VJEROVALI ILI NE!!!???

Forum za sve ono što nema veze s Formulom 1...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Icy
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Crvenog Baruna

Re: VJEROVALI ILI NE!!!???

Post Postao/la Icy »

Schumy.d je napisao/la:hahaha :smijeh:
Pa nije odurno tako! :biggrin:
Hahaha...ajde priznam, nije tako strašno :D :lol:
schuey je napisao/la:god damn pa koji me vrag tjero da ovo otvorim,a mislio sam spat ić sada,uf!
E baš mi je drago :badgrin: sad smo 1:1 zbog onog goluba :D
F1 bez Schumachera je kao atom bez jezgre
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

Nego, Icy, reci ti nama jesi to ti na videu ili?? :badgrin: :smijeh:
Icy
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Icy »

Schumy.d je napisao/la:Nego, Icy, reci ti nama jesi to ti na videu ili?? :badgrin: :smijeh:
:smijeh: :smijeh: A moram se i ja nekako reklamirati :smijeh: :smijeh:

Nego, Schumy.d, reci ti nama jesi to ti na onom videu kojeg si postao? :badgrin:
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Icy je napisao/la: Nego, Schumy.d, reci ti nama jesi to ti na onom videu kojeg si postao? :badgrin:
Ti znaš da ja ne nosim gaće!! :biggrin: :smijeh:

Piquet20, ovo je bila samo šala!! :D
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

Političke tučnjave

nevjerovatno,a neki kažu da je naš Sabor kokošinjac :biggrin:
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

http://www.net.hr/vijesti/europa/page/2 ... tml?pos=n0" onclick="window.open(this.href);return false;

išamarao profesoricu
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

schuey je napisao/la:http://www.net.hr/vijesti/europa/page/2 ... tml?pos=n0

išamarao profesoricu
Po meni je ovdje profesorica kriva...ona je prva udarila ucenika, a to nikako ne smije
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

Ferrari-BiH je napisao/la:
schuey je napisao/la:http://www.net.hr/vijesti/europa/page/2 ... tml?pos=n0

išamarao profesoricu
Po meni je ovdje profesorica kriva...ona je prva udarila ucenika, a to nikako ne smije
a čuj :D

a pogle ovo,ovo je pravi pes,a ne moje tele kaj neće slušat,zakaj moj ne zna pivo donest,pa nikad se nebi dizo s kauča :( :( :(

http://www.net.hr/webcafe/webvideo/page ... 27006.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Zakon pas
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Icy
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Icy »

schuey je napisao/la:a pogle ovo,ovo je pravi pes,a ne moje tele kaj neće slušat,zakaj moj ne zna pivo donest,pa nikad se nebi dizo s kauča :( :( :(

http://www.net.hr/webcafe/webvideo/page ... 27006.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ajme, kako je dobaaaaar!!! Predobar :love:

A bolje da nemaš takvog cucka, kak bi tek onda izgledal :smijeh: :smijeh: :smijeh:
slika
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Dobro je vec sam pomislio da ce se odjednom pretvoriti u super zgodnu djevojku :smijeh:
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

Ferrari-BiH je napisao/la:Dobro je vec sam pomislio da ce se odjednom pretvoriti u super zgodnu djevojku :smijeh:
to se pretvori kad dva kartona pive one donese :smijeh:
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

schuey je napisao/la:
Ferrari-BiH je napisao/la:Dobro je vec sam pomislio da ce se odjednom pretvoriti u super zgodnu djevojku :smijeh:
to se pretvori kad dva kartona pive one donese :smijeh:
:biggrin: samo ima cudan zadah
cezar
Navijam za: Kimi

Paste za zube

Post Postao/la cezar »

Molim vas da se niko ne ljuti na mene zbog postavljanja ovih tekstova. Znam da se nekome nece svidjati, ali znam da ce biti i onih koji ce dalje da istrazuju istinu. Ako se nekome i ne svidja, moze da zanemari, ali mozda nekome nesto napravi bolje u zivotu. Molim da mi se ne obrise post.

Pokusajte pronaci zubnu pastu bez fluorida.
Naučne činjenice o Biološkim Efektima Fluorida

1. Fluoridi ometaju sintezu kolagena što dovodi do njegovog razlaganja u kostima, tetivama, mišićima, koži, hrskavičavom tkivu, plućima, bubrezima i traheji.

[A.K. Susheela and Mohan Jha, "Effects of Fluoride on Cortical and Cancellous Bone Composition," IRCS Medical Sciences: Library Compendium, Vol. 9, No.11, pp. 1021-1022 (1981); Y. D. Sharma, "Effect of Sodium Fluoride on Collagen Cross-Link Precursors," Toxicological Letters, Vol. 10, pp. 97-100 (1982); A. K. Susheela and D. Mukerjee, "Fluoride poisoning and the Effect of Collagen Biosynthesis of Osseous and Nonosseous Tissue," Toxicological European Research, Vol. 3, No.2, pp. 99-104 (1981); Y.D. Sharma, "Variations in the Metabolism and Maturation of Collagen after Fluoride Ingestion," Biochemica et Biophysica Acta, Vol. 715, pp. 137-141 (1982); Marian Drozdz et al., "Studies on the Influence of Fluoride Compounds upon Connective Tissue Metabolism in Growing Rats" and "Effect of Sodium Fluoride With and Without Simultaneous Exposure to Hydrogen Fluoride on Collagen Metabolism," Journal of Toxicological Medicine, Vol. 4, pp. 151-157 (1984).]

2. Fluoridi stimulišu stvaranje granula i potrošnju kiseonika u bijelim krvnim ćelijama, ali sprečavaju taj proces kada je bijela krvna ćelija izložena dejstvu neke strane supstance u krvi.

[Robert A. Clark, "Neutrophil Iodintion Reaction Induced by Fluoride: Implications for Degranulation and Metabolic Activation," Blood, Vol. 57, pp. 913-921 (1981).]

3. Fluoridi smanjuju energetske rezerve i sposobnost bijelih krvnih zrnaca da uništavaju strane materije procesom fagocitoze. Čak i i mikro-molarne količine fluorida, ispod 1ppm (1-og dijela na milion dijelova) mogu ozbiljno da suzbiju sposobnost bijelih krvnih zrnaca da uništavaju patogene mikro-organizme.

[John Curnette, et al, "Fluoride-mediated Activation of the Respiratory Burst in Human Neutrophils," Journal of Clinical Investigation, Vol. 63, pp. 637-647 (1979); W. L. Gabler and P. A. Leong, ., "Fluoride Inhibition of Polymorphonumclear Leukocytes," Journal of Dental Research, Vol. 48, No. 9, pp. 1933-1939 (1979); W. L. Gabler, et al., "Effect of Fluoride on the Kinetics of Superoxide Generation by Fluoride," Journal of Dental Research, Vol. 64, p. 281 (1985); A. S. Kozlyuk, et al., "Immune Status of Children in Chemically Contaminated Environments," Zdravookhranenie, Issue 3, pp. 6-9 (1987)]

4. Fluoridi zbunjuju imuni odbrambeni sistem i podstiću ga da napada tkiva svog vlastitog tijela i povećavaju brzinu rasta tumora kod ljudi koji su podložni raku.

[Alfred Taylor and Nell C. Taylor, "Effect of Sodium Fluoride on Tumor Growth," Proceedings of the Society for Experimental Biology and Medicine, Vol. 119, p. 252 (1965); Shiela Gibson, "Effects of Fluoride on Immune System Function," Complementary Medical Research, Vol. 6, pp. 111-113 (1992); Peter Wilkinson, "Inhibition of the Immune System With Low Levels of Fluorides," Testimony before the Scottish High Court in Edinburgh in the Case of McColl vs. Strathclyde Regional Council, pp. 17723-18150, 19328-19492, and Exhibit 636, (1982); D. W. Allman and M. Benac, "Effect of Inorganic Fluoride Salts on Urine and Cyclic AMP Concentration in Vivo," Journal of Dental Research, Vol. 55 (Supplement B), p. 523 (1976); S. Jaouni and D. W. Allman, "Effect of Sodium Fluoride and Aluminum on Adenylate Cyclase and Phosphodiesterase Activity," Journal of Dental Research, Vol. 64, p. 201 (1985)]

5. Fluor sprječava stvaranje antitjela u krvi.

[S. K. Jain and A. K. Susheela, "Effect of Sodium Fluoride on Antibody Formation in Rabbits," Environmental Research, Vol. 44, pp. 117-125 (1987)]

6. Fluoridi ometaju rad štitne (tiroidne) žljezde.

[Viktor Gorlitzer Von Mundy, "Influence of Fluorine and Iodine on the Metabolism, Particularly on the Thyroid Gland," Muenchener Medicische Wochenschrift, Vol. 105, pp. 182-186 (1963); A. Benagiano, "The Effect of Sodium Fluoride on Thyroid Enzymes and Basal Metabolism in the Rat," Annali Di Stomatologia, Vol. 14, pp. 601-619 (1965); Donald Hillman, et al., "Hypothyroidism and Anemia Related to Fluoride in Dairy Cattle," Journal of Dairy Science, Vol. 62, No.3, pp. .416-423 (1979); V. Stole and J. Podoba, "Effect of Fluoride on the Biogenesis of Thyroid Hormones," Nature, Vol. 188, No. 4753, pp. 855-856 (1960); Pierre Galleti and Gustave Joyet, "Effect of Fluorine on Thyroid Iodine Metabolism and Hyperthyroidism," Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, Vol. 18, pp. 1102-1110 (1958)]

7. Fluoridi ispoljavaju štetna dejstva na razna tkiva u tijelu čovjeka.

[T. Takamorim "The Heart Changes in Growing Albino Rats Fed on Varied Contents of Fluorine," The Toxicology of Fluorine Symposium, Bern, Switzerland, Oct 1962, pp. 125-129; Vilber A. O. Bello and Hillel J. Gitelman, "High Fluoride Exposure in Hemodialysis Patients," American Journal of Kidney Diseases, Vol. 15, pp. 320-324 (1990); Y. Yoshisa, "Experimental Studies on Chronic Fluorine Poisoning," Japanese Journal of Industrial Health, Vol. 1, pp. 683-690 (1959)]

