogodi i slomi bolid.
Onaj koji je još gori od Hamiltona je njegov šev MW, koji ga čak i ohrabruje nek ide bezglavo naprijed, glavom kroz zid.

Da Schumacher je imao podosta incidentnih situacija, ali poprilično sam siguran da je u 99,9 % njih bio poprilično svjestan situacije oko sebe. Vjerujem da znam na koje situacije misliš.
Razlika između njih i Hamiltonovih je u tome što Hamiltnon nije svjestan kaj radi, nije svjestan situacije oko sebe i eventualnih posljedica.
Ne znam kaj se oko njega događa, (izvan bolida) ali na stazi izgleda jako rastreseno, kao da se ne može fokusirati na vožnju i iz toga proizlaze takve situacije.

Svi oni imaju muda u suprotnom se nebi bavili ovim sportom, Massa itekako. Inače se nebi vratio nakon onakve nesreće, otišao bi "pecati" jel tako?

A i za ovo je trebalo "muda"
Slash
Veteran
Veteran

Post Postao/la Slash »

Sve od gore 100% stoji i ja se slažem da je Hamilton trenutno sve navedeno.
Ali, za razliku od tebe, smatram da nije potrebno nekakve sankcije uvodit po pitanju toga, na kraju krajeva, ispada da ako namjerno i proračunato napraviš sranje, to je OK, dok ako si nesvjesni jazavac trebaju te izbacit iz F-1 :D.
Karikiram, ali kužiš poantu ;).
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Slash je napisao/la:Sve od gore 100% stoji i ja se slažem da je Hamilton trenutno sve navedeno.
Ali, za razliku od tebe, smatram da nije potrebno nekakve sankcije uvodit po pitanju toga, na kraju krajeva, ispada da ako namjerno i proračunato napraviš sranje, to je OK, dok ako si nesvjesni jazavac trebaju te izbacit iz F-1 :D.
Naravno, razumijem.
OK, ne trebaju neke drastične sankcije, ali da bi ga trebalo pozvati od strane FIA-e i objasniti mu neke stvari. Pokušati mu ukazati da način na koji vozi nije korektan prema ostalim vozačima, da mora biti svjesniji situacije i početi obračati pažnju na ostale vozače. Na to mislim, tu se slažem sa Massom. Ali ako je istina, a ne vidim zašto nebi bila (dio smo vidjeli i na prošloj utrci) da Hamilton ne želi primiti nikakav savjet, pritužbu ili pomoć u vidu objašnjavanja nekih situacija e to je problem.

Još veći problem je šef McLarena, MW koji umjesto da sjedne sa svojim vozačem koji očito ima neki problem, da ga pokuša smirit, fokusirat i ukazat na greške on se pravi englez :biggrin:
I onda jadni Massa nastrada :D
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Igor18 je napisao/la:
Slash je napisao/la:Sve od gore 100% stoji i ja se slažem da je Hamilton trenutno sve navedeno.
Naravno, razumijem.
OK, ne trebaju neke drastične sankcije, ali da bi ga trebalo pozvati od strane FIA-e i objasniti mu neke stvari. Pokušati mu ukazati da način na koji vozi nije korektan prema ostalim vozačima, da mora biti svjesniji situacije i početi obračati pažnju na ostale vozače. Na to mislim, tu se slažem sa Massom. Ali ako je istina, a ne vidim zašto nebi bila (dio smo vidjeli i na prošloj utrci) da Hamilton ne želi primiti nikakav savjet, pritužbu ili pomoć u vidu objašnjavanja nekih situacija e to je problem.

Još veći problem je šef McLarena, MW koji umjesto da sjedne sa svojim vozačem koji očito ima neki problem, da ga pokuša smirit, fokusirat i ukazat na greške on se pravi englez :biggrin:
MW mora držati Lewisa sretnim na neki način, kad ga već ne može usrećiti konkurentnim bolidom. Pored lošeg bolida, još da ga počne kritikovati (interno ili javno) mislim da bi Lewis malo razmislio o nastavku svoje karijere u McLaren-u. Njemu bar ne bi bilo problem naći mjesto u drugoj momčadi koja je sposobna napraviti konkurentan bolid.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Slash
Veteran
Veteran

Post Postao/la Slash »

Igor18 je napisao/la:
Naravno, razumijem.

