Formula 1 team - Williams Racing [FW44]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Kenny
- Legenda
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Williams i MS
Re: Formula 1 team - Williams
Hoće u Williams doć neko umjesto at&t?

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- Forza
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari - F1
- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
- Kenny
- Legenda
http://www.racecar-engineering.com/news ... with-fw34/" onclick="window.open(this.href);return false;
hm, meni se ovaj bolid čini jako sličan ko FW 33the FW34 carries fewer than five per cent of the parts from last year’s FW33.

- Scuderia
- Moderator
Problemcici sa mjenjackom kutijomBei Williams kosteten indes Getriebeprobleme Zeit.

- Kenny
- Legenda
http://www.formule1.nl/media/uploads/me ... 7-0351.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.formule1.nl/media/uploads/me ... 7-0181.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
šta je to zeleno po stražnjem djeliu bolida i jel to na beamwingu imaju neke trake?
http://www.formule1.nl/media/uploads/me ... 7-0181.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
šta je to zeleno po stražnjem djeliu bolida i jel to na beamwingu imaju neke trake?

- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
ovo zeleno ne vidim jer mi tu sliku nije učitalo do kraja, dok su ove trake osjetljive na toplinu i njih koriste da provjere koje su temperature u tom području
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Kenny
- Legenda
Vjerovatno si i mislio na te trake jer su i na toj slici zelene, a oko njih ima ko neka obična trakadamjan.cule je napisao/la:ovo zeleno ne vidim jer mi tu sliku nije učitalo do kraja, dok su ove trake osjetljive na toplinu i njih koriste da provjere koje su temperature u tom području

EDIT:
SCUDERIA : Po tisuciti put govorim, ako imas sta za dodati, opcija UREDI, pa opcija BUMPIRAJToday in Jerez we are doing some mechanical and aero set-up work
EDIT: Ko hoće može probat napravit logo za Valtterija Bottassa
http://www.williamsf1.com/competitions/ ... ttass-logo" onclick="window.open(this.href);return false;

- Scuderia
- Moderator
- Kenny
- Legenda
Wurz se vraća u Williams
http://www.williamsf1.com/news/view/2052" onclick="window.open(this.href);return false;
EDIT:
Oris Renews Sponsorship with the Williams F1 Team
http://www.williamsf1.com/news/view/2058" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja 2 dana su radili simulaciju trke
4 dan testiranja:
http://www.williamsf1.com/news/view/2052" onclick="window.open(this.href);return false;
EDIT:
Oris Renews Sponsorship with the Williams F1 Team
http://www.williamsf1.com/news/view/2058" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja 2 dana su radili simulaciju trke
4 dan testiranja:
Meni se čine dosta dobri ova 2 dana, od oka pogledana vremena u dugim sitntovima se čine OK u usporedbi sa drugima, ali treba sačekat Australiju da vidimo realnostDriver: Pastor Maldonado
Chassis / engine: FW34-01 / RS27-5281/1
Objectives: Race simulation and set-up work
Weather: Dry and sunny all day
Ambient & track temps: 23ºC / 29ºC
Mark Gillan, Chief Operations Engineer: We've had a really productive day's testing to end an excellent couple of weeks. Today Pastor went through a competitive race simulation and both the car and he performed very well, ending the day with some long run comparisons. We have gathered a prodigious amount of data over more than 3500kms of testing and we will now regroup back at the factory to understand how to further improve the set-up and development direction ahead of the next Barcelona test.
Pastor Maldonado: It has been a positive test for the team. We’ve had no problems with the car, getting in some good mileage across all four days. We now have a great deal of data to analyse so we will keep pushing to improve our car for the next test. I am looking forward to coming back next week for the final test, and getting back to racing very soon.
The Williams F1 Team will be back on track to continue pre-season testing at the Circuit de Catalunya, Barcelona from 1 – 4 March.