8. Fluoridi pospješuju razvoj raka kostiju.

[J.K. Mauer, et al., "Two-Year Cacinogenicity Study Of Sodium Fluoride In Rats," Journal of the National Cancer Institute, Vol. 82, pp. 1118-1126 (1990); Proctor and Gamble "Carcinogenicity Studies with Sodium Fluoride in Rats" National Institute of Environmenrtal Health Sciences Presentation, July 27, 1985; S. E. Hrudley et al., "Drinking Water Fluoridation and Osteosarcoma," Canadian Journal of Public Health, Vol. 81, pp. 415-416 (1990); P. D. Cohn, "A Brief Report on the Association of Drinking Water Fluoridation and Incidence of Osteosarcoma in Young Males," New Jersey Department of Health, Trenton, New Jersey, Nov. 1992; M. C. Mahoney et al., "Bone Cancer Incidence Rates in New York," American Journal of Public Health, Vol. 81, pp. 81, 475 (1991); Irwin Herskowitz and Isabel Norton, "Increased Incidence of Melanotic Tumors Following Treatment with Sodium Fluoride," Genetics Vol. 48, pp. 307-310 (1963); J. A. Disney, et

al., " A Case Study in Testing the Conventional Wisdom: School Based Fluoride Mouth Rinse Programs in the USA," Community Dentistry and Oral Epidemiology, Vol. 18, pp. 46-56 (1990); D. J. Newell, "Fluoridation of Water Supplies and Cancer - An Association?," Applied Statistics, Vol. 26, No. 2, pp. 125-135 (1977)]

9. Fluoridi izazivaju preuranjeno starenje kod ljudi.

[Nicholas Leone, et al., "Medical Aspects of Excessive Fluoride in a Water Supply," Public Health Reports, Vol. 69, pp. 925-936 (1954); J. David Erikson, "Mortality of Selected Cities with Fluoridated and Non-Fluoridated Water Supplies," New England Journal of Medicine, Vol. 298, pp. 1112-1116 (1978); "The Village Where People Are Old Before Their Time," Stern Magazine, Vol. 30, pp. 107-108, 111-112 (1978)]

10. Ingestija fluora uz pomoć sredstava za ispiranje usta i sprječavanje karijesa kod djece je veoma opasna za njihov biološki razvoj, životni vijek i opšte zdravstveno stanje.

[Yngve Ericsson and Britta Forsman, "Fluoride Retained From Mouth Rinses and Dentifrices In Preschool Children," Caries Research, Vol. 3, pp. 290-299 (1969); W. L. Augenstein, et al., "Fluoride Ingestion In Children: A Review Of 87 Cases," Pediatrics, Vol. 88, pp. 907-912, (1991); Charles Wax, "Field Investigation Report," State of Maryland Department of Health and Mental Hygiene, March 19, 1980, 67 pages; George Waldbott, "Mass Intoxication from Over-Fluoridation in Drinking Water," Clinical Toxicology, Vol. 18, No.5, pp. 531-541 (1981)]

Ostale činjenice

Sadržaj jedne tube zubne paste sa fluorom dovoljan je da usmrti dijete. U 1991.g. Regionalni Toksikološki Centar u mjestu Akron, Ohio, USA, prijavio je smrtni slučaj kao posljedicu ingestije 16mg/kg fluorida. Samo 2 grama fluorida dovoljna su da ubiju odraslog čovjeka. Jedna zubna pasta sa fluorom sadrži 1mg/gram fluorida.

Fluoridi se koriste za kontrolu i modifikaciju raspoloženja i ponašanja ljudi.

Poznato je da su spojevi fluorida dodavani u pijaću vodu zatvorenika kako bi ih se držalo poslusnim i kako bi ih se spriječilo da se suprostavljaju autoritetima, kako u nacističkim logorima za vrijeme Drugog Svjetskog Rata, tako i u sovjetskim gulazima u Sibiru.

Fluoridi su medicinski klasificirani kao protoplazmatički otrovi, i koriste se za trovanje pacova.

U septembarskom izdanju 1943.g. Žurnala Američke Medicinske Asocijacije, (the Journal of the American Medical Association), tvrdi se sljedeće, "fluoridi su generalni protoplasmički otrovi koji mijenjaju propustljivost ćelijske membrane inhibicijom određenih enzima. Tačan mehanizam ovakvog njihovog dejstva još uvijek je nepoznat."

Konzumiranjem fluorida kod ljudskih bića se generalno povećava stopa smrtnosti od raka.
1975.-te g. Dr. John Yiamouyiannis je objavio preeliminarne rezultate naučnog istraživanja koji su pokazali da ljudi koji žive u područjima fluoridizacije pijaće vode imaju veću stopu smrtnosti od raka od onih koji žive u područjima gdje se fluoridizacija vode ne odvija. Američki Nacionalni Institut za Kancer (National Cancer Institute) pokušao je da odbaci ovaj naučni rad, međutim, doktoru Yiamouyiannis-u se iste godine pridružio i Dr. Dean Burk, koji je bio glavni hemičar istog instituta do 1974. Oni su zajednički obavili dodatne studije i njihovi rezultati su kasnije uključeni u Kongresni Izvještaj kongresmena Delaney-a, koji je bio autor tzv. Delaney Amandmana, kojima se zabranjivalo dodavanje kancerogenih supstanci u ljudsku hranu. Ovi izvještaji su potvrđivali vezu između fluoridizacije i raka.

Fluor nema skoro nikakvog efekta u preventivi kvarenja zuba kod ljudi.
Na novom Zelandu, 1990-te godine, Dr. John Colquhoun je natjeran da se prijevremeno penzioniše nakon što je obavio jednu naučnu studiju na 60000 djece školskog uzrasta i dokazao da ne postoji nikakva razlika u stopi kvrljivosti zubi kod djece koja žive na područjima gdje se obavlja fluoridizacija vode od onih koji žive na područjima gdje se to ne čini. On je čak pronašao i to da veliki broj djece u fluoridiziranim područjima pati od dentalne fluoroze. Dr. John Colquhoun je javno objavio rezultate ovog svog istraživanja.

Ne postoje naučni dokazi koji potvrđuju da su sredstva za ispiranje usta na bazi fluorida i tablete bezbjedni za korištenje kod ljudi.

1989-te godine, Hildebolt, et al. sprovode naučnu studiju na 6,000 djece školskog uzrasta čiji rezultati dokazuju da nema nikakve koristi od korištenja natrijum-fluorida.

Naučni rad sproveden 1990.g. od strane Dr. John Yiamouyiannis-a na 39000 školske djece takođe potvrđuje da nema nikakve koristi od korištenja natrijum fluorida.

1992-ge godine, Michael Perrone, asistent advokatske kancelarije u New Jersey-u, USA, podnio je zahtjev Američkom Zavodu za Zaštitu Zdravlja (FDA) da mu pruže sve informacije o bezbjednosti korištenja i djelotvornosti preparata fluora u obliku tableta i kapi. Nakon 6 mjeseci otezanja, Zavod za Zaštitu Zdravlja je priznao da nemaju nikakve podatke koji ukazuju na to da su ovi preparati djelotvorni i bezbjedni za korištenje. Oni su obavijestili Perrone-a da će "vjerovatno morati da povuku te preparate sa tržišta."

Činjenica je, takođe, da alumijum u koji su zubne paste pakovane, pojačava dejstvo fluorida na tijelo čovjeka. [Istovremeno, aluminium oksid je u većini slučajeva ono što zubnim pastama daje bijelu boju.]

1976-te godine, Dr. D. Allman i njegovi saradnici sa Medicinskog Fakulteta Univerziteta Indiane (Indiana University School of Medicine), davali su životinjama 1 dio-na-milion (ppm) fluorida i otkrili da kod prisustva aluminijuma u koncentraciji od samo 20 dijelova na milijardu, fluorid je u stanju da prouzrokuje porast nivoa cikličnog AMP. Ciklični AMP sprječava pokretljivost bijelih krvnih ćelija kao i njihovu sposobnost uništavanja patogenih mikroorganizama.

[Journal of Dental Research, Vol. 55, Sup B, p. 523, 1976, "Effect of Inorganic Fluoride Salts on Urine and Tissue Cyclic AMP Concentration in Vivo".]

"Fluoridizacija je najveća naučna prevara u ovom stoljeću"

[Izjava Robert-a Carlton-a, Ph. D., bivšeg naučnika Zavoda za Zaštitu Prirodne Okoline, USA, (EPA), 24 novembra, 1992.g. u radio emisiji "Marketplace" (Canadian Broadcast Company)]

"U vezi fluoridizacije, Američki Zavod za Zaštitu Prirodne Okoline (EPA) mora odmah da dejstvuje kako bi zaštitio ljude; ne samo zbog podataka u vezi raka, nego i svih dokaza o osteoporozi, artritisu, mutagenim i drugim efektima."

William Marcus, Ph. D., toksikolog EPA
Covert Action, Fall 1992, p. 66
http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?f=5&t=25" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ivonazivkovic.net/" onclick="window.open(this.href);return false;
Kimi je najbolji
cezar

Cigarete i nikotin

Post Postao/la cezar »

Molim vas da se niko ne ljuti na mene zbog postavljanja ovih tekstova. Znam da se nekome nece svidjati, ali znam da ce biti i onih koji ce dalje da istrazuju istinu. Ako se nekome i ne svidja, moze da zanemari, ali mozda nekome nesto napravi bolje u zivotu. Molim da mi se ne obrise post.

Nikotin vs Novi Svjetski Poredak

U ovo doba kada nas intenzivno truju tonama raznoraznih otrovnih i kancerogenih materija, preko vode, zemlje, hrane i vazduha, naše vlade su se naglo i intenzivno zabrinule za zdravlje pušaća, kao i onih koji se nalaze u njihovoj blizini!?!

