popravljeno -----> nisam dugo bio na imageshare-u, zaboravio šta je šta xDMansell je napisao/la:Mogao si i veće slike stavit.![]()
Ocekivao sam da ce Ferrari bit u top 3 na kvalama pa me Alonsovo 5. mjesto dosta iznenadilo. Massa katastrofa neznam sto taj covjek radi jos u Ferrariju. Strasno je kako je taj bolid nemiran ima ga na sve strane, najvise krugova imali na testiranjima a sad ih McLaren "pere".
Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Centurion
- Test vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Hamiltona
Re: Formula 1 team - Ferrari
- The Greatest
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Alonsa
Ne treba otpisivat' Ferrari tako rano. Očito da im treba duže vremena da zagriju gume. To znači da će se u utrci manje trošit'. Eh sad... kakva je situacija sa gumama... zamislite da Ferrari može 10-tak krugova više izdržat' od ostalih na stazi... Utrka je važnija.
Avanti FER, Avanti!!!
- Mansell
- Test vozač
- Navijam za: Mercedes
Tesko da ce im gume drzat od ostalih zbog ovako nemirnog ponasanja bolida. Po meni ce rbr bit u boljem stanju sa gumama sutra nego Ferrari.The Greatest je napisao/la:Ne treba otpisivat' Ferrari tako rano. Očito da im treba duže vremena da zagriju gume. To znači da će se u utrci manje trošit'. Eh sad... kakva je situacija sa gumama... zamislite da Ferrari može 10-tak krugova više izdržat' od ostalih na stazi... Utrka je važnija.

F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
- The Greatest
- Profesionalni vozač
Ajmo malo sačekaj utrku pa da ih onda blatimo?Mansell je napisao/la:Tesko da ce im gume drzat od ostalih zbog ovako nemirnog ponasanja bolida. Po meni ce rbr bit u boljem stanju sa gumama sutra nego Ferrari.The Greatest je napisao/la:Ne treba otpisivat' Ferrari tako rano. Očito da im treba duže vremena da zagriju gume. To znači da će se u utrci manje trošit'. Eh sad... kakva je situacija sa gumama... zamislite da Ferrari može 10-tak krugova više izdržat' od ostalih na stazi... Utrka je važnija.
Avanti FER, Avanti!!!
- Caldor
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
Ovako je to na BBC-u komentirao jedan od stručnjaka - Radi se o tome da se ove gume ne trose jer se pregriju. Trose se jer su tako napravljene. To znaci da ako im duze treba da se zagriju da bude se svejedno guma izrabila. Pa ta prednost Ferrarija mozda bude jako minimalna.The Greatest je napisao/la:Ne treba otpisivat' Ferrari tako rano. Očito da im treba duže vremena da zagriju gume. To znači da će se u utrci manje trošit'. Eh sad... kakva je situacija sa gumama... zamislite da Ferrari može 10-tak krugova više izdržat' od ostalih na stazi... Utrka je važnija.
- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
Ferrari je danas jednostavno bio pre spor. Nema se tu šta filozofirat. Možda se sutra nešto malo promjeni ali ja bi bio jako iznenađen ako budu samo od Mclarena brži a kamoli tek od bikova.
- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
Ferrari KATASTROFA!!!!!!!!!
Nemojte neš Massu kritizirat iza Alonsa je za 3 desetinke, a tolko realno i kasni za njim općenito.
Alonso koji je kao glavni faforit za naslov i taj Ferrari koji je najavljivan kao fenomenalan bolid, vodeći na testiranjima, pouzdan, najveći broj krugova.... kasni za Vettelom koji je bez Kersa vozio 1.7 sekundu!!!!! Stavimo Vettela na stranu, pogledajmo Hamiltona (također bez kersa odvezao krug) za tim McLarenom kojeg nigdje nije bilo na testiranju kasni 9 deesetinki!!!!
Di se pogubio taj Ferrari... da nisu brzinu zaboravili na aerodromu?
Nemojte neš Massu kritizirat iza Alonsa je za 3 desetinke, a tolko realno i kasni za njim općenito.
