Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
F1NAC
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

zvjerko je napisao/la:
F1NAC je napisao/la:a vjerovatno je mozda materijal neki drukciji od ostalih cim se cijeli nos uvija ne samo krilo .. tesko ce to bit kopirat
Sjećaš se Spa prošle godine kad je Vettel pogodio Buttona ... nekakve sajle su visile iz Red Bulla.

Nije problem kopirati ako ti je jasno šta radiš - McLarenova kopija RBR- ova ispuha sklepana na brzinu pošto "hobotnica" nebi prošla ... izgledalo je kao da su i selotejp koristili u McM-u ali je radilo

to sam i ja htio spomenuti tu e vidi

slika
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

F1NAC je napisao/la:
zvjerko je napisao/la:
F1NAC je napisao/la:a vjerovatno je mozda materijal neki drukciji od ostalih cim se cijeli nos uvija ne samo krilo .. tesko ce to bit kopirat
Sjećaš se Spa prošle godine kad je Vettel pogodio Buttona ... nekakve sajle su visile iz Red Bulla.

Nije problem kopirati ako ti je jasno šta radiš - McLarenova kopija RBR- ova ispuha sklepana na brzinu pošto "hobotnica" nebi prošla ... izgledalo je kao da su i selotejp koristili u McM-u ali je radilo

to sam i ja htio spomenuti tu e vidi

slika
Ispostavilo se kasnije da je to sajla za pomicanje prednjeg krila i da nema veze s fleksijom. Mislim da je to čak ona slika koju sam ja postavio nakon utrke. A kolko se sjećam bile su i neke slike nakon Silverstonea 2010 koje su pokazivale fleksiju na Ferarriju...
slika
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Na onom gif-u što je neko postavio vidi se jasno da se na RBR-u ne savija samo krilo nego čitav nos bolida. Isto mi se čini i kod McLarena. Ferrari je od prošle sezone uspio razviti to savijajuće prednje krilo.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
alogoc
Navijam za: alonsa

Post Postao/la alogoc »

Ferrari bi trebal kupit Sauber da bude njihov "toro rosso" i prebacit sebi Jamesa Keya sigurno je bolji od Coste
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

neznam zasto opet spominju veliki upgrade u turskoj .. zasto ne rade neka manja sitna koja ce iz trke u trku poboljsavati bolid.. Do tad je mnogo i ko zna kako ce reagirat .. Rekli su da ce prednji nos bit drukciji i dace se auto dosta promjenit od testiranja u trci al nisam bas zamjetio puno promjena.
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

zato jer od turske krece sezona za pravo..

a i alonso je rekao da je siguran da ce za maleziju bolid biti puno bolje pripremljen, a to je ono gdje su tu zakazali..

al svejedno.. ferrari je brz.. i ja sam siguran da se moze borit sa rbrom, isto kao i mcm..

samo sto je stvar sto timovi ne pokusavaju napast rbr, kako ni ferrari tako ni mcm.. jedini koji pokusava je lewis.. sto jest jest..

ferrari je ocekivao upravo mjesto na kvalama gdje su se i kvalificirali.. a za utrku je plan bio sto blize podiju, sto vise bodova.. konzervativan pristup, gdje sve to funckionira jedino sto je tu massa koji ujebe planove po pitanju bodova..

isto tako i mcm.. kaze lewis za sljedecu utrku.. yes, blabla, bit cemo sigurno i tamo dobri, jos bolji.. i tko zna.. MOZDA cak i za pobjedu pokusaj..
rFactor F1 HR server Info
slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Armanini je napisao/la:zato jer od turske krece sezona za pravo..

a i alonso je rekao da je siguran da ce za maleziju bolid biti puno bolje pripremljen, a to je ono gdje su tu zakazali..

al svejedno.. ferrari je brz.. i ja sam siguran da se moze borit sa rbrom, isto kao i mcm..

samo sto je stvar sto timovi ne pokusavaju napast rbr, kako ni ferrari tako ni mcm.. jedini koji pokusava je lewis.. sto jest jest..

ferrari je ocekivao upravo mjesto na kvalama gdje su se i kvalificirali.. a za utrku je plan bio sto blize podiju, sto vise bodova.. konzervativan pristup, gdje sve to funckionira jedino sto je tu massa koji ujebe planove po pitanju bodova..

isto tako i mcm.. kaze lewis za sljedecu utrku.. yes, blabla, bit cemo sigurno i tamo dobri, jos bolji.. i tko zna.. MOZDA cak i za pobjedu pokusaj..
Ovo ti baš i ne stoji
Nije da timovi ne pokušavaju napasti Red Bull nego nemaju brzine za to, pa nemozes reći da Alonso ili bilo tko drugi da ima kompetitivan bolid ne bih napao Red Bull... glupost