---------------------------------
[ evo par izvoda iz svjetske štampe:

NYC Smoking Ban Debuts
NEW YORK, March 30, 2003

(AP) In a smoke-choked Manhattan tavern, Cynthia Candiotti asked a neighbor for a light and took a deep drag on her cigarette, savoring a last barstool puff before the city outlawed smoking in bars and nightclubs.
Ireland Bans Smoking In Pubs

March 28, 2004
By Health Talk Staff
Ireland is set to ban smoking in the country's pubs as of midnight Sunday. The move to ban smoking in Irish pubs is being viewed as a test case for the rest of Europe.

Montenegro bans smoking in public

By Matt Prodger
BBC, Belgrade
Monday, 2 August, 2004
The parliament in Montenegro, which has one of the highest rates of smoking in Europe, has passed a law banning smoking in public places.

Smoking ban in Portugal moves closer
Thursday, August 12, 2004

Plans to ban smoking in all closed public areas, including bars and offices, in Portugal could be in place by October, after parliament agreed to consider new proposals aimed at protecting passive smokers.
The move follows a petition presented by the Humanitarian Union of Patients with Cancer (UHDC) in April. The Commission for Work and Social Affairs analysed the UHDC recommendations and concluded that “existing legislation in Portugal is insufficient from the point of view of protecting non-smokers – it fails to recognise their rights, with grave consequences for their health.”

Councils push for London smoking ban
Hélène Mulholland
Friday August 13, 2004
London council leaders may seek powers from Westminster to ban smoking in the capital, it emerged today.
The move to ban smoking in public places in the capital is one of several ideas being mooted by the Association of London Government (ALG) before a private parliamentary bill is drawn up this autumn.

Provost backs ban on smoking in public places in Scotland
BRIAN FERGUSON CITY COUNCIL REPORTER
Thu 12 Aug 2004
EDINBURGH’S Lord Provost today threw her weight behind demands for a nationwide ban on smoking in all public places.
Lesley Hinds, head of Scotland’s national health promotions agency and the Capital’s civic leader, called on the Scottish Executive to take the "brave" decision to introduce legislation as soon as possible.

State's cities could light the way to wider smoking ban (Nebraska, USA)
OMAHA (AP) - Having Nebraska's largest cities discuss bans on smoking in restaurants, bars and other workplaces could pave the way to a statewide ban, some activists say.
"All states ultimately will go smoke free," said Dave Holmquist, director of government relations for the American Cancer Society in Nebraska.
Mum gets jail term for smoking near her kids
WASHINGTON - A Virginia mother has been sentenced to 10 days in jail for defying a court order not to smoke in front of her children.]
-------------------------------

Izlaganje ljudi cijeloj jednoj paleti elektromagnetnih talasa različitih frekvencija od kojih neke takođe mogu da budu izuzetno štetne po zdravlje čovjeka, nećemo ovaj put pominjati, jer to ne spada u zagađivanje prirodne okoline.

Svi znamo da pušenje može da bude štetno po ljudsko zdravlje, međutim, onima koji
prate trenutna zbivanja otvorenih očiju, sve više se čini da i ovdje nešto žestoko smrdi. Šta god da je pozadina ove akcije na svjetskom nivou, teško da se radi o nečijem pokušaju da poboljša zdravlje ljudi. U ovoj “zoni sumraka” svemu se daje suprotno značenje. Na osnovu svega što smo vidjeli i imamo priliku vidjeti, ljudsko zdravlje je posljednje što je na pameti manipulatorima realnosti u kojoj živimo.

Vlade većine zemalja u svijetu nedavno su dobili naredbu ‘odozgo’ da počnu sa zabranjivanjem pušenja na javnim mjestima a definicija ‘javnih mjesta’ postaje iz dana u dan sve šira. Istovremeno, proizvodnja i distribucija heroina iz Avganistana ponovo doživljava svoj vrhunac, otkako je ta država potpala pod američku kontrolu!? Tako se trenutno u svijetu jedna mnogo žešća kampanja vodi protiv pušaća, nego protiv droge, čija potrošnja nimalo ne opada, nego je čak i u porastu. (nestašna CIA)

Mnogi još uvijek ne znaju ni kako da izađu na kraj sa posljedicama uvođenja demokratije uz pomoć osiromašenog uranijuma, jer kako se čini, u njegovim blagodetima (rak, deformacije kod novorođenčadi…itd.) moraćemo uživati idućih nekoliko desetina godina (tj. ko preživi). Za sada se taj problem rješava tako što se novinarima ne dozvoljava da ga pominju u javnim glasilima (da se narod ne bi uznemirio). Kako već znamo, većina ljudi misli da ukoliko nešto nije bilo na radiju, u novinama ili na televiziji, onda se nije ni dogodilo, niti postoji.

Oružja za masovnu destrukciju se proizvode sve više i više, i upotrebljavaju sve češće i češće, našu planetu smo doveli na rub ekološkog kolapsa, a ono gdje mi treba da obratimo našu pažnju i čemu treba odlučno da se suprostavimo, to je – pušenje!?!

Živimo u vrijeme kada ljudska hipokrizija doživljava svoj vrhunac.
Jedan od primjera je, recimo, ova vijest:

Twelve countries seek exemption to ozone-depleting chemical ban
MONTREAL (AFP) Mar 24, 2004
The United States, Japan, Canada, France and eight other rich countries asked a UN environmental body Tuesday for permission to extend use of a toxic pesticide that damages Earth's ozone layer.
Methyl bromide is highly toxic to humans and damages the ozone layer, a stratospheric shield against the sun's ultra-violet rays, which cause skin cancer and cataracts.
It is used to fumigate high-value crops, for pest control and in quarantine treatment of agricultural exports.

Drugim riječima, dvanaest najbogatijih država odbija da smanji korištenje veoma toksičnog metil-bromida. Istovremeno su to i države koje su pokrenule najžešću kampanju protiv pušaća, iz razloga smanjenja zagađivanja prirodne okoline!? Blago nama!

Šta to ima u duvanu što smeta onima “gore”? Za sada postoje tri potencijalna odgovora na to pitanje.

Prva Teorija: Novi Svjetski Poredak podrazumjeva zombificiranu i mikročipovanu populaciju. Pojam – “zombificiran” – podrazumjeva čovjeka koji radi ono što mu se kaže da treba da radi, ponaša se onako kako mu se kaže da treba da se ponaša, a u širem smislu – misli ono što mu se kaže da treba da misli; i vjeruje u ono što mu se kaže da treba da vjeruje.

Znači, neko kritičko razmišljanje ni u kom slučaju nije dobrodošlo. Bez obzira na to to što su religija, medija, obrazovni sistem i hemijske supstance kao npr. fluor u vodi, zubnim pastama i zraku, već odradile prilično dobar posao u tom pravcu, smatra se da to još uvijek nije dovoljno, čak ako se uzmu u obzir i efekti subliminalnih audio-vizuelnih poruka koje se propagiraju preko sredstava javnog informisanja i tornjeva za mobilnu telefoniju, tj. elektromagnetnih talasa ekstremno niskih frekvencija (ELF).

Kakva to svojstva ima nikotin, da se on toliko zamjerio tvorcima Novog Svetskog poretka?

Nalazi naučnih eksperimenata izvedenih od strane Laboratorije za Biomagnetna Istraživanja u Seattle-u, USA, u kojima su izlagali pacove djelovanju elektromagnetnih radiofrekvencija (ERF), kako bi se proučilo djelovanje tornjeva za mobilnu telefoniju, mobilnih telefona i pejđera na acetilholin, najvažniju hemijsku supstancu odgovornu za prenos nervnih impulsa (neurotransmiter). Rezulati su pokazali su da je izlaganje pacova ERF u toku od 20 - 45 minuta izaziva poremećaje u vezi aktivnosti acetilholina.
Acetilholin igra veoma važnu ulogu u mozgu, pogotovo njegovim dijelovima kao što su prednji dio moždane kore i hippocampus, te ima uticaja kako na čovjekovu memoriju i sposobnost kognicije, tako i na njegovo ponašanje.

Od svih supstanci koje se nalaze u dimu cigare, nikotin je jedina supstanca koja nije kancerogene prirode. On ima tu osobinu da oponaša dejstvo acetilholina koji omogućava prenos informacija između nervnih ćelija međusobno ili sa nervnih na mišićne ćelije. (Dokazano je da pomaže kod Alchajmerove i Parkinsonove bolesti.)
Acetil-holin je jedna od glavni hemikalija koje su čovjeku potrebne za kritičko razmišljanje. U našem tijelu postoje dvije vrste acetilholinskih receptora – nikotinski i muskarinski. Muskarinski acetilholinski receptori mogu da vežu za sebe muskarin i acetilholin, i ove supstance imaju sposobnost da mijenjaju, odnosno, kontrolišu metabolizam. Acetilholin djeluje tako što vezanjem za acetilholinske receptore otvara kanale u ćelijskoj memebrani za prolaz određenih jona (atoma sa električnim nabojem) što dalje uzrokuje stvaranje jedne elektične struje koja opet omogućava odigravanje nekih drugih fizioloških procesa u ćelijama i prenos informacija sa jedne ćelije na drugu. Nikotinski acetilholinski receptori se mogu naći u cijelom tijelu čovjeka ali su najviše zastupljeni u centralnom nervnom sistemu (mozak, kičmena moždina i ostale nerve ćelije u tijelu). Tako nikotin, slično kao acetilholin, aktivira ćelijske receptore kada se veže za njih. S obzirom na ta svoja svojstva, ove dvije supstance se nazivaju agonistima, za razliku od onih supstanci koje sprečavaju aktiviranje ćelije nakon što se vežu za njene receptore (tzv. antagonisti). Npr. ukoliko se neka takva supstanca veže za nikotinske acetilholinske receptore na mišićima, ona može da pruzrokuje paralizu mišića pa tako i smrt, kao što je to slučaj sa nekim zmijskim otrovima.