Alonso koji je kao glavni faforit za naslov i taj Ferrari koji je najavljivan kao fenomenalan bolid, vodeći na testiranjima, pouzdan, najveći broj krugova.... kasni za Vettelom koji je bez Kersa vozio 1.7 sekundu!!!!! Stavimo Vettela na stranu, pogledajmo Hamiltona (također bez kersa odvezao krug) za tim McLarenom kojeg nigdje nije bilo na testiranju kasni 9 deesetinki!!!!
Di se pogubio taj Ferrari... da nisu brzinu zaboravili na aerodromu?
Michael is faster than you!!
- The Greatest
- Profesionalni vozač
Ajmo sačekat' utrku. Ako budu i u utrci loši, onda ću govorit' svašta protiv njih.
Avanti FER, Avanti!!!
- Igor18
- Veteran
Ma treba sačekat par utrkaThe Greatest je napisao/la:Ajmo sačekat' utrku. Ako budu i u utrci loši, onda ću govorit' svašta protiv njih.

Ja to ovak malo kritiziram jer sam malo razočaran Mercedesom, al činjenica je da većina ekipa osim možda RB-a ima problema. Odnosno da još nije sve leglo na svoje mjesto. Eto, mercedesu Kers malo radi malo ne, isto tako i Mclarenu danas, pa i Vetelu nije kers šljakal kak treba...
Vjerovatno će morati proći neko vrijeme 2-3 utrke da se sve slegne. Al ipak usprkos tome, 1.7 sekundi do 1. mjesta, 9 desetinki do 2... bogami za jednog od glavnih favorita u autu koji je ocijenjen jednim od najboljih nakon testiranja, ne izgleda obećavajuće. Iako, kvale ne igraju tolku ulogu kao prošle sezone. Bitnije je kako će auto izgledat u utrci, možda se sve okrene. Ferrari i Mercedes

- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
...vidim da se virus pesimizma preselio s jedne momčadi na drugu...baš sam
što ste preuzeli bolest (šala naravno)...
...kao što se Mcl "pronašao" i ozdravio isto će to učiniti i Ferrari...i jedne kvalifikacije ipak ne pokazuju sve...ja sam uvjeren da Ferrari nije toliko "loš" ko što prikazuje današnji rezultat...ako trka prođe loše lijepo u krevet, čaj s limunom i puno odmora i eto za par dana ste opet na nogama...

...kao što se Mcl "pronašao" i ozdravio isto će to učiniti i Ferrari...i jedne kvalifikacije ipak ne pokazuju sve...ja sam uvjeren da Ferrari nije toliko "loš" ko što prikazuje današnji rezultat...ako trka prođe loše lijepo u krevet, čaj s limunom i puno odmora i eto za par dana ste opet na nogama...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
-
- Navijam za: ferrari
ja mislim da ipak treba pricekati prvu trku,da se odvozi barem nesto pa da vidimo kakvi su ti autici 

- Ferarist
- Navijam za: Alonso i Ferrari
Jako sam razočaran kvalifikacijama Alonsa a još više Masse i one početničke greške kad se izvrtio pri izlasku iz boksa i uništio novi set guma i izgubio priliku za dobar krug. Tim više što su na razvijanju bolida potrošili toliko vremena i toliko odveženih krugova, stvarno sam mislio da će maknuti RB sa trona, ali pričekajmo utrku možda imaju setup za utrku mada sumnjam jer je bolid jako nemiran za razliku od RB a to automatski znači čuvanje guma i njihovu dugotrajnost što je jako važno. 1,5 sec je previše i to me najviše brine a i kad maknemo vettela opet je zaostatak za Hamiltonom 0.650 sec koji je kao "otpisan" i što je zanimljivo Hamilton nije koristio kers do kraja jer mu je zaštekao a ostalo mu je 44%, a Vettel ga uopće nije koristio. Valjda će biti bolje i sigurno je da su se upalili alarmi u Ferrariju, tek je prva utrka i nije sve tako crno i kako sezona bude odmicala oni će se dizati u formi.
AVANTI FERRARI, AVANTI!!!!!
- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Ne treba biti pesimista nakon današnjih kvala. Alonso je sam izjavio da ovo na kvalama nije bilo nimalo normalno, jer dok su njihovi rivali od jučer ubrzali svoja auta, Ferrari je izgubio brzinu. Ni njima nije jasno gdje je grip jednostavno nestao. Možda zbog hladnijeg vremena (Alonso je najbrže vrijeme napravio tek u drugom letećem krugu na SS gumama). Sutra za utrku najavili su sunčano vrijeme, tako da će vjerovatno više odgovarati Ferraiju. A ovo danas vidim kao zajeb sa setupom + još neke stvari su se loše poklopile za Ferrari. Brzina iz auta ne može tek tako nestati. Loš setup i loša procjena s druge strane može učiniti auto sporim.
edit: Vidim crnjačite što Vettel nije koristio KERS u kvalama. Nije ni Webber. Sami su rekli da ga namjerno nisu koristili, ali ne i razlog zašto. Pretpostavka je da u kvalama koriste hlađenje KERS-a za hlađenje motora da bi mogli iskoristiti do kraja onu njihovu famoznu mapu motora koja u kvalama drži stalno motor pod gasom da bi jače puhao u EBD. I još jedna jako bitna stvar za RBR-ov KERS. Izgleda da koriste jednokratnu bateriju za KERS koja im služi samo za start utrke. Prednost koju ostvare oni s KERS-om na startu je oko 7 metara. Ovakva baterija je puno lakša, nema mehanizma za punjenje (koji je isto potežak), stabilnost na kočenju je puno bolja, a i balans bolida je bolji. Pametno riješenje koje sigurno donosi prednost, ali me zanima reakcija drugih timova, jer je RBR pristao da koristi KERS u dogovoru s drugim momčadima. Ovo sad mi djeluje kao natezanje tog dogovora kako njima odgovara. U svakom slučaju bit će zanimljivo.
edit: Vidim crnjačite što Vettel nije koristio KERS u kvalama. Nije ni Webber. Sami su rekli da ga namjerno nisu koristili, ali ne i razlog zašto. Pretpostavka je da u kvalama koriste hlađenje KERS-a za hlađenje motora da bi mogli iskoristiti do kraja onu njihovu famoznu mapu motora koja u kvalama drži stalno motor pod gasom da bi jače puhao u EBD. I još jedna jako bitna stvar za RBR-ov KERS. Izgleda da koriste jednokratnu bateriju za KERS koja im služi samo za start utrke. Prednost koju ostvare oni s KERS-om na startu je oko 7 metara. Ovakva baterija je puno lakša, nema mehanizma za punjenje (koji je isto potežak), stabilnost na kočenju je puno bolja, a i balans bolida je bolji. Pametno riješenje koje sigurno donosi prednost, ali me zanima reakcija drugih timova, jer je RBR pristao da koristi KERS u dogovoru s drugim momčadima. Ovo sad mi djeluje kao natezanje tog dogovora kako njima odgovara. U svakom slučaju bit će zanimljivo.
Zadnja izmjena: One and only, dana/u 26 ožu 2011, 11:10, ukupno mijenjano 1 put.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- Ferrari-BiH
- Veteran
- Navijam za: Ferrari
Upravo to i ja govorim (ovim prijateljima oko sebe)... Ako je bilid bio iole brz, ne moze se tek tako usporiti, i moguca prednost takvog bolida je u race pace-u.One and only je napisao/la:Ne treba biti pesimista nakon današnjih kvala. Alonso je sam izjavio da ovo na kvalama nije bilo nimalo normalno, jer dok su njihovi rivali od jučer ubrzali svoja auta, Ferrari je izgubio brzinu. Ni njima nije jasno gdje je grip jednostavno nestao. Možda zbog hladnijeg vremena (Alonso je najbrže vrijeme napravio tek u drugom letećem krugu na SS gumama). Sutra za utrku najavili su sunčano vrijeme, tako da će vjerovatno više odgovarati Ferraiju. A ovo danas vidim kao zajeb sa setupom + još neke stvari su se loše poklopile za Ferrari. Brzina iz auta ne može tek tako nestati. Loš setup i loša procjena s druge strane može učiniti auto sporim.