- Forza
- Profesionalni vozač
http://www.crash.net/f1/news/177124/1/w ... stake.htmlSir Frank Williams has admitted that his F1 operation has struggled since allowing Adrian Newey to walk away in a disagreement over the latter's involvement in the team.
Although there have been brief peaks since Newey's departure in late 1997, Williams has largely been on a downward spiral since the split, while the renowned designer has become the most successful penman in F1 history after helping to create championship winners for both McLaren and, more recently, Red Bull Racing. Prior to that, he had helped Williams to land drivers' titles with Nigel Mansell, Alain Prost, Damon Hill and Jacques Villeneuve.
Speaking in the latest edition of F1 Racing magazine, Williams concedes that he made an error of judgement in allowing Newey's talent to slip through his fingers.
"He wanted some shares that I didn't want to give to him at the time," he revealed, "[That] was arguably, with hindsight, a mistake. Adrian is quite a remarkable individual."
Williams' decline reached its nadir in 2011, when the team recorded its worst ever championship performance, ending the season in ninth position with just five points, despite employing the talents of Rubens Barrichello and reigning GP2 champion Pastor Maldonado.
Determined to pull out of the dive in 2012, Williams has allowed the experienced Barrichello to leave, replaced by Bruno Senna, while the technical team has also been overhauled. Although the team has lost former technical directors Patrick Head to retirement and Sam Michael to McLaren, it has picked up Mike Coughlan to fill the role, as well as appointing a new chief operations engineer in Mark Gillan and aerodynamicist Jason Somerville.
"I'm not an engineer but I've seen lots of good cars and lots of bad cars - and ours wasn't quick enough," Williams said of last year's FW33, "It was deficient in most of the areas that matter, but we were completely lacking in the most important one of all, which is aero. And probably a bit of horsepower. It just wasn't a quick car.
"The Renault engine gives us hope. We have three new technical people - one is our technical director, one is chief of aero and one is running the cars. They have different backgrounds coming from three different teams."
Despite the renewed sense of optimism at Grove, however, the loss of the last man to bring championship success to the team still haunts Williams.
"There's still a problem, [and] it's called Adrian Newey," he admitted, "There's only one of him."

- Cuky
- Moderator
Iako nisam njihov navijač, žalosno je da je za jednu takvu momčad ovo bila zadnja utrka u kojoj su imali oba bolida na podiju
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
- Kenny
- Legenda
Sigurno im je bila greška da nisu dali malo dionica Neweyu, ali isto tako poslje toga da nisu ni BMW-u, a na kraju su dali nekom Toto Wolfu dionice i Head je dosta svojih dionica rasprodo, a to nikako nije dobro i sad na kraju su i Kimija odbili zbog kojeg bi dobili onu Katarsku banku za sponzora i odličnog vozača. To mi nije nikako jasno da je bolje rasprodat dionice nekim ljudima koji se nerazumiju u F1 nego BMW-u, Neweyu, ili Kimiju. Neko je na forumu davno dobro reko da ga sad Williams podsjeća na Lotus

- pospani gad
- Veteran
- Navijam za: Fernanda Alonsa
- Kontakt:
Misliš na Chapmanov Lotus? Tu si u pravu.Kenny je napisao/la:Sigurno im je bila greška da nisu dali malo dionica Neweyu, ali isto tako poslje toga da nisu ni BMW-u, a na kraju su dali nekom Toto Wolfu dionice i Head je dosta svojih dionica rasprodo, a to nikako nije dobro i sad na kraju su i Kimija odbili zbog kojeg bi dobili onu Katarsku banku za sponzora i odličnog vozača. To mi nije nikako jasno da je bolje rasprodat dionice nekim ljudima koji se nerazumiju u F1 nego BMW-u, Neweyu, ili Kimiju. Neko je na forumu davno dobro reko da ga sad Williams podsjeća na Lotus
Ah, sve su to loši poslovni potezi. I to je to.
Ron Dennis je to davno probao i uspio ( dionice i sve ostalo, bla, bla,.... ), a Frank je ostao lojalan sebi, tj. tvrdoglav i optimističan. Frank će doslovno umrijeti, prateći svoje životno remek djelo do kraja, kraja koji se sada događa na stazi i koji će se jednoga dana dogoditi za zelenim stolom, tj. prodajom prava na ime Williams F1. Baš kao što je to počelo 2009./2010 sa Lotusom. Tj. Lotus je svoju agoniju proživljavao, od kada je Ayrton Senna napustio Lotus 1987. ( Neslon Piquet nije vrijedan spomena ), da bi neslavno završio na kraju 1994. A to što je počelo 2009./2010. i prepucavanjem Tony F. sa grupom Lotus je već druga priča.
Uglavnom, ovaj bolid FW34 nikako nije obećavajući, vozači su simpatični, i ništa više. I to je sve.
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. 
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem.