Stoga, acetilholin je veoma bitna supstanca kada se o pravilnom radu tjelesnih ćelija radi. Koncentracija acetilholina u pojedinim dijelovima mozga kao što su prednji dio moždane kore, veoma je bitna kod učenja, odnosno, pamćenja i razmišljanja.
Sada samo treba zamisliti šta se dešava ukoliko nivo acetilholina kao i njegova pravilna ‘raspodjela’ u našem CNSu može da se naruši ili manipuliše elektromagnetnim talasima određenih frekvencija!?! Oni imaju sposobnost da mijenjaju našu sposobnost pamćenja, raspoloženje, osjećanja, pa tako i način našeg razmišljanja.

Druga teorija ima dosta veze sa prvom, jer Novi Svjetski Poredak takođe podrazumjeva i drastičnu redukciju populacije ove planete. Da bi se to efikasno obavilo, čini se da ratovi planirani pod plaštom ‘bitke protiv terorizma’ neće biti dovoljni, te se podrazumjeva da će se eliminacija suvišnog stanovništva većim dijelom obaviti uz pomoć nekog genetički modifikovanog “turbo-virusa”, tipa onog koji je još davno (“pobjegao” iz jedne američke laboratorije, i tako) prouzrokovao epidemiju tzv. “španske groznice”. Nedavna generalna proba uz pomoć SARS-a neprijatno je iznenadila njegove tvorce jer je primjećeno da pušaći nisu bili skloni ovom oboljenju. Nikotin, navodno, ima još jednu nezvanično priznatu osobinu a to je da pojačava imuni sistem organizma. To onda dovodi u pitanje i efikasnost kemtrejlsa koje neki smatraju za glavni metod buduće disperzije patogenih mikroorganizama.
Stalna testiranja imunološkog statusa stanovništva uz pomoć raspršivanja bioloških i drugih patoloških supstanci iz vazduha uz pomoć kemtrejlsa pokazala su da pušaći nisu toliko skloni respiratornim oboljenjima te vrste. Da li je njihov organizam otporniji ili su njihova pluća svakodnevnom ‘vježbom’ samo malo bolje naviknuta na svakojaka iznenađenja, još uvijek ostaje misterija?!?

Treća, malo drastičnija teorija u vezi duvana već zalazi na polje metafizike, pa možda čak i u tzv. “zonu sumraka”. Tako neki metafizičari tvrde da je problem u tome što vanzemaljci koji treba da nas posjete uskoro, javno i u jednom većem broju, podrazumjevaju ljudetinu “nečistom”, ukoliko je ona bila izložena duvanskom dimu, iznutra ili iz vana, nešto slično kao što Jevreji i Muslimani gledaju na svinjetinu. Da li iz vjerskih ili nekih drugih razloga, činjenica je da oni takvu ljudetinu neće (ili ne mogu?) da konzumiraju, te su svojim predstavnicima na našoj planeti striktno naložili da poduzmu određene mjere u tom pravcu, prije nego što oni stignu. (Ruku na srce, ni mi ne dimimo meso duvanskim dimom, nego ložimo grab ili bukvu).

[Napomena: Za nepušaće, dobra vijest je ta što Drahomonidi navodno ne vole ni one od nas koji jedu bijeli luk. Navodno, ne prilaze ni blizu individuama sa zadahom bjelog luka iz usta, a pogotovo ako je on u kombinaciji sa šljivovicom. Jos uvijek nije poznato šta je razlog za ovo?! S obzirom da se on ne može nikako zabraniti, pogotovo ne na balkanskim prostorima, iznenadna vještaćka nestašica ovog prehrambenog proizvoda na tržištu, jasno će ukazivati na skorašnji početak njihove invazije. Stoga, bitno je obezbjediti se sa odgovarajućim zalihama. (Još jedna napomena: na žalost, ne postoje naučni podaci koji dokazuju da bijeli luk pomaže i kod – kritičkog razmišljanja).]

S obzirom da ove informacije ne dolazi od strane zvaničnih sredstava informisanja, trebalo bi ih uzeti sasvim ozbiljno.

Jedini fenomen u svemu ovome je taj što vanzemaljci ne prave nikakvu razliku između Srba, Hrvata, Muslimana, Katolika, Pravoslavaca, Adventista, Protestanata, Budista, Jehovinih svjedoka, Amerikanaca, Iračana, Engleza, Njemaca, masona, rozenkrojcera, teozofista, ateista itd.itd., kada su gladni, tj. kada se o njihovoj vlastitoj ishrani radi. Izgleda da ove podjele važe samo za nas dok smo ovdje na ovoj planeti, tj. - sve dok se oni ne pojave?! Znači, pred njima smo svi isti, mada između sebe nismo. Zar to nije fenomen!?!

Uostalom, kad smo mi to pravili neku razliku između ovaca?! Nije nas nikada bilo briga kako su se one međusobno dijelile i u šta su vjerovale dok su bile žive, tj. prije nego što su stigle na ražanj, odnosno, na našu trpezu. Doduše, dobra jagnjetina jeste ukusnija od ovčetine, ali ovca je - ovca.

Ukoliko je sve ovo tačno, onda je da dobra vijest ta - što se uskoro nećemo morati više međusobno dijeliti, mrziti i tući, jer za tako nešto neće više biti ni vremena niti potrebe.

One koji su se ponadali kako dolazi vrijeme kad ćemo se napokon moći prsa u prsa obračunati sa ‘drako’-vanzemaljcima i greys-ima, moraću razočarati, jer postoje pouzdani podaci da su ovi odlučili da se ne pojavljuju ovdje sve dok većina nas ne bude u jednom propisno dubokom transu, kako bi oni izbjegli veće gubitke u svojim redovima. Znači, ona prva “teorija masovne zombifikacije i mentalne anestezije” i dalje važi.

http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?f=5&t=38" onclick="window.open(this.href);return false;
Kimi je najbolji
cezar

Lekovi

Post Postao/la cezar »

Dr. Lidija Gajski: Farmaceutska industrija vara bolesne i zdrave

Od holesterola je stvoren rizik za srčani udar, od visokog pritiska za moždani, od šećera rizik za zatajenje bubrega i sljepoću. To je smisao svega − što veća potrošnja lijekova, te povećanje zarade
piše ANA VUČETIĆ-ŠKRBIĆ/EPEHA, snimio BRANISLAV GRGUROVIĆ/CROPIX

Nakon pet godina istraživanja, zagrebačka internistica dr. Lidija Gajski objavila je knjigu “Lijekovi ili priča o obmani”. To je prvi put da jedna hrvatska liječnica, koja poznaje sustav iznutra, otvoreno kritizira farmaceutsku industriju, razotkriva njihovu spregu s liječničkom strukom i manipulacije kliničkim ispitivanjima lijekova, sve u službi povećanja profita.

Zbog podataka koje je iznijela u knjizi dospjela je na “crnu listu”, jedva je pronašla izdavača i recenzenta, a podrška liječničke struke potpuno je izostala.

Jesu li lijekovi spas za bolesne ili je riječ o najobičnijoj prijevari iza koje stoji interes jakog lobija farmaceutske industrije i liječnika, razgovaramo s dr. Gajski, koja kaže da je nastupilo “medicinsko ludilo“.

− Dovoljno je reći da se osnovne smjernice prema kojima radimo u posljednjih 10-ak godina kose s kliničkim iskustvom liječnika, ali i zdravim razumom bolesnika. Primjera radi, normale za krvni tlak su sa 160/95 pale na 140/90, a optimalni tlak je niži od 120/80. Slično je sa šećerom i kolesterolom. Da bi postigli te vrijednosti, sve više ljudi uzima lijekove i postaje ovisno o farmakoterapiji.

To spuštanje normala nije slučajno jer je farmaceutski kompleks do te mjere ekspandirao da je potrošio bolesne ljude i sada ulazi među zdrave na način da ih pretvara u rizične. Pa je od kolesterola stvoren rizik za srčani udar, od visokog tlaka za moždani, od šećera rizik za zatajenje bubrega i sljepoću.

Tada zdravi ljudi postaju rizični i trebaju lijekove. A to je smisao svega − što veća potrošnja lijekova koji su, usput rečeno, vrlo upitne djelotvornosti, te povećanje zarade farmaceutske industrije.

Koliko su vjerodostojna ispitivanja na temelju kojih lijekovi ulaze u široku primjenu?

− Posljednjih 15 godina industrija lijekova preuzela je u značajnoj mjeri medicinska istraživanja, ispitivanja lijekova i edukaciju, a jednim dijelom zdravstvenu politiku, medije i udruge pacijenata.

Oko 70 posto ispitivanja lijekova danas financira upravo farmaceutska industrija, a ispitivanja u privatnoj režiji pristrana su i nisu vjerodostojna, nego proizvode rezultate kakve želi sponzor. Veliki stručnjaci, ugledni liječnici, postali su dio establishmenta i rade za farmaceutsku industriju.

Dovoljno je reći kako je pozitivan ishod ispitivanja lijeka četiri do pet puta češći kad ga plaća farmaceutska industrija nego kad ga financira javni novac. Farmakološka i epidemiološka ispitivanja još su problematičnija od kliničkih, jer im je jedini cilj povećati upotrebu lijekova.

Na koji se način manipulira ispitivanjem lijekova?

− Na razne načine, počevši od biranja uzoraka pacijenata. Namjerno se izabiru pacijenti koji imaju veće šanse za ozdravljenje i kod kojih će učinak lijeka biti veći. Dobiveni podaci prikazuju se djelomično, selektivno i njima se manipulira tako da se kao relevantni prikazuju laboratorijski parametri koji uopće nisu klinički relevantni.

Primjerice, smanjenje tlaka umjesto broja infarkta. Takav drastičan slučaj dogodio se 80-ih godina s lijekovima za aritmiju srca za koje se poslije pokazalo da su skraćivali život. Isto tako, negativni rezultati primjene lijeka rjeđe se objavljuju nego pozitivni.