A šta bi trebalo znaciti konzervativan pristup? Ono sto smo vidjeli bio je maksimum ferrarija u kvalama dok u utrci strategija sa 3 zaustavljanja u boks i nije bas konzervativno
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

A čujte, što se taktike i općenito cijelog vikenda tiče...lako je nama sada biti pametan nakon utrke kad je sve gotovo i govorit trebali su 2 a ne 3 puta u boks, trebali su ovo, trebali su ono. Oni su na licu mjesta donosili odluke za koje su u tom trenutku mislili da su najbolje. Istina, prečesto kiksaju u zadnjih nekoliko godina, al jbg, i to je dio sporta i draži natjecanja. Al mislim da je pametnije da su pozvali Alonsa 3. put u boks nego da mu se kojim slučajem dogodilo kao Kimiju na Nurburgringu 2005. Ovako 4. mjesto, dosta bodova u džepu i idemo dalje. 18 je još utrka do kraja
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

Dero je napisao/la:
Ovo ti baš i ne stoji
Nije da timovi ne pokušavaju napasti Red Bull nego nemaju brzine za to, pa nemozes reći da Alonso ili bilo tko drugi da ima kompetitivan bolid ne bih napao Red Bull... glupost
moguce je napadat brzu momcad i ciljat na pobjedu.. jest da je sada specificno jer je gotovo nemoguce kvalificirat se ispred rbra..
al da ti objasnim ukratko sto mislim pokusat napast.. - prosle je godine mcm pokusao sa lewisom preko kvala gdje su ga jedva natankali i gdje je uspio uzet pol.. dakle, sa sporijim bolidom pokusali su na taj nacin do pobjede..

jest da je ovo prva utrka, i da se ne rade pokusavaju extremne stvari na pocetku, ni ne ocekuje nitko neka velika dogadjanja kroz prvih par utrka..
Dero je napisao/la: A šta bi trebalo znaciti konzervativan pristup? Ono sto smo vidjeli bio je maksimum ferrarija u kvalama dok u utrci strategija sa 3 zaustavljanja u boks i nije bas konzervativno

konzervativno su pristupili kvalama gdje su ciljali 4/5 mjesto (po rjecima alonsa)..
sto to znaci.. nisu slagali setup da budu sto brzi na kvalama vec da imaju odredjen race pace za pocetak sezone, opet ciljajuci na neko 4. mjesto, mozda na podij naravno ako se tako odvije utrka..

definitivno nije ono bio maximum ferrarija u kvalama.. zasto to mislis? jer alonso odveze uvijek maximalni krug, cak dapace famoznih 0.6 iznad mogucnosti?!

sto su u utrci napravili a da nije konzervativni pristup za pocetak?
da se razumijemo.. konzervativni nacin pocetka sezone jest ferrarijeva politika, to je siguran nacin i ispravan nacin, bez velikog rizika i "garantira" dobro bodovno stanje (jedino ih jebe massa koji nije sposoban zavrsit u top6/7)

posebice sada kada se nije bas znalo kko ce gume funkcionirat kroz utrku (to govorim sa rezervom jer znaju oni kolko mogu izdrzat), nije ni za ocekivat neke ludosti..

al pricam vise generalno, uzimajuci u obzir proslu sezonu jer se ova prakticki nastavlja na nju, snage su potpuno jednake..
rFactor F1 HR server Info
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Ja sam uvjeren da nisu Alonsu uvalili 3 ulaska u boks, trka bi završila: Vettel, Hamilton, Alonso. Jasno kao dan. Ferrari nije spor i, kao i McLaren, mislim da može parirati RBR-u u trci. Melbourne je netipična staza i ne gledam je kao kao neki pokazatelj za prvenstvo. Više me zanima kako će RBR parirati McLarenu i Ferrariju u Maleziji.
slika
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Ovu utrku vjerovatno gume nisu štimale. Ali Malezija je već idući tjedan pa ćemo riješit' i tu misteriju.
Avanti FER, Avanti!!!
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

nemozes rec da ferrari nema brzinu da ulovi RB ima brzine itekako je ima samo rbr-u je prednost u zavojima u kojima su ko na tracnicama dok ovima i nije tako
slika
alogoc
Navijam za: alonsa