- Kenny
- Legenda
Naravno da sam na taj Lotus mislio, ovo sad nije dostojno tog imena. Znam da su to loši potezi, ali su ih jako puno napravili, zar nije bolje da se proda ime tima nekom novom Run Dennisu, nego novom Tony Fernandesu? Sigurno će Franka prvo nasljedit Head, ali ni on nemože tu dugo bit i pitanje je šta će poslje toga bit, ako prežive u F1.pospani gad je napisao/la: Misliš na Chapmanov Lotus? Tu si u pravu.
Ah, sve su to loši poslovni potezi. I to je to.
Ron Dennis je to davno probao i uspio ( dionice i sve ostalo, bla, bla,.... ), a Frank je ostao lojalan sebi, tj. tvrdoglav i optimističan. Frank će doslovno umrijeti, prateći svoje životno remek djelo do kraja, kraja koji se sada događa na stazi i koji će se jednoga dana dogoditi za zelenim stolom, tj. prodajom prava na ime Williams F1. Baš kao što je to počelo 2009./2010 sa Lotusom. Tj. Lotus je svoju agoniju proživljavao, od kada je Ayrton Senna napustio Lotus 1987. ( Neslon Piquet nije vrijedan spomena ), da bi neslavno završio na kraju 1994. A to što je počelo 2009./2010. i prepucavanjem Tony F. sa grupom Lotus je već druga priča.
Uglavnom, ovaj bolid FW34 nikako nije obećavajući, vozači su simpatični, i ništa više. I to je sve.
FW34 se meni čini dobar bolid, dosta je pouzdan, a za brzinu je najbolje da pričekamo Australiju

- pospani gad
- Veteran
- Kontakt:
Kako će ga naslijediti Patrick Head, kad se on "umirovio" što se tiče svih F1 aktivnosti!? On će se baviti "civilnim" dijelom Williamsa, inžinjeringom i tome slično. Obadvojica su tvrdoglava do ibera, i Frank i Patrick. Malo mi je šupački, što ga je mister Head ostavio samog. Al' jbg.Kenny je napisao/la:
Naravno da sam na taj Lotus mislio, ovo sad nije dostojno tog imena. Znam da su to loši potezi, ali su ih jako puno napravili, zar nije bolje da se proda ime tima nekom novom Run Dennisu, nego novom Tony Fernandesu? Sigurno će Franka prvo nasljedit Head, ali ni on nemože tu dugo bit i pitanje je šta će poslje toga bit, ako prežive u F1.
FW34 se meni čini dobar bolid, dosta je pouzdan, a za brzinu je najbolje da pričekamo Australiju
Poštivam Frankov stav i sve. Poslovno nisu briljirali, zbog tih svojih odluka. Nisu htjeli se prodat', svoju esenciju, svoje stvaralaštvo. Ronu Dennisu je to bilo puno lakše, jer je on doslovno bio upravitelj. Nije stvorio i organizirao Mclaren ( Bruce McLaren, 60-te godine 20. stoljeća ). On je stvorio McLaren carstvo i pokazao se kao uspješan poduzetnik, da tako kažem.
FW34 se ne može i neće se pokazati koliko je dobar, ili loš. Da je Kimi dobio priliku voziti u FW34, onda bi znali, koliko taj bolid vrijedi. Ovako, ne. Ne omalovažavam sadašnje vozače, niti se opravdam, nego pokušavam, viditi stanje u Williamsu što realnije. Ja jesam, djelomično simpatizer Brune i nekako pomalo fan Pastora ( pogotovo jer je otvoreno pokazao zube Lewisu na prošloj VN Belgije - čovjek sa stavom i m*d*m* ). Ali 2012.-a je, za Williams F1, mast u propast.
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. 

- Kenny
- Legenda
Istina nisam ni razmišljo o tome da više nema veze sa F1 Head i najvjerovatnije se neće tu ni vraćat. Ko ga može nasljedit? Adam Parr? nebi reko da će od toga bit nešto.pospani gad je napisao/la:
Kako će ga naslijediti Patrick Head, kad se on "umirovio" što se tiče svih F1 aktivnosti!? On će se baviti "civilnim" dijelom Williamsa, inžinjeringom i tome slično. Obadvojica su tvrdoglava do ibera, i Frank i Patrick. Malo mi je šupački, što ga je mister Head ostavio samog. Al' jbg.
Poštivam Frankov stav i sve. Poslovno nisu briljirali, zbog tih svojih odluka. Nisu htjeli se prodat', svoju esenciju, svoje stvaralaštvo. Ronu Dennisu je to bilo puno lakše, jer je on doslovno bio upravitelj. Nije stvorio i organizirao Mclaren ( Bruce McLaren, 60-te godine 20. stoljeća ). On je stvorio McLaren carstvo i pokazao se kao uspješan poduzetnik, da tako kažem.
FW34 se ne može i neće se pokazati koliko je dobar, ili loš. Da je Kimi dobio priliku voziti u FW34, onda bi znali, koliko taj bolid vrijedi. Ovako, ne. Ne omalovažavam sadašnje vozače, niti se opravdam, nego pokušavam, viditi stanje u Williamsu što realnije. Ja jesam, djelomično simpatizer Brune i nekako pomalo fan Pastora ( pogotovo jer je otvoreno pokazao zube Lewisu na prošloj VN Belgije - čovjek sa stavom i m*d*m* ). Ali 2012.-a je, za Williams F1, mast u propast.
Apsolutno razumijem da im je teško prodat dionice nečeg što su čitav život stvarali i doveli tu di je sad, zbog toga što se nisu prodali ih i jako cjenim jer nisu tada nikom htjeli prodat tim, ali za sad to nije ispalo dobro. 2009 sam po*izdio jer su Wolfu prodali neke dionice, ali ipak su to morali napravit da prežive, bezveze je da nisu te dionice prodali nekom proizvođaču auta, imamo VW koji godinama priča da želi u F1 pa možda nebi bilo loše da su malo dionica prodali njima, a VW bi sigurno uložio love u tim ako žele dobru reklamu.
Znam da nije Dennis stvorio Mclaren, ali hoću reć da bi Franka trebao nasljedit neko poput Rona Dennisa, a ja trenutno takvu osobu u timu nevidim.
Istina da je teško vidit brzinu od FW34 sa ovim vozačima, a obojci bi ovo mogla bit prva prava prilika ako je FW34 dobar jer Senna je jedino odvozio punu sezonu u HRTu, a to se nemože nikako gledat, u Renaultu odvozio par trka i zabljesnio na 2, pa ako je FW34 dobar ima priliku da se pokaže, dok Maldonado nije isto imo neku posebnu priliku da se pokaže u kanti FW33. Ja isto mislim ko i ti da im vozači nisu posebno dobri i da su mogli uzet puno bolje vozače
EDIT: Draže mi je i ovako stanje u timu, nego ono u Sauberu kad je prodao dionice BMWu, tad niko se nije obaziro na ono što u imenu piše Sauber, svi su na njega zaboravili i pričalo se da je to BMW, a ne BMW Sauber. Jedino je u tome pozitivno da nije bankrotiro tim i da ga je opet uspio kupit nazad

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Mislim da bi Eddie Jordan ili Gerhard Berger bili dobri šefovi Williamsa. Imaju iskustvo i znanje.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Kenny
- Legenda
Nije loše da bude Jordan, ali opet nije ni blizu timaDani je napisao/la:Mislim da bi Eddie Jordan ili Gerhard Berger bili dobri šefovi Williamsa. Imaju iskustvo i znanje.

- Forza
- Profesionalni vozač
Kenny je napisao/la:Nije loše da bude Jordan, ali opet nije ni blizu timaDani je napisao/la:Mislim da bi Eddie Jordan ili Gerhard Berger bili dobri šefovi Williamsa. Imaju iskustvo i znanje.
Frank Williams ima druge planove...
Frank Williams views Adam Parr as the natural successor to take over the running of the famous Formula 1 team in the future.
Although Williams has no intention of stepping down from the team principal role that he has held since he formed the outfit, he says Parr has impressed him enough to be viewed as the right man to step into the senior position when he eventually moves aside.
"If for whatever reason I couldn't come in to do my job, Adam would fill the gap," said Williams in an exclusive interview with this month's F1 Racing magazine.
"He's a young man and physically fit like I was at his age. He's not a racer but, in a way, that's probably an advantage in these distinctly commercial days. He's very good at making financial decisions and working out cost-to-benefit. And he can hold his own in the Formula 1 meetings."
Williams believes Parr has added great strengths to the team, having arrived in 2006 as chief executive officer and then stepped up to the role of chairman in 2010.
"Adam is a very good man: utterly honest; hard-working; very efficient and with great marketing acumen," added Williams.
"All I would say is that Adam is a very clever individual with a strong sense of business. He's a lawyer by training - he's got a lot going for him."
Reflecting on last year's disappointing campaign, which was the team's worst in its history, Williams knows exactly where his team's car was lacking.
"I'm not an engineer but I've seen lots of good cars and lots of bad cars – and ours wasn't quick enough," he added. "Why wasn't it quick enough? It was deficient in most of the areas that matter. But we were completely lacking in the most important one of all – which is aero. And probably a bit of horsepower.
"It just wasn't a quick car. And I don't think it carried much ballast. Some of our clever brethren created an enormous amount of ballast – which is a great performance benefit."
http://www.autosport.com/news/report.php/id/97717

- pospani gad
- Veteran
- Kontakt:
Dobra ponuda za vođenje Williamsa F1 teama. I ja mislim da prednjači Eddie Jordan, iako je vjerovatno ispao iz sheme. Gerhard Berger ipak nije bio toliko uspješan kao šef momčadi. Ali sve to pada u vodu, jer Frank Williams opravdava i podržava Adam Parra!?Kenny je napisao/la:Nije loše da bude Jordan, ali opet nije ni blizu timaDani je napisao/la:Mislim da bi Eddie Jordan ili Gerhard Berger bili dobri šefovi Williamsa. Imaju iskustvo i znanje.
Ja sam negdje pročitao, da je Adam Parr ekonomista, da je doveden da se pobrine za sigurnu financijsku budućnost Williams F1 teama. Mislim da se ekipa Williams/Head ukopala sa dugogodišnjim jalovim radom sa Sam Michaealom. Isto tako mislim da Adam Parr nema taj feeling da vodi ekipu, da je usmjerava da momčad postiže uspjehe na stazi. To je ono bitno!!
Opet ne vidim povratak na staze slave, ne vidim svjetlu budućnost Williams F1 teama.

- Kenny
- Legenda
Evo o Parru:pospani gad je napisao/la:
Dobra ponuda za vođenje Williamsa F1 teama. I ja mislim da prednjači Eddie Jordan, iako je vjerovatno ispao iz sheme. Gerhard Berger ipak nije bio toliko uspješan kao šef momčadi. Ali sve to pada u vodu, jer Frank Williams opravdava i podržava Adam Parra!?
Ja sam negdje pročitao, da je Adam Parr ekonomista, da je doveden da se pobrine za sigurnu financijsku budućnost Williams F1 teama. Mislim da se ekipa Williams/Head ukopala sa dugogodišnjim jalovim radom sa Sam Michaealom. Isto tako mislim da Adam Parr nema taj feeling da vodi ekipu, da je usmjerava da momčad postiže uspjehe na stazi. To je ono bitno!!
Opet ne vidim povratak na staze slave, ne vidim svjetlu budućnost Williams F1 teama.
http://www.williamsf1.com/team/profiles ... r-chairman" onclick="window.open(this.href);return false;
2010 Appointed Chairman of Williams F1
2006 CEO of Williams F1
1998-2006 PA to Chairman and Chief Executive of Rio Tinto, before becoming President and Chief Commercial Officer of Rio Tinto Minerals
1993-1998 Barrister, training for the Bar
1989 Joined Rio Tinto
1987 Equities analyst, London/Tokyo for BZW
1987 Graduated from Jesus College, Cambridge
Bolje da im se brine oko financija ako je i za to dobar, nego da vodi Williams, mislim da tu treba osoba koja ima više iskustva u F1 i autosportu od njega

- Armanini
- Svjetski prvak
ovo kao da je mesar objasnjavao zasto je auto spor.. - mda - auto nam je spor jer nije brz.."I'm not an engineer but I've seen lots of good cars and lots of bad cars – and ours wasn't quick enough," he added. "Why wasn't it quick enough? It was deficient in most of the areas that matter. But we were completely lacking in the most important one of all – which is aero. And probably a bit of horsepower.
ovdje lezi cijela poanta..He's not a racer but, in a way, that's probably an advantage in these distinctly commercial days. He's very good at making financial decisions and working out cost-to-benefit.
- pospani gad
- Veteran
- Kontakt:
@Armanini
Da. Gdin. Parr, vjerovatno, na cijeli Williams F1 team gleda kao na nekakav proizvod koji bi trebao donositi lovu. Svi su oni u pravu, krenuvši od Frank Williamsa, pa nadalje. Mike Coulghan je tu, i iako je tip s pravom osuđen, vjerovatno, on bi prije svega trebao pokrenuti Williams sa tehničke strane.
Tako da ja, koliko god da sam laik, u svemu ne vidim potrebu da gdin. Parr vodi ekipu Williams, kako je to sada zamišljeno.
Da. Gdin. Parr, vjerovatno, na cijeli Williams F1 team gleda kao na nekakav proizvod koji bi trebao donositi lovu. Svi su oni u pravu, krenuvši od Frank Williamsa, pa nadalje. Mike Coulghan je tu, i iako je tip s pravom osuđen, vjerovatno, on bi prije svega trebao pokrenuti Williams sa tehničke strane.
Tako da ja, koliko god da sam laik, u svemu ne vidim potrebu da gdin. Parr vodi ekipu Williams, kako je to sada zamišljeno.