Testiranja - Arhiva

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
Mika_bar
Početnik
Početnik
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren

Re: Testiranje 2012.

Post Postao/la Mika_bar »

K1M1 je napisao/la:
nzm zašto si izostavio prvu četvoricu, i postavio samo od 4. do 11. mjesta.
Stavio sam naglasak na prve 4 momcadi prošle sezone i vjerojatne ce iste biti u vrhu i ove godine, pa mala usporedba njihovih vremena, pa sam njih izdvojio, a kompletan poredak ionako ima u clanku kojeg sam stavio... 8)
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
And if you don't keep your head in gear the car will overtake you.
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Treba pričekati i vidjeti kako Renault i Mercedes funkcioniraju...RB je tu negdje pri vrhu ali teško jer reči tko ima najbrži bolid,a uostalom svi će u Australiju donjeti velike updateove sa sobom pa bi se moglo još nešto promjeniti.
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

Teams try full range of Pirelli P Zero tyres at Barcelona
BARCELONA - 24 FEB 2012 19:17 UTC

For the first time this year, the Formula One teams tried out the full range of Pirelli’s 2012 slick tyres, with the P Zero Silver hard, P Zero White medium, P Zero Yellow soft and P Zero Red supersoft all taking to the track in Barcelona.
In total the drivers completed 3697 laps, the equivalent of 17,207 kilometres.

At the second test of the year, the majority of the teams ramped up the development curve with their 2012 cars, seeing how they interact with the full range of Pirelli tyres on a circuit that is very familiar to all of them. A number of drivers also completed race simulations, again making use of all of Pirelli’s slick tyres. In particular, plenty of work was carried out using the medium tyre, which has been nominated for the first three races (together with the soft in Australia and China, and the hard in Malaysia).

The four-day test at the Circuit de Catalunya – the home of the Spanish Grand Prix – was characterised by quite cold temperatures in the mornings, which made it difficult for the teams to collect a large amount of representative data. The warmer conditions of the afternoon were better suited to the working range of the tyres and provided both Pirelli and the teams with some useful data and understanding of their behaviour. There was no rain, which means that the Cinturato Green intermediate and Cinturato Blue full wet tyres have yet to be tested.

Pirelli’s motorsport director Paul Hembery said: “It was an extremely productive four days, and we were helped by temperatures that – at least in the afternoons – were more representative of what we will expect to see during the season. The teams all completed the most amount of running that we have seen so far this year, 17,207 kilometres as opposed to 14,949 kilometres in Jerez. This allowed them to gather plenty of data on all four slick tyres that we can now analyse in order to come up with a few different scenarios for the first races related to strategy options and crossover points. As we expected, most teams chose to concentrate on the medium tyre, with the emphasis often on aerodynamic set-up work rather than tyre evaluation. However, we got plenty of work done and we’re satisfied with the levels of degradation and performance seen so far, as we head now into the final test again at Barcelona next week. It’s only then that we will see a more accurate picture of the relative performance of the teams, but from our point of view we are meeting our objectives.”

TESTING FACTS:
Both the hardest and the softest slick tyres in Pirelli’s range set fastest times in Barcelona.
Reigning world champion Sebastian Vettel topped the time sheets for Red Bull Racing on day one, setting a time of 1m23.265s with the P Zero Silver hard.
The fastest time on the third day of the test was set by Williams driver Pastor Maldonado using the P Zero Red supersoft: 1m22.391s.
The fastest time on the final day of the test was set by Sauber driver Kamui Kobayashi using the P Zero Yellow soft: 1m22.312s. This was the fastest time of the whole four-day test.
The driver to complete the most laps at Barcelona was also Kobayashi who did 243 laps (the equivalent of 1131 kilometres).
The fastest race lap at Barcelona last year was 1m26.727s while the pole lap was 1m20.981s – but with so many parameters being tested on the new cars, it is still hard to draw many firm conclusions.

