Kimi Raikkonen [#7]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- McLarem
- Test vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: McLaren-Mercedes
Re: Kimi Raikkonen
cestitke Kimiju na prvim i napokon ocekivanim bodovima
- zagor
- Početnik
- Navijam za: Iceman
Kimi je super otpeljal, svaka mu cast...
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Felipe Massa-Ferrari
da stvarno je dobro vozio

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
Michael is faster than you!!
- 47
- Moderator
- Navijam za: Crveno
- Kontakt:
- luka_kimi
- Moderator
- Navijam za: Kimi
kimijeva kolumna (sa kimi raikkonen space), inače ne skidam takve stvari, ali sam vidio dosta je zanimljiva, i interesantna za pročitat jer ipak prvi bodovi se ne osvajaju svaki dan...prevedite sami jer svi znate engleski, a meni se baš i ne da pisat prijevod, i ak bi bilo grešaka u prijevodu..uglavnom neću riskirat.
Let's say that I'm not too thrilled about sixth place, but considering the circumstances I'm glad I gained these three points, the first of this season for me and the team. It wasn't the start to the season as we had expected, but that's how it went. Three points are not much, considering that the championship leader won the race but it's still better than nothing. Finally, bringing home both cars, we've made a small step foward. Now we're ready to make the most important thing, hoping that it will enable us to fight for the top positions.
The race at Sahkir was the hottest of the season. It was really hard work, but I did not have any problems; I really liked it, because that means that the hard preparations during the winter bears fruits.
The F60 did fine in Bahrain, although we lacked some speed. The set-up was good, especially with the softer tyres. The trend seems to be confirmed that our cars run better in higher temperatures. A fifth place might have been possible, but we lost some precious seconds due to the small problem during the final pit-stop, otherwise I would have rejoined infront of Rubens although then it would have been difficult keeping him under control. I fought with Glock's Toyota, although I had the harder compound, but my car was faster on the straight; that was enough to keep him behind me.
I've been asked how many points we've thrown away during the first races. It's difficult to reply, but most of all I don't want to continue talking about the mistakes and problems that we've had. As usual, we have to look ahead; the past is the past and we can't change it. The most important thing is that now there is an important development of the car coming up. The Team works an awful lot to improvement the performance for the next race in Barcelona, although we know that the other teams are doing the same. Let's hope that we can make a bigger step forward than the other teams. If we manage to gain at least three tenths of a second then we will be able to fight for more than just sixth place.
Before we start thinking again about the championship, we've got to see what we can do at Barcelona. It's obvious that the situation in difficult, especially because there is a driver who has won three out of four races. Obviously I won't surrender, but we've got to get back onto the podium as soon as possible and make the car faster so we are able to fight for the win as of mid-season.
These days I'm following one of my preferred sports; ice-hockey. The world championships are held in Switzerland and Finland is playing at an ice rink close to my house. I hope my team will continue to win, as last night against Denmark, the first match I've watched. I'll try to go to the stadium as often as possible, I know several players and I'm really enjoying watching them playing live.
Let's say that I'm not too thrilled about sixth place, but considering the circumstances I'm glad I gained these three points, the first of this season for me and the team. It wasn't the start to the season as we had expected, but that's how it went. Three points are not much, considering that the championship leader won the race but it's still better than nothing. Finally, bringing home both cars, we've made a small step foward. Now we're ready to make the most important thing, hoping that it will enable us to fight for the top positions.
The race at Sahkir was the hottest of the season. It was really hard work, but I did not have any problems; I really liked it, because that means that the hard preparations during the winter bears fruits.
The F60 did fine in Bahrain, although we lacked some speed. The set-up was good, especially with the softer tyres. The trend seems to be confirmed that our cars run better in higher temperatures. A fifth place might have been possible, but we lost some precious seconds due to the small problem during the final pit-stop, otherwise I would have rejoined infront of Rubens although then it would have been difficult keeping him under control. I fought with Glock's Toyota, although I had the harder compound, but my car was faster on the straight; that was enough to keep him behind me.
I've been asked how many points we've thrown away during the first races. It's difficult to reply, but most of all I don't want to continue talking about the mistakes and problems that we've had. As usual, we have to look ahead; the past is the past and we can't change it. The most important thing is that now there is an important development of the car coming up. The Team works an awful lot to improvement the performance for the next race in Barcelona, although we know that the other teams are doing the same. Let's hope that we can make a bigger step forward than the other teams. If we manage to gain at least three tenths of a second then we will be able to fight for more than just sixth place.
Before we start thinking again about the championship, we've got to see what we can do at Barcelona. It's obvious that the situation in difficult, especially because there is a driver who has won three out of four races. Obviously I won't surrender, but we've got to get back onto the podium as soon as possible and make the car faster so we are able to fight for the win as of mid-season.
These days I'm following one of my preferred sports; ice-hockey. The world championships are held in Switzerland and Finland is playing at an ice rink close to my house. I hope my team will continue to win, as last night against Denmark, the first match I've watched. I'll try to go to the stadium as often as possible, I know several players and I'm really enjoying watching them playing live.

I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen...

- Walter
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
- Kontakt:
- sp33d
- Početnik
- Navijam za: Ferrari
http://www.index.hr/sport/clanak/rikkne ... 33089.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
dakle, zbog ograničenja budžeta od iduče sezone, raikkonen preispituje svoju budučnost u F1.
dakle, zbog ograničenja budžeta od iduče sezone, raikkonen preispituje svoju budučnost u F1.

- 130R
- Svjetski prvak
- Navijam za: sve i nikog
Žao mi je što je odustao, možda bi došao do boda, ali možda.

"U moje vrijeme gume su bile tanke, a vozači debeli." J.M.Fangio
- KRgirl01
- Početnik
- Ja sam: Vozačica
- Navijam za: Kimi Raikkonen
- Kontakt:
Mislim da bi kroz box prošao heidfelda, bio bi iza masse ili bi ga čak prošao onda na kraju pred ciljem130R je napisao/la:Žao mi je što je odustao, možda bi došao do boda, ali možda.

svejedno, to je samo nagađanje, činjenica je da je osvojio nula bodova.
Kimi Räikkönen
- luka_kimi
- Moderator
vidio sam u sportskim vjestima na hrt kad je kimi odustao...čini mi se da je plakao jer je maknuo vizir i obrisao oči...sad ne znam jel od znoja ili je stvarno plakao...ja jesam...
jel se zna razlog odustajanja?

I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen...

- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FERRARI
On da place...nema sanse!!!...Iceman je to...KIMI AM BESTEN je napisao/la:vidio sam u sportskim vjestima na hrt kad je kimi odustao...čini mi se da je plakao jer je maknuo vizir i obrisao oči...sad ne znam jel od znoja ili je stvarno plakao...ja jesam...
Razlog je otkazivanje hidraulickog sistema na F60.
FORZA FERRARI!!!
-
- Test vozač
- Navijam za: Nikoga
KIMI AM BESTEN je napisao/la:vidio sam u sportskim vjestima na hrt kad je kimi odustao...čini mi se da je plakao jer je maknuo vizir i obrisao oči...sad ne znam jel od znoja ili je stvarno plakao...ja jesam...
kimijeve riječi sa službenih f1 stranica
Unfortunately, I had a hydraulic problem linked to the control of the accelerator which meant I had to retire
"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH
You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren-Mercedes
Interview sa Kimiem prije VN Španjolske... Govori o dosadašnjoj sezoni, svojoj budućnosti i tako... 

- kimi#1
- Početnik
- Navijam za: Kimi MS
iskreno,sad kad sam pogledao taj video,rekao sam sebi još jednom,uživat ću svaki dan dok još mogu gledat Kimija u Ferrariju
Hvala Lewis Hamilton! Dao si mi najveći dar za rođendan te užitak da doživim što znači biti ispod podija Monze kad je Kimi gore!!!

- luka_kimi
- Moderator
baš tako...možda ćemo ga, ako se dokaže ove sezone, gledat i iduće godine...

- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
kimi se već dovoljno dokazao otkad je u formuli 1, i bit će velika šteta ako odluče odbaciti tako velikog vozača 