Kao najveće krivce za ovakvo stanje ističete kliničke profesore, ugledne eksperte, koji su u sprezi s farmaceutskom industrijom?

− Da, oni funkcioniraju u savršenoj simbiozi: ugledni kliničari svojim ispitivanjima daju legitimitet lijekovima, a farmaceutska industrija njima zauzvrat daje financijsku moć.

Kad otkrijete da su ti ljudi, koji su bili vaši profesori i autoriteti kojima vjerujete, postali dio farmaceutskoga kompleksa koji ih plaća i povećava im moć, to je porazno. Međutim, problem je čak i puno dublji jer ti eksperti ne samo da su plaćeni, nego su stvoreni od farmaceutske industrije.

Vi danas ne možete napraviti znanstvenu karijeru bez suradnje s industrijom, jer od države i ministarstva zdravstva ili znanosti novac za istraživanja neće dobiti. Isto je i s edukacijom akademskih kliničara.

Ukratko, vi ste njihov zarobljenik i ne možete biti neovisni. Sve to rezultira time da o lijekovima znamo jako malo i da je prava istina od nas skrivena, jer nam je nema tko reći.

Ispitivali ste učinkovitost lijekova za krvožilni sustav koje liječnici najčešće propisuju bolesnicima. Do kakvih ste zaključaka došli?

− Do zastrašujućih. To je balon od sapunice jer je riječ o preparatima vrlo skromne ili upitne djelotvornosti. Najbolji dokaz za to su lijekovi za smanjivanje masnoće u krvi.

Liječnici ih masovno propisuju iako kolesterol nije čimbenik rizika za žene i lijekovi tu apsolutno ništa ne mijenjaju. Uzimali li ih ili ne, dužina života ostaje ista i broj infarkta isti, dakle, nemaju nikakvo djelovanje.

A upravo su preparati iz te grupe bili drugi na ljestvici troška i njihova je cijena bila nerealno visoka. Istodobno, potrošnja lijekova i zarada industrije stalno raste, samo na recepte troši se 3,3 milijarde godišnje.

Kako je to moguće?

− Lako. Širenjem indikacija lijekova i definicija bolesti lijekovi dobivaju sve širu primjenu. U praksi to izgleda ovako: antihipertenzivi, lijekovi koji su u početku bili registrirani za sniženje tlaka, sada su dobili indikaciju za anginu pectoris, bubrežnu bolest ili za bolest mrežnice.

Lijekovi za masnoću pretvoreni su u čudotvorni napitak koji je automatizmom uveden svim ljudima nakon infarkta u golemim dozama iako uopće ne postoje dokazi o djelotvornosti.

Antidepresivi iz skupine SSRI u početku su bili registrirani samo za teške oblike depresije, a danas imaju 12 indikacija, među kojima je i blaži anksiozni poremećaj. S druge strane, za bolesti poput astme i depresije sniženi su kriteriji za težinu kliničke slike, a uz to su stvorene i nove bolesti.

Osteoporoza je klasični primjer korporacijskog primjera stvaranja bolesti. Ljudski rod tu bolest nije prepoznavao tisućama godina, sve do 1994. godine kad su za normalu gustoće kostiju uzeli ženu između 20 i 30 godina.

Ako već definiramo mladost kao zdravlje, onda su svi iznad 50. bolesni koje moramo liječiti, i to nedjelotvornim lijekovima.
http://slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/ta" onclick="window.open(this.href);return false; ... fault.aspx
Kimi je najbolji
cezar

Vakcine

Post Postao/la cezar »

ISTINA O VAKCINAMA

Piše: Ivona Živkovoć

Ono što ćete ovde pročitati potpuno će vas šokirati. Zato, ako želite da budete bezbrižni (i glupi) - ne čitajte dalje! Posvetite se radije fudbalu, zabavi miliona - robova!

Vaccine je latinska reč i znači - krava. Da, misli se na kravu - domaću životinju čije mleko rado pijemo. Kako se ta reč našla kao termin za ono što danas zovemo vakcinom? Podsetimo da je vakcinacija (ili cepljenje) proces ubrizgavanja bolesnog biološkog materijala (od krava, teladi, majmuna, prasića, pacova, zmija i drugih životinja), u ljudski krvotok kako bi se naš imuni sistem aktivirao i zaštitio nas od određenih zaraznih bolesti.

Izumiteljem vakcinacije smatra se Edvard Džener (1749 -1823). Ne, on nije bio lekar. On je bio nadri lekar, koji je kasnije (u to vreme se tako moglo) kupio diplomu za lekarsku praksu koju je već upražnjavao 20 godina i to na osnovu članstva u uglednom Engleskom Kraljevskom društvu. Danas se zna da je do tog članstva došao prevarom.
Ovaj dovitljivi nadri lekar i sin sveštenika došao je na ideju da spoji životinjsku i ljudsku bolest, praveći tako biološku vezu između dve potpuno različite vrste i udarajući temelj kasnijoj teoriji o poreklu vrsta Čarlsa Darvina.

Posledica verovanja da ljudi i životinje dele iste bolesti, te da imaju i istog pretka (bacili su evoluirali u ribe, ribe u sisare, i najzad majmuni u čoveka) prokrčila je put onome što danas nazivamo - vakcinacijom (ili u prevodu kravljizacijom). Ovoj "mudrosti" se danas uče lekari širom sveta.
Posledica ovakve nauke je smrt desetina miliona ljudi širom sveta i veliki broj bolesne i trajno osakaćene dece.

Postoje brojni naučni radovi, koji se vešto prećutkuju ili preoblikuju tako da zamaskiraju istinu o štetnosti vakcine, a koji otkrivaju da su bolesti poput autizma, epilepsije, dečije paralize, dijabetesa, brojne alergije, astma, smanjene koncentracije, poremećaj učenja, kožne lezije, multipla skleroza i dr., posledica vakcinacije (kravljizacije) !

"Postoji obilje dokaza da imunizacija dece pravi više štete nego dobra" izjavio je Dr. J. Anthonz Morris, bivši rukovodilac centra za kontrolu vakcina i virusolog, FDA.

PRAZNOVERICA POSTALA NAUČNA ČINJENICA

Sve je počelo krajem 18. v. u zaseoku Glosesteršira u Engleskoj, gde je Džener živeo i sebe sam titulisao u poslu kao - lekara i apotekara.
Seljaci koji su muzli krave ispleli su tada priču da svako ko se zarazi kravljim ospicama (kravljom bolešću koja se prenosila na ljude prljavim rukama nakon muže) postaje na neki način otporan prema velikim boginjama (varioli) kao da su kravlje ospice na rukama neka zaštitna amajlija protiv boginja.

Seoski "lekar i apotekar", Džener, čuo je za ovu praznovericu i lukavo je predstavio, ni manje ni više, kao naučnu činjenicu. To je uspeo tako što je najpre dobio "naučničko" uverenje - Prijatelj Kraljevskog udruženja.(M.D., F.R.S. - Fellow of the Royal Society). Džener je zatim platio 15 funti Univerzitetu Sent Endriju da bi dobio zvanje "doktora". Praksu lekara i apotekara je pre toga obavljao punih dvadeset godina, lečeći seljake koje je ujeo besan pas tako što ih je potapao u vodu da se " besnilo" u njima "udavi".

Tako je kao "lekar"sa "diplomom" napisao i knjigu gde je u naslovu prvi upotrebio termin VARIOLAE VACCINAE. Na srednjevekovnom latinskom ovo je značilo "kravlje boginje", iako se zapravo reč "variola" nije vezivala samo za ospice na koži (nije svaka ospica znak boginja), već isključivo za bolest - boginje. Ali "dr" Džener je spojio nespojivo i tako izmislio novu bolest - "kravlje boginje". Tako su boginje postale veza između između dve bolesti - kravlje i ljudske. Obe su se ispoljavale pojavom ospica na koži (!)

Džener u svojoj knjizi nigde više ne pominje termin "Variolae Vaccine" odnosno "kravlje boginje", već uglavnom govori o "horse grease" - "konjskom loju" koji je bio uzrok kravljih ospica. Ako je ovo uradio namerno, Džener je mudro računao da će zapravo veoma mali broj ljudi zaista pročitati knjigu, ali će većina pročitati naslov iz koga će stvoriti asocijaciju između "velikih boginja" i "kravljih boginja".

Slika
Slika

Pun naziv Dženerovog rada o kravljim ospicama je: "Istraživanje uzroka i posledice VARIOLA VACCINE, bolesti otkrivene u nekim zapadnim oblastima, posebno u Glosesterširu, i poznatu pod imenom kravlje boginje".

Termin "VARIOLAE VACCINE" stavljen je u središte naslova i to je prvo što se uočava u dugačkom naslovu knjige. U čitavoj knjizi, međutim, ovaj nov naziv za bolest nigde nije objašnjen, ne postoje reference odakle je preuzet i sl. Takav naslov , bez iakvog obajašnjenja i ulaženja u njegovu ispravnost, novinari i studenti širili su su dalje u mnoštvu movih publikacija.

Ovu Dženerovu izmišljenu bolest i opasnu prevaru razotkrio je škotski lekar dr Čarls Krejton u svojoj knjizi "Džener i Vakcinacija" (Dr. Charles Creighton "Jenner and Vaccination").

Šta je posledica ovakve konstrukcije izvedene isključivo iz povezivanja dva termina koja su veoma slična, iako označavaju sasvim različito? Na primer zanimanje: pekar-lekar. Kakve bi usluge mogao da pruža pekar-lekar? Da leči hleb od hlebnih bolesti? Ili da leči ljude od hlebne bolesti koje se možda dobija kada se jede previše hleba? A šta bi onda tek bila hlebna vakcina? Vakcina koja će vas zaštititi od hlebnih bolesti koju prenose krave (vaccine)? Ali to ne postoji, kažete? To je besmislica! Baš tako. VARIOLA VACCINA je potpuni nonsens.