Post Postao/la alogoc »

ma stvar je u tome da je nakon silnih kritika Pirelli malo promjenio strukturu guma a kak si ti auti uzasno osjetljivi na promjene odma gume nisu pasale bolidu sad ce promjenit setup bolida za maleziju ak budu uspjeli brze zagrijat gume forma s testiranja ce se vratit,to nece bit dovoljno za Redbull al za McM valjda da
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Ma što se ferrija tiče, ja se uopće ne brinem. Duboko sam uvjeren da imaju vrhunski paket, koji (još jednom ponavljam) u Australiji radi netipične staze i nekih drugih stvari oko setupa nije pokazao pravo lice (u prvom redu na kvalama). Pa vidjelo se to u samoj utrci, hoću reći - Alonso s 9. mjesta do 4. To gotovo nitko ne spominje?! Pa to je podvig za anale. I ne bi to postigao, koliko god je brz, da nije imao vrhunski bolid u rukama, u prvoj klasi.
I zato - siguran sam da će u Maleziji biti 1. ili 2. momčad.
Samo neka se trkaju.
HrC
Početnik
Početnik
Navijam za: Mclaren-Mercedes

Post Postao/la HrC »

dmarijon je napisao/la:Ma što se ferrija tiče, ja se uopće ne brinem. Duboko sam uvjeren da imaju vrhunski paket, koji (još jednom ponavljam) u Australiji radi netipične staze i nekih drugih stvari oko setupa nije pokazao pravo lice (u prvom redu na kvalama). Pa vidjelo se to u samoj utrci, hoću reći - Alonso s 9. mjesta do 4. To gotovo nitko ne spominje?! Pa to je podvig za anale. I ne bi to postigao, koliko god je brz, da nije imao vrhunski bolid u rukama, u prvoj klasi.

Dobro ipak malo pretjeruješ 1 ili 2 nema šanse budi malo objektivan.. Za Maleziju je definitivno prvi favorit Red Bull jer će stavit KERS, a zatim Mclaren jer je i sam Witmarsh rekao da je ovaj Mclaren u Australiji tek osnova onoga što je sklepano u 10 dana. Što znači da bi Mclaren u Maleziji mogao biti vrlo blizu Red Bullu dok će Ferrari morat pazit da ih ne preteknu momčadi poput Renaulta i Mercedesa.. ;)
ivan mesar
Navijam za: ferrari

Post Postao/la ivan mesar »

gle renaulto ih vec prestigao u australiji ali ferrari je uvjek tu ako se alonso dobro kvalificira ima prilike za postolje ali zasada red bull 1. a drugi moraj jos raditi da se priblize ako red bull dobi KERS nece biti dobro
slika
slika
HrC
Početnik
Početnik
Navijam za: Mclaren-Mercedes

Post Postao/la HrC »

ivan mesar je napisao/la:gle renaulto ih vec prestigao u australiji ali ferrari je uvjek tu ako se alonso dobro kvalificira ima prilike za postolje ali zasada red bull 1. a drugi moraj jos raditi da se priblize ako red bull dobi KERS nece biti dobro

To sve stoji ja kad mislim na Ferrari mislim na Alonsa, Massu sam otpisao još 2009 kao dobrog vozača ako ne i prije.. uglavnom jesam fan Mclarena no mislim da je njihov auto pun potencijala jedino ako testiranja nisu bila jedno veliko foliranje što ipak nevjerujem tako da su uz Red Bull favoriti. No isto tako mislim da će Ferrari biti sjajan u Maleziji pogotovo Alonso taj tip neće dozvolit da ga deru balavac Vettel i ljuti protivnik Hamilton.. ;) jednostavno neće to je takav tip koji gura momčad prema naprijed...
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Usporedba Ferrari-Red Bull prednje krilo, slika sve govori. ;)
http://img22.imageshack.us/img22/3462/flexiwing.png" onclick="window.open(this.href);return false;
Mislim da u Ferrari-ju moraju nešto uraditi po ovom pitanju ako žele konkurirati Red Bull-u i McLarenu.
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Usporedba Ferrari-Red Bull prednje krilo, slika sve govori. ;)
http://img22.imageshack.us/img22/3462/flexiwing.png" onclick="window.open(this.href);return false;
Mislim da u Ferrari-ju moraju nešto uraditi po ovom pitanju ako žele konkurirati Red Bull-u i McLarenu.
A što?
1. Izvršiti pritisak na FIA-u da zabrani krilo iako prolazi sve testove? (da o ovome razgovaramo prije desetak godina to bi bio vjerojatan potez)
2. "Špijuniranjem" ili pomoču nekog zviždača napokon otkriti tajnu? (pa se onda braniti da nisu oni krivi za to - he,he,he)
3. Napokon prestati raditi "konvencionalne" bolide i pokušati nečim "ekstremnim" stvoriti prednost (za to treba imati i muda).
4. ?
5. ?
6. ?....