TESTING NUMBERS:
* Total number of sets brought to Barcelona: 367 sets which equals 1468 tyres
- Of which Supersoft tyres: 34 sets
- Of which Soft tyres: 82 sets
- Of which Medium tyres: 110 sets
- Of which Hard tyres: 69 sets
- Of which Intermediate tyres:36 sets
- Of which Wet tyres: 36 sets
* Total amount of sets used: 257
- Of which Supersoft tyres: 16 sets
- Of which Soft tyres: 81 sets
- Of which Medium tyres: 95 sets
- Of which Hard tyres: 65 sets
- Of which Intermediate tyres: 0 sets
- Of which Wet tyres: 0 sets
* Longest run: 22 laps on the Hard compound
20 laps on the Medium compound
24 laps on the Soft compound10 laps on the Supersoft compound
* Highest / lowest ambient temperature over four days: 5 °C / 22 °C
* Highest / lowest track temperature over four days: 7 °C / 31 °C

TYRE SUMMARY:

Day 1
1. Vettel 1’23″265 on Hard New
2. Hülkenberg 1’23″440 on Medium New
3. Hamilton 1’23″590 on Soft New

Day 2
1. Hülkenberg 1’22’’608 on Supersoft New
2. Perez 1’22’’648 on Supersoft New
3. Vettel 1’22’’891 on Soft New

Day 3
1. Maldonado 1’22’’391 on Supersoft New
2. Schumacher 1’23’’384 on Soft New
3. Kobayashi 1’23’’582 on Soft New

Day 4
1. Kobayashi 1’22″312 on Soft New
2. Maldonado 1’22″561 on Supersoft New
3. Di Resta 1’23″119 on Supersoft New
EDIT. Source Pirelli.com ;)
Zadnja izmjena: Forza, dana/u 25 vel 2012, 17:24, ukupno mijenjano 1 put.
slikaslikaslika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Skoro 50 minuta videa (skynews) - http://www.dailymotion.com/video/xp1fyb ... day-4_auto" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
sofer
Navijam za: MERCEDES AMG PETRONAS

Post Postao/la sofer »

Vremena simulacije pune trke Schumacher(23.02) VS Rosberg(24.02)
slika
slika
Mark Webber, Michael Schumacher i Jenson Button dugi stintovi...
slika
slika
E sada kako promatrati ova vremena u zavisnosti koliko imaju goriva...
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Bernardinac »

RTL F1 expert Christian Danner je siguran da Vettelu ove godine neće biti lako i da se neće "prošetati" do naslova kao prošle godine, iako smatra da je RbR ponovo najbolji bolid. Prije svega misli kako ga je konkurencija stigla, misleći prije svega na McLaren.
Za Mercedes kaže da se popravio i da je siguran da Mercedes još krije asa u rukavu, i da očekuje da će se oni vjerojatno u Melbournu (možda i u Barceloni) pojaviti sa nekom inovacijom.
Za Ferrari kaže da su oni već godinama u krizi i da su u "vrhu" jedino zahvaljukući top-vozaču Alonsu koji iz auta izvlači maximum. :roll:
EDIT: Zaboravih napisati da je Danner još dodao da bi Lotus mogao biti iznenađenje ove godine i da od dvojca Romain-Kimi očekuje puno. ;)
Link: http://www.rtl.de/cms/sport/formel-1/ne ... 37323.html" onclick="window.open(this.href);return false;
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Sve to ok zvuči, ali nekako - prešablonski. Slično bi ili isto odgovorilo 2/3 poznavatelja ili gledatelja :)
Samo neka se trkaju.
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Bernardinac »

dmarijon je napisao/la:Sve to ok zvuči, ali nekako - prešablonski. Slično bi ili isto odgovorilo 2/3 poznavatelja ili gledatelja :)
A šta drugo da kaže kad se stanje čini takvim?
Još su testiranja, tako da i experti ne mogu za nešto reći kako je 100% točno.
S druge strane on je rekao kako je " siguran" da će Mercedes na slijedeće testiranje ili najkasnije u Australiju doći sa nečim novim i inovativnim a to još nitko ( koliko ja znam ) nije izrekao sa takvim uvjerenjem.
I na kraju, on se u svojoj izjavi obraća "običnim" njemačkim ljubiteljima F1 koji nemaju volje ili nemaju kad da pretražuju forume i sl. i tim putem ih ukratko uvodi u sezonu sa svojim predviđanjima formi pojedinih momčadi. :)
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

gringo73 je napisao/la:Skoro 50 minuta videa (skynews) - http://www.dailymotion.com/video/xp1fyb ... day-4_auto" onclick="window.open(this.href);return false;

thx na linku..
malo za priviknut se na sky.. ne lezi mi bas, vizualno mi se ne svidjaju neki screenovi gdje stave neke podatke, nekako neuedno, ovaj sto se seta mi bas ne lezi u ovom odjelu :) tete su nice, pa to nekako izravna :) ted se prokurvao na sky.. al najvise mi fali jake.. on mi je odlican..