Mozda je ovo vise navijacki optimizam, ali vjerujem da imam osnove za to.
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
- Armanini
- Svjetski prvak
ma apsolutno..
nije stvar u tome da su se ovi ispred ubrzali (jer nisu, osim naravno mcma), vec je gap izmedju momcadi ispod svega par desetinki..
sigurno jedan dio nosi temperatura staze koja je iznenadjujuce niska, bas sto kazete puno toga je u setupu..
massin bolid se cinio katasrofalan.. bas je komentirao coulthard kako ima cudan steering lock, motao je ko da mota kamion..
nece se bas crvenim ova utrka.. ide ferrari konzervativnim putem pocet ovu sezonu..
nije stvar u tome da su se ovi ispred ubrzali (jer nisu, osim naravno mcma), vec je gap izmedju momcadi ispod svega par desetinki..
sigurno jedan dio nosi temperatura staze koja je iznenadjujuce niska, bas sto kazete puno toga je u setupu..
massin bolid se cinio katasrofalan.. bas je komentirao coulthard kako ima cudan steering lock, motao je ko da mota kamion..
nece se bas crvenim ova utrka.. ide ferrari konzervativnim putem pocet ovu sezonu..
-
- Navijam za: alonsa
danas bi Aldo Costa trebao podnjet ostavku!!!
- Cuky
- Moderator
Zbog čega?? Zar zbog jednih kvalifikacija treba bolid proglasiti promašajem i odmah otpustiti cijeli dizajnerski tim?? Sreća pa ti nisi gazda crvenih jer bi onda mnogo nas tužno promatralo Ferrari u rangu Virgina, HRT-a i Lotusa
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Mika_bar
- Početnik
Gume će trajat od 15-20 krugova, šta msiliš da Ferrari dobiva posebne gume pa da traju 50% vremena više nego drugima???? A na 1. slobodnom treningu sam slušao komentar guma na Sky-u, gdje su rekli da se ove gume puno brže griju i dolaze na radnu temperaturu nego prošlogodišnje i da se već u prvom krugu mogu radit brza vremena, tako da ti ova teorija o zagrijavanju uopće ne drži vodu, ne zato jer nisam Ferrarista, nego zato što jednostavno to nije tako!The Greatest je napisao/la:Ne treba otpisivat' Ferrari tako rano. Očito da im treba duže vremena da zagriju gume. To znači da će se u utrci manje trošit'. Eh sad... kakva je situacija sa gumama... zamislite da Ferrari može 10-tak krugova više izdržat' od ostalih na stazi... Utrka je važnija.
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
And if you don't keep your head in gear the car will overtake you.
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
- Cuky
- Moderator
Jest brže se griju nego prošlogodišnje, al opet o bolidu ovisi koliko će ih brzo uspijet zagrijat. Nekom treba pola kruga, a nekom možda i krug-dva

- Mika_bar
- Početnik
Dobro to stoji, al realno nema tu neke velike prenosti, pola kruga ili max krug, a da ce neko moc ostat 10 krugova duže na istim gumama nema teorije, jer gume traju 15-ak (mekše) ili 20-ak (tvrđe) krugova, tako da ce neko moc usparat gume max krug ili dva.damjan.cule je napisao/la:Jest brže se griju nego prošlogodišnje, al opet o bolidu ovisi koliko će ih brzo uspijet zagrijat. Nekom treba pola kruga, a nekom možda i krug-dva
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
-
- Navijam za: alonsa
zbo čega? zbog 1.5 i 2 sekunde za vettelom zbog najružnijeg bolida na gridu zbog place koju prima zbog toga kaj mu ni jedan bolid nis nije napravil(2007 im je ron denis poklonil naslov)sramota za italiju ne zelim da dobije otkaz zelim da krepa kak se đubre bahatilo cjelu zimu smrad jedan nesposobnidamjan.cule je napisao/la:Zbog čega?? Zar zbog jednih kvalifikacija treba bolid proglasiti promašajem i odmah otpustiti cijeli dizajnerski tim?? Sreća pa ti nisi gazda crvenih jer bi onda mnogo nas tužno promatralo Ferrari u rangu Virgina, HRT-a i Lotusa
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Daj si zemi peptoran za želudac. Ma ovo je specifična staza. Tek tamo u Europi će stvari biti jasnije.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Mika_bar
- Početnik
Mislim da nema šta bit jasnije, tako se i lani komentiralo, svi su govorili kada se dođe u Europu vidjet će se kako stvari stvarno stoje, ko je kolko brz itd., nema se šta čekat Europa, ako nisi u igri od prve utrke, nečeš biti ni od pete, tako da se nema šta vidjet, sve je jasno, RBR je zvijer kao i lani, a Ferrari i McM će morati upregnuti sve svoje godine, naslove, tvornice, ljude i sve ostalo šta imaju da konkuriraju RBR-u i Sebu, koji su ocito najaca kombinacija u F1, rekao bi od 2001. i MSC-a i Rossa u Ferrariu!Dani je napisao/la:Daj si zemi peptoran za želudac. Ma ovo je specifična staza. Tek tamo u Europi će stvari biti jasnije.
