Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: Alonso

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

goran007 je napisao/la:http://en.mclarenf-1.com/index.php?page ... o%20Alonso

nemam sad vremena detaljno analizirati,ali ako se nekome da ima sad mogućnost usporedbe Alonsa i Webbera...tu su prikazana vremena po krugu i kako se kretao razmak...možemo tu još ubacimo Massu jer on je u prvom stintu imao iste gume ko i Webber...
uglavnom,ovak na brzinu ne mislim da je Ferrari napravio pogrešku u ovakvom odabiru guma...neka logika bi trebala biti da nakon što se staza "izgumira" i bolidi postanu lakši da bi meke gume trebale bolje raditi...zašto odmah nakon prelaska na njih Alonso nije bio konkurentan to naprosti mi nije jasno...
jedina stvar koja mi donekle nije logična zašto su u prvom stintu tako rano išli u boks jer ovako letimičnim pogledom mislim da su mogli ostati još enko vrijeme vani i opet bi se vratili ispred Webbera...iako,kad pogledamo ostavili su 15 krugova na mekšim gumama što se činilo sasvim ok...
ovo su moja mišljenja "ovak s nogu" i možda nisu točna...ak se neko ima malo više vremena igrati s tim nek napravi temeljitiju analizu
Graining (kaze Alex Wurz). Iako navodno ovogodisnje gume imaju mnogo manje problem s time nego prethodne generacije, desava se. AKo pogledas vremena Alonsa, nakon sto ga je prosao Webber onda je mogao podici tempo ali je tada bilo prekasno...
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la goran007 »

i ja sam razmišljao o grainingu kojeg je kako ti kažeš Wurz izdvojio kao uzrok problema...i ne bi sad htio da ispadne da ispravljam Wurza,ali meni ipak graining nije sam po sebi dovoljno i jedino rješenje...
graining dođe i prođe,al tu su problemi bili vidljivi odmah nakon izlaska...samo jedan brzi krug...
pa i ako pogledaš prelazak Webbera se dogodio nakon gotovo 10 krugova...čak i ako uzmemo da se graining dogodio između 43.i 48.kruga(tak bi barem vremena sugerirala)opet ostaje da je u zadnjem stintu bio brži samo 2 kruga...realno 1 jer je u ovom on je smetao Webberu...
veliš da je mogo podići tempo...pa on je i podigo svoj tempo,ali daleko je to bilo od tempa oba Red Bulla...odgovor na to koliko je mogo brže nam je mogao dati samo Vettel da je na početku trećeg stinta bio malo bliže ili da je utrka imala još koji krug
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Vidi, meni to smrdi na graining jer je poslije 48 kruga mogao vidljivo ici brze. 49 i 51 su bili ispod 1.36, no mislim da su gume tada vec bile potrosene i da prednost mekse gume u odnosu na tvrdu u tom momentu i nije vise postojala, jer su gume vec bile stare nekih 10 krugova... Meni se graining cini kao najlogicnijom varijantom, mada naravno ne mora biti... a graining i traje koliko znam 5-6 krugova dok se guma ne "ocisti". SImptomi su understeer, a cini mi se da je Alonso bas to spomenuo kao problem u zadnjem dijelu utrke, tako da mi sve upucuje na to... No naravno, moguce je da se i nesto trece desilo. OVako gledajuci, vjerovatno bi bilo bolje da je krenuo na softu, ali sam i ja bio uvjeren da ce biti ova taktika dovoljno dobra... Nazalost, ove stvari se desavaju, sve je toliko nepredvidivo...

Sve u svemu, ja sam zadovoljan sveukupno rezultatom... Webber mi svakako nije mrzak, sve i da on nekim cudom postane WC :D
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la goran007 »

u čuda sam prestao vjerovati,pa samim tim i u Webbera kao prvaka...no,ova F1 je nepredvidljiva pa ko zna :!:
nakon ove utrke još sam zadovoljniji...drugo mjesto potpuno je dobro pogotovo kaj nije poražen od Seba već je njema odmaknuo još za tri boda...isto je vidljiv i napredak Masse i nekak se nadam da će postati faktor koji će polako počet protivnicima otkidat bodove...
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Ja sam nezadovoljan nastupom Ferrari-ja na Silvestone, ovo je staza koja je odgovarala Ferrari-ju i da nije bio gluposti sa strategijom Alonso bi pobjedio.
Da je Alonso pobjedio na Silvestone siguran sam da bio otišao na ljetnju stanku kao prvi vozač u poretku a ovako vidjet ćemo da li će se to dogoditi. ;)
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Alonso nije mogao pobjediti u Silverstoneu, a neće ni u Njemačkoj jer ove sezone još nije pobjedio vozač koji na utrku dođe kao vodeći u prvenstvu. Neće ni Webber pobjediti u Njemačkoj jer je pobjedio u zadnjoj, a do sada u sezoni nitko nije pobjedio u 2 uzastopne. Eto toliko o mom mišljenju koliko je kriva strategija, a koliko "nešto drugo"
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Fernando ce u Hockenheimu koristiti novu šasiju(#296)..

