Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- MP4don
- Profesionalni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: McLaren - Mercedes
Yeah, Novak... baš je pristran... Još dok k tome par puta kroz sezonu izvali neku tehničku nebulozu ili kao danas više puta zamjenjuje vozače, misli na Lewisa, a govori Kubica... 

...::: // Hamilton United \\ :::...
Ti koji ovo čitaš, odi zuri u sunce ili tako nešto!!!
DOKAZ DA JE SCHUMY LEGENDA:
http://www.youtube.com/watch?v=Y2J_zxn6Sts" onclick="window.open(this.href);return false;
LOL
http://www.youtube.com/watch?v=Y2J_zxn6Sts" onclick="window.open(this.href);return false;
LOL
- King iCool
- Veteran
- Navijam za: McLaren
- Kontakt:
Kako mrzim komentare tipa:ovaj dobija bolji bolid od njega itd.... Pa nisu glupi da jednom daju dobar bolid a drugom kantu,sami bi sebi štetili! Heikki je u kvalama redovito malo sporiji od Lewisa a jučer se još skoro zaletio u zid u zadnjem pokušaju zato je bio "samo" 5.gringo73 je napisao/la:Ma Novak je jučer rekao da je Heikki žrtva McLarena u kvalifikacijama. Prema tome, vjerojatno ima istine...MP4don je napisao/la:Znaju kolati priče da Lewis ima bolji MP4-23 od Heikkija... (
- SempreGilles
- Početnik
- Navijam za: Fernanda Alonsa
Mi jedno, vi deseto.King iCool je napisao/la: Kako mrzim komentare tipa:ovaj dobija bolji bolid od njega itd.... Pa nisu glupi da jednom daju dobar bolid a drugom kantu,sami bi sebi štetili! Heikki je u kvalama redovito malo sporiji od Lewisa a jučer se još skoro zaletio u zid u zadnjem pokušaju zato je bio "samo" 5.
Nitko nije rekao da Kovi dobija kantu. bolidi su isti.
Podrska nije.

Fernando Alonso \The Night Master/
Hungary 03.
Malaysia 05., Bahrain 05., Imola 05., France 05. Nurburgring 05., Germany 05., China 05.
Bahrain 06., Australia 06., Spain 06., Monaco 06., Britain 06., Canada 06., Japan 06.
Malaysia 07., Monaco 07., Nurburgring 07., Monza 07.
Singapore 08.
- mkomlj38
- Početnik
- Navijam za: Mclaren i Lewis Hamilton
- Kontakt:
- darky
- Profesionalni vozač
Ma sve je isto, pogledaj krugove u kvalifikacijamaMi jedno, vi deseto.
Nitko nije rekao da Kovi dobija kantu. bolidi su isti.
Podrska nije.
u njima hamilton ima malu prednost, ali ima i kvalifikacija gdje je heiki bio bolji, no kad završi utrka hamilton je obično na postolju, a heiki negdje

Oni imaju isti bolid i iste mehaničare,
Očito je da je heiki odličan test vozač, ali nije vozač za utrke IMHO
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- SempreGilles
- Početnik
PR talk, my friend.gringo73 je napisao/la: A onda je Heikki mazohistički tip! Rekao (izjava kad mu je produžen ugovor) da je bio volio ostati u OVOM timu do kraja karijere. Ili je samo skroman?!

Hungary 03.
Malaysia 05., Bahrain 05., Imola 05., France 05. Nurburgring 05., Germany 05., China 05.
Bahrain 06., Australia 06., Spain 06., Monaco 06., Britain 06., Canada 06., Japan 06.
Singapore 08.
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
- SempreGilles
- Početnik
OK, da se razumijemo ja ne branim Kovijeve lose voznje. Ja sam jednako razocaran u njemu kao i vecina McM fanova. Zapravo se sam sebi smijem sto sam bio glup i stvarno mislio da ce biti ravan Hamiltonu.Dani je napisao/la:Kakvu bi on to još podršku trebao dobiti osim vrhunskog bolida. Možda AZ mirovinski fond i kupone za Konzum? Ako ne može biti barem 4. neka ide k vragu.