"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- mmilo42
- Početnik
Kimi i Alonso su danas najbolji vozači F1 i mogu puno toga još pokazati.
Zadnja izmjena: mmilo42, dana/u 15 svi 2009, 12:49, ukupno mijenjano 1 put.
- Kimi the best
- Početnik
- Navijam za: F1
Navijam za Raikkonena ali je cinjenica da se nikada nije snasao u Ferrariju i pored osvojene titule 2007, koji su razlozi za takvo nesto ne znam, ali je svima jasno da je ovaj Kimi samo bleda senka coveka koji je vozio za Meclaren, za ove dve godine samo je jednom podsetio na svoje stare dane (prva 2 kruga u Belgiji prosle godine). I ako ce neki vozac napustiti Ferrari na kraju sezone bice to on, samo se nadam da ce i dalje ostati u F1. Vidim da mnogi navijaci Ferrarija prizeljkuju tandem Alonso-Vetel, pa mozda bi mogao da na kraju sezone Raikkonen zameni mesto sa Vetelom, vec je radio sa Neweyem,mogao bi RB da mu spremi dobar bolid,tako da.... iako je rekao da je Ferrari verovatno poslednji tim za koji ce voziti videli smo da je u F1 sve moguce.
KR Spa 2008: I wanted to win - or nothing. It is always easy to say that by playing safe I would have probably ended in second place, but that is not the right way to win.
- mmilo42
- Početnik
Kimi the best je napisao/la:Navijam za Raikkonena ali je cinjenica da se nikada nije snasao u Ferrariju i pored osvojene titule 2007, koji su razlozi za takvo nesto ne znam, ali je svima jasno da je ovaj Kimi samo bleda senka coveka koji je vozio za Meclaren, za ove dve godine samo je jednom podsetio na svoje stare dane (prva 2 kruga u Belgiji prosle godine). I ako ce neki vozac napustiti Ferrari na kraju sezone bice to on, samo se nadam da ce i dalje ostati u F1. Vidim da mnogi navijaci Ferrarija prizeljkuju tandem Alonso-Vetel, pa mozda bi mogao da na kraju sezone Raikkonen zameni mesto sa Vetelom, vec je radio sa Neweyem,mogao bi RB da mu spremi dobar bolid,tako da.... iako je rekao da je Ferrari verovatno poslednji tim za koji ce voziti videli smo da je u F1 sve moguce.
to bi bilo odlično
-
- Početnik
- Navijam za: Alonso
Slažem se s tobom da se Kimi već dovoljno dokazao u F1, međutim u svijetu formule se vrlo teško može živjeti od stare slave, prošle sezone se je donekle dobro držao, ali je ipak morao odustati od borbe za naslov, ove sezone mu nisu dali konkurentan auto, nažalost...Domi je napisao/la:kimi se već dovoljno dokazao otkad je u formuli 1, i bit će velika šteta ako odluče odbaciti tako velikog vozača
Nadalje, zadnju pobjedu uzeo je još prije više od godine dana, tak da ne znam, nisam baš optimist glede njegove budućnosti...
- luka_kimi
- Moderator
ne slažem se s tobom...ovaj je ferrarijev auto blijeda sjenka onog predprošlogodišnjeg i prošlogodišnjeg...jednostavno, prošle sezone nakon španje su napravljena određena "poboljšanja" na bolidu koja kimiju jednostavno nisu odgovarala...famozno podupravljanje...jer se ne može desit da čovjek koji je tad bio aktualni prvak i koji je u prve 4 trke dvaput pobijedio i bio jednom na postolju tako padne...to njie vozačeva krivnja...čim su mu maknuli ta poboljšanja, mislim u japanu, zadnje tri utrke je bio na postolju...a što se tiče ove godine...nije realno očekivat da bi neko sa ovakvim autom i ovakvom mehaničarskom postavom mogao pobijedit u trci...bar ne u španji...vidjet ćemo...ja vjerujem kimiju i njegovim vozačkim sposobnostima i nadam se da će meni, vama i svim drugima koji ga ne simpatiziraju ili simpatiziraju dokazat da njegov naslov prvaka ´07 nije bio slučajan...a što se tiče red bulla i njegovog prelaska u taj tim...to bi bilo ljepo, ali nakon što završi posao u ferrarijuKimi the best je napisao/la:Navijam za Raikkonena ali je cinjenica da se nikada nije snasao u Ferrariju i pored osvojene titule 2007, koji su razlozi za takvo nesto ne znam, ali je svima jasno da je ovaj Kimi samo bleda senka coveka koji je vozio za Meclaren, za ove dve godine samo je jednom podsetio na svoje stare dane (prva 2 kruga u Belgiji prosle godine). I ako ce neki vozac napustiti Ferrari na kraju sezone bice to on, samo se nadam da ce i dalje ostati u F1. Vidim da mnogi navijaci Ferrarija prizeljkuju tandem Alonso-Vetel, pa mozda bi mogao da na kraju sezone Raikkonen zameni mesto sa Vetelom, vec je radio sa Neweyem,mogao bi RB da mu spremi dobar bolid,tako da.... iako je rekao da je Ferrari verovatno poslednji tim za koji ce voziti videli smo da je u F1 sve moguce.

edit:
uobičajena kimijeva kolumna(njegova razmišljanja o odlasku ferrarija iz formule 1...ima i felipeov komentar)
http://darkmaiden.spaces.live.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

- kimi#1
- Početnik
- Navijam za: Kimi MS
KIMI AM BESTEN je napisao/la:ne slažem se s tobom...ovaj je ferrarijev auto blijeda sjenka onog predprošlogodišnjeg i prošlogodišnjeg...jednostavno, prošle sezone nakon španje su napravljena određena "poboljšanja" na bolidu koja kimiju jednostavno nisu odgovarala...famozno podupravljanje...jer se ne može desit da čovjek koji je tad bio aktualni prvak i koji je u prve 4 trke dvaput pobijedio i bio jednom na postolju tako padne...to njie vozačeva krivnja...čim su mu maknuli ta poboljšanja, mislim u japanu, zadnje tri utrke je bio na postolju...a što se tiče ove godine...nije realno očekivat da bi neko sa ovakvim autom i ovakvom mehaničarskom postavom mogao pobijedit u trci...bar ne u španji...vidjet ćemo...ja vjerujem kimiju i njegovim vozačkim sposobnostima i nadam se da će meni, vama i svim drugima koji ga ne simpatiziraju ili simpatiziraju dokazat da njegov naslov prvaka ´07 nije bio slučajan...a što se tiče red bulla i njegovog prelaska u taj tim...to bi bilo ljepo, ali nakon što završi posao u ferrarijuKimi the best je napisao/la:Navijam za Raikkonena ali je cinjenica da se nikada nije snasao u Ferrariju i pored osvojene titule 2007, koji su razlozi za takvo nesto ne znam, ali je svima jasno da je ovaj Kimi samo bleda senka coveka koji je vozio za Meclaren, za ove dve godine samo je jednom podsetio na svoje stare dane (prva 2 kruga u Belgiji prosle godine). I ako ce neki vozac napustiti Ferrari na kraju sezone bice to on, samo se nadam da ce i dalje ostati u F1. Vidim da mnogi navijaci Ferrarija prizeljkuju tandem Alonso-Vetel, pa mozda bi mogao da na kraju sezone Raikkonen zameni mesto sa Vetelom, vec je radio sa Neweyem,mogao bi RB da mu spremi dobar bolid,tako da.... iako je rekao da je Ferrari verovatno poslednji tim za koji ce voziti videli smo da je u F1 sve moguce....bit će sve dobro i ja mislim da ćemo se s njim još veselit...
![]()
![]()
da nije dobar ne bi imao najviše navijača na ovom forumu...
Nakon Australije ove sezone,ajde svi su govorili vratiti će se Ferrari i Bmw i Mclaren,tako sam i ja onda mislio,prošlo je već 5 trka a mi smo nigdje još uvijek(bar po taktičkim odlukama),toliko želim Ferrari u vrhu da bi ako treba ponovo gledao i Mclaren u vrhu.............
Hvala Lewis Hamilton! Dao si mi najveći dar za rođendan te užitak da doživim što znači biti ispod podija Monze kad je Kimi gore!!!

- edo
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FELIPE MASSA
- Kontakt:
Konacno neko realan,a opcija za buducnost koja je puno realnija je MASSA-FERNANDO ILI MASSA-VETTEL...Kimi the best je napisao/la:Navijam za Raikkonena ali je cinjenica da se nikada nije snasao u Ferrariju i pored osvojene titule 2007, koji su razlozi za takvo nesto ne znam, ali je svima jasno da je ovaj Kimi samo bleda senka coveka koji je vozio za Meclaren, za ove dve godine samo je jednom podsetio na svoje stare dane (prva 2 kruga u Belgiji prosle godine). I ako ce neki vozac napustiti Ferrari na kraju sezone bice to on, samo se nadam da ce i dalje ostati u F1. Vidim da mnogi navijaci Ferrarija prizeljkuju tandem Alonso-Vetel, pa mozda bi mogao da na kraju sezone Raikkonen zameni mesto sa Vetelom, vec je radio sa Neweyem,mogao bi RB da mu spremi dobar bolid,tako da.... iako je rekao da je Ferrari verovatno poslednji tim za koji ce voziti videli smo da je u F1 sve moguce.
BH FORD KLUB-FORZA FELIPE...
- mmilo42
- Početnik
edo je napisao/la:Konacno neko realan,a opcija za buducnost koja je puno realnija je MASSA-FERNANDO ILI MASSA-VETTEL...Kimi the best je napisao/la:Navijam za Raikkonena ali je cinjenica da se nikada nije snasao u Ferrariju i pored osvojene titule 2007, koji su razlozi za takvo nesto ne znam, ali je svima jasno da je ovaj Kimi samo bleda senka coveka koji je vozio za Meclaren, za ove dve godine samo je jednom podsetio na svoje stare dane (prva 2 kruga u Belgiji prosle godine). I ako ce neki vozac napustiti Ferrari na kraju sezone bice to on, samo se nadam da ce i dalje ostati u F1. Vidim da mnogi navijaci Ferrarija prizeljkuju tandem Alonso-Vetel, pa mozda bi mogao da na kraju sezone Raikkonen zameni mesto sa Vetelom, vec je radio sa Neweyem,mogao bi RB da mu spremi dobar bolid,tako da.... iako je rekao da je Ferrari verovatno poslednji tim za koji ce voziti videli smo da je u F1 sve moguce.
kimi je u prvoj sezoni ferrariju donio titulu što bi tek bilo da se snašao ko tatina maza massa .