slika

Danas je namjestao sjedez...
Alonsista hasta la muerte..
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Sve je to lijepo, ali i ja sam nažalost uvjeren da će Alonsu "nekim čudom" gume trajati 15 krugova manje nego ostalima :).
Samo neka se trkaju.
Alonso-champ
Veteran
Veteran

dmarijon je napisao/la:Sve je to lijepo, ali i ja sam nažalost uvjeren da će Alonsu "nekim čudom" gume trajati 15 krugova manje nego ostalima :).
Jezik pregrizo :biggrin: da znas da sam i ja to pomislio,al nek ih zajebu pa nek zamjene gume sa Massom :biggrin:

EDIT:
A evo ga i sa ovom novom trebom,ruska manekenka,mrsava brate,ja bi to slomio na pola :biggrin:

slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Alonso arrives in Hockenheim with new Russian model girlfriend

Inače zove se Dasha Kapustina, iz Vladivostoka je :biggrin: Visina/težina 172 cm / 52 kg
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

Fernando, son, you dissapoint!

ipak nije najkompletniji vozač današnjice...drugi vozači imaju bolje žene/cure :D
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

slika

jos jedna :) . mozda je ona uzrok ovakvih voznji :biggrin:
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Samo da se ne zaljubi u nju ;-)
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: F1 McLaren Team

Post Postao/la senamozart »

šta je alonso prešao u pokemon pedofile.
bože sačuvaj kao da mu je kćerka #-o
slika
f430
Navijam za: fernando alonso

Post Postao/la f430 »

razocarao me, moze imat koju hoce, izgleda da vise voli kad žulja
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Nando care, samo ti nju uzgajaj, ima potencijala. Sta ce ti starke, to mozes za strane. Ova je za kuce.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Ma nema on pojma, od toliko onih zgodnih talijanskih voditeljica on izabere rusku djevojčicu, kao neki stari perverznjak...
Alonso-champ
Veteran
Veteran

vidc je napisao/la:Ma nema on pojma, od toliko onih zgodnih talijanskih voditeljica on izabere rusku djevojčicu, kao neki stari perverznjak...
bas mu treba italijanska voditeljica ni sama ne zna ko je sve bubo...
mala je slatka nema sta al je mrsava previse...
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Za Alonsovu novu djevojku :thumbup: , jeste da izgleda kao neka srednjoškolka ali važno je da je 18+.
Inače Alosno i ja izgleda preferiramo isti tip djevojka :biggrin: , i Raquel je bila mršava. ;)
Ona Hamiltonova "djevojka za jednu noć" bi ovu Alonsovu djevojku pojela za večeru. :lol:
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

stvarno izgleda cura ko pola njega, i stvarno je bezveze da se mi bavimo i njegovim privatnim zivotom. Makar... istina: samo da se ne zaljubi! :)
Samo neka se trkaju.
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

vidc je napisao/la:Ma nema on pojma, od toliko onih zgodnih talijanskih voditeljica on izabere rusku djevojčicu, kao neki stari perverznjak...
Ha čuj, Bernie mu je dao savjet.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Idu mi na k*r*c sa talijanskim.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Alonso-champ
Veteran
Veteran

nabio cvike i kulira :biggrin:
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Slash je napisao/la:Idu mi na k*r*c sa talijanskim.
I meni. Al nije mi baš jasno, šta nepostoji ono pravilo da se smije samo na engleskom pričat na team radio? Mislim, ako ne postoji to pravilo onda mi nije jasno zašto i ostali isto ne pričaju na drugim jezicima.. :?
slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

K1M1 je napisao/la:
Slash je napisao/la:Idu mi na k*r*c sa talijanskim.
I meni. Al nije mi baš jasno, šta nepostoji ono pravilo da se smije samo na engleskom pričat na team radio? Mislim, ako ne postoji to pravilo onda mi nije jasno zašto i ostali isto ne pričaju na drugim jezicima.. :?
Nema nikakvog pravila, mozes pricati na bilo kojem jeziku preko team radija. Kada malo bolje pogledas baš i nema neke nacionalne raznolikosti u F1. Vecina timova je smještena u Britaniji što je valjda i razlog da je svima lakše sporazumijeti se na engleskom.

Ali bilo bi fora da na TR imamo više stranih jezika, Francuski, Švabski, Japanski :biggrin:Đir po Hockenheimu u Ferrariju, standardni izlazak kada hodaš s Alonsom :biggrin:

slika
Odgovori