Jedina korelacija između velikih boginja i kravljih boginja to što imaju sličnu manifestaciju - ospice.

Tako je "Variola Vaccine" postalo ime za "kravlje boginje". Bolest krava i muzara krava koja je generacijama poznata na selima kao kravlje ospice, iznenada je predstavljena učenim lekarima koji za to nikada ranije nisu čuli, pod potpuno novim imenom - VARIOLAE VACCINE. Naravno na latinskom, kako dolikuje pravoj medicinskoj nauci.
Džener je tako postao poznat kao "izumitelj" vakcinacije, procesa ubacivanja virusa iz kravlje limfe u ljudski organizam.

Slika
Slika

Džener je tako vakcinisao i svog 18 mesečnog sina, koji je umro u 20 toj. Dečak iz sirotišta, Džejms Fajps (na slici), kome je "doktor" Džener ubrizgao kravlju limfu u njegovoj osmoj godini, umro je u 21.

IZ ZABLUDE U ZABLUDU

Pošto je Džener "stručno dokazao" da životinje i ljudi mogu deliti iste bolesti, Darvinova "teorija" o poreklu vrsta bila je praktično već utemeljena.

Čarls Darvin se i danas smatra njenim tvorcem, a vrste su po njemu nastale evolucijom u periodu dugom stotinama miliona godina. Ko to može da proveri, ukoliko ne živi dovoljno dugo? Odlična teza nedokaziva, baš kao i Ajnštajnova o relativnosti Univerzuma. Danas, međutim , znamo da su obe izmišljene i odnegovane uz pomoć istog globalnog korporativnog bankarskog biznisa.

Ljudi i životinje se očito razlikuju. Kada jedna vrsta evoluira (bolje se prilagodi životnoj sredini) ona i dalje pripada istoj vrsti. Savremeni genetičari znaju da je prezak jedne vrste u drugu - nemoguć. Na primer, mačke i zmije imaju mnogo toga zajedničkog u izgledu i ponašanju: na sličan način mašu repom, sikću, izuzetno su elastičnog skeleta, prilikom ugriza luče otrov koji parališe žrtvu, imaju veoma slične oči i vole da se sunčaju. Ali, od zmije verovatno nikada neće postati mačka, kao što majmun nikada ne može postati čovek, ma koliko se trudili.
Čak i u Bibliji se može naći zapisano da nije svako meso isto, te da postoje četiri različite vrste mesa: čovečije, zverinje, ptičije i riblje".
To što je kod čoveka "repna kost" navodno zakržljala i predstavlja višak (kako tvrde "darvinisti"), razlog je što "repna kost" kod čoveka nema istu funkciju kao životinjski rep, pa je za tu "zakržljalu " kost zakačeno čak devet mišića koji su u funkciji. Dakle, nije višak.

"Škrge" koje se javljaju kod fetusa (što "darvinisti" navode kao dokaz da je čovek u prvobitnom stadijumu razvitka bio riba), zapravo su otvori koji prerastaju u ušnu školjku i unutrašnje uho. Uši ne služe za disanje, zar ne?

Po Darvinu, međutim, evolucija je učinila da od najsićušnijih mikroba, preko riba, i majmuna nastane čovek. Sve ovo je po njemu posledica čiste slučajnosti i veoma dugotrajan proces.

Najveći deo svoje "teorije" Čarls Darvin je iskopirao od svog dede, Erasmusa Darvina, Dženerovog savremenika i poznanika. Erasmus je ovu teoriju smislio u čistoj dokolici.

Dr Erasmus Darvin, poznati autor "Zoonomije", opčinjen vakcinacijom kao samim božijim darom, pisao je Dženeru 24. februara 1802. (nekoliko nedelja pre svoje smrti) i sledeće: "Veoma brzo možemo očekivati da bi se krštenje i vakcinacija dece mogli izvoditi istog dana". U to vreme, naime, nije bilo neobično da grupu ljudi na vakcinaciju u bolnicu vodi katolički sveštenik.

Za otkrivanje novih čudotvornih lekova bili su tada veoma zainteresovani i jezuiti, mada po nekim tvrdnjama više u potrazi za delotvornim otrovima kojima bi eliminisali jeretike.

Ideju za teoriju o poreklu vrsta Darvin je pozajmio od drevnih Egipćana. Majmuni su igrali veoma važnu ulogu u njihovoj paganskoj religiji, koju su kasnije preuzeli rimokatolici. Oni su smatrani svetim bićima upravo zato što se verovalo da je čovek postao od majmuna preko procesa nazvanog "transmigracija duša". Oni koji nisu bili dovoljno dobri da odu na egipatska nebesa... dobijali su drugu šansu... i poslati su natrag na zemlju... gde su ulazili u niže forme života... i delovali ponovo kroz životinjsko carstvo.

Obličije majmuna je bila poslednja stanica pre nego što bi duša ušla ponovo u čoveka i začela svoj novi ciklus. Čitav proces je trajao oko 3000 godina . Zemlja tada možda nije ni bila okrugla toliko dugo, ali su zlobnici ipak dodali vekove u taj svoj izmišljeni kalendar. Današnji zlobni vladari sveg znanja i novca na svetu otišli su korak dalje i dodali ovom kalendaru milione godina. Ko u tim relacijama išta može dokazati?

Slika

Egipatski bog mudrosti Tot u obličiju babuna.

Mešanje životinja i ljudi u Egiptu je bilo uobičajeno.Tako se često egipatska boginja plodnosti i materinstva, Hator, prikazivala sa glavom krave. Hator znači dom. Njen sin Horus (bog vremena) svake noći je odlazio na počinak i dojenje kod svoje majke Hator (da li u njen šator ili tor?). Ujutru bi pun energije donosio novi dan blještavog svetla.

Slika

Hator je tako smatrana nebeskom boginjom. Ona je često predstavljana i u obliku velike nebeske krave, koja je rodila Univerzum. Hator je inače bila ćerka boga sunca Ra.

Slika
Slika

Drevna i moderna umetnička vizija boginje Hator, svete krave.
Ona je predstavljana kao krava ili kao žena sa obeležijma goveda (kravlja glava, uši ili rogovi kao deo njene frizure).

Smatrana je i boginjom muzike, pesme, igre i zadovoljstva, ali je bila, pre svega, boginja Meseca. Važila je i kao zaštitnica trudnih žena i babica. Njen glavni hram je bio u Denderi, gde je obožavana sa njenim sinom, pa mužem, Horusom. Grci su ovo božanstvo preuzeli pod imenom Afrodita.

Kada se Hator udala za svoga sina Horusa dobila je ime Isis. Od njenog imena, veruje se, potiče i oznaka za današnji dolar $ = ISIS. Tu je naravno i egipatska piramida sa svevidećim okom.

Slika

Zlatno tele je bilo obožavano u Palestini.

Krava je tako najstarija sveta životinja. (Šta mi danas radimo sa kravama, savršeno dobro govori inficiranje bolestima miliona krava i njihovo masakriranje da bi se dobila kravlja limfa za vakcine.)

Slika

Nesveta krava danas , vezana i sa zabodenim iglama kako bi se prikupila limfa iz njenog krvotoka. Ovo je prava slika koja pokazuje kako je današnja civilizacija ZVERSKA!

Da li treba podsetiti da ljudi danas obožavaju zlato, automobile i NOVAC. Dela prirode (Boga) više niko ne obožava. Danas se gradska (vakcinisana) deca plaše uličnog psa, ali uživaju u bacanju petardi i njihovim zaglušujućim pucnjima. Nije li to siguran pokazatelj o degenarativnom procesu koji sadašnju civilizaciju privodi kraju?
Kravljizacija (vakcinacija) je tako postala običaj "naučno utemeljen" koji se proširio u čitavoj Evropi, i veoma brzo i u Americi. Danas je vakcinacija zakonom obavezna u najvećem broju zemalja. Siromašna Afrika posebno je zgodna meta farmaceutskog biznisa koji se u formi "humanitarne pomoći" preko UN-a često plasira neukom siromašnom stanovništvu. Tako im "čovekoliki majmun" prvo pošalje virus, pa vakcinu. Posledice, možete pretpostaviti.

KADA JE ISTO ŠTETNO, A KADA KORISNO?

Luja Pastera (1822 - 1895) nazivaju francuskim Dženerom. Izveo je stotine svirepih eksperimenata sa životinjama u nameri da dokaže tezu o klicama kao uzročnicima bolesti. Naravno, i Paster je polazio od nedokazane Darvinove pretpostavke da životinje i ljudi dele iste bolesti, jer imaju isto poreklo.

Danas je pasterizacija mleka uobičajen proces u kome se mleko zagreva sve dok sve klice i gljivice, a sa njima i skoro sve hranjive materije, ne ispare. Nemoguće je više kupiti mleko koje nije pasterizovano. Dakle, nauka kaže da nije dobro za ljude da piju mleko u svom izvornom obliku i sa svim sastojcima koje ono ima. Ali, ista nauka kaže da je korisno da budemo vakcinisani (zaraženi) sa obolelom limfom krave, majmuna, pacove...

Da podsetimo da naš želudac ima mogućnost da mnoge otrovne materije neutrališe i ne propusti ih do krvotoka, ali ako se iste materije ubrizgaju pod kožu ili direktno u krv, nema nam odbrane pomoću moćne želudačne kiseline.
Ne smeta ni to što su krave prethodno dobro nakljukane hormonima za rast! Ali, to donosi profit, zaboga!

DA LI SE NAKON VAKCINACIJE ZAISTA POSTAJE IMUN NA NEKE BOLESTI?

Mnogi ljudi svake godine trče kod lekara da bi primili vakcinu protiv gripa. Kada ih virus gripa ipak napadne, kažu da im vakcina nije pomogla jer je virus verovatno bio "mnogo jak". Lekari , međutim, vole da kažu da je razlog gripa jer ste primili vakcinu protiv jedne vrste virusa, a napao vas je mutirani oblik. Pa što vam odmah nisu dali vakcinu tog mutiranog pitate se? Nisu ga imali, upravo je mutirao kad su vakcine već bile spremne (kupljene i debelo plaćene).

Naravno, nije problem u lekarima koji primenjuju ono što uče. A uče upravo ono što moćni farmaceutski kartel želi da uče kako bi bili dobri dileri lekova. Lekar koji zaista leči, farmako-biznisu se ne isplati. Takav neće dobiti pare za specijalizaciju niti za naučni rad. I kolege će ga sve više prezirati, posebno oni kojima kvari unosan biznis. A medicina to sve više i jeste - biznis koji se kao i svaki drugi. Da li ste se zapitali zašto se vrši privatizacija u zdravstvu, kad većina ljudi to i ne može da plati?
Još gore je ako se zapitate šta se stvarno nalazi u vakcini koju ste obavezni da date svom detetu. Bićete šokirani!

Pogledajmo šta sadrže neke vakcine koje se najčešće koriste:

VAKCINA: Acel-Immune (DtaP) PROTIV TETENUSA DIFTERIJE VELIKOG KAŠLJA SADRŽI: otrove difterije i tetenusa i absorbovane nećelijske sastojke velikog kašlja, formaldehid, aluminijum hidroksid, aluminijum fosfat, antiseptik, emulzifikator želatin...
VAKCINA: Attenuvax - Measles (Merck & Co.) PROTIV MALIH BOGINJA SADRŽI: Žive viruse malih boginja, neomicin, voćni alkohol, hidrolizirani želatin, zametak pileta...

VAKCINA: Biavax - Rubella (Merck & Co.) SADRŽI:Žive viruse rubeole neomicin, vočni alkohol hidrolizirani želatin, ljudske dvohromozomske ćelije od tkiva abortiranog fetusa...
VAKCINA DPT (GlaxoSmithKline) PROTIV DIFTERIJA, TETANUSA, VELIKOG KAŠLJA SADRŽI: otrove difterije i tetanusa, formaldehid, aluminum fosfat, amonijum sulfat, timerosal, isprana ovčija crvena krvna zrnca....

VAKCINA: DRYVAX (Wyeth-Ayerst, još bez licence) SADRŽI: Velike boginje - žive kravlje viruse, "neke mikrobne otrove, streptomicin sulfat, hlortetraciklin hidrohlorid, neomicin sulfat glicerin i fenol, mešavinu dobijenu destilacijom tečnosti iz plikova teleće kože ugljenim katranom.

VAKCINA FluShield (Wyeth-Ayerst) PROTIV GRIPA SADRŽI: Trovalentni virus gripa tip A i B, gentamicin sulfat formaldehid, timerosal i polisorbat 80 tečnost iz pilećeg embriona.

VAKCINA Imovax (Connaught Laboratories) SADRŽI: Apsorbovane viruse besnila, neomicin sulfat, fenol, crveni indikator humanog albumina, diploidne ćelije iz tkiva abortiranog ljudskog fetusa.

VAKCINA ORALNA POLIO: Orimune - Oral Polio (Wyeth-Ayerst) SADRŽI: Tri tipa poliovirusa, oslabljeni neomicin, streptomicin sorbitol, ćelije majmunskih bubrega i serum teleta.

Slika

Pranje zuba je veoma važno reći će vam svaki lekar. Progutati bolesne ćelije majmunskih bubrega i limfu zaraženog teleta je O.K. E, to je današnja medicina pod pokroviteljstvom Rokfelerovog farmaceutskog kartela koji je i vlasnik "Enciklopedije Britanike" i najvećeg broja medicinskih naučnoistraživačkih centara. Dakle, od čoveka se novcem i kontrolom medija ipak može napraviti "majmun".

Pa, prijatna vam vakcinacija "čovekoliki majmuni"!

KAKO PREŽIVETI "MAJMUNIZACIJU" I "KRAVLJIZACIJU"?

Uvođenje obavezne vakcinacije nije išlo ni malo lako, upravo zato što su ljudi veoma brzo uočili da vakcine njihovoj deci čine više štete nego koristi.

Evo nekoliko zanimljivih datuma o medicinskoj inkviziciji u Engleskoj koji nisu za upotrebu u udžbenicima:

1839. U Engleskoj je izbila epidemija velikih boginja. Umrlih je bilo 22.081.

1840. Cepljenje je stavljeno van zakona.

1853. Izglasan je Zakon o prinudnoj vakcinaciji. Roditelji su morali da vakcinišu svoje dete čim navrši 3 mesece ili su se suočavali sa kaznom od 20 šilinga.

1855. Uvodi se obavezna vakcinacija u SAD. (I danas je tamo vakcinacija obavezna u svim državama, iako mnogi nastoje da pravo na izuzeće od vakcine bude garantovano ljudsko pravo.)

1859. Čarls Darvin objavljuje "Poreklo vrsta putem prirodne selekcije". Od tada majmuni se smatraju našim bliskim rođacima stoga ne predstavlja nikakav problem da se limfa obolelog majmuna ubrizgava ljudima. I danas je ovo oficijelni naučni stav koji se uči u svim školama. (Setite se kako se provela bivša srpska ministarka prosvete Ljiljana Čolić kada je izrazila svoj kritični stav prema ovoj Darvinovoj tezi. Ne samo da je "religiozni" Koštunica odmah sklonio sa ministarskog mesta , već ju je srpska neuka pseudoelita počastvovala brojnim uobraženim i nadmenim komentarima koristeći, naravno, Sorošove medije).

1867. Izbegavenje vakcinacije protiv velikih boginja rezultiralo je još oštrijim novčanim kaznama. Hiljade ljudi prkosilo je ovoj medicinskoj inkviziciji i mnogi roditelji napustili su Britaniju radije nego da decu vakcinišu, smatrajući to varvarskim običajem.

1868. U Britaniji je formirana Liga protiv obavezne vakcinacije.

1870. Izbija dvogodišnja epidemija velikih boginja u čitavoj Evropi.

1889. Formirana je Kraljevska komisija da ispita delovanje vakcine. Sedam godina su zasedali i izdali 6 izveštaja, a konačni je objavljen
1896. Rezultat je bio Zakon o vakcinaciji iz 1898.

1896. Kraljevska komisija nije više mogla da ignoriše ogroman broj dokaza o štetnosti vakcine, pa su preporučili da se obavezna vakcinacija obustavi.

1898. Zakon o vakcinaciji nije više imao sankcije.

1900. Bankarski kartel Rokfelera i J.P. Morgana (koji i danas kontrolišu globalni farmako-biznis) kupuje Enciklopediju Britaniku i sve reference koje su postojale o štetnosti vakcina su uklonjene. (Danas udarni globalni mediji prikazuju samo naučne rasprave između podobnih lekara i sa dilemom da li deci treba davati različite vakcine pojedinačno, ili ih kombinovati u jednu, koja je navodno manje štetna. Cvrc!)

Slika

Roditelji ovako mogu da biraju: "Da ste odmah rekli, mogli smo dati samo ovu jednu injekciju od tri vakcine. Svejedno, uradićemo tako sledeće godine".

1910. Fleksnerov izveštaj poziva na zatvaranje preko polovine medicinskih škola u SAD.

1911. Vakcinacija je postala obavezna u SAD.

1911 Vakcinacija je postala obevezna za američku vojsku.

1917. Pre nego što su poslati u Evropu, svi američki vojnici su vakcinisni. Retzultat - hiljade mrtvih.

1918. Preko 675.000 Amerikanaca i 25 miliona ljudi širom sveta umire od vakcinacije u prvoj epidemiji svetskih razmera. Medicinska inkvizicija to prikriva nazivajući to "Španskim gripom".

1971. Epidemija velikih boginja u Jugoslaviji. SFRJ u kojoj je apsolutnu vlast imao mason visokog ranga u službi Rokfelera, Josip Broz, iskorišćena je kao zamorče kako bi se na uzorku od 21 miliona ljudi ispitalo delovanje vakcine protiv "variole vere". I ne samo to već i da se ispita da li se 21 milion ljudi u totalitarnom režimu može brzo vakcinisati i preko medija napraviti "majmunima". Na čitavom jugoslovenskom prostoru je od tada sve veći broj obolelih od šećerne bolesti koje do tada nije bilo. (O "varioli veri" i ovoj epidemiji će biti reči u posebnom tekstu).

1976. Nova prevara je smišljena pod nazivom "Velika svinjska groznica". Predsednik Ford je vakcinisan pred TV kamerama. Više od 500 ljudi koji su primili vakcinu postalo je paralizovano usled Guillain-Barre sindroma.

Slika
Predsednik Ford se vakcinise.

1991. Na početku "Zalivskog rata" hiljade vojnika NATO primilo je vakcinu sa smrtonosnim virusom antraksa.
2002. Rat u Iraku vodi ka vakcinaciji čitave američke populacije. Incidenti sa antraks pismima koji su nakon terorističkog napada na Njujork i Vašington dobili ogroman medijski prostor, bili su samo uvod. Setite se kako je sve naprasno nestalo. Čas ga ima čas ga nema.

VAKCINA "GARDASIL"

Poslednji hit je svakako "epohalan izum" vakcina "GARDASIL".
Iako je kompanija "Merck" došla na veoma loš glas nakon što je njen smrtonosni lek "Voixx" (protiv bolova) navodno uzrok iznenadnog srčanog napada (zbog čega se protiv kompanije vodi 13.000 sudskih sporova), američka Federalna agencija za lekove (FDA) odobrila je njihov proizvod - vakcinu "Gardasil". Ova vakcina, navodno, sprečava pojavu jedne vrste raka materice koji nastaje od humanih papiloma. Uz gromoglasnu medijsku pompu, vakcina je predstavljena javnosti uz preporuku da se njome preventivno vakcinišu sve devojčice od 11 i 12 godina.

Američki "Savetodavni odbor u sprovođenju imunizacije" takođe je savetovao "Centre za kontrolu bolesti i prevenciju" u SAD da devojčice još u 9. godini budu vakcinisane. Iznošenje brojki o ogromnom porastu broja obolelih od raka postalo je učestalo na svim svetskim medijima. Takvo alarmantno stanje logično je da mora rezultirati većom brigom države za mlade naraštaje, te se vakcina toplo preporučuje. To što ove brojke niko ne može da potvrdi i što bi se uvođenjem obavezne vakcinacije devojčica u kompaniju "Merck" slile ogromne pare, dva su sasvim dovoljna razloga da u dobre namere ovog povezanog medijskog i farmako-biznisa posumnjamo. A oni jesu povezani.

Slika

Najagilniji u iznošenju alarmantnih podataka o zdravlju građana Srbije je Sorošov RTV B92. Pored indukcije pedofilije, nasilja u porodici, narkomanije, homoseksualnosti, opšte korumpiranosti, udarna vest im je bila i vakcina "Gardasil". Dok u Americi ismejavaju ovu Merckovu podvali, mnoge zabrinute srpske majke bi i nasele na priču o ovoj vakcini. Problem je jedino previsoka cena od 360 dolara.
Pomenimo da posledice od upotrebe ove vakcine uopšte nisu ispitane.
Kimi je najbolji
Icy
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Re: Vakcine

Post Postao/la Icy »

Kad se netrko već toliko 'potrudio' napisati ovaj tekst, mogao se bar potrudit toliko da napiše točne informacije i imena. :roll:

Kao prvo nije Džener nego Jenner, kao drugo nije Voixx nego Vioxx :roll: (i btw on je povučen čim se otrkilo da je štetan, danas se ponovno uvodi u terapiju raka i autoimunih bolesti kad nema drugog rješenja).

Kao treće, nikome se nedaju virusi, batkerije i slično :roll: nego toksoidi, umrtvljeni virusi i bakterije koje nemogu izazvat bolest nego samo potiču stvaranje antitjela na njega, tako da je ovaj tekst jedna velika glupost pisana od strane nestručne osobe. :roll:

I btw: Darwinova teorija je dokazana, isto kao što je dokazano kako je nastao prvi složeni spoj na zemlji i prva stanica :!:
cezar je napisao/la:Na koji se način manipulira ispitivanjem lijekova?

− Na razne načine, počevši od biranja uzoraka pacijenata. Namjerno se izabiru pacijenti koji imaju veće šanse za ozdravljenje i kod kojih će učinak lijeka biti veći. Dobiveni podaci prikazuju se djelomično, selektivno i njima se manipulira tako da se kao relevantni prikazuju laboratorijski parametri koji uopće nisu klinički relevantni.
Opet krivo, klinička ispitivanja se vrše na dobrovoljcima kojih ima jaaaaako jaaaaaako malo, tako da uzimaju svakog tko im se prijavi.
cezar je napisao/la:Fluor nema skoro nikakvog efekta u preventivi kvarenja zuba kod ljudi.
Ma daj?? :smijeh: Osim što sprečava razmnožavanje bakterija koje uzrokuju karijes!
cezar je napisao/la:Ciklični AMP sprječava pokretljivost bijelih krvnih ćelija kao i njihovu sposobnost uništavanja patogenih mikroorganizama.
...ali bez njega nebi mogli živjeti jer je sekundarni glasnik gotovo svih važnih reakcija u organizmu.

Zato ne vjerujte svemu što pročitate na internetu, nego se potrudite saznati o čemu je stvarno riječ. ;)
slika
cezar

Post Postao/la cezar »

Nista ovo nije samo procitano na internetu, nego je kopirano sa stranica ljudi koji su stvarno proucili istinu. Ono sto nam govore, ne mora da znaci da je istina, pogotovo o fluoru. Zato sam i stavio ove tekstove. Sto se tice tekstualnih gresaka, izvinjavam se. Kopiranje.
Ma daj?? :smijeh: Osim što sprečava razmnožavanje bakterija koje uzrokuju karijes!
Kako znas?
Kimi je najbolji
Icy
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Icy »

cezar je napisao/la:Nista ovo nije samo procitano na internetu, nego je kopirano sa stranica ljudi koji su stvarno proucili istinu. Ono sto nam govore, ne mora da znaci da je istina, pogotovo o fluoru. Zato sam i stavio ove tekstove. Sto se tice tekstualnih gresaka, izvinjavam se. Kopiranje.
Ne kritiziram tebe, nego autore ovih tekstova, jer su očito izvlačili i pisali samo one dijelove koji im pašu, a druge slučajno zaboravili. ;) Ako su se već usudili pisat ovakve tekstove, onda su trebali napisati sve činjenice. Fluor se definitivno ne stavlja u paste bezveze, isto kao što se ni jod ne stavlja u sol bezveze.

cezar je napisao/la:
Kako znas?
Učili smo na faxu, otprilike priča ide ovako: jedne bakterije se hrane šećerom, razgrađuju ga do mlječne kiseline i stvaraju niski pH, kod tog pH se razmnožavaju druge bakterije koje razgrađuju caklinu i dentin, a fluor djeluje tako da ubija te bakterije. ;)
slika
47
Moderator
Moderator
Navijam za: Crveno
Kontakt:

Post Postao/la 47 »

Joj Ici, pojma nemaš!! Ne sprječava fluor stvaranje karijesa, nego Orbit!!

:biggrin:

ma, ove sve velike teorije zavjere, čak bi mogao i povjerovati, ali jednostavno me boli briga!
ovo je ko da čitam Zeitgeist :p
slika
Icy
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Icy »

47 je napisao/la:Joj Ici, pojma nemaš!! Ne sprječava fluor stvaranje karijesa, nego Orbit!!

Blondie, sjedi 5!

slika
cezar

Post Postao/la cezar »

Pa onda bi trebalo da su svima ispadali zubi dok nisu poceli da prave paste sa fluorom. Sta su pre toga ljudi radili? Zar ne postoji prirodan nacin?
Kimi je najbolji
Icy
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Icy »

cezar je napisao/la:Pa onda bi trebalo da su svima ispadali zubi dok nisu poceli da prave paste sa fluorom. Sta su pre toga ljudi radili? Zar ne postoji prirodan nacin?
Pa nije sad odjednom izmišljena pasta za zube, sredstvo za pranje zubi se koristi već odavno. ;) I samo usporedi koliki je bio ljudski vijek pred 100 godina, a koliko je sad.

Evo našla sam jedan tekst:
Početak razvoja zubne paste datira između 300. i 500. g. pr. Krista, u drevnoj Kini i Indiji. Prema kineskoj povijesti, učeni Huang-Ti bavio se liječenjem zubiju. Bio je uvjeren da se zubobolja može liječiti ubadajući zlatne i srebrne igle na različita mjesta čeljusti i zubnog mesa.
Prije 4000 godina Egipćani su pripremali zubnu pastu od smjese pepela volovskih kopita, mirte, spaljenih ljuski jaja i spužvastog vulkanskog kamenja mljevenog u prah. Staroegipatski papirusi navode da sve sastojke treba pomiješati, međutim ne navode kako se dobivena smjesa koristi. Smatra se da su Egipćani smjesu stavljali na prst, te zatim trljali zube. Koliko je poznato, čačkalica, preteča zubne četkice, u to vrijeme još nije bila izumljena.

Prema zapisima, zubnu pastu razvijali su i usavršavali Grci i Rimljani. Oni su izumili metalnu spravu za vađenje zuba, a također su umjetne zube povezivali zlatnom žicom.
Propašću Rimskog carstva, o daljnjem razvoju zubne paste ne zna se gotovo ništa. Sudeći prema nekim zapisima, stanovnici Perzije nastavili su je dalje razvijati – zapisi upozoravaju na opasnost uporabe tvrdog praha za pranje zuba, koji se radio od spaljenih jelenjih rogova, spaljenih puževih kućica, spaljenih ljuska oštriga te spaljenog gipsa.

Neki od perzijskih recepta uključuju i sušene dijelove životinja, med, biljke i minerale. Jedan od recepta za jačanje zubiju uključuje olovni prah, verdigris (zelena tvar koja se formira na metalima), insens, med i prah od kremena.

Prah za čišćenje zubiju prvi se put pojavio krajem osamnaestog stoljeća u Engleskoj. Stavljao se u keramičke posude kao prah ili pasta. Bogatiji su ga stavljali na četkice, a siromašniji na prste. Tadašnji je prah, kojeg su razvijali liječnici, zubari i kemičari, bio opasan po zube jer je sadržavao prah cigle, keramički prah te sušenu glinu.
U prah za pranje zuba stavljali su se glicerin i stroncij (u svrhu jačanja zubiju), no stroncij se nakupljao na zubnom mesu. Krajem devetnaestog stoljeća upotrebljava se boraks zbog efekta pjene.
1873. godine Colgate na američko tržište uvodi aromatiziranu zubnu pastu pakiranu u staklene posude, a 1896. zubna pasta počinje se pakirati u tube kakve i danas poznajemo.

Prije Drugog svjetskog rata, većina zubnih pasta sadrži sapun, iako je bilo poznato da je za zube štetan.

· Sapun je bio djelotvoran jedino kao deterdžent, a njegovo lužnato svojstvo šteti zubima
· Okus sapuna utječe na okus zubne paste, kvareći ga
· Sapun u kombinaciji s kalcijevim solima u slini i toploj vodi djeluje štetno
· Sapun se ne može koristiti u zubnim pastama čiji sastav uključuje i dikalcijev fosfat.

Nakon Drugog svjetskog rata, industrijski deterdženti sapun izbacuju iz uporabe. Otkriće fluora veoma je važno jer fluor jača zubnu caklinu, remineralizirajući je.
slika
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

http://www.net.hr/webcafe/page/2009/06/ ... tml?pos=n1" onclick="window.open(this.href);return false;

beba od 16 godina,nevjerovatno,mala uopće ne raste a ima 16 GODINA!!!!!
Odgovori