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
- Igor18
- Veteran
Da se nadovežem na raspravu vezanu za gume. Mislim da nema šanse da netko ostane 20 krugova na jednom setu guma. Mislim da će 1. ulasci u box biti oko 15. kruga. Schumi je na team radiju reko da su mu već u 2. krugu gume popustile u odnosu na predhodni krug. A bio je prazan (ne samo on). E sad kad se ukalkulira pun tank, agresivnija vožnja prilikom napadanja ili barenjenja pozicije. 15 krugova mislim da je neki maximum, pogotovo za mekše gume. Možda sam i puno rekao.
A kao što je kolega Mika_bar rekao, ove gume se zagriju za 1 krug u prosjeku tako da kaj se tiće zagrijavanja guma mislim da tu nema nekih problema.
A o tome da bi gume na ferrariju mogle trajat duže.. da možda, 1 krug duže, eventualno 2, ali nikako ne 5 ili 10 bez obzira kako vozio i kako pazio na njih...
A kao što je kolega Mika_bar rekao, ove gume se zagriju za 1 krug u prosjeku tako da kaj se tiće zagrijavanja guma mislim da tu nema nekih problema.
A o tome da bi gume na ferrariju mogle trajat duže.. da možda, 1 krug duže, eventualno 2, ali nikako ne 5 ili 10 bez obzira kako vozio i kako pazio na njih...
- Cuky
- Moderator
1. Bolid uopće nije ružanalogoc je napisao/la:zbo čega? zbog 1.5 i 2 sekunde za vettelom zbog najružnijeg bolida na gridu zbog place koju prima zbog toga kaj mu ni jedan bolid nis nije napravil(2007 im je ron denis poklonil naslov)sramota za italiju ne zelim da dobije otkaz zelim da krepa kak se đubre bahatilo cjelu zimu smrad jedan nesposobnidamjan.cule je napisao/la:Zbog čega?? Zar zbog jednih kvalifikacija treba bolid proglasiti promašajem i odmah otpustiti cijeli dizajnerski tim?? Sreća pa ti nisi gazda crvenih jer bi onda mnogo nas tužno promatralo Ferrari u rangu Virgina, HRT-a i Lotusa
2. Nisu jedini koji mnogo kasne za RB-om
3. Kako mu nijedan bolid nije napravio ništa?? 2008. Naslov izgubljen za bod. 2009. je bila katastrofa. Prošle je sezone vjerojatno najviše od svih napredovao bolid tokom sezone i bio jedini koji je mogao RB-u donekle konkurirati. Ova sezona je tek počela, tek prve kvalifikacije i ti odma tako po njemu. Kao prvo ne radi on sam na bolidu. Kao drugo, jedne kvale ne pokazuju ništa. Istina zaostatak je velik, al ima 19 utrka ove sezone. Zar je 5. mjesto u kvalama loše??? Istina, Ferrari uvijek očekujemo u vrhu, al ne mogu ni oni uvijek tamo..