Tu se isto slažem s tobom jer mi ga je žao gledat ovakvog kad se sjetim nekih blistavih trenutaka iz karijere.
Sad, ne znam koliko je to stvar Whitmarsha, a koliko Lewisovog osobnog/psihološkog trenera/menadžera, čega već.
Nadalje, ono što Whitmarsh kaže kamerama ne mora odgovarati onom što kaže Lewisu. Jer, pred kamerama ga mora branit, neće reć: ''Da, da, Lewis je idiot, treba se skulirat.'' Sad pitanje što se odvija u razgovoru između njih dvojice.

OT: Lotus driver Heikki Kovalainen believes people have "massively over-reacted" to the incident between Lewis Hamilton and Felipe Massa.
delmusa
Navijam za: del racing bih

Post Postao/la delmusa »

http://www.youtube.com/watch?v=IJJXIgnjug0&NR=1" onclick="window.open(this.href);return false;
da je ovo 2011 sezona F1
tko bi ovdije bio hamilton...
a tko massa??
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Felipe ce vozit svoj 100. GP za Ferrari ni manje ni više nego u Brazilu !! :D jos ispred njega su Rubens i Schumi po broju vozenih trka za ferrari , mogao bi brzo ulovit rubensa (104)
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

F1NAC je napisao/la:Felipe ce vozit svoj 100. GP za Ferrari ni manje ni više nego u Brazilu !! :D jos ispred njega su Rubens i Schumi po broju vozenih trka za ferrari , mogao bi brzo ulovit rubensa (104)
Iduće sezone će. Po meni su te statistike po broju dovoženih trka i osvojenim bodovima najgluplje jer vozači prije 20 godina nisu imali priliku voziti toliko trka, a i bodovalo se drugačije
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Imao je dobar start, lijepo ga je bilo vidjeti kako se probija prema naprijed, kasnije nista posebno.
slika
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la Caldor »

Ovaj čovjek ne smije više voziti F1. Vidi se da je zamjera nešto Lewisu i namjerno se zaletava u njega. I sad neće bit kazne 100%
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Good job
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Pa Hamilton je kriv! Ili mi ne gledamo istu utrku?
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

damjan.cule je napisao/la:Pa Hamilton je kriv! Ili mi ne gledamo istu utrku?
Na koji način sad Hamilton može bit kriv kad se Massa zabio u njega? :roll:
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Kako se onaj ispred može zabit u onog iza?? A i lijepo je Coulthard na BBC-u rekao da Hamilton nije dobro pripremio napad

slika
dady16
Navijam za: Felipe Massa

Post Postao/la dady16 »

Caldor je napisao/la:Ovaj čovjek ne smije više voziti F1. Vidi se da je zamjera nešto Lewisu i namjerno se zaletava u njega. I sad neće bit kazne 100%
Zamjera mu,normalno da mu zamjera.Uništio mu je par utrka.
Bilo je i vrijeme da mu vrati.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

a ovo je smijurija. Sad dobivaš kazne i kad se netko zabije u tebe

slika
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

kakva sramota od odluke...
teška sramota
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Caldor »

A sad vam je sramota, a odluke su slične kaznama za Hamiltona. Licemjeri jedni.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

sramota je kad se kazni igrač kojeg je netko drugi razbio. U redu je kad dobiješ kaznu kad ti nekog pogodiš. Ali kad netko pogodi tebe to baš i nije pošteno

slika
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Caldor »

Pa to ovisi. O tome da li si ga pogodil jer je skrneul na tebe. Po meni nije za kaznu, ali! Pošto se sve živo kažnjava, da su ovo proglasili trkačim onda bi to bilo ne fer protiv svih koji su kažnjeni prije(da i Hami)
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

damjan.cule je napisao/la:Kako se onaj ispred može zabit u onog iza?? A i lijepo je Coulthard na BBC-u rekao da Hamilton nije dobro pripremio napad
Bio je pored njega
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

bio je iza. Da je bio pored već bi ga bio prošao bez kontakta

I opet na BBC: Oboje se čude da je Massa dobio kaznu jer Coulthard kaže da je Massa imao liniju u zavoj i da mu je druga opcija bila izletit sa staze.
Zadnja izmjena: Cuky, dana/u 30 lis 2011, 11:26, ukupno mijenjano 1 put.

slika
Odgovori