Michael Schumacher

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Vuksa_KC
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Michael Schumacher

Post Postao/la Vuksa_KC »

King iCool je napisao/la:Normalno da fake... :roll: F1 bolid teoretski ima dovoljno potiska kod brzine od oko 180km/h(mislim da je 180) da ovo izvede ali ipak samo teoretski.
Da, u Monacu u tunelu bi to mogli izvesti kad bi recimo bil takav tunel sa takvom stazom, mislim da je i Novak o tome nekaj pričal...
themacor
Navijam za: Montoya

Post Postao/la themacor »

Naravno da je fake. A zasto je Merc crvene boje? :) Srebrna strela nikad crvena nije bila.
I am whatever U say I am
Krscho
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1HR TMNF Team

Post Postao/la Krscho »

LoL ova reklama me podsjeća ko na reklamu za neki vlak smrti :D
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

schumy schumy...
borit će se za naslov, neće se borit za naslov, borit će se za naslov, neće se borit za naslov, ... mediji mediji

osobno mislim da nema onu fascinantnu brzinu od prije 10 godina. kao danas hami ili vettel, čini mi se nijansu sporiji. možda se varam. s druge strane, svojim mudrim (možda i najmudrijim na gridu :)) vožnjam mislim da će marljivo skupljati bodove, i postolja. Kad bude kiša, promjenjivi uvjeti, problemi s mrvljenjem guma, težinom bolida... mislim će baš u većini takvih situacija profitirati
Samo neka se trkaju.
bleib
Navijam za: ferari

Post Postao/la bleib »

Schumacher je po meni čovjek koji najviše žari i pali formulom. Poznavaoci prilika če se sjetiti naprimjer zašto je FIA mjenjala sustav bodovanja (10,6...) u (10,8...),naravno zbog Schumija.Sve što se u zadnjem desetlječu mijenjalo u pravilima velikim djelom se mjenjalo da se zaustavi Schumija (priznao i Jergović) da več nakon pola sezone ne ode na godišnji sa titulom.Na primjer zanimljiva sezona je bila ona kad je slomio nogu pa nije mogao nastupati.FIA nezna što je napravila novim sustavom bodovanja vjerujte mjenjat če ga iduče sezone 100% naravno opet zbog Schumija. Naravno da sam njegov obožavatelj,naravno da mi je drago što se vratio u formulu,naravno da ču ga pogledat uživo na Hungaroringu i naravno da FIA opet ima problem.
spacedoc
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Za kog ove godine navijat

Post Postao/la spacedoc »

ajmo postavit da svi dobivaju bodove i da je razmak izmedju svakog mjesta 1 bod
slika
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

themacor je napisao/la:Naravno da je fake. A zasto je Merc crvene boje? :) Srebrna strela nikad crvena nije bila.
moć marketinga......prva asocijacija kad vidiš michaela je ferrari/crvena boja, onda dođeš do zaključka, hej pa to nije ferrari, nego merc!

i onda ga dobro pogledaš
themacor

Ili je to ili iz Mercedesa zele da bace rukavicu u lice Ferrariju. :)
I am whatever U say I am
fankiđoe
Početnik
Početnik
Navijam za: KR SV

Post Postao/la fankiđoe »

Vuksa_KC je napisao/la:
King iCool je napisao/la:Normalno da fake... :roll: F1 bolid teoretski ima dovoljno potiska kod brzine od oko 180km/h(mislim da je 180) da ovo izvede ali ipak samo teoretski.
Da, u Monacu u tunelu bi to mogli izvesti kad bi recimo bil takav tunel sa takvom stazom, mislim da je i Novak o tome nekaj pričal...
Nije nužno fake, iako Schumi definitivno nije vozio kroz tunel, štoviše, čini mi se da sam vidio negdje video gdje ga neki striko vozi kroz tunel, a onda sam naknadno vidio ovaj video gdje su ubacili Schumija na početku i na kraju...

Je, definitivno sam to vidio, evo i link

I Jeremy Clarkson je izveo nešto slično u ovoj sezoni Top Geara sa Reanaltom Twingo: link

