Novosti - Arhiva
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- marcus
- Profesionalni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Lewis Hamilton
Re: NOVOSTI
Hm.....moje je mišljenje kako bi Halo spasio Bianchia. Barem od težih ozljeda. Vjerujem kako su kod dizajna bili vođeni baš tom (1 u milijun) nesrećom.
Massa i onaj "feder" u Mađarskoj? Možda bi i njemu Halo ublažio snagu udarca. Možda. Vjerojatno.
Što se tiče izgleda. Meni je shark fin ove godine katastrofa i bio sam jako sretan kada su rekli da ga dogodine neće biti. I evo sada će opet "poružniti" bolide sa, kako je netko gore rekao "mrtvom japankom".
Massa i onaj "feder" u Mađarskoj? Možda bi i njemu Halo ublažio snagu udarca. Možda. Vjerojatno.
Što se tiče izgleda. Meni je shark fin ove godine katastrofa i bio sam jako sretan kada su rekli da ga dogodine neće biti. I evo sada će opet "poružniti" bolide sa, kako je netko gore rekao "mrtvom japankom".
Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics: Even if you win, you’re still retarded.
- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
shark fin su zabranili i onda napravili ono što su trebali već odavno napraviti: natjerati sve da imaju shark fin i stave veeeeeelike brojeve na njega.
A Bianchija nebi spasio ni halo ni zatvoreni kokpit. Pa jbt udarac je otkinuo onaj usis iznad motora, koji je dio sigurnosnog dizajna šasije i koji bi trebao ostati netaknut, kao i cijeli monokok u kojem sjedi vozač. A kako neće onda otkinuti halo koji je na bolid dodan naknadno i pričvršćen vijcima? Massa bi stradao jednako sa HALO-om jer bi mu opruga uletila ispod njega (pogodila ga je pored oka, a HALO u toj razini ne štiti)
A Bianchija nebi spasio ni halo ni zatvoreni kokpit. Pa jbt udarac je otkinuo onaj usis iznad motora, koji je dio sigurnosnog dizajna šasije i koji bi trebao ostati netaknut, kao i cijeli monokok u kojem sjedi vozač. A kako neće onda otkinuti halo koji je na bolid dodan naknadno i pričvršćen vijcima? Massa bi stradao jednako sa HALO-om jer bi mu opruga uletila ispod njega (pogodila ga je pored oka, a HALO u toj razini ne štiti)
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Bianchia ni 18 halo-a nebi spasilo jer se radilo o brutalnoj deceleraciji (80 i nešto G, ne pamtim više)
Protiv toga ništa ne štiti, i da je bio u ful zatvorenom LMP1 rezultat bi bio isti
Protiv toga ništa ne štiti, i da je bio u ful zatvorenom LMP1 rezultat bi bio isti

- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
oštri komadi sa staze se isto tako pod određenim kutem mogu odbit od prečke Haloja prema prsnom košu vozača dok prije se od kacige sve odbijalo okolo kokpita. Šta će onda počet i pancirke nosit?
Vozači to pravilo mogu vrlo lako i vrlo brzo ukinut, jednostavnim štrajkom. Neka svi koji su protvi 2018. na prvoj utrci na zeleno svjetlo ne startaju već ostanu na mjestu i na radio svi jednoglasno kažu da ne žele s Halojem vozit. Automacki crvena zastava, propala utrka, udarac za organizatore, nezadovoljna publika (nezadovoljna jer bi željeli nazad pare od karata, ujedno bi svi ustali na noge i aplauzirali odluku vozača).
Samo se moraju potiho dog vozači i do zelenog svjetla čekat, ovako unapred neke peticije, pretnje i nezadovoljstvo neće ništa promjeniti.
Vozači to pravilo mogu vrlo lako i vrlo brzo ukinut, jednostavnim štrajkom. Neka svi koji su protvi 2018. na prvoj utrci na zeleno svjetlo ne startaju već ostanu na mjestu i na radio svi jednoglasno kažu da ne žele s Halojem vozit. Automacki crvena zastava, propala utrka, udarac za organizatore, nezadovoljna publika (nezadovoljna jer bi željeli nazad pare od karata, ujedno bi svi ustali na noge i aplauzirali odluku vozača).
Samo se moraju potiho dog vozači i do zelenog svjetla čekat, ovako unapred neke peticije, pretnje i nezadovoljstvo neće ništa promjeniti.

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Sama glava koja je dosla u kontakt s bagerom je bila izlozena G sili od 250 i nesto. Tako da je prakticki bio mrtav cim je ovo pogodiospeedy56 je napisao/la:Bianchia ni 18 halo-a nebi spasilo jer se radilo o brutalnoj deceleraciji (80 i nešto G, ne pamtim više)
Cale
Nemozes to tako gledat. Nisu ogranizatori krivi sto ove glavesine forsiraju te gluposti. Jednostavno neka timovi skupe muda u grupu i nastave jednostavno radit sasiju bez haloa.

