Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
ivancina
Početnik
Početnik
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren

Re: Formula 1 team - McLaren

Post Postao/la ivancina »

sve je to individualno. za mene hamilton nije ništa posebno zbog činjenice da nije iskoristio potencijal svoj i svog bolida, odnosno samo jedan naslov u 6 godina, a gledajući vrijeme kada hamilton i button su zajedno vozili imali su iste rezultate. gledajući i činjenicu da je na početku sigurno mclaren bio hamiltonova momčad. hamilton ima jaču sirovu brzinu, ali button je kompenzirao to sa vozačkom inteligencijom i po tome su po meni hamilton i button u istom košu.
mi se možemo sad prepucavati tko je bolji i zašto, ali kolega i dalje ćemo imat svoja stajališta :)
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

ivancina je napisao/la:sve je to individualno. za mene hamilton nije ništa posebno zbog činjenice da nije iskoristio potencijal svoj i svog bolida, odnosno samo jedan naslov u 6 godina, a gledajući vrijeme kada hamilton i button su zajedno vozili imali su iste rezultate. gledajući i činjenicu da je na početku sigurno mclaren bio hamiltonova momčad. hamilton ima jaču sirovu brzinu, ali button je kompenzirao to sa vozačkom inteligencijom i po tome su po meni hamilton i button u istom košu.
mi se možemo sad prepucavati tko je bolji i zašto, ali kolega i dalje ćemo imat svoja stajališta :)
budi realan kolega , 2010 su kaskali po brzini pri kraju sezone pa di je zavrsio button a di hamilton , 2011 dogodi se svako ima svoju sezonu kad ga neide prosle godine jeizgubio prvenstvo samo zahvaljujuci svojem timu pa sad ti meni reci di nije iskoristio potencijal ? kad ga je iskoristavao do limita(2012) je zavrsio parkiran pored staze
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la mrd »

onda ni kimi nije iskoristio svoj potencijal ni potencijal svojih bolida jer je osvojio jedno prvenstvo, I to jedva.
slika
ivancina
Početnik
Početnik

kimi nije imao bolid za to, hamilton je. hamilton ne iskrištava svoj potencijal sirove brzine, jer mu fali vozačke inteligencije. sad nabrzaka mi padnu napamet njegove gluposti tipa box u kini, sudar s raikkonenom u boxu, glupost u kišnoj kanadi gdje je trebao pobjedit samo da je bio strpljiv itd. istina je da ga je momčad previše puta ostavila bez bodova, ali i on je sam sebe prečesto ostavljao bez bodova. button nije brz kao hamilton u jednom krugu, ali ponavljam to kompenzira vozačkom inteligencijom
Matt_77
Početnik
Početnik

Post Postao/la Matt_77 »

ivancina je napisao/la:kimi nije imao bolid za to, hamilton je. hamilton ne iskrištava svoj potencijal sirove brzine, jer mu fali vozačke inteligencije. sad nabrzaka mi padnu napamet njegove gluposti tipa box u kini, sudar s raikkonenom u boxu, glupost u kišnoj kanadi gdje je trebao pobjedit samo da je bio strpljiv itd. istina je da ga je momčad previše puta ostavila bez bodova, ali i on je sam sebe prečesto ostavljao bez bodova. button nije brz kao hamilton u jednom krugu, ali ponavljam to kompenzira vozačkom inteligencijom
sorry, al ne mogu Button i Hamilton nikako bit isti...Jenson je vjerojatno najbolji u odabiru taktike i guma, pogotovo kad je kiša i promjenjivo vrijeme, te više razmišlja o potezima koje će napraviti, al Lewis je mislim u svemu drugom bolji...u 2012. nije napravio ni jednu grešku, glupost i slično,..mislim da bi i iz ovog sad McLarena izvukao bar 0,5s više nego Button, jer je lani bilo očito da je na nekoliko utrka Lewis bio u borbi za pole, a Jenson za Q3...jednostavno je talentiraniji i bolje kuži auto, nije osjetljiv na (ne)savršen setup itd....ja maksimalno poštujem i respektiram Buttona i uglavnom sam zadovoljan s njim kao vozačem McLarena, al isto tako bi ga iste sekunde zamijenio za Hamiltona jer je ovaj jednostavno (po meni) puno korisniji za tim...
ivancina
Početnik
Početnik