Inače nisam baš neki poznavatelj fizike, ali čini mi se da se ovo za bolid f1 odnosi na to da se s njim može voziti naopačke u tunelu, što znači voziti u ravnoj liniji naopako, a ne ga samo zarotirati.
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

fankiđoe je napisao/la: Inače nisam baš neki poznavatelj fizike, ali čini mi se da se ovo za bolid f1 odnosi na to da se s njim može voziti naopačke u tunelu, što znači voziti u ravnoj liniji naopako, a ne ga samo zarotirati.
Današnji bi F1 bolid (samo u teoriji) mogao voziti po stropu već pri brzinama preko 180 km/h jer je njegov aerodinamički potisak pri tim i većim brzinama nekoliko puta veći nego njegova težina (F1 bolid s vozačem i balastom ima masu malo više od 600 kg), a težina F1 bolida je nekih 6000 Njutna (zamisli sad koje sile ovjes mora izdražit!). Ipak, to je nemoguće radi toga jer je vožnja s okrenutim bolidom "fatalna" za motor, hidrauliku i naravno i vozača!
slika
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

evo, samo za pospanog gada, jedan lik koji će mu sigurno donjeti smješak na lice :)

http://www.yallaf1.com/2010/02/17/is-sc ... n-already/
Maestro
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Fernando Alonso
Kontakt:

Post Postao/la Maestro »

Zato testiranja i služe...

kakav potpis staviti???
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Opet semafor zakazao očito... :?
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

Maestro je napisao/la:Zato testiranja i služe...

Mislim da ovdje nije do semafora.Ovaj lik,sto je radio na desnom kotacu je prije samog odsrafljivanja kotaca mahao rukom onom cikici koji stoji umjesto lolipop man-a..Nesto mu je signalizirao o onda je kasnije cikica rekao Schumi-ju da smiri motor te saceka zuto svjetlo...
FORZA FERRARI!!!
Schumy.d
Legenda
Legenda

nikolaa je napisao/la: Mislim da ovdje nije do semafora.Ovaj lik,sto je radio na desnom kotacu je prije samog odsrafljivanja kotaca mahao rukom onom cikici koji stoji umjesto lolipop man-a..Nesto mu je signalizirao o onda je kasnije cikica rekao Schumi-ju da smiri motor te saceka zuto svjetlo...
Mislim da nije u tome stvar. On je mahao jer je imao problema sa skidanjem kotača. Kasnije je sve bilo na mjestu, Schumi je dao gas, ali očito nije bilo zelenog svjetla.
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

Schumy.d je napisao/la:
nikolaa je napisao/la: Mislim da ovdje nije do semafora.Ovaj lik,sto je radio na desnom kotacu je prije samog odsrafljivanja kotaca mahao rukom onom cikici koji stoji umjesto lolipop man-a..Nesto mu je signalizirao o onda je kasnije cikica rekao Schumi-ju da smiri motor te saceka zuto svjetlo...
Mislim da nije u tome stvar. On je mahao jer je imao problema sa skidanjem kotača. Kasnije je sve bilo na mjestu, Schumi je dao gas, ali očito nije bilo zelenog svjetla.
Vidi se na 0:15 da lik nije ni "okinuo" pistolj vec ga samo namjestio (po zvuku se cuje kad je "okinuo"),a vec je desnom rukom mahao onom sto je stajao.Onda je opet poslije skidanja kotaca mahao i kada ga je ugledao on je pokazivao na straznji kraj bolida.Mislim da se zbog te pantomime vjerojatno zuto svjetlo nije ni pojavilo.Ocigledno da nije sve bilo u redu.Kasnije je Schumi dobio zuto,pa zeleno,dodao gas i krenuo...Mislim da nije do semafora,vec do neceg sto se dogadjalo za vrijeme pit-a..
FORZA FERRARI!!!
Schumy.d
Legenda
Legenda

nikolaa je napisao/la: Vidi se na 0:15 da lik nije ni "okinuo" pistolj vec ga samo namjestio (po zvuku se cuje kad je "okinuo"),a vec je desnom rukom mahao onom sto je stajao.Onda je opet poslije skidanja kotaca mahao i kada ga je ugledao on je pokazivao na straznji kraj bolida.Mislim da se zbog te pantomime vjerojatno zuto svjetlo nije ni pojavilo.Ocigledno da nije sve bilo u redu.Kasnije je Schumi dobio zuto,pa zeleno,dodao gas i krenuo...Mislim da nije do semafora,vec do neceg sto se dogadjalo za vrijeme pit-a..
A možda... moguće, ne znam ni sam šta se točno dogodilo. :doubt:
bugatti1001
Test vozač
Test vozač
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Safety Car

Post Postao/la bugatti1001 »

Kralju, ova sezona je tvoja!
slika
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

sunseeker je napisao/la:evo, samo za pospanog gada, jedan lik koji će mu sigurno donjeti smješak na lice :)

http://www.yallaf1.com/2010/02/17/is-sc ... n-already/
:biggrin:

Sunseeker, ljubazno od tebe. Cijenim tvoje razumjevanje.

Da. Ima tu nešto. Nije to sve bez vraga. Poprilično se treba uložiti, da bi se potpuno vratilo u formu. Ah, eto. Ni novi MGP W01 nije toliko zdravo-za-gotovo moćan kako sam ja do sada tupio. Hm..... sve to ima svoje.... ali sam siguran da Michael Schumacher neće tako lako odustati.