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Cuky
- Moderator
- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
...a di si njega izvuko...spyker (ex Jordan)...to je bilo ono kockanje s gumama...prvo im se isplatilo a drugo ne...to mu je bila i jedina trka koju je odvozio...i nije ju završio...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- Cuky
- Moderator
netko napravio svoj koncept bolida za 2025...sa klasičnim bojama i sponzorima:

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Nije loše, ali i boje daju draž.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Cuky
- Moderator
meni odozgo i straga izgledaju predobro

- Dani
- Legenda
- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Puno bolje od halo cirkusa.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- Cuky
- Moderator
Dani je napisao/la:Ali nemaju retrovizore.
Možda su zamišljeni kao onaj Red Bull X (ili kako se već zvao) što ga je Newey dizajnirao za Gran Turismo igru...isto zatvoreni kokpit i bez retrovizora...imao je u kokpitu 2 displaya i iza kamere i to je služilo kao retrovizor

- F1NAC
- Moderator
Pa cuj nemoze se puno njih pohvalit da je vodilo svaku trku koju je startaoToon je napisao/la:...a di si njega izvuko...spyker (ex Jordan)...to je bilo ono kockanje s gumama...prvo im se isplatilo a drugo ne...to mu je bila i jedina trka koju je odvozio...i nije ju završio...

- mrd
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
Evo par videa kako se testtiraju ove novotarije za zastitu cockpita.
1. Sajba (iako tehnicki ovdje testiraju kabinu borbenog aviona)
2. Roll cage, takodje jedno od predlozenih resenja
1. Sajba (iako tehnicki ovdje testiraju kabinu borbenog aviona)
2. Roll cage, takodje jedno od predlozenih resenja

- F1NAC
- Moderator
- Vuksa_KC
- Veteran
Pa neka i halo bude proziran.
- F1NAC
- Moderator
Nove direktive vezano za ulje i motore. Naime od svaka PU koja je predstavljena od Monze nadalje mora imat potrosnju ulja do max. 0.9 l na 100 km. Ukoliko neko prekrdasi limit ide se u istragu vezano za trosenje ulja i smatrat ce se da se prekrsio tehnicki pravilnik (DQ)
link
link

-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferari
Ja bih ubacio jednu istrošeniju uljanu kariku na jednom cilindru.....i tako pravdao "preveliku" potrošnju ulja.... 

- Vuksa_KC
- Veteran
Ma semering radilice baca jer me Vettel udario pri 15 kmhgjoko-mkd je napisao/la:Ja bih ubacio jednu istrošeniju uljanu kariku na jednom cilindru.....i tako pravdao "preveliku" potrošnju ulja....

- Dani
- Legenda
Mercedes od 2019. ukida dtm program i prebacuje se u formulu e.
Mercedes-Benz swapping DTM for Formula E
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- pospani gad
- Veteran
- Navijam za: Fernanda Alonsa
- Kontakt:
Kuda ovo vodi? Valjda neće biti neko zlo, pa da ostanemo uskraćeni......Dani je napisao/la:Mercedes od 2019. ukida dtm program i prebacuje se u formulu e.
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. 
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem.

- F1NAC
- Moderator
Nije im isplativo vodit sva 3 programa istodobno tako da je DTM ostao uskraćen jednim proizvođačem. A i budimo realni DTM samo što ne propadne. Ne vidim neku zanimljivost u toj seriji. Vidit DRS na turističkim automobilima je po meni lakrdija. Ali očito sam ja staromodan i naviknut na one stare krame od pred 20 godina.pospani gad je napisao/la:Kuda ovo vodi? Valjda neće biti neko zlo, pa da ostanemo uskraćeni......Dani je napisao/la:Mercedes od 2019. ukida dtm program i prebacuje se u formulu e.

- Cuky
- Moderator
Mercedes će nastaviti u F1, a DTM mijenja Formulom E...
A u novostima: Aston Martin zainteresiran je za ulazak u F1 u obliku dobavljača motora 2021. kad počne sa primjenom nova formula
https://wtf1.com/post/aston-martin-is-i ... 1-in-2021/
A u novostima: Aston Martin zainteresiran je za ulazak u F1 u obliku dobavljača motora 2021. kad počne sa primjenom nova formula
https://wtf1.com/post/aston-martin-is-i ... 1-in-2021/

- pospani gad
- Veteran
- Navijam za: Fernanda Alonsa
- Kontakt:
Uvijek sam obožavao utrkivanje turističkih automobila - sjećam se vremena, kada su Ford Sierre bile nove pile i bile skockane za takve utrke - kako su dobro izgledale uz BMW-e..... bile su i neke japanske pile, mislim Nissan ili Toyote..... premdjevam da je riječ o Nissanu, imam stare Avto magazine.....F1NAC je napisao/la:Nije im isplativo vodit sva 3 programa istodobno tako da je DTM ostao uskraćen jednim proizvođačem. A i budimo realni DTM samo što ne propadne. Ne vidim neku zanimljivost u toj seriji. Vidit DRS na turističkim automobilima je po meni lakrdija. Ali očito sam ja staromodan i naviknut na one stare krame od pred 20 godina.pospani gad je napisao/la:Kuda ovo vodi? Valjda neće biti neko zlo, pa da ostanemo uskraćeni......Dani je napisao/la:Mercedes od 2019. ukida dtm program i prebacuje se u formulu e.

Onda sam i ja na neki način staromodan ( bez obzira na moje godište....

Promjene su očekivane, ali kamo ide ovaj auto sport? Ako stave onaj HALO, izgubiti će moju podršku.

Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka.