Felipe Massa
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
-
- Legenda
Re: Felipe Massa
Ovaj bolid je takav da ga nitko ne bi mogao zamjeniti tako da samo sjedne u bolid. Sjetimo se Massinih zamjena kad je imao nesreću. Mislim da je ovo još zeznutija situacija.
Samo neka se trkaju.
-
- Test vozač
- Navijam za: Za kog ove godine navijat
-
- Test vozač
-
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Fernando Alonso
Aha,znaci samo tako,ok jasno mi je...smijesni ste...spacedoc je napisao/la:lijepo vidi se iz aviona
Alonsista hasta la muerte..
-
- Test vozač
-
- Veteran
Jesam fino pito kako znate da je bolid pravljen za Alonsa a ne za Massu?jesam.a dobijem "profesionalan"odgovor:"pa fino vidi se iz aviona"..to se zove lupanje na napet,kad budes dao neki PAMETAN odgovor mozemo pricati...ako sam ja slijep pa mi onda ti molim te objasni.molim te!!spacedoc je napisao/la:ne već je netko slijep i ne vidi
-
- Test vozač
-
- Veteran
Cekaj kakva anketa?pa ti lupac vec cijeli dan da je bolid pravljen za ovoga a ne za onoga,pa kad si taki majstor volio bih od tebe cuti i molio bi te da mi to objasnis kako si dosao do tog zakljucka.al pazi,volio bi da mi das pametan odgovor.
-
- Legenda
He he. I meni se sviđa ovo pitanje. Nisam još čuo pametna odgovor - kako je to taj bolid napravljen za Alonsa a ne za Massu? Nemojte samo odgovarati - "za Alonsov stil vožnje", jer to ništa ne znači.
prošle godine su bolidi podupravljali, ove godine predupravljanju. Oba puta je Alonso bolji.
prošle godine su bolidi podupravljali, ove godine predupravljanju. Oba puta je Alonso bolji.
Samo neka se trkaju.
-
- Test vozač
-
- Veteran
O cemu pricas ti?prelazis na drugu temu...pricamo za koga je pravljen ovogodisnji bolid al ne moras se trudit odgovoriti jer vidim da si pricao na pametspacedoc je napisao/la:pogledaj si sezonu 2010 . I objasni pad masse od švabije pa dalje
...a sto se tice pada Masse ja mislim da je on pao od Madzarske kad je dobio feder u glavu...
-
- Veteran
Vidite da je troll ne nasjedajte,jedna rečenica i nabijanje postova
Ja bi isto volio znati kako neko od forumaša ocjeni kome je bolid prilagođen.Ja ne kažem da nije ali ajde rećemo da je napravljen za Alonsa,šta je onda bilo prošle godine!Ili je i taj bolid napravljen za Alonsa
Ja bi isto volio znati kako neko od forumaša ocjeni kome je bolid prilagođen.Ja ne kažem da nije ali ajde rećemo da je napravljen za Alonsa,šta je onda bilo prošle godine!Ili je i taj bolid napravljen za Alonsa
...put u raj nije posut ružama...
-
- Test vozač
kakvu drugu temu po alonsu se radi bolid od kad je došao u ferrari a to se osjetno vidi koju utrku poslije švabije 2010 i sigurno nisu napravili bolid odjednom za massu

- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
spacedoc pričaš nebuloze. F10 se sigurno nije radio po Alonsu jer su vozači koji su sa momčadi većim dijelom radili na razvoju bili Raikkonen, Massa, Fisichella, Badoer i Gene. Alonso je došao na gotov teritorij, da se tako izrazim. Massin pad nakon Njemačke 2010. je samo stanje njegove psihe. Momčad je odlučila, u želji za osvajanjem naslova, da Alonsu prepusti pobjedu u Njemačkoj. Moje je mišljenje da se Massa nakon toga osjetio uvrijeđenim i izdanim i zato su njegove performanse pale. Bolid se radi po naputcima oba vozača i uvijek se radi da bude najbrži. One sitnice koje svaki vozač prilagođava svome stilu vožnje se riješe kroz setup.
Inače, mislim da Massa nije zaboravio voziti jer je u vrijeme kad je vozio u Sauberu, a i u svoje prve 3 godine u Ferrariju pokazao da zna. Mislim da su na njega nesreća u Mađarskoj + Ferrarijeva naklonost Alonsu učinile to da on vjeruje da se momčad okrenula od njega. Dodaj tome definitivne psihičke posljedice koje ostavi onakva nesreća i dobiješ nesigurnog vozača koji nema povjerenja u bolid koji vozi niti, što je najvažnije, nema povjerenja u samog sebe.
Inače, mislim da Massa nije zaboravio voziti jer je u vrijeme kad je vozio u Sauberu, a i u svoje prve 3 godine u Ferrariju pokazao da zna. Mislim da su na njega nesreća u Mađarskoj + Ferrarijeva naklonost Alonsu učinile to da on vjeruje da se momčad okrenula od njega. Dodaj tome definitivne psihičke posljedice koje ostavi onakva nesreća i dobiješ nesigurnog vozača koji nema povjerenja u bolid koji vozi niti, što je najvažnije, nema povjerenja u samog sebe.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- dady16
- Navijam za: Felipe Massa
Nitko ne kaže da je Massi to izlika,uopće nije,nek se skulira i počne voziti ali evo jedna činjenica onaj kokpit je skroz nisko napravljen jer Alonso voli biti nisko,sjećate se kako je Bryne pitao Alonsa kako uspijeva išta vidjeti.
2008. Ferrari je u polovici sezone počeo tadašnji bolid prilagođavati Massi a ne Kimiju.Ima dosta takvih primjera.
Normalno da sada bolid pokušavaju namjestiti prvom vozaču tima,tako je i u ostalim momčadima koji imaju prve vozače.
Da sam ja šef momčadi isto bih napravio bolid da paše Alonsu,da se razumijemo to nisu velike stvari ali nijedan vozač se ne muči sa svojim autom kao Massa,treba ga zamijeniti a to vam govori njegov navijač.
2008. Ferrari je u polovici sezone počeo tadašnji bolid prilagođavati Massi a ne Kimiju.Ima dosta takvih primjera.
Normalno da sada bolid pokušavaju namjestiti prvom vozaču tima,tako je i u ostalim momčadima koji imaju prve vozače.
Da sam ja šef momčadi isto bih napravio bolid da paše Alonsu,da se razumijemo to nisu velike stvari ali nijedan vozač se ne muči sa svojim autom kao Massa,treba ga zamijeniti a to vam govori njegov navijač.
-
- Legenda
Ja mislim da se Massi događa točno ovo što je Damjan opisao u drugom odlomku. Skroz se slažem. A zaključak je zadnja rečenica: "što je najvažnije, nema povjerenja u samog sebe"
Samo neka se trkaju.
-
- Test vozač
-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Nikoga
- Kontakt:
Točno tako.dady16 je napisao/la:Nitko ne kaže da je Massi to izlika,uopće nije,nek se skulira i počne voziti ali evo jedna činjenica onaj kokpit je skroz nisko napravljen jer Alonso voli biti nisko,sjećate se kako je Bryne pitao Alonsa kako uspijeva išta vidjeti.
Inače,moje mišljenje je da Massa nije nikad ni trebao sjesti za upravljač Ferrarija jer ga ne zaslužuje, puno je boljih vozača od njega, pa čak i za drugog vozača u timu. Spletom okolnosti dobio je priliku za naslov 2008. i nije je iskoristio.
Medjutim, reći da je psiha stvar loše vožnje nije točno jertu seradi o par desetinki po krugu, a mislim da ipak nema velike razlike u psihološkom pristupu vozite li kroz zavoj 200 na sat ili 195, to je samo stvar umijeća i znanja. Ruku na srce,Massaveć više od dvije godine nije odvozio nijednu pravu kvalitetnu utrku ikrajnje je vrijeme da ga se zamijeni, agledajući danas onog pereza doista mi nije jasno šta čekaju u Ferrariju?
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
-
- Test vozač
- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
za one koji žele Massu van izgleda da će morat pričekat još malo...navodno do VN Mađarske
However, some people have said that Massa has a contract that says that he must complete 10 events before he can be replaced in the No 6 car.
Some are expecting him to be replaced for Hungary as the 10th GP this year is the German GP, and Hungary the 11th and the one he can be replaced in.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Nesreća naša što ga imamo u momčadi.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

-
- Test vozač
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Bilo bi bezveze za tim i vozača koji bi ga zamjenio da se to desi na polovici sezone, kad nema testiranja. Pogledajte kako je Grosejan prošao sa Renaultom i nakon te sezone se jedva vratio u F1. Po meni je Hulkenberg napravio odličan potez 2009e kada je mogo da zamjeni Massu sačekao iduću sezonu i odvozio odlično, a ne da je sjeo u bolid kojeg nepozna

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
Massa 'optužio' bolid za katastrofalan vikend (autosport.hr)
-žali se na potrošnju guma i balans bolida
-žali se na potrošnju guma i balans bolida

- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Massa će u Maleziji koristiti drugu (rezervnu) šasiju.
"For example work has already begun in the Sepang pits to prepare chassis number 294, which replaces the number 293 and will be used by the Brazilian in the second race of the season. This choice was taken to clear up any doubts about the unusual performance of his car during the weekend at Albert Park."
LINK
"For example work has already begun in the Sepang pits to prepare chassis number 294, which replaces the number 293 and will be used by the Brazilian in the second race of the season. This choice was taken to clear up any doubts about the unusual performance of his car during the weekend at Albert Park."
LINK