U ovo sumnjam 75%.... no može biti da se u jednom trenutku Nijemac priupita: "Što je ovo meni trebalo"?

Ipak, nisam siguran da se Michael može toliko precjeniti, da si može dopustiti takav gaf, pa napustiti momčad usred sezone.... On će vjerovatno odraditi punu sezonu i tek tada donijeti odluku, na osnovu svega što se dogodi u 2010.-oj na stazama, da li će nastaviti svoj angažman za Mercedes GP? Ili ne.

Većina kaže da ipak treba odgledati bar prve dvije utrke kako bi dobili koliko toliko realnu sliku kakvi su odnosi sa vozačima i momčadima. Pa eto, još tri tjedna - i tu smo..... Ah, sline mi cure - šteta što nije početna utrka neka jutarnja..... npr. kao nekad u Australiji - mir i tišina oko mene.... nigdje nikoga... :biggrin:

Sunseker; poštovanje i veliki pozdrav..... :biggrin:
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
Morgan Freeman
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Morgan Freeman »

Mislite li da bi Shumi vozio 2010.e, da je prošle sezone odvozio onih 6 utrka za Ferrari?
Tko je 39ˇ igrao centra za Yenkije?
Vleki
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la Vleki »

definitivno ne, ček ni takav telent iskustvo i brzina nisu dovoljni da to liči na njegove stare dane. najbolji primjer ti je bil fisichella, koji je utrku prije sa FI skoro pobjedil na jednoj vozačkoj stazi i onda je uslijedio onaj krah sa ferrarijem. A još gore je sama činjenica da fisi je talentiran vozač i na nekim stazama pokazuje svoju brzinu.
Naravno ne želim sad da ispadne da je on 2009. bil vozač koji je bil sam vrh. Jednostavno raikkonen je več neke stvari radil sa automatizmom u tom ne baš dobrom ferrariju i samim time je izvlačil bar pola sec brža vremena nego fisi, a da ne govorim još o kersu kojeg potonji nije koristil kako spada do kraja sezone.

Zaključak: jednostavno moraš biti od početka unutra i tada možeš dati svoj maximum, mislim da to isto vrijedi i za schumija
moje mišljenje je da bi bio lošiji od raikkonena i naravno to bi povuklo lavinu kritika na njegov račun, samim time sumnjam da bi vozio 2010.
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
themacor

Za sve zainteresovane za lik i delo MS toplo preporucujem da procitate kolumnu Aleksandra Babica na adresi:
http://www.b92.net/sport/saradnici/babi ... _id=416102" onclick="window.open(this.href);return false;
I am whatever U say I am
Fernando_Alonso55
Navijam za: Alonsa

Post Postao/la Fernando_Alonso55 »

Veliki vozač koji je asocijacija za f1,nije važno koja momčad koja boja bolida on će nas uvijek oduševljavati svojom vožnjom.Mislim da je za njega najvažnije da tijekom ove sezone bude što više teških utrka(po kiši,loši uvjeti)i on može visoko iako o naslovu još ne bi pričao,ipak ne znamo u kakvoj je formi i kako funkcionira onaj stari Schumi nadam se da će uspjeti uloviti ove nove klince.
Dodi_napalm
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Dodi_napalm »

Everybody wants to beat you, are you ready for fighting for the title?
Absolutely, yes. This is what I am here for, and I am confident we can play a role in this fight. If we win it at the end will be a different question, as always in sports. But our entire team is extremely motivated, as am I. The guys have won both titles last year, and now, with Mercedes Power on board, they want to repeat this success. We all want to win. The season will be long and hard, no doubt about that, but I love this fight - it is because of this fight that I came back to Formula 1.

dio intervjua sa http://www.michaelschumacher.de/?page=n ... d=&lang=uk" onclick="window.open(this.href);return false;
jedan je gazda F1 - Schumy
NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!
slika
Vleki
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la Vleki »

ovaj tekt me totalno šokiral

http://www.motorsport-magazin.com/forme ... -drin.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Ralf schumacher priča da buraz ne voli podupravljanje.

Nikad si nisam mislil -do sad da m. schumacher ne voli understeer ili ti ga podupravljanje.

jer sječam se da je rubens uvjek govoril da schumacheru više odgovara podupravljanje i da zbog toga ne može raditi ista vremena, e sad vjerojatno je mislil pri tome u odnosu na njega.

navodno da je rosbergu bolje legao mercedes nego schumiju baš zbog te činjenice. Mogli bi biti jako blizu jedan drugog.

Jedva čekam utrku
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
Odgovori