Ali, ne mozete zanijekat da Hamilton dobija vecu podrsku. U smislu strategije, opcije guma, ulaska u bokseve (da li je slucajno danas Kovi morao cekati dok Lewisa puno gorivom?) I da je u vecini slucajeva kada je bio ispred Lewisa na stazi morao ga pustati.
Dakle, rijec je o podrsci u odnosu prema Hamiltonovoj, a ne o mirovinskom fondu

P.S. Iako ja i dalje mislim da je Kovi najveci promasaj sezone

Hungary 03.
Singapore 08.
- mkomlj38
- Početnik
- Kontakt:
i kimi je danas morao čekat massu u boksu,tak je kad si lošiji u utrciSempreGilles je napisao/la:OK, da se razumijemo ja ne branim Kovijeve lose voznje. Ja sam jednako razocaran u njemu kao i vecina McM fanova. Zapravo se sam sebi smijem sto sam bio glup i stvarno mislio da ce biti ravan Hamiltonu.Dani je napisao/la:Kakvu bi on to još podršku trebao dobiti osim vrhunskog bolida. Možda AZ mirovinski fond i kupone za Konzum? Ako ne može biti barem 4. neka ide k vragu.
Ali, ne mozete zanijekat da Hamilton dobija vecu podrsku. U smislu strategije, opcije guma, ulaska u bokseve (da li je slucajno danas Kovi morao cekati dok Lewisa puno gorivom?) I da je u vecini slucajeva kada je bio ispred Lewisa na stazi morao ga pustati.
Dakle, rijec je o podrsci u odnosu prema Hamiltonovoj, a ne o mirovinskom fondu
P.S. Iako ja i dalje mislim da je Kovi najveci promasaj sezone
- SempreGilles
- Početnik
Point takenmkomlj38 je napisao/la:
i kimi je danas morao čekat massu u boksu,tak je kad si lošiji u utrci

Hungary 03.
Singapore 08.
- mkomlj38
- Početnik
- Kontakt:
znam što hoćeš reći al ne vidim koju korist ima mcl prema hamiltonu ako heikkiju složi lošiju strategijuSempreGilles je napisao/la:Point takenmkomlj38 je napisao/la:
i kimi je danas morao čekat massu u boksu,tak je kad si lošiji u utrciLoš primjer. Ali mislim da ste shvatili sto sam htio reci. Ako ne, a kvragu, nije ni bitno
- SempreGilles
- Početnik
Pa jednostavno, Ham dobije bolju strategiju. Ne mogu oboje biti lagani, mora biti razlika u gorivu. Obicno se jedan vozac puni lakse (taj obicno ide na PP, da moze napraviti razliku u prvom stintu u odnosu na teze vozace i zadrzi vodstvo nakon ulaska u bokseve.) a drugi teze.mkomlj38 je napisao/la:
znam što hoćeš reći al ne vidim koju korist ima mcl prema hamiltonu ako heikkiju složi lošiju strategiju

Hungary 03.
Singapore 08.
- mkomlj38
- Početnik
- Kontakt:
moguće.btw vidim da ti je lucky ruknuo jednom -70 reputacije to je bila neka grda svađaSempreGilles je napisao/la:Pa jednostavno, Ham dobije bolju strategiju. Ne mogu oboje biti lagani, mora biti razlika u gorivu. Obicno se jedan vozac puni lakse (taj obicno ide na PP, da moze napraviti razliku u prvom stintu u odnosu na teze vozace i zadrzi vodstvo nakon ulaska u bokseve.) a drugi teze.mkomlj38 je napisao/la:
znam što hoćeš reći al ne vidim koju korist ima mcl prema hamiltonu ako heikkiju složi lošiju strategiju
- Schumy.d
- Legenda
- Navijam za: Ferrari
A šta je bilo lani???Lucky je napisao/la: Dakle,da bi u današnjoj formuli mogao biti prvak ili biti konkurent za naslov treba ti žrtveno janje.U ovom slučaju to je Heikki i sad je to odjednom problem,a ne gledate što je bilo prije.
Totalni nonsens
I Alonso i Lewis su se u ISTOM timu borili za naslov!! Tamo nije bilo "žrtvenog janjeta"!!

Ipak se može i bez njega biti prvak!
- SempreGilles
- Početnik
Da li sam rekao da je to problem? Ne. Oboje se slazemo da tako stvari stoje. Ja sam samo htio dati djelomicno opravdanje Kovijevim losim rezultatima ove sezone. Cak se slazem s tom McM taktikom, jer je ocito da se samo tako moze uspjesno osvojiti titula. (Osim ako imate toliko nadmocan bolid da je samo pitanje koji ce je vas vozac uzeti, kao McH 88.)Lucky je napisao/la:
Mislim da su to dobili od svojih timskih kolega Alonso,Schumi,Mika,Kimi,a ove godine Hamilton.Dakle,da bi u današnjoj formuli mogao biti prvak ili biti konkurent za naslov treba ti žrtveno janje.U ovom slučaju to je Heikki i sad je to odjednom problem,a ne gledate što je bilo prije.
Totalni nonsens
Ne stavljaj mi rijeci u usta.

Hungary 03.
Singapore 08.
- MP4don
- Profesionalni vozač
Gluposti, pa večim dijelom sami vozači biraju strategiju... Na osnovu njihovog osjećaja o stazi, što misle o bolidu, trošenje guma itd... Svaki vozač ima drugačiji stil vožnje, po tome ni bolidi nisu jednaki, podešenost je drugačija... To samo Novak može reći da Heikkiju što ostane ostane od strategije...
Gledajte malo i strane prijenose gdje nema toliko pristranosti... 
A zašto je Lewis danas bio prije Heikkija u boksu, pa logično, bio je ispred njega...
Heikki mora pokazati zube, gristi za svako mjesto... Gledajte samo kamo je Kimi danas došao, a nakon prvih bokseva je bio iza Heikkija... Očito je da su F2008 i MP4-23 najbrži na stazi, dva Ferrarija to pokazuju, ali ne i dva McLarena... I Pedro je bio više dinamičan...

A zašto je Lewis danas bio prije Heikkija u boksu, pa logično, bio je ispred njega...
Heikki mora pokazati zube, gristi za svako mjesto... Gledajte samo kamo je Kimi danas došao, a nakon prvih bokseva je bio iza Heikkija... Očito je da su F2008 i MP4-23 najbrži na stazi, dva Ferrarija to pokazuju, ali ne i dva McLarena... I Pedro je bio više dinamičan...
LOL
LOL
- mkomlj38
- Početnik
- Kontakt:
vidiš da ne može kad je kimi bio prvakSchumy.d je napisao/la:A šta je bilo lani???Lucky je napisao/la: Dakle,da bi u današnjoj formuli mogao biti prvak ili biti konkurent za naslov treba ti žrtveno janje.U ovom slučaju to je Heikki i sad je to odjednom problem,a ne gledate što je bilo prije.
Totalni nonsens
I Alonso i Lewis su se u ISTOM timu borili za naslov!! Tamo nije bilo "žrtvenog janjeta"!!![]()
Ipak se može i bez njega biti prvak!
- SempreGilles
- Početnik
A opet, i u Ferrariju nisu imali momcadske odredbe do pred kraj sezone. (Tek nakon Massinog ispadanja u Monzi)
Ali mislim da je upravo to odlucilo prvenstvo. Alonso i Lewis su si medjusobno uzimali bodove, a Kimi je to iskoristio.
Ali mislim da je upravo to odlucilo prvenstvo. Alonso i Lewis su si medjusobno uzimali bodove, a Kimi je to iskoristio.

Hungary 03.
Singapore 08.
- SempreGilles
- Početnik
Vozaci NE biraju strategiju. Momcad odreduje s koliko goriva i s kojom ce taktikom vozaci u trku. (sjetite se Madjarske 07. i debate Alonso-Ham, tko ce dobiti prednost za trku) Za Lewisa prije Kovija u boxu sam vec priznao da sam u krivu.MP4don je napisao/la:Gluposti, pa večim dijelom sami vozači biraju strategiju... Na osnovu njihovog osjećaja o stazi, što misle o bolidu, trošenje guma itd... Svaki vozač ima drugačiji stil vožnje, po tome ni bolidi nisu jednaki, podešenost je drugačija... To samo Novak može reći da Heikkiju što ostane ostane od strategije...Gledajte malo i strane prijenose gdje nema toliko pristranosti...

Hungary 03.
Singapore 08.
- MP4don
- Profesionalni vozač
Misliš da sugestije vozača ne utječu na strategiju??? Njihovi brifinzi sa svojim inženjerima???SempreGilles je napisao/la: Vozaci NE biraju strategiju.
LOL
LOL
- SempreGilles
- Početnik
Da, djelomicno biraju. Ali da detaljije objasnim: kada bi vozaci birali strategije desilo bi se da recimo obojica žele ici sa što malo goriva da idu na PP. A onda? Onda bi u trci u isto vrijeme morali u boks. Razumijes? Recimo, McM je to prosle godine sa Alonsom i Lewisom rijesio tako sto su odlucili da se mijenjaju, dakle svake druge utrke vozac ima manje goriva i bolju strategiju.MP4don je napisao/la: Misliš da sugestije vozača ne utječu na strategiju??? Njihovi brifinzi sa svojim inženjerima???
Ono sto vozaci biraju (tj. podesavaju) je setup. Brifinzi sa inženjerima djelomicno to odraduju, kao i pregled telemetrije. (Gledaju i biraju idealna mjesta za kocenje, itd. itd.)
Dakle, momcad puni bolide gorivom i vise-manje vira strategiju. Vozaci i trkaci inzenjeri slazu sto bolji setup za trku.

Hungary 03.
Singapore 08.
- MP4don
- Profesionalni vozač
Pa bar je ova sezona pokazala da više nema nekih velikih neizvjesnosti što se tiče samo strategije... razlike u ulasku/izlasku iz boksa kod momčadskih kolega je 1 do 3 kruga... dok na dosta toga utječe i sam rasplet utrke, kao što je bilo danas... npr. ako Hamiju daju mogućnost za pole, što znači da mu stave manje benzina, Heikki bi po tome morao imati teži bolid... u rukama imaju jednake bolide, kad se sve to uzme u obzir Heikki bez obzira na 1-3 kruga više benzina u svome bolidu ne bi trebao biti toliko sporiji... on konstantno pada u utrkama... da ne kažem da starta katastrofalno i da je rijetkost kada ne izgubi dvije pa čak i više pozicija... pa nisu ni stratezi toliki mađioničari... jedino mogu više pogodovati određenome vozaču kada dođe do neočekivanih situacija tijekom utrke (kiša, sudari...), ali mislim da toga ima sve manje, pa mislim da se Hikkija nije zeznulo na taj način ove sezone... 90% situacija je sam uprskao...SempreGilles je napisao/la:Da, djelomicno biraju. Ali da detaljije objasnim: kada bi vozaci birali strategije desilo bi se da recimo obojica žele ici sa što malo goriva da idu na PP. A onda? Onda bi u trci u isto vrijeme morali u boks. Razumijes? Recimo, McM je to prosle godine sa Alonsom i Lewisom rijesio tako sto su odlucili da se mijenjaju, dakle svake druge utrke vozac ima manje goriva i bolju strategiju.MP4don je napisao/la: Misliš da sugestije vozača ne utječu na strategiju??? Njihovi brifinzi sa svojim inženjerima???
Ono sto vozaci biraju (tj. podesavaju) je setup. Brifinzi sa inženjerima djelomicno to odraduju, kao i pregled telemetrije. (Gledaju i biraju idealna mjesta za kocenje, itd. itd.)
Dakle, momcad puni bolide gorivom i vise-manje vira strategiju. Vozaci i trkaci inzenjeri slazu sto bolji setup za trku.
LOL
LOL
- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
Ne znam zašto, no sve me strah "poboljšanja" na kraju sezone.Lucky je napisao/la:McLaren koji je na VN ''Singapura'' došao sa nekim poboljšanjima na bolidu nastavlja dalje.
Posebna poboljšanja spremaju za zadnju utrku sezone u Brazilu.
Nadam se da će to biti stvarno poboljšanja a ne propali pokusi.