sto se tice testova.. ionako mi to nis ne znaci.. svima su prognoze jednake, i svima je ista prica - rbr, pa mcm i onda su blizu ferr i merc.. pa koji je jos top team koji se moze stavit u obzir.. ne postoji.. eventualno lotus, tek da se jos malo nakrca bezveze, al je on zbog problema ispao iz njihove kombinacije..
rFactor F1 HR server Info
slika
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la mrd »

Armanini je napisao/la:
gringo73 je napisao/la:Skoro 50 minuta videa (skynews) - http://www.dailymotion.com/video/xp1fyb ... day-4_auto" onclick="window.open(this.href);return false;

thx na linku..
malo za priviknut se na sky.. ne lezi mi bas, vizualno mi se ne svidjaju neki screenovi gdje stave neke podatke, nekako neuedno, ovaj sto se seta mi bas ne lezi u ovom odjelu :) tete su nice, pa to nekako izravna :) ted se prokurvao na sky.. al najvise mi fali jake.. on mi je odlican..

sto se tice testova.. ionako mi to nis ne znaci.. svima su prognoze jednake, i svima je ista prica - rbr, pa mcm i onda su blizu ferr i merc.. pa koji je jos top team koji se moze stavit u obzir.. ne postoji.. eventualno lotus, tek da se jos malo nakrca bezveze, al je on zbog problema ispao iz njihove kombinacije..
najjača je ova što nikako da izgovori kobayashi :D
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

hehe, da ova na kraju :) a cuj.. ako se nije pripremala za vijesti, kad je vidjela ime na blesimetru, malo je ostala.. al ajd drugi put ga je skinula kako treba :)
rFactor F1 HR server Info
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Rezultati danas
slika
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: F1 McLaren Team

Post Postao/la senamozart »

neka se magla spustila danas na testiranjima u španjolskoj.
ali ovo je zanimljivo što izjavljuje brundle.isti kaže:
Ekipe rade duge stintove s puno goriva i ne vjerujem da su konačne tablice s vremenima toliko važne. Ipak, moram reći da sam proveo nekoliko sati pokraj staze i mogu primjetiti da McLaren izgleda jako, jako dobro. Red Bull također izgleda dobro, ali ne tako dobro kao prošle godine.” i onda dodaje
Ferrari izgleda kao da imaju jako puno posla. Izlasci iz zavoja ne izgledaju dobro, vozači se muče s dodavanjem gasa. Dok Red Bull i McLaren rade duge stintove, momci iz Maranella još uvijek kao da slažu svoj bolid. McLaren je izgledao jako loše prošle godine i mora se reći da Ferrari nije na toj razini. Ali, da moraju napraviti još puno posla, to je istina,”

za ovo prvo boldovano mi je normalno jako drago,pozlatile mu se rijeći ali mene nešto drugo interesira.naime,za ferrari kaže da se muči sa dodavanjem gasa (vjerojatno nakon izlaska iz zavoja).znači kad bolid izlazi iz zavoja,ako sam dobro shvatio,nema dobru trakciju i muče se sa podupravljanjem samog bolida što iziskuje dodatni rad samog vozača i gubljenje vremena.ako netko misli nešto drugačije volio bih da me ispravi i kako misle oni to riješiti.jeli ferrari opet u banani.rekao sam davno da mi ferrari nije drag ali kada opet vidim natpis gore da če red bull biti jak i da je pokazao na testiranjima svoju dominaciju onda mi je krivo što se nešto krivo posložilo u momčadi iz maranella.ipak su mi oni draži nego momci sa puno kofeina.
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Meni je najzvučnije upravo ovo: “Ferrari izgleda kao da imaju jako puno posla. Izlasci iz zavoja ne izgledaju dobro, vozači se muče s dodavanjem gasa"
iz razloga što je potpuno isti komentar kao i od Buemija o Ferrariju od prije neki dan:

"Oh bože, oni uopće ne izgledaju dobro. Alonso se igra gasom jer uopće nema trakcije,"
Samo neka se trkaju.
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Ova nagađanja nemaju smisla po njima je poredak manje više isti kao prošle sezone, nesjećam se da sam vidio da je neko rekao da će se Lotus borit za pobjede, ili nešto tako, a to je normalno kad ni sami timovi neznaju di je ko. Jedino nam Zweki može reć ko će pobjedit na kraju sezone :biggrin:
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: F1 McLaren Team

Post Postao/la senamozart »

kolega kenny.nagađanja ili ne.jedno je sigurno a to znamo i za protekle 2 a možda i 3 sezone unazad.red bull je prejak za sviju bio i to nam je zorno pokazao vettel sa dva osvojena nalova.
točno je što kažeš da su samo ovo testiranja i nagađanja ali bojim se da ćemo opet na osnovu pojedinih izjava od ljudi koji tamo to uživo gledaju (ops.brundle i oslali da ne nabrajam) gledati bikove na vrhu poredtka.pazi.po izjavama ljudi koji prate ova testiranja.volio bih i ja da lotus sa kimijem bude ispred red bulla ali evo i oni imaju problema pa su propustili testiranja.s druge strane formula 1 je sport u kojem se sve brzo mijenja pa se isto tako nadam da će se i ta dominacija red bulla promijeniti i da će ne samo mclaren nego i ferrari i lotus pa eto i tvoj avatarski williams naći ispred tvornice pića.
evo trenutnog poretka na današnjem testiranju da me moderatori ne bi zbrisali jer se ne držim teme.

1º 5 Fernando Alonso Ferrari 1'23"447 17
2º 10 Romain Grosjean Lotus 1'23"528 +00"081 12
3º 17 Jean-Eric Vergne Toro Rosso 1'24"260 +00"813 8
4º 12 Nico Hulkenberg Force India 1'25"506 +02"059 09
5º 7 Michael Schumacher Mercedes 1'25"520 +02"073 08
6º 4 Lewis Hamilton McLaren 1'27"994 +04"547 10
7º 20 Heikki Kovalainen Caterham 1'28"567 +05"120 10
8º 14 Kamui Kobayashi Sauber 1'30"946 +07"499 11
9º 1 Sebastian Vettel Red Bull 55'55"555 +54'32"108 13
10º 18 Pastor Maldonado Williams 55'55"555 +54'32"108 2
slika
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Anti-Lag here.Taking a look at Red Bull going through their pit stop practice and we can tell a few of things have changed for this year: Red Bull have copied Mercedes’ swivelling front jack, which allows the front jack man to lift up the car but then get himself out of the way before dropping the car down and whipping the jack away.
Red Bull have also got a couple of new people on different positions, so the practice is helping them learn their craft.

It would seem that Sebastian Vettel now has a generic testing helmet. It’s got the usual Red Bull logos on the side but on the top it’s white with ‘2012 season’ in red lettering and the names of the race tracks (Spa, Monza, Silverstone etc) in black. I have no doubt he will be wearing a totally different design in Melbourne.
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
sofer
Navijam za: MERCEDES AMG PETRONAS

Post Postao/la sofer »