lewis hamilton RacesWinsPolesF/Laps Podiums Points Position
2010 Formula One Vodafone McLaren Mercedes 19 3 1 5 9 240 4th
2011 Formula One Vodafone McLaren Mercedes 19 3 1 3 6 227 5th
2012 Formula One Vodafone McLaren Mercedes 20 4 6 1 7 190 4th

jenson button
2010 Formula One Vodafone McLaren Mercedes 19 2 0 1 7 214 5th
2011 Formula One Vodafone McLaren Mercedes 19 3 0 3 12 270 2nd
2012 Formula One Vodafone McLaren Mercedes 20 3 1 2 6 188 5th

evo šta kažu brojevi. upravo ono što cijelo vrijeme govorim. hamilton brži u jednom krugu, button nadoknadi u utrci zahvaljujući vozačkoj inteligenciji i dođe ti da su u istoj klasi vozača. pa ne možete mi trubiti da je jadan lewis imao u te tri sezone sve pehove ovog svijeta, a button svu sreću. na kraju se gledaju utke i bodovi osvojeni, a ne kvalifikacije
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Ja ću se složiti s tobom Ivancina - prema svemu što statistika pokazuje oni su jednaki. Drugo je stvar preferiranja određene vrste karaktera (temperamenta), načina vožnje i ostalih popratnih stvari...meni je osobno draži Hamilton no prvenstveno zato jer sam njegove trke (gluposti, kretenizme, pehove i pobjede) doživljavao "jače i emotivnije" nego Buttonove. Recite što želite no Button će bolid iskoristiti ako je moguće i mogućnost grešaka kod njega je relativno niska (nešto kao Alonso - samo je Alonso vjerojatno jači vozač) a Hamilton je spreman iz lošijeg bolida izvuči "više" no isto tako je spreman ponekad i dominantniji bolid shebati zbog svog "ega" i želje...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
ivancina
Početnik
Početnik

napokon istomišljenik :)
ja kažem da su za mene alonso i kimi top.
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Da je Hamiltonov Mclaren na kraju 2012e bio pouzdan brojke za tu sezonu bi bile totalno drugačije
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
spacedoc
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Za kog ove godine navijat

Post Postao/la spacedoc »

meni pun kufer podcjenjiča buttona, nije sve u sirovoj brzini
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

ivancina je napisao/la:sve je to individualno. za mene hamilton nije ništa posebno zbog činjenice da nije iskoristio potencijal svoj i svog bolida, odnosno samo jedan naslov u 6 godina, a gledajući vrijeme kada hamilton i button su zajedno vozili imali su iste rezultate. gledajući i činjenicu da je na početku sigurno mclaren bio hamiltonova momčad. hamilton ima jaču sirovu brzinu, ali button je kompenzirao to sa vozačkom inteligencijom i po tome su po meni hamilton i button u istom košu.
Po tome je Kimi još gori od Hamiltona. Nemoj biti licemjer.I koja je to inteligencija kada se voziš na 3,4 ili sada 10 mjestu? To je najveća glupost.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Mislim da je nepotrebno raspravljat jel je bolje da vozač malo riskira, ili da drži sigurno mjesto na kojem se nalazi, nekad je jedno bolje, a nekad drugo. Jedino je stvar u onome što svatko od nas i svaki vozač voli, a to je jako subjektivno
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

Alaj vidim tenzije mclarenovih navijaca sa hamiltonovim!!! Hamilton je brzi i bolji vozac, ali i mislim da je konstantniji po brzini, dok jenson oscilira jako... Ako ima svoj dan i savrsen auto, hamilton mu ne moze nista (2011.) cijela i australija, kina i belgija 2012!!! Samo su ti dani jako rijetki kada jensonu sve stima... 2012 ga je lewis potukao, ali rezultati to ne govore zbog lewisovih pehova... Dakle po svemu vidjenom do sada hamilton je brzi vozac i moze vise doprinjeti mclarenu... Dok mislim da u promjenjivim uvijetima lewis nema sta trazit protiv jensona, ne po brzini nego po instinktu kada na koje gume preci!!!
McLaren u <3
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