Ne želim ti "kritizirati" zaključak ("moraju nešto uraditi")...ali od tebe bih očekivao nakon ovog i nekakav "plan"....
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Toon Army je napisao/la: A što?
1. Izvršiti pritisak na FIA-u da zabrani krilo iako prolazi sve testove? (da o ovome razgovaramo prije desetak godina to bi bio vjerojatan potez)
2. "Špijuniranjem" ili pomoču nekog zviždača napokon otkriti tajnu? (pa se onda braniti da nisu oni krivi za to - he,he,he)
3. Napokon prestati raditi "konvencionalne" bolide i pokušati nečim "ekstremnim" stvoriti prednost (za to treba imati i muda).
4. ?
5. ?
6. ?....

Ne želim ti "kritizirati" zaključak ("moraju nešto uraditi")...ali od tebe bih očekivao nakon ovog i nekakav "plan"....
Copy paste :biggrin: ;)
O planu šta uraditi bi trebalo da misle ljudi u Ferrari-ju koji su za to plaćeni a ne ja.
dmarijon
Legenda
Legenda

HrC je napisao/la:
dmarijon je napisao/la:Ma što se ferrija tiče, ja se uopće ne brinem. Duboko sam uvjeren da imaju vrhunski paket, koji (još jednom ponavljam) u Australiji radi netipične staze i nekih drugih stvari oko setupa nije pokazao pravo lice (u prvom redu na kvalama). Pa vidjelo se to u samoj utrci, hoću reći - Alonso s 9. mjesta do 4. To gotovo nitko ne spominje?! Pa to je podvig za anale. I ne bi to postigao, koliko god je brz, da nije imao vrhunski bolid u rukama, u prvoj klasi.

Dobro ipak malo pretjeruješ 1 ili 2 nema šanse budi malo objektivan.. Za Maleziju je definitivno prvi favorit Red Bull jer će stavit KERS, a zatim Mclaren jer je i sam Witmarsh rekao da je ovaj Mclaren u Australiji tek osnova onoga što je sklepano u 10 dana. Što znači da bi Mclaren u Maleziji mogao biti vrlo blizu Red Bullu dok će Ferrari morat pazit da ih ne preteknu momčadi poput Renaulta i Mercedesa.. ;)
Aaaaaaa, pa ako je Witsmarh tako rekao, onda je to to! :)
Jedino što sam iz prošlih godina naučio, a pratim aktivno F1 od 1995., je da je najveća greška suditi na osnovu jedne utrke. I ja mislim da je teško dostiži red bull, pogotovo s KERS-om, ali da je velika vjerojatnost da će biti ispred Mclarena, to da.
Makar, slažem sa sa svima koji kažu daih konzervativni pristup pomalo guši. Najbolje to govori slika koju je F2004_the_best_ever postavio.
Samo neka se trkaju.
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

HrC je napisao/la:
ivan mesar je napisao/la:gle renaulto ih vec prestigao u australiji ali ferrari je uvjek tu ako se alonso dobro kvalificira ima prilike za postolje ali zasada red bull 1. a drugi moraj jos raditi da se priblize ako red bull dobi KERS nece biti dobro

To sve stoji ja kad mislim na Ferrari mislim na Alonsa, Massu sam otpisao još 2009 kao dobrog vozača ako ne i prije.. uglavnom jesam fan Mclarena no mislim da je njihov auto pun potencijala jedino ako testiranja nisu bila jedno veliko foliranje što ipak nevjerujem tako da su uz Red Bull favoriti. No isto tako mislim da će Ferrari biti sjajan u Maleziji pogotovo Alonso taj tip neće dozvolit da ga deru balavac Vettel i ljuti protivnik Hamilton.. ;) jednostavno neće to je takav tip koji gura momčad prema naprijed...
sve to stoji, al ak bolid nejde kak bi trebo može on bit 1000.puta takav tip badava mu to oderat će ga i Vettel i Hamilton ak imaju bolji paket.
Michael is faster than you!!
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Ne znam po čemu zaključuješ da je velika vjerojatnost da će biti ispred McLarena? Po osnovi testiranja koja su se pokazala nerelevantna ili po svojoj navijačkoj opredjeljenosti?
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Priznajem, malo i po svojoj navijačkoj opredjeljenosti. Ali u prvom redu, po testiranjima i nekavoj dužoj, široj slici, koja su po meni relevantnija od Australije. Znam da se s time ne slažu i puno njih u samoj F1. Možda sam u krivu, ali vidjet ćemo
Samo neka se trkaju.
homersimpson
Početnik
Početnik

Post Postao/la homersimpson »

Ferrari je predkraj prošle sezone također imao nešto slično, zašto su to ove godine izbacili je pravo pitanje
Odgovori