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

senamozart je napisao/la:kolega kenny.nagađanja ili ne.jedno je sigurno a to znamo i za protekle 2 a možda i 3 sezone unazad.red bull je prejak za sviju bio i to nam je zorno pokazao vettel sa dva osvojena nalova.
točno je što kažeš da su samo ovo testiranja i nagađanja ali bojim se da ćemo opet na osnovu pojedinih izjava od ljudi koji tamo to uživo gledaju (ops.brundle i oslali da ne nabrajam) gledati bikove na vrhu poredtka.pazi.po izjavama ljudi koji prate ova testiranja.volio bih i ja da lotus sa kimijem bude ispred red bulla ali evo i oni imaju problema pa su propustili testiranja.s druge strane formula 1 je sport u kojem se sve brzo mijenja pa se isto tako nadam da će se i ta dominacija red bulla promijeniti i da će ne samo mclaren nego i ferrari i lotus pa eto i tvoj avatarski williams naći ispred tvornice pića.
evo trenutnog poretka na današnjem testiranju da me moderatori ne bi zbrisali jer se ne držim teme.
Nije stvar u tome što svi pišu da su ta 3 tima najjača, nego je tako završila prošla sezona i imam osjećaj da se ni ti novinari pored staze i neki bivši vozači neusude drugačije prognozirat i imam osjećaj da pišu ono što je malo sigurnije. Ko bi reko na početku 2009e da će RBR i Brawn biti onako brzi, da će Ferrari, Mclaren i BMW imati onake kante od bolida, a i da će Mclaren bit dobar prošle sezone? Problem je svih nas, pa i ljudi koji rade u nekom timu da neznamo ko ima koliko goriva u bolidu, jel vozači mogu ić brže od toga što su pokazali, ili im je to limit sad, a na kraju svi će doć u Australisju sa nekim novim djelovima tako da je moguće da opet imamo neka iznenađenja.
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
dmarijon
Legenda
Legenda

Ali i oni koji znaju koliko imaju goriva, opet ne mogu znati kakvi su u odnosu na druge. A da znaju i to, ne mogu znati tko će kakav biti u "stvarnim" uvjetima , i čiji će se As iz rukava pokazati boljim.
Samo neka se trkaju.
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Zato sam i napisao ovo: Problem je svih nas, pa i ljudi koji rade u nekom timu da neznamo ko ima koliko goriva u bolidu, jel vozači mogu ić brže od toga što su pokazali, ili im je to limit sad

Tako da je za nas ovo samo zabava
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

dmarijon je napisao/la:Ali i oni koji znaju koliko imaju goriva, opet ne mogu znati kakvi su u odnosu na druge. A da znaju i to, ne mogu znati tko će kakav biti u "stvarnim" uvjetima , i čiji će se As iz rukava pokazati boljim.
Okvirno, neke stvari se mogu zaključit. Može se vidit ponašanje bolida u određenim zavojima, trošenje guma... Sumnjam da će itko stavit Toro Rosso ispred Ferrarija ili Merca, kakva god vremena bila tog dana. Naravno, ono bitno će se vidit u Melbournu, jer vidili smo kako je McLaren funkcionirao na prošlim testiranjima. Ni pouzdan, ni brz...i onda su u tvornici do utrke pronašlo "riješnje". I opet to nije bilo to, ali je bilo razlika nebo-zemlja u odnosu na ono iz Barcelone par tjedana prije.

EDIT: danas će testiranje biti produženo do 17:30 zbog kašnjenja (magla) na početku.
slika
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

senamozart je napisao/la:za ovo prvo boldovano mi je normalno jako drago,pozlatile mu se rijeći ali mene nešto drugo interesira.naime,za ferrari kaže da se muči sa dodavanjem gasa (vjerojatno nakon izlaska iz zavoja).znači kad bolid izlazi iz zavoja,ako sam dobro shvatio,nema dobru trakciju i muče se sa podupravljanjem samog bolida što iziskuje dodatni rad samog vozača i gubljenje vremena.
ja mislim da je to zbog balansa težine
- ili nemaju dovoljno downforce na stražnjem krilu
- ili je bolid jako prelagan straga
u oba slučaja morati će se baviti balansom težine, po meni to je i nuspojava nakon uvođenja pull-roda, sad se auto malo drugačije ponaša i moraju promijeniti filozofiju setiranja
ako je samo problem u balansu težine to će riješiti relativno lako, no ako su zeznuli i imaju premalo downforce, onda im prijeti 2009 godina kad su sjedili na začelju....
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Izjave s današnjeg testiranja - http://www.manipef1.com/news/articles/12955/" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
spacedoc
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Za kog ove godine navijat

Post Postao/la spacedoc »

ova 2 dana pokazuju da lotus hitno treba sponzore
slika
Zaključano