McLewis je napisao/la:Alaj vidim tenzije mclarenovih navijaca sa hamiltonovim!!! Hamilton je brzi i bolji vozac, ali i mislim da je konstantniji po brzini, dok jenson oscilira jako... Ako ima svoj dan i savrsen auto, hamilton mu ne moze nista (2011.) cijela i australija, kina i belgija 2012!!! Samo su ti dani jako rijetki kada jensonu sve stima... 2012 ga je lewis potukao, ali rezultati to ne govore zbog lewisovih pehova... Dakle po svemu vidjenom do sada hamilton je brzi vozac i moze vise doprinjeti mclarenu... Dok mislim da u promjenjivim uvijetima lewis nema sta trazit protiv jensona, ne po brzini nego po instinktu kada na koje gume preci!!!
Mislim da bi ga Hamilton ubio i 2011 da nije imao privatne probleme kakve je imao. Ovo sa setupom nisam primjetio da i jedan drugi vozač toliko picajzlira ko Button, jel problem u njegovom stilu vožnje, ili čovjek jednostavno nezna poštelat bolid?
slika
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

Kenny je napisao/la:
McLewis je napisao/la:Alaj vidim tenzije mclarenovih navijaca sa hamiltonovim!!! Hamilton je brzi i bolji vozac, ali i mislim da je konstantniji po brzini, dok jenson oscilira jako... Ako ima svoj dan i savrsen auto, hamilton mu ne moze nista (2011.) cijela i australija, kina i belgija 2012!!! Samo su ti dani jako rijetki kada jensonu sve stima... 2012 ga je lewis potukao, ali rezultati to ne govore zbog lewisovih pehova... Dakle po svemu vidjenom do sada hamilton je brzi vozac i moze vise doprinjeti mclarenu... Dok mislim da u promjenjivim uvijetima lewis nema sta trazit protiv jensona, ne po brzini nego po instinktu kada na koje gume preci!!!
Mislim da bi ga Hamilton ubio i 2011 da nije imao privatne probleme kakve je imao. Ovo sa setupom nisam primjetio da i jedan drugi vozač toliko picajzlira ko Button, jel problem u njegovom stilu vožnje, ili čovjek jednostavno nezna poštelat bolid?
Da nije imao privatnih problema... Da je baba musko zvala bi se dusko.... Ali je imao i mislim da se jednom profesionalcu nesmije odrazit privatni zivot na voznju, sjecam se brace schumacher kad su vozili dan poslije smrti njihove mame... A button picajzla?? Isti kao massa, samo jos inteligentniji od njega... Jer i felipe kada vozi bolid kako njemu pase bude neuhvatljiv!!
McLaren u <3
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Kenny je napisao/la:Mislim da je nepotrebno raspravljat jel je bolje da vozač malo riskira, ili da drži sigurno mjesto na kojem se nalazi

Za ovo ću se poslužiti citatom Ayrtona Senne: "Da bi bio najbolji moraš znati kada dati sve od sebe, a kada to isto zadržati za drugi put"

Moj je prijevod malo slobodniji, ali mislim da se shvaća što je htio time reći. Pisano ne mogu sada naći, ali znam da je bila u nekoj od kompilacija iz F1 koju sam pred koji dan gledao na youtube, on je pričao ovo.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Kakva Kina 2012? Razlika od 6 sekundi? Belgija? Svi znamo što je bilo u Belgiji. Promjenjivi uvjeti? Belgija 2008, promjenjivi uvjeti, Kimi i Hamilton svijet za sebe. Ili Engleska 2008? Ah da " Jenson Button lap 38-spin" , Rubens drugi. Vidjeti ćemo ove godine koliko Hamilton može procijeniti stanje guma i staze. nekakvog sam dojma da ga je mclarenov pitwall puno puta koštao boljeg plasmana.
P.S. Malo precjenjujete Buttonovu inteligenciju jer vozač takvih karakteristika koje navodite bi imao više od jednog naslova. A ove godine ima priliku pokazati što može. Ne ide mu baš nešto. Pogotovo sa bolidom koji je rađen po njegovim zamislima ( sam priznao prije testiranja , a sada trube drugačije, malo prizemno ).

slika
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

Dani je napisao/la:
Kakva Kina 2012? Razlika od 6 sekundi? Belgija? Svi znamo što je bilo u Belgiji. Promjenjivi uvjeti? Belgija 2008, promjenjivi uvjeti, Kimi i Hamilton svijet za sebe. Ili Engleska 2008? Ah da " Jenson Button lap 38-spin" , Rubens drugi. Vidjeti ćemo ove godine koliko Hamilton može procijeniti stanje guma i staze. nekakvog sam dojma da ga je mclarenov pitwall puno puta koštao boljeg plasmana.
P.S. Malo precjenjujete Buttonovu inteligenciju jer vozač takvih karakteristika koje navodite bi imao više od jednog naslova. A ove godine ima priliku pokazati što može. Ne ide mu baš nešto. Pogotovo sa bolidom koji je rađen po njegovim zamislima ( sam priznao prije testiranja , a sada trube drugačije, malo prizemno ).
Razlika od sest sekundi.... A tu zaboravljas napomenuti genijalni mclarenov box?? U belgiji je jenson sam trazio novo krilo dok se lewis uvijek konzultira sa sa pit wallom... Reci sta god zelis ali u sedam kisnih utrka koje su vozili skupa u mclarenu jenson je dobio 5 a lewis dvije... Jadni se i vi sta za hamiltona navijate a i puno kolega koji za mclaren navijamo... Zaboravljate da smo skupa sa lewisom cinili jednu simbiozu... Grozno vas je slusat kako se prepirete a do prije 4 mjeseca smo bili svi jedno!!!
McLaren u <3
Matt_77
Početnik
Početnik

Post Postao/la Matt_77 »

dobro veli McLewis, oladite malo svi skupa...znamo svi prednosti i mane jednog i drugog, al se svako malo opet raspravlja, odnosno više se vrijeđaju međusobno navijači McLarena/Hamiltona...ja probam bit između, al to je malo problem jer me smeta kad bilo koja strana bespotrebno pljuje po drugoj...ne kužim kaj ste tako nabrijani jedni na druge
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Samo nemoj spominjati mclarenov box i hamiltona. O tome bi se moglo pisati romane.

slika
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

Dani je napisao/la:Samo nemoj spominjati mclarenov box i hamiltona. O tome bi se moglo pisati romane.
da, da, da.... McLaren je najgora ekipa ikad i sputavali su sve ove godine lewisa... oke pobjedio si... u ovih 6 godina lewis je trebao imat 3 naslova, a ima jedan, 3 je izgubio zbog mclarena a dva radi svojih mušica za koje da napomenem ga ne krivim ni malo, jer volim takve vozace ... pa onda otom potom.... tko je gdje vise koga zeznuo.... kad je valjao mclaren nije valjao lewis, kad nije valjao lewis, valjao je mclaren i gotovo.... vozi sad u fantasticnom mercedesu i onda se prebaci tamo na temu i velicaj ga....
McLaren u <3
ivancina
Početnik
Početnik

malo smo se ubrzali. 4 desetinki iza vettela na fp3
možda se nešto i pomaklo na bolje
ivancina
Početnik
Početnik

Dani je napisao/la:
Po tome je Kimi još gori od Hamiltona. Nemoj biti licemjer.I koja je to inteligencija kada se voziš na 3,4 ili sada 10 mjestu? To je najveća glupost.
kimi je imao 2005. najbrži auto na gridu, ali i najnepouzdaniji, a za ostale sezone ne znam baš da je mclaren imao bolid za vrh
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

ivancina je napisao/la:a za ostale sezone ne znam baš da je mclaren imao bolid za vrh
...da smo bili pametniji prema Alonsu (neki kažu da smo se uvlačili mu u nešto) imali bi barem dvije vozačke i vjerojatno tri momčadske titule...no eto nismo pa imamo to što imamo...
McLewis je napisao/la:tko je gdje vise koga zeznuo.... kad je valjao mclaren nije valjao lewis, kad nije valjao lewis, valjao je mclaren i gotovo...
...jednostavno i lijepo rečeno...ja bih još dodao malo promjenjenu rečenicu jednog velikog čovjeka i generala: Lewis je prošlost, on pripada prošlosti. Okrenimo se budućnosti."
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Caldor »

Q1 ne izgleda loše. Što su li ipak napravili?
Odgovori